Cum sa il conving?
Raspunsuri - Pagina 5
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
casandra spune:
----------
fortelady:
nu, nu o sa am niciodata o logodnica pe modelul asta- pur si simplu, nu are cum sa-mi placa astfel de persoana.
-------------
Pai daca nu iti place si nu poti sa te pui in locul ei, catusi de putin, de ce o sfatuiesti? Cum poti sa sfatuiesti pe cineva pe care nu il intelegi si nici nu incerci sa il intelegi?
grenouille spune:
quote:
Originally posted by casandra
----------
fortelady:
nu, nu o sa am niciodata o logodnica pe modelul asta- pur si simplu, nu are cum sa-mi placa astfel de persoana.
-------------
Pai daca nu iti place si nu poti sa te pui in locul ei, catusi de putin, de ce o sfatuiesti? Cum poti sa sfatuiesti pe cineva pe care nu il intelegi si nici nu incerci sa il intelegi?
aloooo!!!
lojicaaaa!!!!
nu pe ea trebuie s-o intzeleg, ci pe el!
intrebarea era cum sa procedeze cu blasfemiatorul, deci in pielea lui tre' sa ma pun si sa-l intzeleg...
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...
Messa spune:
Dar poate si el isi intreaba prietenii - "bai, ce ma fac cu fata asta, o iubesc, e ok, dar are marote cu religia, nene..."
casandra spune:
Pai, daca si el intreaba, raspunde-i lui, la subiectul lui.
Adevarul adevarat e ca e foarte greu ca un cuplu, in care cei doi au viziuni diametral opuse asupra lumii, sa fie functional.
De asta Biserica nici nu recomanda casatoria cu cineva de alta credinta. Ca sa te fereasca de nemultumirile ulterioare.
Uite, mi-am adus aminte ca am audiat o predica de-a pr Calciu despre Iisus mergand pe ape si Petru care a vrut si el sa mearga pe ape si era sa cada. Barca e Biserica. Atat timp cat ramai in Barca, esti in siguranta. Daca crezi ca te poti salva si in afara Bisericii (mergand pe ape), poti incerca, dar vei reusi doar daca ai o credinta EXTRAORDINAR, peste limita omenescului, de mare. Si, daca totusi te incumeti, in momentele de slabiciune, sa nu uiti sa te indrepti spre Hristos si sa ii ceri ajutorul.
Parerea mea e ca un credincios care intra intr-o casatorie cu un necredincios se aseamana lui Petru care iese din barca. Sa dea Domnul sa aiba si credinta lui Petre, ba si mai mult, pentru a nu se scufunda.
grenouille spune:
quote:
Originally posted by casandra
Parerea mea e ca un credincios care intra intr-o casatorie cu un necredincios se aseamana lui Petru care iese din barca. Sa dea Domnul sa aiba si credinta lui Petre, ba si mai mult, pentru a nu se scufunda.
quote:
Originally posted by fortelady
intrebare pt. ultra-ortodoxii:
totzi oamenii de pana la marea skisma, cand o aparut ortodoxismul, or ajuns in iad (Adam si Eva, Solomon si David- io sunt mare fun al astora, inclusiv Hristos, ca doara era rabin si nicaieri nu zice - am creeat o noo religie, ci ca credinciosii, evreii in spetza, ar trebui sa...., ca sa se intoarca cu fatza spre Dzeu)?
deci, cassandra- de unde incepi sa fii necredincios:
1- nu esti ortodox
2- nu esti crestin
3- nu crezi in Creator
4- esti ortodox, dar esti reticent cu dogmele
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...
casandra spune:
Cand zic necredincios, dpdv al intrebarii care a deschis topicul, inseamna care nu are aceeasi credinta cu a ta.
Nu exista necredincios, in mod absolut. Fiecare dintre noi crede in ceva si isi urmeaza crezul dupa propriile-i puteri.
Cand vrei sa te casatoresti cu cineva, iti pui intrebarea cat de compatibila este credinta ta cu a celuilalt, daca poti sa traiesti sau nu cu cineva caruia nu ii poti impartasi bucuria ta, pentru ca din credinta izvoraste bucuria.
Pentru ca, orice ati spune, conteaza.
Conteaza, cand te opresti, sa zicem in fata unui castravete, si realizezi cat de frumos a creat Dumnezeu lumea, doar privind acel castravete, dar cel de langa tine vede in el doar 99% apa. Conteaza!
Ca doar nu te mariti sa ai grija doar de facturi.
Asta ar mai fi cum ar mai fi, dar conteaza si mai mult cand vrei sa iti botezi copilul si celalalt se opune, ca e rece apa din biserica. Sau cand vrei sa il impartasesti si ti se spune ca ia microbi. Sau nu este de acord ca sa mergi ci copilul la biserica sa nu i se faca rau de la lumanari. Sau, sau ....
Sau te lasa in pace sa faci ce vrei, dar nu il intereseaza. Conteza!
grenouille spune:
cassandra, cu nepotrivirea unui religios cu un nereligios sau unul de alta credintza sunt intrutotul de acord- religiosii sa se casatoreasca pe caprarii.
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
quote:
cassandra, cu nepotrivirea unui religios cu un nereligios sau unul de alta credintza sunt intrutotul de acord- religiosii sa se casatoreasca pe caprarii.
Si daca mai scapa cate un cuplu din asta sa li se interzica prin lege sa se reproduca. Nu cumva sa'i sminteasca si pe altii!!
grenouille spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Si daca mai scapa cate un cuplu din asta sa li se interzica prin lege sa se reproduca. Nu cumva sa'i sminteasca si pe altii!!
![](cool.gif)
care pe cine sau cum?
- religiosul sa-l converteasca pe nereligios/cel ce crede in altz Dumnezeu, bineintzeles falsh/satanic, etc
- nereligiosul/cel ce crede in alt Dumnezeu sa-l smintesca pe dreptcredincios
- cei doi sa-i convinga si pe altzii ca daca nu-l bagi pe Doamne-Doamne supt plapoma, mere treaba si asa
- cei doi sa-si invetze copiii ca nu conteaza religia cand exista iubire si ca lui Doamne-Doamne nu-i pasa ca oamenii au boala ruperii societatzii in grupuri, grupuletze, grupuscule, dupe religie, rasa, orientare secsoasa, etc, fiecare detzinatoare a adevarului-suprem???
![](icon_smile.gif)