Iasule, mandra cetate (46)
Raspunsuri - Pagina 9
Adriana_78 spune:
Buna dimineata fetelor!
Noi suntem matinale azi. Lara s-a trezit la 4:50. A adormit apoi, de mine nu s-a mai lipit insa somnul. Urasc sculatul asta de dim. , poate de aia sunt si asa nervoasa, ca din zori ma trezesc cu fundul in sus, enervata ca fii-mea nu doarme mai mult. Cred ca mi-ar trebui niste calmante.
amironeanu- nu stiu cum ti se pare tie cand urla puiul tau, at. cand nu primeste ceva, insa eu innebunesc cand o apuca pe strada. Iar acasa face numai prostii si e tare neascultatoare. Credeam ca daca se face mai mare, intelege mai multe si e mai cuminte. De unde!
Sau poate e doar un copil activ si curios, insa nu am eu din pacate suficienta rabdare cu ea.
Danna_36 spune:
Adriana 78, tu ai ajuns intr-o faza de saturatie pentru ca stai cu fetita non-stop, fara sa iesi nicaieri si fara sa te ajute nimeni. Cel mai bine ar fi daca ai reusi sa o plasezi undeva/cuiva 2-3 ore/zi, timp in care tu sa te ocupi de tine, sa te plimbi, sa citesti sau sa te intalnesti ci o prietena, etc. In acest fel ai putea detensiona situatia si nu te-ai mai enerva din orice. Nu e bine, imi imaginez ca stresezi si copila, ca tipi la ea si o repezi de multe ori, iar ea, crede-ma, nu are nici o vina, e firesc sa umble peste tot, sa se catere, sa ceara, sa insiste, sa refuze, sa se incapataneze si asa mai departe. Abia in jurul varstei de 3 ani ajungi sa te intelegi cu ea. Daca vrei pot sa iti imprumut o carte sa citesti despre comportamentul, necesitatile si dezvoltarea copilului pana la 3 ani. Ajuta foarte mult sa afli ca asa sunt toti copiii, ca nu e al tau nici mai rau si nici mai agitat decat altii, sa intelegi care sunt etapele dezvoltarii si ce ar fi mai potrivit sa faci in fiecare dintre ele, ce sa ii dai si cum sa te comporti.
Un copil e motiv de bucurie si sursa nesecata de fericire. Scuze daca suna banal. Uite, de la 5,5 luni si pana la un an si jumatate, Ruxi a mea a tot fost bolnava, am stat mai mult in spital, vorbesc de saptamani intregi si de atatea ori ca nu le mai stiu numarul, a fost intepata de sute de ori, a avut perfuzii si a schimbat zeci de branule, ajunsese sa urle nuimai cand vedea ca ne orrim in fata spitalului, sau cand vedea o persoana cu bluza alba pe strada. Stateam ore in sir cu ea in brate, zbatandu-se sa scape de perfuzii, mi se rupea sufletul cand iesea sotul din salon si ea, mititica, ramanea cu manutele intinse plangand dupa el, as fi dat orice sa o vad sanatoasa, sa faca ce obraznicii voia ea, numai sa fim acasa si sa fi vesela si puternica. Un an intreg i-am dat sa manance numai supa de morcov cu piept de pui tocat si Pregomin As (un lapte special pt copii cu problemele ei) si asta in fiecare zi, 7 mese din 7, Nu iti spun asta ca sa ma plang (si imi cer scuze fata de celelalte fete ca le-am plictisit iar cu asta), iti spun ca sa intelegi ca esti o persoana fericita, o mamica fericita, de copil sanatos. Incearca sa vezi aceasta fericire, bucura-te ca sunteti intregi si tefere, ca aveti casa si mijloace de intretinere, ca ai un sot care va iubeste si ca bebe e sanatos si creste.
Sper din toata inima sa nu te superi ca mi-am permis sa iti spun asta, nu te cert, intelegem toate prin ce treci, fiecare din noi a avut momente in care a simtit ca nu mai poate si solutia este aceea pe care ti-am zis-o la inceput si snume sa te detasezi cateva ore pe zi de fetita si sa te ocupi de sufletul tau. ]
Editez: mi-am amintit ca la un moment dat am comparat-o pe Ruxi cu Magda si mi s-a parut ca parca Magda nu ar fi fost asa de obraznica la varsta asta (intre 2 si 3 ani) si parca nu tipa asa...apoi am realizat ca eu de fapt nu stateam cu ea prea mult in perioada respectiva, plecam dimineata la servici si veneam seara (aveam 2 slujbe). Cu siguranta era si ea obraznica si facea de toate, cu siguranta ca tipa si se alinta si ea, dar nu cu mine, ci cu bona, sau cu taica-sau.
ralnied1 spune:
'Neata!
Dau o cana mare de ness...
http://community.webshots.com/album/555395342UdkZOn
http://good-times.webshots.com/album/554258099jrgPvZ
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
Adriana_78 spune:
Dana , ai dreptate, stau prea mult numai eu cu ea, 24 din 24 numai copil, sunt cu nervii la pamant si nu stiu ce-mi vine sa-i fac uneori de suparare. Ea simte nervozitatea mea si cred ca nu e bine, insa nu ma pot abtine cand vad ca face numai mizerie peste tot, scoate toate lucrurile din sertare, manaca hartie, baga tot ce gaseste pe jos in gura ( sau talpile de la pantofi), arunca mancarea pe jos, rupe carti, nu se lasa imbracata, sta mereu numai in picioarele mele, de nu pot face nimic ... si ii zic si face mai departe tot asa, parca in ciuda. Stiu ca cel mai imp. e sa fie sanatoasa, insa mi-as fi dorit sa fie mai linistita si nu asa agitata si bagareata (ca am vazut si copilasi mai potoliti si nu mereu in miscare ca ea).
Eu am mai vrut s-o las cu soacra inainte, si-o mai lasam, at. cand dormea, insa cat eram placata ma gandeam numai la ea, daca se trezeste si plange sau daca nu se descurca soacra cu ea (sau mama mea, at. cand o lasam pe ea).
Voi incerca in viitorul apropiat sa-i gasesc o bona (ca acum e mai maricica), mai mult mi-ar fi placut insa sa mearga undeva 2-3 ore dim, unde sa fie printre copii.
eeeee ... sper sa fie bine
multa sanatate tuturor puiutilor si putere mamicilor
mariussimiuc spune:
Dana,
Adriana,important este sa-ti gasesti izvorul nesecat de rabdare. Trebuie sa te mai deconectezi,sa te mai eliberezi de stres.O poti face iesind la plimbare,citind o carte sau...tipand intr-un prosop impaturit in 4. La mine asta functioneaza intotdeauna. Incearca si nu mai fa mult caz din prostioarele puiutei.Este normal sa fie asa.Ar trebui sa te ingrijorezi daca n-ar fi asa.Nu te mai stresa pentru ca intotdeauna o mamica stresata = un copil stresat.Si daca ea e curioasa de fel,oricum va continua sa exploreze oricat te-ai da tu cu fundul de pamant. Deci,incearca sa iti schimbi tu optica.E dezordine in casa?Si ce daca?!Si dezordinea poate fi frumoasa.In loc de o suta de ori pe zi le strangi numai o data.Si astfel scapi de o parte de stres si inveti sa faci si slalom. Iti recomand si eu o carte "Copilul de la 1 an la 3 ani" de Anne Bacus.Gasesti in ea multe multe raspunsuri si ai sa vezi ca puiul tau nu e mai "rau" decat altii.Cartea o gasesti la Teora si nu e scumpa.
Miha
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by arianna
ASLO=antistreptolizina O,anticorpi care se formeaza in corpul nostru cand avem contact cu streptococul,adica faringite,amigadalite repetate .
Normal se trateza cu penicilina,moldamin etc.
De ce ai facut analiza asta? sunt motive?
Rezultatul e putin peste limita,normal e 200?
Rezultatul poate sa arate o infectie in corp,streptococul,mai ales cel hemolitic clasa 12-14 da probleme mai tarziu in viata:reumatism,endocardite si probleme cu rinichii.
Eu zic sa vorbesti cu medicul.
o zi buna
Lily
Asta noapte am badadait pe net in cautare de raspunsuri si asa am inteles si eu ca normalul ar fi de 200.Si pana la sfarsitul saptamanii nu pot vorbi cu medicul.Offf....
Am vrut eu sa-i fac niste analize,ca nu mananca,nu doarme,oasele au inceput iar sa-i iasa in afara (am avut intotdeauna probleme cu asimilarea)...Si printre altele mi-a spus sa-i fac si acest ASLO.E GRAV ACEST 320?
Miha
Adriana_78 spune:
mariussimiuc, stiu ca ar trebui sa fiu mai calma, ma urasc cand o pocnesc si stiu ca nu e bine, insa asa de tare ma supara uneori ca ...
ma voi uita si dupa cartea de care ai spus
Dana 36 de aceeasi carte spuneai? Daca poti poate aduci cartea de care imi scriai, joi cand voi veni la tine, la intalnire. Multumesc!
Fetelor tocmai am vorbit cu sotul si a propus sa iesim weekendul asta undeva la munte. Cum nu cunoastem zona, v-as ruga sa-mi da-ti niste ideei. Un coleg de-al lui, iesean, a spus la Bicaz. Ce ziceti? E bine cu un copil acolo? Sau ce alte locuri mai sunt?
Danna_36 spune:
Miha, exact cartea aste voiam si eu sa i-o dau sa o citeasca
Adriana, dimineata, de la 10 pana la 1 poti sa o aduci la noi, ca sa te aerisesti si tu, dar nu pot garanta ca gasesti mereu copii. Si sa stii ca la varsta asta e inca mica pt copii, in sensul ca nu socializeaza, se joaca separat, dar oricum nu-i strica sa ii vada. Si in nici un caz nu i-ar strica sa schimbe mediul si jucariile, va invata mereu ceva nou, si mai ales se va invata fara tine...
De la primavara sper sa am "grupa de pampers", adica un spatiu cu personal separat, amenajat special pt bebelusi si copii mici, pana la 3 ani. Nu cresa, doar un loc unde sa poata fi lasati bebeii cand mamicile pleaca la plimbare , fie ca pleaca o ora, sau ziua intreaga, in fiecare zi, sau odata la o luna...sau pot ramane si mamicile cu ei, nu se supara nimeni...
Si daca vrei, trimite-i lui Adi69 un PM cu adresa ta de mail sa iti trinmita la randul ei o carte elctronica despre copii, se numeste "totul se intampla inainte de 6 ani", eu zic ca merita citita. Am si eu documentul, dar pe alt calculator, pe care insa nu am net
Pana una alta, vino tu joi la intalnire si te "aducam" noi toate, acolo!
mariussimiuc spune:
Adriana,am si eu mai multe carticele in format electronic.Daca le vrei ti le trimit.
E normal sa te enervezi si sa-ti mai pierzi cumpatul ca doar esti om.Dar asa cum spuneam,de tine depinde sa-ti gasesti resursele necesare sa poti trece peste toate.
Degeaba o bati si tipi la ea,mai tare ai s-o incrancenezi sa faca ceea ce face.Ei la varsta asta nu inteleg motivele pentru care li se pun niste restrictii.Ei vor totul si ACUM.Cu multa vorba vor intelege pana la urma. Si stii cum e...vorba dulce mult aduce.
sa nu ma intelegi gresit...te rog...Nu vreau sa "te educ" asa cum spunea Dana, vreau doar sa-ti spun cum am facut eu. Acu sa nu crezi ca eu oi fi intruchiparea rabdarii si calmului,Doamne fereste...
Miha
Danna_36 spune:
quote:
Originally posted by Adriana_78
face numai mizerie peste tot, scoate toate lucrurile din sertare, manaca hartie, baga tot ce gaseste pe jos in gura ( sau talpile de la pantofi), arunca mancarea pe jos, rupe carti, nu se lasa imbracata, sta mereu numai in picioarele mele, de nu pot face
Imi suna asa de cunoscuuuut...Fetelor, hai sa ne laudam fiecare cu ce face/facea la 1 an jumate, bebe al nostru!
Eu prima: Magda culegea la 1 an si 2 luni chistoacele de pe plaja si daca nu eram o secunda atenta le baga in gura. Odata a si reusit, a molfait vreo doua...tot Magda si-a desfacut singurica incuietoarea de la scaunelul inalt (pt luat masa) si s-a dat jos...in cap... s-a rasturnat cu premegratorul, si cate si mai cate... Ruxi incerca sa fure din resturile de mancare aruncate la gunoi, pt ca ea nu avea voie decat regim, a spalat marginea de la cada de baie cu periuta ei de dinti, scrie pe manualele si caietele Magdei, ii jumuleste cartile daca le prinde si urla dispoerata dupa ele si dupa orice ii apartine Magdei, ii trebuie scaunul ei, biroul ei, ghiozdanul cu tot ce e in el, si asta nu oricand, ci fix atunci cand ii trebuie si Magdei {:]. Fireste Magda rezista cat rezista, dar are si ea o limita, ajunge sa o repeada si atunci sa vezi paruiala, cu racnete si zbierate... si ar mai fi, dar las si pe altii sa se laude... cedez legatura in studio!