Iasule, mandra cetate (46)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Paula, votez si eu pentru Frumoasa, apart sunt mari, blocurile sunt noi, nu e circulatie periculoasa si zgomot, esti intre Siraj si Kaufland pentru cumparaturi si ai aproape biserica si padurea...eu xic cz per ansamblu iesi mai bine decat cu Dacia, dar si decat cu altele... Ce are Tatarasul asa misto? E doar chestie de obisnuinta, parerea mea, ca tigani sunt destui si pe aici, in zona pietei Chirila chiar dintr-aia cu fuste, stii prea bine... Intr-adevar conteaza blocul, sa fie ingrijit si fara prea multe datorii, ca de aici deriva multe. Si ce daca nu esti in buricul targului, crezi ca e o placere sa se tina concertele sub geamul tau? Si cand o vrea Raisa sa mearga la discoteca se descurca ea, n-ai grija

Carmen, ma bucur ca poti veni, imi e dor de voi!

Adriana, sotul tau e roman? Cat ati stat la Viena si cum de v-ati stabilit in Iasi? Si de unde esti de loc, de fapt? Scuze daca ai mai spus odata, eu n-am vazut. Nu e chiar asa sinistru Iasul, dar dureaza adaptarea, ca in orice loc dealtfel. Povesteste-ne cum era viata la la Viena, eu una chiar as vrea sa stiu. Am retinut deocamdata centrele pt mamici cu bbebei mici. De ce erau insa grstuite? Cine sponsoriza totul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Nu am reusit sa citesc decat aceasta pagina, asa ca sunt in urma cu noutatile.

Aime, de fiecare data cand mi-a facut Stefi febra, a fost brust si dupa 2 zile pleca la fel de brusc si dupa alte 2-3 zile observam si dinti noi. Asa ca s-ar putea sa fi fost de la molari, mai ales ca au venit asa de multi o data.

Paula, eu nu prea cunosc zonele decat din ce am vazut in treacat. Oricum la mine Tatarasi este pe primul loc pentru ca am de toate, dar mai ales am multe locuri de joaca pentru copii si multa verdeata. Si in Frumoasa mi se pare destul de liniste si verdeata, nu stiu cum sunt parcurile de joaca, in schimb mi se pare tare greu de ajuns acolo. Trebuie sa te gandesti si ce vei face cand va merge Raisa la gradinita si va trebui sa pleci de la servici si sa ajungi in timp util la ea. Pe de alta parte daca aveti masina s-ar putea sa fie mai simplu.

Adriana_78 noi am ajuns de mult la concluzia ca pe Stefi nu putem sa o obligam sa faca nimic. Daca vrea ceva ori o las ori incerc sa=i explic ce si cum (de cele mai multe ori ma inteleg cu ea), iar daca fac cumva greseala sa o iau de undeva sau sa-i iau ceva din mana se pune pe urlat (de fapt si educatoarele de la cresa au ajuns la aceeasi concluzie). Pe de o parte este bine pentru ca este independenta si trebuie sa-i explic tot ce fac, pe de alta parte imi trebuie foaaaarte multa rabdare. Asa ca nu poti sa-ti urez decat multa rabdare.

Ei, pana la urma se face intalinire de Sf. Andrei? Si eu ar trebui sa sarboresc, dar imi voi anunta posibili musafiri sa vina in week-end. Asa ca ma puteti trece pe lista impreuna cu Stefi. Si pot da banii joi la intalinire?

O saptamana buna va doresc!

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Aime, ma bucur sa aud ca sunteti mai bine, gata a trecut. Exact asa am patit si noi cand au iesit maselutele, si nu numai odata. Nu ti-am spus pentru ca imi era frica sa nu te culci pe-o ureche, iar febra sa fie de la altceva, Doamne freste!

Elbi, ce-am scris mai sus legat de Tatarasi nu e o reactie la recomandarea pe care ai facut-o tu mai devreme. Si eu stau in Tatarasi, imi place cartierul (desi nu exact zona in care stau eu), dar... Intotdeauna exista un dar, nu-i asa?

Oare unde mi-ar placea mie sa stau? Hmmm, ia sa ma gandesc.... Blocurile din zona teatrului Luceafarul, acolo in spate, de exemplu. Nu e nici zgomot, e si central, privelistea e frumoasa, mai ales daca am noroc sa fie geamul indreptat spre dealuri, blocurile sunt relativ noi, lume buna....ei, da, daca nu fac rost de o vila pe undeva pe coclauri, cred ca ma multumesc si cu asta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Dana sper sa se fi terminat, acu am fost sa-l verific si e bine, doarme cat patul, noroc de gratii si ultima doza de Nurofen a fost la 9. Totusi maine facem si sumarul de urina, sa fim siguri.

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Fetelor nu intre aceste zone si centru e diferenta de 20 mii euro ci intre frumosa si dacia,pe de o parte si tatarasi,pacurari,nicolina pe cealalta parte,adica scumpe.De centru nu vb ca e vb de sute de mii de euro.
Vad ca voi inclinati spre Frunoasa,la fel si noi,cu toate ca apartamentele sunt mari dar nu f mari....sunt in jur de 80m patrati,iar in dacia am gasit la 100 m.patrati.In Alexandru sunt preturi ca si in tatarasi....
masina o sa am si eu,probabil cat de curand,sigur cand voi avea de dus copii la gradinita,ca sotul nu are timp sa ne duca si aduca.
multumesc frumos de raspunsuri dar inca nu ma simt in stare sa iau o hotarare.....

http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Ei, Dana, de cate ori n-am visat si eu ce bine ar fi daca as sta in...(diverse zone, chiar orase). Pana la urma te multumesti si cu mai putin. Paula, important e ca veti avea o casa a voastra.

Stit ce mi-am amintit? Parca mai ieri "bantuia" forumul asta un tatic! Unde a disparut? Ce l-a speriat asa tare?

Oana DPN - 26 IULIE 2007 si Stefan-Vladimir - 11 MARTIE 2003

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

http://www.pragmaafterschool.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Cu asta,, nu voiam sa insinuez ca noi, mamicile. Si totusi...unde e Alexz??? (Na, ce griji ma macina pe mine la ora asta!)

Am o rugaminte: recomandati-mi un loc frumos si nu foarte scump la munte pentru la iarna. As vrea sa fie confortabil, nu ma risc nici pentru mine graviduta, nici pentru Stefan sa fie frig si mizer. Ideea e insa ca nici o caruta de bani nu as da. As vrea ceva in zona Vatra Dornei. Oare sa optez pentru hotel sau pentru pensiune? daca aveti idei - poate chiar testate - va rog, impartasiti-mi-le

Oana DPN - 26 IULIE 2007 si Stefan-Vladimir - 11 MARTIE 2003

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

http://www.pragmaafterschool.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Adi te astept cu coronita...ti-am adus si eu un fel de coronita de toamna.
Cand eram insarcinata, faceam gargara cu zeama de lamaie, ca sa nu iau pastile. Multumesc de idee...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

A treia oara incerc sa scriu mesajul asta. Odata mi l-a stres fii-mea, a doua oara s-a oprit internetul ...
Lara a mea a dormit 3 ore azi. Bine ca doarme mult, ca alltfel nu stiu ce-as face. Am tot citit pe forum despre retete, sunt obsedata acum cu mancarea de proasta calitate din Ro.
Voi ce peste dati copiilor? Am citit de salau, pastrav. Ce mai dati ?

Sotul zice ca exagerez, ca doar atatia copii traiesc aici si sunt bine merci, insa in Austria erau si cremwursti si sunca bio (fara gluten sau alte minuni) si banane si iaurt cu fructe si carne tocata si si. Toate bio (mai scumpe, dar macar stii un lucru) .. Ziceam eu ca sunt austriecii astia nebuni cu bio asta, insa acum vad ce bine era.

Eu sunt de aproape 4 ani in Viena . La inc. a fost greu, apoi m-am acomodat si a inceput sa-mi placa. am venit la Iasi pt. ca a primit sotul un job aici.
Cand traiesti zi de zi in Ro, te obisnuiesti, si nu mai veni toate nimicurile si neajunsurile eu le-am observat si am facut imediat comp. cu viata de acolo.
EX:
-mijl. de transp. In comun nu sunt facute sa poti intra cu caruciorul de bb fara sa ceri ajutor (sa nu mai zic de scaun cu rotile)-
- vin cand vor ele, nu exista in statii liste cu orele de circulatie sau cu statiile-
- trotuare cu denivelari, cu gropi etc.
- la zebra astepti pana te lasa masinile sa traversezi
- - la cump (ex. Billa) stai la coada, te inghesui printre culoare; mancare de proasta cal.
-preturi f. mari (aproape la fel ca in vest) si mancarea nu cine stie ce
- parcuri putine si urate, mari cat o garsoniera, fara verdeata si pline de gunoiae, cu 3 bare de fier si un tobogan
- liftul nu merge mereu si e mic (acolo sunt toate facute sa intri cu carut sau scaun cu rotile in ele)
-vecinii nu respecta orele de liniste (la pranz si seara)- acolo asa se face
-gunoiul se arunca intr-o incapere speciala, separata (situata la parter ); aici alerg cu gunoiul pe strada, il prezint trecatorilor, ca adminst. a zis ca asa nu sunt sobo. si soarecei in bloc;
-nu exista incaperi speciale pt. carucioare sau biciclete (cu cheie)
-nu exista mijl. de informare
- nu exista centre pt. copii
Acolo sunt centre Mama-Copil (gratuite, sponsorizate de orasul Viena) si care au programe pt. fem. insarcinate(gimnastica, drepturi etc), pt. mamici cu bb mici si pt. copii mai mari, medic (altul decat cel de la cabinetul tau), asis, juridica, intalniri pt. parintii singuri(divortati). Mai sunt apoi centre unde se plateste si unde se fac dansuri, se canta, se mestereste, se face gimnastica (pt. copii de la 1-3 ani sau mai mari). Sau cursuri de inot pr. bb.- tare haioase

Hai, ca cred ca v-am plictisit.
Pun punct ca fii-mea intoarce casa cu fundul in sus.

Va rog, nu ma uitati cu pestele

-

Mergi la inceput

Adriana, tot nu ne-ai spus de unde esti de loc, adica inainte de Viena, pe unde locuiai?

Cu pestele, nu stiu sa te sfatuiesc, eu il urasc, cu tot neamul lui subacvatic si privez si copiii de beneficiile lui. Mai mananca ei pe la mama sau soacra-mea, care cumpara mai ales macrou si ton, si aia congelati....

Mergi la inceput