Cum sa il conving?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Dumnezeu sa ii ierte pe bunicii tai!
Toti murim o data si o data. Bunicului tau, Dumnezeu i-a mai dat timp ca sa se pocaiasca, pentru ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, ci indreptarea lui. E adevarat ca nici rabdarea lui Dumnezeu nu este infinita, el te asteapta cat te asteapta, dar daca tu o tii pe a ta, iti pierzi mantuirea. Daca zici ca bunicul a fost ce a fost, si Dumnezeu l-a inzestrat cu darul de a transforma vinul si painea in Trupul si Sangele Fiului Sau, s-a gandit ca, macar de dragul Harului primit, s-o dezmetici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

quote:
Originally posted by casandra

--------------
nu voi acepta niciodata ca cineva care a colaborat cu satana-securitatea are vre-o urma de har divin
--------------
Eva e prima care a colaborat si a primit harul de a naste IN DURERI prunci.

AI UITAT CUVANTUL KEIE- IN KINURI, RECITESTE IZGONIREA...

------
Si este exact ce fac eu cu acvariul meu cu pesti - la un anume nivel comparatia e destul de buna - ii privesc, le schimb apa, dar nu ma amestec in micutele lor vieti. Doar ii observ.

Asta face si Dumnezeu, de ce crezi ca ar face altceva? De ce crezi ca ar avea vreun motiv sa faca altfel?
------
Pentru ca el a facut pestii, nu i-a cumparat. Pentru ca El si-a pus sufletul pentru pestisori.

FALSH! A SUFLAT VIATZA ASUPRA LOR, DAR NU LE-A DAT SUFLET DIVIN, NICI LOR, NICI OAMENILOR- RECITESTE FACEREA!

------
de ce chiar si acum, in secolul 21, mai sunt femei care nu intra in biserica daca sunt la ciclu
------
Stai linistita, ca mai sunt femei care nu intra nici cand nu sunt la ciclu.

MDA, SI MUSULMANI, IUDAICI, BRAHMANI, ...DAR PROBLEMA TOT RAMANE, KIAR DAC-O OCOLESTI- ESTI SPURCATA LA CICLU SI DUPA CE NASTI, ASA CUM O FOST SI FECIOARA MARIA, KIAR DACA O PROCEAT CU DUHUL SFANT!

--------
Este omniscient - deci ce folos sa stau pe genunchi si sa ma jelesc de iertare, cata vreme Dumnezeu evident ca stie ca imi pare rau de ceva inca inainte sa apuc eu sa-mi dau seama ca-mi pare rau?
--------
Pentru ca nu este suficient sa iti para rau, trebuie sa constientizezi raul facut si sa vrei sa te indrepti. Primul pas spre indreptare este marturisirea raului. Nu e de nici un folos sa te jelesti de iertare, constient fiind ca atunci cand te vei ridica in picioare vei comite aceleasi fapte.

LIPSA DE LOGICA- A-TZI PAREA RAU INSEAMNA A CONSTIENTIZA; MARTURISIREA, DAC-O FACI IN FATZA PROPRIEI CONSTIINTE, DZEU VA STII, CACI LE STIE PE TOATE!
A-TZI PAREA RAU NU GARANTEAZA CA NU VEI REPETA FAPTA, CU SAU FARA SPVEDANIE SI RUGACIUNE; CATE GRASANE NU PROMIT, KIAR SI IN BISERICA- PREOTULUI, CA NU SE VOR MAI INBUIBA SI IMEDIAT DUPE SPOVEDANIE/PROMISIUNE, SE SCAPA LA BUNATATZURI K VACA-N LUCERNA, PACATUIND INTRU-LACOMIE?

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Chiar si cu dureri, harul tot har este.
Am zis care a facut pestii, nu care a dat suflet divin pestilor.
Ca i-a facut prin suflare de viata, nu schimba faptul ca El i-a facut.
Nu putem sa ne comparam noi, care doar privim pestii, cu cel care i-a facut.

Uite cum e cu marturisirea, iti sunt iertate doar pacatele comise nu si cele pe care le vei comite. Te poti cai ca esti lacom si apoi poti sa cazi iar ispita. Te marturisesti cu sinceritate, Dumnezeu te iarta pentru ca ia fost lacom pana atunci. Cazi iar in patima lacomiei, ti-ai adunat un pacat mai greu decat pana atunci.

Mergi la inceput

quote:

Chiar si cu dureri, harul tot har este.

a pedepsit-o, nu a haruit-o! repet, citeste izgonirea...
quote:
Am zis care a facut pestii, nu care a dat suflet divin pestilor.

ai zis: "Pentru ca El si-a pus sufletul pentru pestisori." si-a pus sufletul inseamna...si-a pus sufletul...
quote:
Uite cum e cu marturisirea, iti sunt iertate doar pacatele comise nu si cele pe care le vei comite. Te poti cai ca esti lacom si apoi poti sa cazi iar ispita. Te marturisesti cu sinceritate, Dumnezeu te iarta pentru ca ia fost lacom pana atunci. Cazi iar in patima lacomiei, ti-ai adunat un pacat mai greu decat pana atunci.

stiu bine cum este cu marturisirea, citeste cu atentzie ce-am scris!

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

A pedepsit-o cu durerea si haruit-o cu nasterea de prunci. Faptul ca aduci pe lume viata nu este pedeapsa, ci har.
---------
ai zis: "Pentru ca El si-a pus sufletul pentru pestisori." si-a pus sufletul inseamna...si-a pus sufletul...
---------
Pastorul cel bun isi pune sufletul pentru oile sale.

Mergi la inceput

quote:

A pedepsit-o cu durerea si haruit-o cu nasterea de prunci. Faptul ca aduci pe lume viata nu este pedeapsa, ci har.
---------
---------
Pastorul cel bun isi pune sufletul pentru oile sale.

haide mai, ca suntem penibili, ne dam in diverse!

fiecare, cu calea lui, buna sau rea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Casandra, esti sigura ca harul de a naste prunci, in viziune crestina, desigur, nu este in mod pervers si o pedeapsa? Pai, vorba lui fortelady, care e asadar faza cu rupturile perineale si durerile facerii? Si, daca e atat de har, de ce trebe maslu ca mama sa fie "curatata" dupa ce a nascut? Pai cum adica, har si murdarie, in acelasi timp? Ori e har, ori e spurcaciune, Biserica ar trebui sa se hotarasca odata si-odata...

Oricum, putea si doamne-doamne sa gandeasca circumferinta capului copilului mai mica, sa nu ripa toate alea cand iese afara. Si sa nu stam ca butoaiele ultimele doua luni de sarcina. Har! Eu cred ca nici in treaba asta nu s-a prea bagat - a lasat-o sa evolueze de la sine.

Marilena, il simti aproape, si eu, dar NU INTERVINE! Niciodata nu intervine. Daca ai impresia ca a intervenit vreodata in viata ta, te inseli. Pentru ca, in acest caz, cum discerni intre pura intamplare si interventia lui Dumnezeu? Eu cred ca este... cum sa zic... politica lui Dumnezeu sa nu intervina pentru nimeni (caci trebuie sa fie DREPT, Dumnezeu nu poate face parte unuia din copii lui, lasandu-l pe altul de izbeliste) si asa se explica nenorocirile abatute pe capul unor oameni care nu le meritau si bucuriile si fericirea unor oameni care au facut numai rau (nu spun care au pacatuit, caci eu nu cred in pacat). Deci, ori intervine pentru toti, ori nu intervine pentru nimeni. Si, intrucat se vede ca nu intervine pentru toti, caci se intampla nenorociri la tot pasul, este logic ca nu intervine pentru nimeni. Ca are compasiune? Poate. Ca tu o simti, da, asta e posibil - dar nu darurile lui le simti, ci simti ca exista si ca ii datorezi felul tau de a fi, viata ta, pentru ca prin ceea ce esti ai putut sa-ti croiesti viata asa cum ti-ai croit-o si deci i-o datorezi... asta vreau sa spun.

Mergi la inceput

messa, cum se zice p-acia?!? aaaa, da, SUBSCRIU!!!si, nu in ultimul rand:
IE SCEPTZIONAL!

Mergi la inceput

Ne da si noua cineva un split la subiect? Ca deja suntem offtopic si avem totusi de discutat...

Mergi la inceput

Fortelady, n-ai cum sa subscrii, chiar daca esti tu baiat de treaba si intuiesti cam cum o fi, dar garantez ca habar n-ai cum e sa ai burta cat casa si sa te gandesti cate zile mai sunt pana cand scapi de har ca sa poti in sfarsit sa-ti vezi progenitura si sa te bucuri ca ai facut-o. Si cum e sa impingi copilul cu har cu tot afara si sa se rupa/taie toate cele. Iar femeile care zic ca e usor sunt ori mincinoase, ori inconstiente...

Mergi la inceput