Cum sa il conving?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

quote:
Originally posted by casandra

----------
Casandra, care este garantia ca Sfintii Parinti nu au emis invataturi conform cu interesele si specificul epocii lor si acum noi suntem creduli si ne pliem pe niste reguli care nu-si mai au sensul?
-----------
Ia sa vedem noi in ce mod au vietuit. Sf Ioan Gura de Aur, nascut intr-o familie bogata, dupa moartea parintilor a vandut toata averea si a dat castigul saracilor, apoi a plecat la manastire. Apoi s-a dus in pustie. Dumnezeu, care il inzestrare cu harul vorbirii si al talmacirii Scripturii, a vrut ca el sa dea si altora din ceea ce a primit.Asa ca, in pofida dorintei lui de a trai departe de lume, a ajuns patriarh in capitala imperiului. Crezi ca acolo s-a dedat la lux sau a impus austeritatea? Crezi ca pentru ca a urmat intereselor vremii a fost exilat?

Si cu ce il face asta interpret perfect al Adevarului? Adica daca eu imi vand casa, firma si masinile, dau banii saracilor si ma duc pe munte si dupa cativa ani buni revin, in sfarsit cu silueta si cu niste idei proprii, s-ar putea sa fiu catalogata ca sfanta si detinatoare a Adevarului?

Mergi la inceput

quote:

--------
iar barbatul trebuie doar s-o iubeasca
-------------
Putin e sa iubesti?
Mult mai putin este sa te supui.

Eu prefer sa iubesc. Nu ma supun nimanui.

Mergi la inceput

quote:

------------
- femeia nu poate fi preot
------------
Iti dai seama cat de razboit este sufletul unui preot?
Uita-te numai la cati cad. Intreaba-l pe Fortelady. Asta ne mai lipsea.
Iti dai seama ca preotul este responsabil pentru indrumarea pe calea mantuirii a tuturor enoriasilor sai? Crezi ca e putin? Nu ii ajunge femeii ca trebuie sa isi creasca prunncii in dragoste de Dumnezeu? Sa isi mai tulbure sufletul si cu pacatele altora?

Uite, (ipotetic vorbind, daca ar fi posibil) poate eu m-as "sacrifica". Ideea este... as avea aceasta libertate? NU! Am discernamant si as putea alege EU daca VREAU si daca sunt DISPUSA sa risc. Dar nu as avea VOIE. Misoginism pur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

----------
Asta cu slujitul sarpelui e neplauzibila, daca Eva era ca mine, omora ea cumva sarpele si scapa de robie ...
-----------
Vezi ca sarpele ala nu era doar sarpe, ci amagitorul.
Dumnezeu ar fi putut sa ii dea Evei aceeasi soarta pe care a dat-o ingerului razvratit. Si pe buna dreptate! A ascultat de amagitor, sa asculte in continuare de el. Dar Dumnezeu a pus milostivirea inaintea dreptatii.

---------
Sa redevin serioasa - adica cum sa-si tina barbatul acasa?
---------
Pai uite asa. Adam sa stea frumos acasa, ca un imparat, si Eva sa ii aduca tot ce are de trebuinta, in sudoarea fruntii sa castige painea tuturor.

Mergi la inceput

---------------
Eu prefer sa iubesc.
---------------
Da, mai, dar ce inseamna pentru tine sa iubesti? Bunul plac. Ai explicat cateva pagini mai devreme.
Nu dragostea asta le-a cerut-o barbatilor, ci dragostea jertfelnica, cea care renunta la bunul plac.

-----------
Nu ma supun nimanui
-----------
Pentru ca nu stii ce inseamna sa iubesti.

Mergi la inceput

La Sf Ioan Gura de Aur, covarsitoare este credinta care l-a impinsa sa urmeze, cu hotarare, drumul lui Dumnezeu.
In fine, credibilitatea vine din puterea credintei.

Messa, Dumnezeu stie ca nu iti este de nici un folos sa fii preot. Ai foloase mult mai mari din a fi mama.
Barbatul este lipsit de acest har, spre compensare, poate fi preot, daca e destoinic.

Mergi la inceput

Despre imaginatie: Adam si Eva nu au avut nevoie de ea, pentru ca vedeau lucrurile si le intelegeau, asa cum erau. Stiau, nu doar isi inchipuiau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

quote:

----------
Asta cu slujitul sarpelui e neplauzibila, daca Eva era ca mine, omora ea cumva sarpele si scapa de robie ...
-----------
Vezi ca sarpele ala nu era doar sarpe, ci amagitorul.

---------
Sa redevin serioasa - adica cum sa-si tina barbatul acasa?
---------
Pai uite asa. Adam sa stea frumos acasa, ca un imparat, si Eva sa ii aduca tot ce are de trebuinta, in sudoarea fruntii sa castige painea tuturor.

ei taci, nu mai spuneee!!!
la faza aia amagitoru' o fo' fics Doamne-Doamne (o avut El motivele Lui, da' tot I-o amagit pe primii nudisti :-))), culmea e ca sarpele o fo' cel ce-o zis adevarul- ia fi antena acia:

16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam porunca si a zis: "Din totzi pomii din rai potzi sa mananci,
17. Iar din pomul cunostintzei binelui si raului sa nu mananci, caci, in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit!

booon- deci papa de la pomu' stiintzei=deces programat, zice Dzeu!

4. Atunci sarpele a zis catre femeie: "Nu, nu vetzi muri!
5. Dar Dumnezeu stie ca in ziua in care vetzi manca din el vi se vor deschide ochii si vetzi fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul".

sarpele, k sarpele, jmeker de pantilimon- du-te bre ca ala baga-n ele, ascult-aci, la mandea, vrea sa tzie stiintza doar pt. el, egoistu'...sarpelui! :-))

si acu' sa vedem care-o zis-o pe bune:

22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. si acum nu cumva sa-si intinda mana si sa ia roade din pomul vietzii, sa manance si sa traiasca în veci!..."

uuupsss!!!

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Uuuups!

Casandra:

Facerea de copii: eu consider ca ambii parinti sunt "haruiti", ca miracolul apartine ambelor sexe. Nu gasesc absolut nimic inaltator insa in manifestarile fiziologice ale fenomenului. Zau! Oricat as incerca, nu reusesc sa zic merci ca am avut ghinionul sa fiu cea care are vergeturi, ruptura de perineu, hemoroizi, ragade... Nu pot! Si nici nu consider ca femeia face ceva extraordinar din moment ce nu are de ales... nu?
Cat despre rolurile in familie da, sunt de acord cu tine, e mai usor sa fii supus decat sa ai taria de a iubi pana la jertfa. Dar nu pot sa nu remarc... diferenta de potential intelectual. Orice prost poate fi supus, e foarte usor. Deci din setari suntem considerate un pic mai... hm... "slabe de inger". NU?
Despre preotie, scuza-ma ca trebuie sa-ti semnalez dar raspunsul tau cum ca ce greu e sa fii preot e pe langa complet de intrebarea Messei. Nu despre asta se discuta... dar asta e un exemplu (again) despre modul naucitor in care raspunzi de obicei.
Si evident... nu vad care e problema ca un barbat sa stea acasa iar sotia sa aduca bani in casa.
Si NU, INCREDIBIL DAR NU imi e suficient ca stau acasa sa am grija de copil si de casa.

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Adam stia, e drept fara sa experimenteze direct raul, ce e bine si raul, era plin de intelepciune. Nu a dobandit nici o cunostinta ca a mancat din pom. Altfel, n-ar fi stiut el sa numeasca animalele si sa le stapaneasca si n-ar fi recunoscut-o instantaneu pe Eva ca fiind carne din carnea sa si os din osul sau.
Pomul este pomul cunoasterii binelui si raului, pentru a fost pricina incercarii. E locul prin care "cunoasterea binelui si a raului" a fost incercata. Binele - ascultarea, raul - neascultarea. A fost locul in care au dobandit roadele neascultarii. De ce au fugit ei? Din cauza ca s-au speriat de ce au facut, nu ca ar fi dobandit ceva stiinta.

Mergi la inceput