Cum sa il conving?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Am uitat... felicitari Iulian, sa-ti dea Dumnezeu sanatate!

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

ce sa zic, eu nu sunt foarte credincioasa dar cred cu siguranta ca exista un Dumnezeu care a creat totul, indiferent ce nume are...

mai cred ca daca am fost botezata si crescuta in credinta ortodoxa este de datoria mea sa o pastrez si sa transmit mai departe copiilor mei ce si cat pot...

totusi, nu cred in popi si in biserica in general, merg la biserica nu la slujbe ci asa, cand simt eu nevoia sa ma apropii de Dumnezeu, sa aprind o lumanare, etc. nu tin post... si duc copiii la impartasanie inainte de craciun si de pasti.
imi spun totusi rugaciunea impreuna cu copiii in fiecare seara, asa ca eu zic ca (poate?!) nu ajung in nivelul cel mai de jos din iad!

sotul meu este insa ateu convins.

totusi, cumva l-am convins ca vreau sa fiu mireasa la biserica si ca trebuie sa imi botez copiii!

si am reusit!

in rest, nu discutam despre subiect, iar daca totusi se intampla incercam sa nu fim foarte vehementi nici unul...
ne certam dintr-un milion de motive, dar Dumnezeu nu este unul dintre acestea!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

quote:
Originally posted by mihiasiro

quote:
Originally posted by fortelady

ne tot punem intrebarea de ce un om aproape perfect face cancer si da coltzul, in timp ce un iecscroc patentat traieste bine-merci pana la adanci batranetze;...bla-bla-bla

Privind lucrurile din alt unghi, poate acel om "aproape perfect" cum il numesti tu (eu l-as numi om bun, drag, harnic, de treaba, crestin)moare de cancer atunci cind si-a atins scopul pe acest pamint : mintuirea - cel putin de la Hristos incoace (si nu fericirea !). Deci moare pentru ca a atins in aceasta viata punctul final pentru care am fost creati ; cancerul nu e decit o ultima incercare de la Dumnezeu (incercare a credintei, a rabdarii...) si in final poate pleca senin la ceruri pentru ca pina in ultima clipa a trait asa cum ii place lui Dumnezeu sa traim : acceptind tot ce ni se intimpla in viata ca venind de la El.

Escrocul mai are de luptat cu demonii sai si de aceea il mai tine Dumnezeu pe pamint, poate-poate revine si el pe calea cea dreapta. Dar ii ia mult timp.

Dar, cum spui mai sus, sa lasam pe fiecare sa "vada realitatea cum crede el", asa ca te las sa crezi in ceea ce ai scris.

Numai ca, desi Dumnezeu "nu te pune la zid", la Judecata de apoi vei da socoteala si pentru ginduri (si tu si eu ...cu totii).Oricit de insignifiant ar putea sa ni se para acum acest lucru.

Pace buna !

------------------------
Fericiti cei curati cu inima ...

o alta inventzie a oamenilor diavolului- banul okiul dracului- in biblie nu exista nici macar un pasaj in care sa se spuna ca noi ne nastem k sa ne mantuim- sa ne mantuim de ce?- citeste facerea si o sa vezi ca am fost izgonitzi din rai k sa nu ajungem k Ei, daca apucam sa halim si din pomul Vietzii, asa cum mancasem din pomul Cunoasterii- apropo, daca a manca din pomul cunoasterii este un pacat de ce ai invatzat sa scrii, de ce ai mers la scoala, fericitzii cei saraci cu duhul..., nuuu?!?

kasemada, superioritatea si grosolania/agresivitatea/spiritul revanshard nu sunt doo kestii care automat se exclud-sa-tzi dau cateva exemple, apropo de Dzeu:

1-asa cum apare in Vechiul Testament, era un personaj dictatorial si de o moralitate dubioasa (de ex., Dzeu ucide fiecare nou-nascut din Egipt, inclusiv pui de animale- Exod :12 .29 ; sau potopul, in care Dzeu ucide aproape toate vietzuitoarele de pe pamant)

2-si-a dat acordul k diavolul sa provoace nenorocirile lui Iov(Iov 1.12)

3-in II Tesaloniceni, Cap.2 citim ca Dzeu amageste si minte oameni pentru a-i pedepsi mai tarziu.

4-in Biblie se spune ca Dzeu creaza raul (vezi Isaia 45:7)

5-Dzeu a ucis in masa, a lichidat copii si animale, a instigat la crima si genocid, Isus a instigat la ura si parasirea familiei (vezi de ex. Luca 14:26), si la desbinare (vezi de ex. Luca 12:51).

noi suntem exact k EI, sau, cum spune si Einstein: "Dumnezeu, daca le face pe toate, inseamna ca el face si raul si deci noi nu avem nici o vina."

asta cu gandurile care sunt pedepsite este cea mai satanica inventzie a popilor- "traitzi voi k boii, k noi, popii, sa va putem beli mai usor!"

daca gandurile sunt asa de vinovate, de ce ai mers la scoala, de ce urmasii tai ii trimitzi sau ii vei trimite sa invetze kestii care se bat cap in cap cu dogma crestina (daca doresti, itzi dau vre-o 200 de exemple)?
nu crezi ca tu ai un pacat in plus de mine- lipsa de coerentza si cinste (kiar daca te mintzi doar pe tine)?

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Cum sa il convingi? Iubindu-l.

Uite ce zice Sf Ioan Gura de Aur:

Daca noi īnsine suntem īntr-o īn­tocmire dreapta, nu avem nevoie de vorbe multe ca sa īndemnam a veni la Biserica pe cei ce lip­sesc, ci mai vārtos ei vor pricepe, din folosul cel mare de care ne-am īmpartasit, pierderea pe care ei au suferit-o, iar pe viitor se vor grabi a veni si ei la Biserica, ca sa se īmpartaseasca la rāndul lor de acest folos.

Cānd ei chiar din cele din afara ale voastre vor vedea frumusetea sufletului vostru, ei de ar fi oricāt de nesimtitori, totusi desigur se vor aprinde de dorul unei asemenea frumuseti. De aceea noi sa īmpodobim omul nostru cel dinlaun­tru, iar ceea ce am auzit aici īn Biserica, īn afara de ea sa le punem īn lucrare ! Precum luptatorul da dovada la savārsirea luptei de cele ce a īnvatat īn scoala de gimnastica, asa si noi īn afacerile vietii trebuie sa aratam cele ce am īnvatat aici īn Biserica. Amin.

Mergi la inceput

Fortelady, daca ai ceva de spus despre necesitatea/valabilitatea credintei, nemultumiri/multumiri personale, care nu raspund la intrebarea initiala, te rog mult, deschide alt subiect.
Fata care a deschis subiectul acesta are alte dileme si asteapta raspunsuri la ce o framanta pe ea.
Daca deviem discutia, nu ii va fi de nici un folos.
Multumesc!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by casandra

Fortelady, daca ai ceva de spus despre necesitatea/valabilitatea credintei, nemultumiri/multumiri personale, care nu raspund la intrebarea initiala, te rog mult, deschide alt subiect.
Fata care a deschis subiectul acesta are alte dileme si asteapta raspunsuri la ce o framanta pe ea.
Daca deviem discutia, nu ii va fi de nici un folos.
Multumesc!

corect; cum am mai zis, cred ca trebuie lasat in pace; se poate k ateismul afisat sa fie o reactzie la ceea ce vede ca a ajuns religia (metoda de luat banii/manipulat de la/pe cei sarmani...); eu nu cred ca exista cu adevarat oameni inteligentzi si atei; cand te uitzi in jur si vezi perfectziunea creatziei non-umane, nu ai cum sa nu te gandesti ca asa ceva nu apare din haos!

intzeleg ca nu se impaca cu popii si religia- reactzie absolut normala dupa parerea mea, vezi ca acea sfidare a Dumnezeirii sa nu fie o reactzie la etalarea religiozitatzii tale!

crede-ma ca de ce incerci sa-l comvingi sa gandeasca k tine, vei avea parte de reactzii tot mai rele si nu-i imposibil sa te trezesti ca-l gonesti...; nici un om inteligent, spui ca asa este, nu va accepta sa i se induca idei, oamenii inteligentzi simt si urasc visceral orice forma de manipulare sau indoctrinare.

nu uita ca tot in Biblie spune ca Dumnezeu este peste tot si ca potzi comunica cu El in felul tau propriu si te va intzelege; lasa-l sa-si gaseasca propria cale spre El.

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Stiti ce nu pricep eu? De ce incercam sa-i convertim pe altii la credintele noastre? De ce nu se poate ateu cu ortodox sa faca pace si sa se bucure de viata fara sa se calce pe bataturi? De ce nu se poate musulman cu crestin sa isi vada de ale lor fara sa zica unul despre celalalt chestii gen "pagan", "necredincios" etc? Cu ce e catolicul mai bun ca satanistul, si cu ce e buddhistul mai prejos decat penticostalul? De ce imi vine mormonul la usa si se uita ciudat cand ii explic ca nu am nici timp, nici chef sa fac vreun cat de infim efort sa-l ascult in dorinta lui de a ma converti? De ce vrea popa ortodox sa-mi intre in casa cu ramura aia de busuioc inmuiata in apa, daca eu i-am spus in fiecare an "nu, multumesc, nu e nevoie?" Ca ce chestie fundamentalistii islamici dau foc la biserici? Ce cauta icoanele in scoli? Daca CREATORUL este unul singur, de ce sunt oamenii asa divizati in credinte, numele pe care i-l dau, procedeele si ritualurile de urmat etc?

Mergi la inceput

Din cate am inteles eu, aici nu e vorba de altii, ci de logodnicul fetei, de baiatul de care urmeaza sa isi lege viata. O casatorie e mai trainica daca cei doi au aceleasi credinte, fie chiar si pentru faptul ca poti sa ii impartasesti celuilalt toate preocuparile, gandurile tale, fara ca el/ea sa se uite stramb la tine sau sa fie in imposibilitatea de a te intelege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Casandra stii cat e rata divortului in randul credinciosilor nord-americani comparativ cu cea in randul ateilor?
Asta ca sa avem o imagine a 'trainicului'

Alin

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

Casandra stii cat e rata divortului in randul credinciosilor nord-americani comparativ cu cea in randul ateilor?
Asta ca sa avem o imagine a 'trainicului'Alin

ar trebui facuta si o rata a fericirii, fiindca bunica merea zilnic la biserica, nici nu s-o gandit vre-odata la divortz- cre'ca nici nu stia notziunea, si-o trait toata viatza k o sluga, inclusiv batuta, ce spun eu batuta, jucata in picioare de barbatu-so, CARE O FOST POPA, k si tac-so, si tac-so, si tot asa...

la tzara rata divortzurilor este mult mai mica, a credinciosilor, mult mai mare, dar si a violentzelor conjugale sare din rating...

dar iara o luam pe aratura...; kasemada, lasa omul in pace daca vrei sa ramai cu el; inclusiv in materie de credintza se aplica zisa: "dragoste cu fortza nu se poate!"

casandra, daca fata vede lucrurile cum le vezi tu este simplu- despartzirea si altul la rand! pariez pe ce vretzi voi ca pe un tip inteligent nu-l convertitzi, ce sa mai zic de dus la biserica!

Mergi la inceput