Cum sa il conving?
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
grenouille spune:
ps- avetzi grija ce spunetzi, ce sfaturi datzi, punetzi-va in pielea agnosticului, ca altfel vetzi duce in carca despartzirea fetei!
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
grenouille spune:
da, da' nici sa stai cu satana in casa, dupe parerea habotnicilor nu-i ocosh!
intrebare pt. ortodoxii-habotnici:
totzi oamenii de pana la marea skisma, cand o aparut ortodoxismul, or ajuns in iad (Adam si Eva, Solomon si David- io sunt mare fun al astora, inclusiv Hristos, ca doara era rabin si nicaieri nu zice - am creeat o noo religie, ci ca credinciosii, evreii in spetza, ar trebui sa...., ca sa se intoarca cu fatza spre Dzeu)?
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...
kasemada spune:
Casandra !
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, am fost impresionata sa citesc atatea raspunsuri si atatea opinii.
Pe mine nu m-a deranjat atat ateismul lui cat blasfemiile, care daca nu le spunea, nici nu se ajungea la discutii. Si asta mi-a dat mult de gandit, pentru ca va trebui sa ma lupt verbal cu el pentru orice hotarare in viitor in ceea ce priveste o posibila casatorie, botez, sau orice e legat de Dumnezeu.
Sunt de acord ca religiile diferite cauzeaza multe certuri si discutii (asta vorbind de atmosfera dintr-o familie) dar cred ca DACA fiecare face compromisuri si respecta deciziile celuilalt, se poate convietui impreuna in pace...
grenouille spune:
quote:
Originally posted by kasemada
Casandra!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, am fost impresionata sa citesc atatea raspunsuri si atatea opinii.
Pe mine nu m-a deranjat atat ateismul lui cat blasfemiile, care daca nu le spunea, nici nu se ajungea la discutii. Si asta mi-a dat mult de gandit, pentru ca va trebui sa ma lupt verbal cu el pentru orice hotarare in viitor in ceea ce priveste o posibila casatorie, botez, sau orice e legat de Dumnezeu.
Sunt de acord ca religiile diferite cauzeaza multe certuri si discutii (asta vorbind de atmosfera dintr-o familie) dar cred ca DACA fiecare face compromisuri si respecta deciziile celuilalt, se poate convietui impreuna in pace...Mada
aici itzi dau dreptate si ajungem la o problema, non-religioasa- orice barbat ar trebui sa invetze ca voi, femeile datzi o mult mai mare valoare vorbelor, asa ca ar trebui sa se stapaneasca; crede-ma, k barbat de multe ori scap hatzurile vorbirii si spun lucruri exagerate, pe care, dupa, le regret...
Messa spune:
Nu toate femeile dau atata valoare vorbelor, dar majoritatea, clar, cam asa face. Si aici barbatii trebuie sa fie mai intelepti si ori sa taca, ori sa mai puna frana, ca eu una nu vad cum opresti sufletul ia o pauzarii sa se macine daca aude ceva ce ii pare ei aiurea.
casandra spune:
Fortelady, am observat ca tu militezi pentru ca ea sa il lase pe pe el in pace, in credinta/necredinta lui, dar tu, in acelasi timp, incerci sa ii demontezi convingerile ei religioase. Asta fara sa o cunosti personal. Dar daca, sa zicem ar fi logiodnica ta? I-ai respecta, cu adevarat, convingerile, de ar fi sa fie diferite de ale tale?
grenouille spune:
quote:
Originally posted by casandra
Fortelady, am observat ca tu militezi pentru ca ea sa il lase pe pe el in pace, in credinta/necredinta lui, dar tu, in acelasi timp, incerci sa ii demontezi convingerile ei religioase. Asta fara sa o cunosti personal. Dar daca, sa zicem ar fi logiodnica ta? I-ai respecta, cu adevarat, convingerile, de ar fi sa fie diferite de ale tale?
nu, nu o sa am niciodata o logodnica pe modelul asta- pur si simplu, nu are cum sa-mi placa astfel de persoana.
nu este vorba de credintza, din partea mea poate sa fie si evreica, Dumnezeu este unul, oricum te-ai inkina la EL, este vorba de cei ce sunt religiosi, nu credinciosi.
cum am spus de la inceput, nu imi plac religiile din cauza preotzilor, imamilor, rabinilor (adica a celor care au transformat totul intr-un bijnitz), in skimb cred in Creator, oricum i-ai zice- Alah, Jehova sau Dumnezeu...
Messa spune:
Sa stii ca asta am observat si eu - credinciosii fara a fi si religiosi au alta atitudine - vizibil - decat credinciosii religiosi. Oamenii credinciosi fara a fi si religiosi sunt cam cum sunt si eu, ceva mai deschisi la opiniile celorlalti dar si mai usor de enervat cand cineva incearca sa-i "converteasca"... religiosii pe de alta parte sunt convinsi ca detin adevarul absolut, ceea ce este cat se poate de suparator. Poate ca logodnicul kasemadei crede, de fapt, in Dumnezeu, dar poate pentru el credinta e ceva intim - si face alergie la modul in care in general se face parada de catre credinciosii religiosi. Deci poate exprimarile lui blasfemiatoare sunt doar de fatzada, ca un zid de aparare. Si eu ma mai trezesc ca fac asa uneori, cand ma simt agresata de persoane religioase care incearca sa ma frece la cap...
grenouille spune:
messa, io la petrosani aveam o pasiune nebuna sa bag in casa iehovistii care-mi sunau la usa, sa incui usa si sa-i iau la bani maruntzi, cu biblia lor in mana; in 20 de minute se cereau afara...
in skimb, am ramas prieten cu-n calugar tanar de la Lainici, exceptzioanal de cult si deskis la minte, cum sunt prieten cu-n catolic practicant, care de 20 de ani, de cand il stiu, mere duminica la catedrala, dar si asta, la fel k ascetul de la Lainici, un tip deosebit- sunt si exceptzii intre religiosi, care nu te agreseaza in incercarea de a te converti...