Iasule, mandra cetate (46)
Raspunsuri - Pagina 8
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Adriana_78
Sotul zice ca exagerez, ca doar atatia copii traiesc aici si sunt bine merci, insa in Austria erau si cremwursti si sunca bio (fara gluten sau alte minuni) si banane si iaurt cu fructe si carne tocata si si. Toate bio (mai scumpe, dar macar stii un lucru) .. Ziceam eu ca sunt austriecii astia nebuni cu bio asta, insa acum vad ce bine era.
o completare: produsele bio si produsele fara gluten sunt total diferite. Glutenul se gaseste in faina si nu e nimic daunator in el, doar persoanele care nu-l tolereaza tb sa comsume produse fara gluten.
Iar la copiii peste 6 luni se da fara probleme, daca sunt sanatosi.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
arianna spune:
Buna fetelor,referitor la mancare si alte produse din Romania ,senzatia mea cand am fost in Roamnia in septembrie e ca sunt de foarte proasta calitate si foarte scumpe.
parerea mea e ca pt piata din est ul europei se aduc produse foarte proaste.
Nu mai la hartia igienica cea mai scumpa care este ,e de proasta calitate si foarte scumpa.
Alt exemplu e sampon pt copii de la J&J miroase a detegent de vase,asa l am gasit eu.
Pt tarile bogate calitatea e net superioara ,la tot ce vine facut in China,ma refer si la haine de copii.
Si mancarea in romania e plina de prea multi coloranti si aditivi.
Nu sunt critica la adresa tarii,dar pacat ca aduc tot ce e mai prost si mai vand si scump,suntem ca o tara saraca.
O zi buna ,
Lily
elbi spune:
dana, fiecare are o parere, asa ca nu-ti fa probleme. nu ma supar eu asa de usor...si centrul are avantaje si dezavantaje (ca eu locuiesc in centru...).
aime, bine c-ai scapat de febra. da, e normal cand erup dintisorii sa mai fie si astfel de fenomene (febra, diaree etc), desi in cazul puilor mei, nu am avut probleme. oricum ca sa fii sigura fa-i si ASLO.
da, asta-i romania. nici nu se compara cu US...dar si acolo chiriile te omoara. ce-i drept la capitolul mancare e rau de tot. nici mie nu-mi vine sa cred dincolo ce calitate gasesti si la ce pret, hehehe...
maria si baietii(2002, 2005)
aime spune:
Sunt bucuroasa, inca cu emotie, da sper ca febra sa nu mai apara. De dimineata n-a mai avut, poate chiar de asta noapte, dar eu i-am tot dat antitermice, si e vioi si se joaca, doamne da sa fi fost si sa fi trecut.
Elbi, nici Vlad nu a facut probleme la ceilalti dinti, in afara de 2 dintre canini, da acu a facut-o de oaie, ca ziceam ca dau eu in primire. Dr nu mi-a zis nik de ASLO, da sa stii ca si eu m-am gandit.
Adriana, e normal sa nu-ti placa aici, cand faci comparatie cu ce e acolo...probabil ca la fel a fost cand ai ajuns acolo si ai comparat cu ce-ai lasat aici, doar ca impresia a fost placuta. Deh, asa per ansamblu, nu e chiar asa de rau . Incercam sa le oferim copiilor nostri ce e mai bun, normal, eu is una bucata mamica putin paranoica, am respectat intru totul sfaturile dr pediatru in ceea ce priveste mancarea, si inca respect...da ma gandesc ca in viitor va fi inevitabil sa nu se "infesteze" si cu ceva nedorit...Noi de ex n-am papat sare pana la 1 an, zahar nici acum nu-i dau, sare cu masura, banane de la 8 luni, nu i-am dat branza topita, preparate, carne de porc, l-am infundat de legume (noroc ca ii plac), conopida, brocoli, sfecla, peste (eu ii dau crap cu predilectie, salau, stiuca cand gasesc) proaspat si nu congelat...si exemplele ar putea continua. Asta e acum cand inca ii dau ce vreau, dar va veni curand momentul selectiei...si am sa vad eu atunci . Asa ca nu te stresa, da-i ce consideri tu ca e mai sanatos si elimina toate produsele sintetice. Nu neg ca al meu mai gusta cate un Danette si mananca si cate un Nutriday, da ce sa fac daca cel facut in casa nu-i mai place (spuneam ca va veni selectia lui,nu? )Incerc cat de cat sa evit ce cred eu ca e nociv, noi fiind chimisti privim ff circumspecti notatiile de pe produse. si acuma, multe dintre campaniile contra ca si cele pro sunt false . Si eu urasc cozile la magazin, urasc si ca urci in autobuz cu copilu' in brate si stai cu o mana spanzurata de ceva si nu te baga nimeni in seama, urasc sa dau eu pietonul, prioritate masinii, urasc si faptul ca inca suntem slugile unui sistem medical corupt si prost...si inca multe altele...gata, ca am sporovait prea mult...da astept sa-i fiarba legumele lui pui sa-i fac mancare pe maine
aime si Vladimir
GabrielaG spune:
Aime, bine ca ati scapat, si eu am patit cu Matei si dupa aia numai ce vedeam un dintisor, doi...desi se zice ca nu are nici o legatura febra cu scaune moi si cu dintii...
Am inceput gargara cu apa cu sare..bleah...ce gust aiurea are. Pana ma culc tot o sa o repet si daca e ok, mai spun si la altii.
Pupici si o seara placuta,
Gabriela si baietii
adi69 spune:
quote:
Originally posted by alipiticot
Fetelor nu intre aceste zone si centru e diferenta de 20 mii euro ci intre frumosa si dacia,pe de o parte si tatarasi,pacurari,nicolina pe cealalta parte,adica scumpe.De centru nu vb ca e vb de sute de mii de euro.
Vad ca voi inclinati spre Frunoasa,la fel si noi,cu toate ca apartamentele sunt mari dar nu f mari....sunt in jur de 80m patrati,iar in dacia am gasit la 100 m.patrati.In Alexandru sunt preturi ca si in tatarasi....
masina o sa am si eu,probabil cat de curand,sigur cand voi avea de dus copii la gradinita,ca sotul nu are timp sa ne duca si aduca.
multumesc frumos de raspunsuri dar inca nu ma simt in stare sa iau o hotarare.....
Paula si iubirile ei! Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)si Cosmin Mihai(d.n.1.10.2006)
poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos
Eu in locul tau as alege Frumoasa fara sa stau pe ganduri,asa e destul de bine si fara datorii...
Am vazut in Frumoasa apartament cu patru camere interesant...la bloc cu patru etaje si acoperis de tigla..acu nu stiu ce ai vazut tu...
Adriana si-atat...
ralnied1 spune:
nu toate blocurile din Dacia sunt cu datorii (o centrala termica poate rezolva problema, la o adica), cu vecini aiurea (stau multe persoane "bine" in Dacia, cunosc personal) sau cu tigani (multi sunt mai educati si mai curati decat ai nostri)... sa nu generalizam...
si mie imi era la inceput f frica in Dacia, da' m-am obisnuit repede... la 9-10 seara ajungeam singura din statia Bicaz la piata (iarna, frig, intuneric, tigani pe strazi), dar niciodata nu am patit absolut nimic... nici macar un cuvant urat, sau vreun gest...
si sa stiti ca in general, de cei din cartier nu se leaga mai niciodata...
http://community.webshots.com/album/555395342UdkZOn
http://good-times.webshots.com/album/554258099jrgPvZ
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
lgireada spune:
Io zic ca in orice cartier e ok. Asta zic pt ca umblu pe la pregatiri cat e ziua de lunga, am unele de la care ies seara la 20-20:30. Si sunt in diverse zone ale orasului: Frumoasa, Cug, Dacia, Tatarasi. Si nu am avut pb pana acum deloc. Sau oi fi io norocoasa?
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by elbi
oricum ca sa fii sigura fa-i si ASLO.
Ce e ASLO asta? Eu i-am facut niste analize lui Robert si din cate inteleg eu din hartiile astea ar fi cam marit,adica 320.E de rau?
Miha
arianna spune:
ASLO=antistreptolizina O,anticorpi care se formeaza in corpul nostru cand avem contact cu streptococul,adica faringite,amigadalite repetate .
Normal se trateza cu penicilina,moldamin etc.
De ce ai facut analiza asta? sunt motive?
Rezultatul e putin peste limita,normal e 200?
Rezultatul poate sa arate o infectie in corp,streptococul,mai ales cel hemolitic clasa 12-14 da probleme mai tarziu in viata:reumatism,endocardite si probleme cu rinichii.
Eu zic sa vorbesti cu medicul.
o zi buna
Lily