Piticodromul de sept-oct 2005 (152)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Gabi, imi pare rau ca te-a speriat asa de tare doctorul acela...
Uite Anya zice sa faci direct amnio...eu as fi vrut sa te sfatuiesc sa faci triplu test...se face in saptamana 14. Intai se face o ecografie amanuntita (asa zisa morfologica), cu rezultatele de la acea ecografie se recolteaza sange (dar chiar in ziua cu eco sau a doua zi, nu mai tarziu ca nu mai e ecografia valabila si nu pot calcula exact varsta fatului). la triplu test iti calculeaza sansele, stiu ca in cazul de sindrom Down, trisomie, valoarea alfa feto proteinei din sangele mamei este mult mai mare decat normal si este un indiciu aproape sigur de trisomie. Daca AFP iese normal nu ai risc crescut de Down...eu as merge pe chestia asta. Repetat triplul test daca iese prost si daca si a doua oara iese tot prost, atunci amnio cu 2 saptamani mai tarziu (saptamana 16).
Amniocenteza este totusi riscanta, este riscul de pierdere a sarcinii, poate nu trebuie sa te risti chiar asa de tare.

Si daca fetele zic nu la Genetic Lab, mai sunt centre unde se face triplu test...eu am facut la Genetic Lab ca acolo m-a trimis Tutunaru, in sapt 14, cu ecografie de la Iosup. Mi-a iesit bine si am stat linistita...dar daca se mai si gresesc, atunci e de rau...Ufff, ce complicatii...
Eu nu cred ca bebe are asa ceva, treaba cu pliul nucal e cam pe ghicitelea, dupa cate am inteles. Daca nu e "prins" bine bebeul, poate sa dea valori gresite la masuratoare, chiar si un mm daca greseste iese riscul marit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana30 spune:

"La multi ani,Kid!"Sa ai o viata frumoasa si linistita alaturi de cei dragi ai tai,sa fiti toti sanatosi!(eu te-am urat acu vreo 10 zile,asta pt ca tinusem minte ca esti in apropiere de ziua lui valen;nu-i prima data cand memoria isi bate joc de mine).Distractie placuta!

Ina,iti tin pumnii ca Ilinca Budinca sa nu aiba otita,iar timpanul ei sa fie virgin.

Apropo de imunizare,mie mi-a dat doctorul sirop Septilin pt Mihnea.Tre sa-i dau cate o lingurita dimineata si seara.e cam nashpa la gust,nu ma mir ca protesteaza copilul si ca numai prostit il inghite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo74 spune:

Gabi si eu vin sa intaresc spusele Dianei cu faptul ca sindromul Down nu are legatura cu ereditatea. Din pacate, la momentul in care am facut eu amniocenteza nu eram edificata asupra acestui aspect ...ptr ca eu am facut amnio tocmai datorita faptului ca am un var primar cu SD

Si sa stii ca si eu te sfatuiesc sa mai faci o ecografie si triplul test. Tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

maaaai, dar stiu ca scrieti nu gluma...

gabi, sa dea Domnul sa fie totul bine!

kid, LA MULTI ANI! fericiti si sanatosi alaturi de cei dragi!

dr.alina, felicitari pt primii pasi ai anyei!

pt fetele care nu au cu cine lasa copiii . citind aici cate probleme sunt si cu bone si cu gradi, ma bucur ca am posibilitatea de a-l lasa in grija mamei

sanatate multa copiilor bolnaviori. abia astept sa treaca perioada asta ca prea multi copii cu probleme si mamici stresate ...

din fericire pentru noi, nu ne-a atins viroza si nici altceva. eu i-am mai dat si danone, dar de obicei iau zuzu si mananca 200 ml cu biscuiti seara. copchilul si-a julit nasul la tara, duminica, in vizita la strabunici. a mancat de toate cele bunatati facute de strabunica (mancarica de pui la cuptor, placinta cu branza, placinta cu mere). in rest, e vioi, din ce in ce mai stapan pe miscarile lui si ma bucur enorm cand il vad mergand ca o ratusca de colo si "gustand" orice ii trezeste interesul.

nu ma mai lungesc pentru ca s-a trezit florin din somnul de frumusete .

pup la toata lumea,

LiaMia, mama lui Florin (31 aug 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Kid, din pacate dimensiunea translucentei nucale ofera mai multe indicii decat triplul test care la noi nu este atat de documentat si de pus la punct. Spun asta pt ca in Ro se face doar de cativa ani si datele statistice de la noi nu prea exista; de aceea se raporteaza la cele din "import". Si chiar si asa, el este doar orientativ. Si amniocenteza are riscurile ei, dar poate lamuri astfel de cazuri.

gabi, nu vreau sa te sperii mai mult decat esti deja. Dar e bine sa sti cum stau lucrurile. Poate este o alarma falsa. Si orice s-ar intampla, bine ca ai acasa 2 copii minunati, inteligenti si sanatosi.

Editez: conteaza foarte mult ochiul care vede la ecograf. Se pot intalni si greseli. Tu ce varsta de sarcina ai, gabi? Si, daca se poate spune pe post , cati ani ai?

Alina 7+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Simo, imi pare rau ca ai trecut prin atitea analize! Doamne, ce oameni, sa greseasca analize atit de importante, de care depinde viata unui bebe. Ar merita reclamati, poate chiar si dati in judecata pentru daune morale.
Casiana, eu am o obsesie recenta cu jourile, de citeva saptamini, de cind m-am apucat de citit mai mult despre educatia copilului.
Gabi, fa un triplu test in Iasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Revin si eu si va pregatesc o surpriza in adresa comuna.......eheeee ce credeati ca ati scapat de mine azi?

Jadi hai ca bag un PM cu lamuriri ca sa nu "poluez" cu prea multa chemistry pe aici! Promit sa scanez celebrele desene de minute ale nazdravanului si sa va pun una in adresa comuna cit de curind numai ca azi sunt cam busy cu niste guests pe aici.

Gabi iti tin pumnii si nu uita ca toate aceste teste sunt doar estimari, foarte importantt e moralul zic eu, so chear-up please!

Ina, sanatate multa Ilincai si mersi anticipat!

Legat de camin/gradi mie una mi-a placut mult cea vizitata si am un coleg cu trei copii care merg acolo iar el e foarte multumit si nu am auzit la el de muscaturi sau alte cele (sincer l-am si intrebat in mod special de asa ceva de cind am citit aici ce a patit Miruna) asa ca sper ca din ianuarie cind merge si Alberto la joaca acolo sa fie OK. Ioana, ce facem, iti rezerv loc aici la gradi????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Dana Lucia, olandejii cu care eram in tratavie ne-au pus pe "on hold" momentan, dar te anunt imediat cum se schimba foaia ca sa ne tzii si noua un loc. Asteptam pozele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Va multumesc tuturor

Adevarul ca eram in plop cu subiectul asta , asa ca orice informatie pe care mi-ati oferit-o m-a scos putin din ceata .
Anya , am 12 sapt si 2 zile (cu o sapt mai mult decit a iesit la prima eco) si pe 25 fac 31 ani.

GABI10+ ,de 3 ori mama
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Gabi, oricum varsta de gestatie o calculezi de la UM. Si hai ca la 31 de ani esti tinerica. Poate n-o fi nimic. Dar trebuie sa afli. pana atunci...fii increzatoare. Iti tinem pumnii.

Alina 7+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput