Ce pregatim de Craciun

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Adi, prima varinata fac la Alba ca Zapada de aici
miria, deci io fac asa:
-cumpar brnaza topita patrate de la hochland si sunca yorc sau praga(trebuie ambele sa fie de calitate foarte buna).
-pun felie branza, felie sunca, felie branza....si fac cat vreau de inalt. Io cumpar vreo 5 branze si sunca felii, ca acasa n-am aparat de taiat.Spui la d-na care taie ca feliile sa fie asa nici groase dar nici subtiri de tot, intre ele.
-faci cate vrei tu....
-si peste ele in frigder pui ceva tare...le pui la presat pana maine zi. Le faci cu o zi inainte.
-cand le scoti le tai marginile..le papi tu sau pisi,cutu etc.Apoi le tai la grosimea unui dobos. Arata demential...si parca nu sti ce papi. E tare bun. De la mami a mea stiu reteta asta.
-le asezi pe farfurie ca prajitura. Intre ele sa pui masline pentru contrast...si masline cu morcov si negre.
Nota: daca pui lat fel de branza...ea se topeste cand o tai...deci nu se vede frumos stratul de branza, asa se face moale. De aceea pui hochland si nu alt fel de branza.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Veronica, geniala ideea cu dobosul aperitiv, mi-am adus aminte ca am salvat mai demult de pe culinar o poza cu asa ceva, dar credeam ca e vorba de cascaval. Cu brinza topita e chiar mai bine. Gata, mi-am notat si eu reteta, fac de Revelion neaparat. O sa ma straduiesc sa fac si poze. Multumesc mult.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tessie spune:

Adi 69,am vazut in pozele tale niste fursecuri umplute,iar deasupra era bezea.Imi poti spune,te rog,cum faci bezeaua ca sa nu devina lipicioasa dupa cateva zile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Super!!!
Multumesc mult pentru reteta!!!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Adi, revin cu intrebarea referitoare la fursecurile (bilutzele) cu cocos: cum anume prepari ouale? Bati albusele, adaugi zaharul, apoi galbenusele si cocosul? Sau le amesteci pur si simplu fara sa le bati?
Multumesc.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by Alynutza

Adi, revin cu intrebarea referitoare la fursecurile (bilutzele) cu cocos: cum anume prepari ouale? Bati albusele, adaugi zaharul, apoi galbenusele si cocosul? Sau le amesteci pur si simplu fara sa le bati?
Multumesc.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

In reteta dupa care am facut eu(care e luata de la Natalia) spune ca se amesteca toate,dar eu imi aduc aminte ca am batut putin ouale cu zaharulsi apoi am pus nuca de cocos si-am format bilutele..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tessie

Adi 69,am vazut in pozele tale niste fursecuri umplute,iar deasupra era bezea.Imi poti spune,te rog,cum faci bezeaua ca sa nu devina lipicioasa dupa cateva zile?

Nu stiu la care fursecuri te referi,dar daca bati albusul bine cu zaharul,si usuci bezeaua bine la cuptor ar trebui sa fie bine.Se mai face o bezea cu sirop de zahar,stiu ca faceam mai demult bezele,bateam bine albusurile,apoi puneam facut sirop facut din zahar topit cu un strop de apa,in fir subtire in timp ce se bateau albusurile ,apoi le coceam cu usa cuptorului deschisa si focul mic mic,si ieseau niste bezele cretoase care nu se muiau deloc.

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Adi mersi mult!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Alynutza

Adi mersi mult!

Nu ai pt ce..Spor la treaba!

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tessie spune:

Adi 69,o sa incerc cum ai spus,poate o sa-mi iasa mai bine de data asta.
Iti multumesc pentru sfat.

Mergi la inceput