Cum sa il conving?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

...cu amendamentu' ca bine si rau la modul absolut nu se ie zicsta, par iezamplu, daca dau io acu' coltzu', brusc si dintr-o data, imbolnavindu-ma da deces, stiu f-o douajde persoane care ma plange, da' stiu f-o doo sute care zice: YESS!!!
cum ie bine, sa crap sau nu? io ma hotarai ca nu! incepe sa-mi placaaaa!!!

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mai, Eva nu a primit harul pentru buna purtare, ci in ciuda faptului ca a cooperat cu vrajmasul Domnului. Deci, nu e suficient ca s-a milostivit Domnul de ea? Eu zic ca e prea bine si asa cum e.

Mergi la inceput

28. si Dumnezeu i-a binecuvantat, zicand: "Crestetzi si va inmultzitzi si umpletzi pamantul si-l supunetzi; si stapanitzi peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste toate animalele, peste toate vietatzile ce se misca pe pamant si peste tot pamantul!"
16. Iar femeii i-a zis: "Voi inmultzi mereu necazurile tale, mai ales in vremea sarcinii tale; in dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapani".

cam atat despre dar/har/pedeapsa...

dar mie pasajele cele mai interesante din facere mi se par cele in care se vorbeste despre cei 2 pomi, pasajul interdictziei : http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=2 , cel in care vezi ca sarpele-diavol spune adevarul : http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=3 iar Dzeu ii sperie cu moartea (noi credem ca erau nemuritori, dar pasajul cel mai interesant arata ca nu):

22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscand binele si raul. si acum nu cumva sa-si intinda mana si sa ia roade din pomul vietzii, sa manance si sa traiasca în veci!..."

1-nu eram creeatzi nemuritori
2-sarpele n-a mintzit/Dzeu ne-a speriat aiurea
3-Dzeu sunt mai multzi- "ca unul dintre Noi", implica o multzime, mai mult de unul...am citit pasajul asta in biblii ortodoxe, catolice, protestante sau neoprotestante, este identic!

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Dumnezeu e Unul in Sfanta Treime, subiect in relatie cu alte subiecte.
Adam a fost creat cu potenta de a fi muritor sau nemuritor. Totul depindea de alegerile lui. Ascultarea de Dumnezeu l-ar fi condus la nemurire. Sarpele a mintit, pentru ca omul nu a devenit ca Dummezeu, ci s-a indepartat de Dumnezeu.
Dumnezeu s-a milostivit de om si i-a ingaduit sa moara pentru a nu se afunda in rau. Stiu ca e greu de inteles, dar moartea, dupa ce dai cu nasul de rau, este un dar.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by casandra

Dumnezeu e Unul in Sfanta Treime, subiect in relatie cu alte subiecte.
Adam a fost creat cu potenta de a fi muritor sau nemuritor. Totul depindea de alegerile lui. Ascultarea de Dumnezeu l-ar fi condus la nemurire. Sarpele a mintit, pentru ca omul nu a devenit ca Dummezeu, ci s-a indepartat de Dumnezeu.
Dumnezeu s-a milostivit de om si i-a ingaduit sa moara pentru a nu se afunda in rau. Stiu ca e greu de inteles, dar moartea, dupa ce dai cu nasul de rau, este un dar.

zi-i zau cu limba-ntre dintzi!

1-Sf.Treime e aparuta odata cu Hristos- El fiind unul din elementele trinitatzii
2-explica atunci pasajul:
"2. Fiii lui Dumnezeu, vazand ca fiicele oamenilor sunt frumoase, si-au ales dintre ele sotzii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va ramane Duhul Meu pururea in oamenii acestia, pentru ca sunt numai trup. Deci zilele lor sa mai fie o suta douazeci de ani!"
4. in vremea aceea s-au ivit pe pamant uriasi, mai cu seama de cand fiii lui Dumnezeu incepusera a intra la fiicele oamenilor si acestea incepusera a le naste fii: acestia sunt vestiii viteji din vekime. "

divinitatea nemuritoare era k un clan, padre, fii, etc iar principala problema a lor este k nimicurile numite oameni sa nu acceada la starea de Dzei...

Mergi la inceput

ps- pasajul asta este de gasit in toate religiile, inclusiv cele politeiste, sub o forma sau alta, citesti aceeasi poveste- Zeul/Zeii sau fii lor fac copii cu femei si apar- hercules, ghilghamesh, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Ei, si acum ajung la faza in care trebuie sa spun ca de asta nu pot sa consider ca Biblia este si o imagine a realitatii, ci numai o scriere veche, la fel de plina de imaginar cum este si Mahabharata... sau povestile despre Enki si Eridu... pai cum sa pot eu crede intr-un Dumnezeu care harazeste femeii supunere? Ete na! E clar ca treaba cu pricina a fost scrisa de un barbat sub papuc, nicidecum sub inspiratie divina! Si cum sa cred intr-un Dumnezeu razbunator, manios si egoist!? Un Dumnezeu care una-doua, da pedepse, omoara, parjoleste, nimiceste...? Povesti! Dumnezeu nu poate fi asa, s-ar nega pe sine. Ceea ce nu e valid.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Messa

Ei, si acum ajung la faza in care trebuie sa spun ca de asta nu pot sa consider ca Biblia este si o imagine a realitatii, ci numai o scriere veche, la fel de plina de imaginar cum este si Mahabharata... sau povestile despre Enki si Eridu... pai cum sa pot eu crede intr-un Dumnezeu care harazeste femeii supunere? Ete na! E clar ca treaba cu pricina a fost scrisa de un barbat sub papuc, nicidecum sub inspiratie divina! Si cum sa cred intr-un Dumnezeu razbunator, manios si egoist!? Un Dumnezeu care una-doua, da pedepse, omoara, parjoleste, nimiceste...? Povesti! Dumnezeu nu poate fi asa, s-ar nega pe sine. Ceea ce nu e valid.

mai, biblia a devenit o singura carte pe la anii 800 e.n.

magaria care o fac eu e evidenta pt. oricine are o tzara de lojica...
ma folosesc de o carte care nu e carte, e o culegere de texte scrise pe parcursul a 5-10 mii de ani, cam asta-i distantza intre Tora/Facere si Apocalipsa dupa Ioan; in Biblie gasesti ce vrei sa gasesti...
il potzi argumenta pe Hitler, dar si pe Ghandi
pana si Evangheliile se contrazic.
si , beleaua cea mai mare, textele alea nu au ajuns la noi in original ci la a N-a traducere, fiecare dintre traduceri fiind influentzata de factorul uman, la randul lui, influentzat de morala timpului lui si de ceea ce urmarea traducatorul/editorul...

degeaba te superi pe misoginismul evident din Biblie, este scrisa de barbatzi, intr-o societate patriarhala; daca ar fi fost matriarhat, vedeam noi, Dzeu-fomeie si barbatul pus la zid...

aveau dreptate medievalii, cand te ardeau pe rug daca, k laic, erai prin ca citeai Biblia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Nu ma supar pe misoginismul evident din Biblie, ci folosesc asta ca argument conform caruia Cartea nu e scrisa din inspiratie divina.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Messa

Nu ma supar pe misoginismul evident din Biblie, ci folosesc asta ca argument conform caruia Cartea nu e scrisa din inspiratie divina.

eu zic ca la origini este de inspiratzie divina dar a trecut prin multe filtre umane.

Mergi la inceput