Cum sa il conving?
Raspunsuri - Pagina 19
Messa spune:
quote:Pai vezi? Normal asa! Ca doar nu iti pare firesc sa stea fomeea acasa la cratitza si cu plozii atarnand de fuste si tu numa' sa aduci banu' si-n rest sa stai ca beshnitzoiul cat e seara de lunga la teveu si sa freci pisoiu' Chestia cu "Kinder, Küche, Kirche" la adresa femeii este o jignire.
Originally posted by fortelady
ia zii tu, messa, cum e mancare lu' mosh-ham?!?
si moshu' face curat, spala vase, spala pruncii la cur, se joaca cu ei, kit ca face si ceva bani; si-i mort dupe fata lui cea desteaptaaaa- muuult mai desteapta k el!
casandra spune:
Voi ati uitat ca vorbim despre Adam si Eva.
De unde bani, calculator, masini, oras?
JG, zici ca am raspuns naucitor la dorinta de preotie a Messei.
Recunosc ca exprimarea acestei dorinti de catre Messa, care nu este religioasa si crede intr-un Dumnezeu impersonal, m-a naucit. Nu crezi in Biserica, dar vrei safii preoteasa. Nu inteleg.
Iarasi sunt naucita de aparitia sloganului nazist.
Messa vad ca se supara daca el sta la televizor, dupa ce aduce bani acasa.
Dar daca daca i s-ar fi spus Evei sa vaneze, sa cultive pamantul, sa construiasca adapost, sa taie lemne, sa aprinda focul, sa faca mancare, sa faca haine, sa asigure securitatea casei, sa faca si sa creasca prunci, sa creasca animale?
Ce vreau eu sa spun e ca daca e vorba de pedeapsa, si Dumnezeu ar fi vrut doar sa arate cine e mai tare, s-ar fi gasit pedepse mult mai dure, de pe urma carora sa nu ai nici o binefacere sau mangaiere.
Nu stiu cum e sa fii tata, dar cred ca e foarte diferit de a fi mama.
Mama poate spune ca bebelusul este carne din carnea ei si sange din sangele ei. Dar tatal? Mai greu. Copilul s-a hranit din trupul mamei, a crescut inauntrul ei, a aparut pe lume cu putere de la Dumnezeu si de la mama. De la tata, doar cu o parte din informatia genetica. E altceva, sorry.
casandra spune:
----------
Cat despre rolurile in familie da, sunt de acord cu tine, e mai usor sa fii supus decat sa ai taria de a iubi pana la jertfa. Dar nu pot sa nu remarc... diferenta de potential intelectual. Orice prost poate fi supus, e foarte usor.
-------------
Nu cred ca oricine poate sa tina ascultarea, cu ata mai putin un prost. Nu e usor deloc. Iti trebuie rabdare, intelepciune, inteligenta si multe altele. Unui prost ii sare repede tandara, va fi vesnic nemultumit, nefiind in stare sa priceapa, va carti mereu, daca nu indrazneste sa izbucnesca fatis, o va face mocnit si iti va facea viata un calvar. Nimic nu e mai rea decat prostia.
casandra spune:
Daca manca din pomul Vietii omul nu mai avea pocainta niciodata, se impietrea la inima ca diavolul, cadea ca diavolul, nu mai murea niciodata si se chinuia in veci in iad, asemenea satanei.
grenouille spune:
quote:
Originally posted by casandra
Daca manca din pomul Vietii omul nu mai avea pocainta niciodata, se impietrea la inima ca diavolul, cadea ca diavolul, nu mai murea niciodata si se chinuia in veci in iad, asemenea satanei.
mai casandra, nu mai cauta simboluri, acolo unde lucrurile sunt simple:
22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. si acum nu cumva sa-si intinda mana si sa ia roade din pomul vietzii, sa manance si sa traiasca în veci!..."
am halit din pom, am trecut de la stadiul de pet la cel de om- am capatat constiintza! si singura diferentza intre noi, oamenii si Ei, Dumnezeii, era nemurirea- logic c-am fost trimisi la plimbare, imi plac cainii mei, dar nu-i vreau egali!
gresala pe care o faci este ca tratezi Biblia k pe ceva scris de insusi Dzeu- este traducerea, traduceri, traducerii, a ceva ce-o fost scris sub inspiratzie divina- cam asa era vazut creatzionismul acum 3 mii de ani...
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...
grenouille spune:
quote:
----------
Cat despre rolurile in familie da, sunt de acord cu tine, e mai usor sa fii supus decat sa ai taria de a iubi pana la jertfa. Dar nu pot sa nu remarc... diferenta de potential intelectual. Orice prost poate fi supus, e foarte usor.
-------------
Nu cred ca oricine poate sa tina ascultarea, cu ata mai putin un prost. Nu e usor deloc. Iti trebuie rabdare, intelepciune, inteligenta si multe altele. Unui prost ii sare repede tandara, va fi vesnic nemultumit, nefiind in stare sa priceapa, va carti mereu, daca nu indrazneste sa izbucnesca fatis, o va face mocnit si iti va facea viata un calvar. Nimic nu e mai rea decat prostia.
io la faza cu supunerea am o alta parere- cei ce-or facut armata stiu despre ce vorbesc- prima kestie care-o faceau gradatzii in armie, era sa-tzi ucida neuronu'- trebuia sa executzi FARA sa gandesti- gandirea este cel mare impediment in calea unui bun executant- vin din zona faimosului- NOI MUNCIM, NOI NU GANDIM!; citeste Gustave Le Bon- Psihologia multzimilor.
stii de ce medicii si profesorii au salarii mici?
simplu- sunt o masa de oameni desteptzi, automat greu de condus si manipulat, k sa actzioneze la unison- de-aia minerii, totdeauna vor avea mult mai mult succes in revendicarile lor.
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...
casandra spune:
Gradatul nu isi iubeste soldatul, soldatul nu simte dragostea superiorului. Gradatul il trimite pe soldat la inaintare, se foloseste de el si atat.
Asta pe de o parte, pe de alta parte soldatul isi injura comandantul orid cate ori are ocazia, de-asta e nevoie de forta din partea comandantului, pentru ca arareori vei vedea bunavointa din partea soldatului.
Legatura dintre soldat si gradat este o legatura impusa, nefireasca.
J G spune:
quote:
Voi ati uitat ca vorbim despre Adam si Eva.
De unde bani, calculator, masini, oras?
JG, zici ca am raspuns naucitor la dorinta de preotie a Messei.
Recunosc ca exprimarea acestei dorinti de catre Messa, care nu este religioasa si crede intr-un Dumnezeu impersonal, m-a naucit. Nu crezi in Biserica, dar vrei safii preoteasa. Nu inteleg.
Pai Messa nu si-a exprimat dorinta de a fi preot doar a semnalat ca daca o femeie vrea, nu poate. Nu are legatura cu cat de greu este sa fii preot (raspunsul tau).
Iarasi sunt naucita de aparitia sloganului nazist.
Messa vad ca se supara daca el sta la televizor, dupa ce aduce bani acasa.
Dar daca daca i s-ar fi spus Evei sa vaneze, sa cultive pamantul, sa construiasca adapost, sa taie lemne, sa aprinda focul, sa faca mancare, sa faca haine, sa asigure securitatea casei, sa faca si sa creasca prunci, sa creasca animale?
Ce vreau eu sa spun e ca daca e vorba de pedeapsa, si Dumnezeu ar fi vrut doar sa arate cine e mai tare, s-ar fi gasit pedepse mult mai dure, de pe urma carora sa nu ai nici o binefacere sau mangaiere.
Draga Casandra, nu e vorba de pus toate sarcinile in carca Evei. Doar ca mi se pare evident ca sarcinile Evei necesita mai putina inteligenta decat cele a lui Adam.
Eva face copii, ii creste, are grija de casa, gradina, mancare si suport moral pentru Adam.
Adam se duce sa vaneze (deci isi dezvolta atentia, creeaza noi arme, intra in contact cu alti vanatori deci invata lucruri noi) vine cu prada acasa si primeste atentia Evei care ii oblojeste orgoliul etc. Iar el o iubeste suprem.
Si cel mai important: Adam hotaraste, Eva il urmeaza. In toate cele de mai sus dar mai ales aici, la final, se vede diferenta de necesar intelectual. E ca diferenta intre angajat si manager. Managerul trebuie sa gandeasca mai mult. NU?
Nu stiu cum e sa fii tata, dar cred ca e foarte diferit de a fi mama.
Mama poate spune ca bebelusul este carne din carnea ei si sange din sangele ei. Dar tatal? Mai greu. Copilul s-a hranit din trupul mamei, a crescut inauntrul ei, a aparut pe lume cu putere de la Dumnezeu si de la mama. De la tata, doar cu o parte din informatia genetica. E altceva, sorry.
Serios, atat de mica e contributia tatalui? Mi se pare complet deplasat! Amandoi au aceeasi contributie in conceptie si imediat dupa nastere. Doar ca femela hraneste embrionul si il naste. Apoi totul e egal. Deci singura diferenta este data de - dupa cum spuneam - manifestarile fiziologice care sunt IMPUSE de natura, deci pt care eu, ca femeie, nu am un merit deosebit.
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
J G spune:
quote:
----------
-------------
Eu nu cred ca un om inteligent poate accepta supunerea si sa-si mai si foloseasca atributele pentru a se multumi de sine ca o accepta. E un nonsens.
Dar dupa cum spuneam mai sus e nevoie de mult mai putina inteligenta pentru a asculta ordine decat pentru a decide. Despre asta e vorba, nu despre cat e de greu supusului sa accepte starea sa.
Eva trebuie sa ofere ceva p[alpabil, supunerea, foarte simplu de verificat. Pe cand Adam trebuie sa ofere ceva abstract - iubirea... iata inca o inegalitate.
Stii cum raspunzi tu?
Cineva: Casandra, literele astea sunt albe sau negre?
Casandra: Albul si negrul sunt non-culori...
Mda...
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
casandra spune:
Bine, vad ca imi aduci critica la cum raspund.
Hai, ca sa lamurim treaba cu preotia.
Ce deranjeasa e ca o femeie care vrea sa fie preot nu poate sa fie, sau cum?
Despre asta e vorba?
Pai ca sa raspundem la intrebarea asta, sa vedem de ce, nu trebuie mai intai sa intelegem ce inseamna sa fii preot?