Ce pregatim de Craciun
Raspunsuri - Pagina 12

mira24 spune:
Adi69,
-Margarina pusa peste albusuri nu le flescaie( o pui dupa ce sunt bine batute si cu zaharul)
-Glazura de cacao se pune peste cea galbena cand aceasta este rece;
-blatul este f. gustos, asemanator cu un blat de tort;
-numele prajiturii vine probabil de la glazura galbena.
Incearc-o; cred ca o sa-ti placa.


mirela alina spune:
Adriana nu am fost foarte inspirata si m-am uitat peste pozele tale cu prajituri si.....
As vrea si eu daca se poate reteta ta de tort de ciocolata cu martipan alb pe deasupra(cred ca iti dai seama care ).
Arata supeeeerrr.
Multumesc


mumyca spune:
Fetelor vreau sa aflu si eu o reteta.Era preferata me-a cind eram mica ,dar intre timp mama a pierdut reteta.Este vorba despre prajitura aceea sub forma de spirala si umpluta cu crema de vanilie.Exista forme speciale ptr. ea.Daca o aveti va rog mult sa mi-o scrieti si mie('')


Hildegard spune:
Revin cu lista mea de Craciun
Meniu de craciun
Aperitiv:
-salata boeuf
-salata cipuerci cu cascaval
-dobos de branza cu sunca
-salata vinete
-ardei umplut cu branza + sos de hrean
-ciorba de perisoare cu smantana
-friptura de vitel, curcan
-legume fierte
-crochete din cascaval
-cartofi piure
-gordon bleu
-muraturi asortate
-chiftele + sos de rosii
-sarmale
Desert:
-prajitura africana cu banane
-fursecuri cu cioco alba, neagra, cornulete cu vanilie, forme diferite
-prajitura kinder
-tort
-bilute de cocos cu alune
-salam de biscuiti
-prajitura alba ca zapada
-turta dulce
-chec cu de toate(fructe confiate, nuci, rahat)
ACUMA SPER SA AM TIN DE LISTA ASTA. VEDEM NOI...
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna


miria_cristina spune:
HILDEGARD - Vreau si eu reteta de dobos!!!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


adi69 spune:
quote:
Originally posted by mumyca
Fetelor vreau sa aflu si eu o reteta.Era preferata me-a cind eram mica ,dar intre timp mama a pierdut reteta.Este vorba despre prajitura aceea sub forma de spirala si umpluta cu crema de vanilie.Exista forme speciale ptr. ea.Daca o aveti va rog mult sa mi-o scrieti si mie('')
Adriana si-atat...
Spiralele sant prajite in ulei si apoi umplute cu crema?


adi69 spune:
quote:
Originally posted by mirela alina
Adriana nu am fost foarte inspirata si m-am uitat peste pozele tale cu prajituri si.....
As vrea si eu daca se poate reteta ta de tort de ciocolata cu martipan alb pe deasupra(cred ca iti dai seama care ).
Arata supeeeerrr.
Multumesc
mamica lui Mateut 11.09.2003
www.prorally.ro
Era si acolo reteta..dar am transcris-o si aici
Tort(nu i-am pus nici un nume inca..)
Reteta
Blat de ciocolata
6 oua mari
200 gr de zahar
4 liguri cu varf faina
50 gr cacao (un plic dr Oetker)
75 gr unt topit dar rece
esenta de vanilie
Se bat oualele cu zaharul si vanilia pana se umfla(isi tripleaza volumul) si-si schimba culoarea si zaharul este complet dizolvat, se cerne deasupra faina amestecata cu cacaoa si se trece compozitia usurel printre spirele telului sa nu piarda aerul de jos in sus.
Cand e bine incorporata faina si cacaoa se incorporeaza untul topit pus in fir subtire.
Se coace la 175 de grade in tava tapetata cu hartie de copt in jur de 18 minute dar se incearca cu scobitoarea pentru siguranta.
Crema:
600 gr smantana Delisio 26% grasimi(sau dorna rosie 32%)
550 sau 500 gr ciocolata amaruie(50%-57% cacao)
Se incalzeste smantana,cand e fierbinte dar inainte sa inceapa sa fiarba,luati de pe foc,adaugati ciocolata rasa sau taiata cubulete,amestecati pana se topeste ciocolata si lasati in frigider pana se intareste(eu o fac seara si o las pana dimineata)
Dupa ce s-a intarit se bate cu mixerul pana se spumeaza si se pot pune una sau doua linguri bune de rom sau whisky.
Sirop:
300 gr zahar 300 ml apa razatura de lamaie
Se fierb cateva minute se raceste.
Blatul se taie in trei,crema se imparte in doua,pe primul blat insiropat punem jumatate,pe al doilea blat insiropat restul ,se pune capacul,se indreapta putin pe margini si se da le rece
Pasta de zahar este făcută din zahăr pudră în proporție de 450 de grame (neaparat de la dr Oetker deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza lichida(daca nu aveti se inlocuieste cu miere).
Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid. Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca. Din pasta de zahar se intinde o foaie mai mare decat tortul,aprox juma de centimetru grosime si se imbraca tortul cu ea,marginile prea lungi se taie cu un cutit.
Din restul de pasta se pot face fluturi(asa cum am facut eu)trandafiri, sau dif figurine pt ornat.
Deci,acest tort nu este inventia mea,eu nu am facut decat sa aleg retete de pe ici de pe colo(blatul si pasta de zahar-le multumesc fetelor pe aceasta cale ca exista) si sa le adun la un loc.
Adriana si-atat...


adi69 spune:
quote:
Originally posted by mira24
Adi69,
-Margarina pusa peste albusuri nu le flescaie( o pui dupa ce sunt bine batute si cu zaharul)
-Glazura de cacao se pune peste cea galbena cand aceasta este rece;
-blatul este f. gustos, asemanator cu un blat de tort;
-numele prajiturii vine probabil de la glazura galbena.
Incearc-o; cred ca o sa-ti placa.
mira
Mersi pt lamuriri,dar cacao in blat nu se pune?
Adriana si-atat...


adi69 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Revin cu lista mea de Craciun
-prajitura alba ca zapada
ACUMA SPER SA AM TIN DE LISTA ASTA. VEDEM NOI...
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
Vreau si eu sa-mi spui dupa care din retete faci...
Adriana si-atat...


mira24 spune:
Nu se pune cacao in blat.Este o prajitura gustoasa, adpectoasa si usor de facut.Iesi cu ea gata, fara sa mai fie nevoie sa-i mai faci crema separat, insa gustul este al unei prajituri cu crema.
