Piticodromul de sept-oct 2005 (152)
Raspunsuri - Pagina 7
Simo74 spune:
Gabi imi pare rau sa aud de astfel de vesti...dar tot ce pot sa-ti spun ca un om care a trecut prin asta este .... NU DOCTORULUI ALBU si NU GENETIC LAB ... din cauza lor am facut doua amniocenteze si daca nu aveam norocul ca dr. Tutunaru sa-mi fie prieten, poate in ziua de astazi Luca nu mai exista. Nici nu mai vreau sa ma gandesc . Mi-au gresit analiza si mi-au spus ca Luca are sindrom Down si neaparat sa renunt la sarcina. Groaznic, ce mai! Si din pacate, nu am fost un caz singular, as putea sa-ti mai dau inca cinci exemple, pe putin.
Din fericire, exista in Bucuresti, in Titan, Institutul Materno Fetal care este dotat cu un cabinet de genetica net superior celui al doctorului Albu si cu medici mult mai buni. Te sfatuiesc sa incerci sa iei legatura cu ei, daca te hotarasti sa faci amniocenteza
jadi spune:
Eu in saptamana 16 am facut triplu test, ca sa elimini toate suspiciunile eu zic sa faci amniocenteza sau se zice, la analiza asta nu are cum sa greseasca si stiu ca Dr. Albu face asa ceva si la Giulesti si la Genetic Lab. Stiu ca au facut si alte fete de la noi asa ceva, parca Codrutza sau cineva din Cluj.
Deni & Vlad 28 sept 2005
cge spune:
Fetele, dar translucenta nucala nu se coreleaza cu alti indicatori
pentru triplu test ?
Si stiu ca e in functie si de nr. sapt la care este masurata.
Simo, imi pare rau ca ai trecut prin asa experiente. Uite ce baiat frumos aveti acum. Pupici.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
gabiarama spune:
Simo , multumesc de avertizare !
Cristina , stiu ca am 2 copii perfect sanatosi , stiu de asemenea ca la ambele sarcini am fost speriata de acelasi dr. ca are copilul ceva ( ori e prea mic , la Mihnea , ori are polyhidramnios , la Tudu ), dar mai stiu ca am in familie si cazuri de copii cu probleme .Asa ca ...
GABI10+ ,de 3 ori mama
Poze
alexuta2005 spune:
Gabi, imi pare rau sa aud asa vesti dar poate masuratorile nu au fost facute bine, poate ecograful nu era prea bun.Eu zic sa repeti si ecografia.Se pot face si greseli.
Oricum eu iti tin pumni!O sa fie bine!
Casiana si Alexia
alexuta2005 spune:
Ioana eu sunt tare mandra ca Alexia se joaca cu aceleasi jucarii cu care s-a jucat si tatal ei.Oricum imi aduc si mie aminte de copilarie ca deh atunci nu eru prea multe jucarii.Din pacate eu nu am pastrat jucariile mele dar nici nu aveam prea multe.Mama nu era adepta jucariilor, mai bine imi lua haine sau ceva de mancare.Cred ca de aici am eu mania jucariilor.
Casiana si Alexia
Anya20 spune:
Gabi, imi pare rau si te inteleg ca esti foarte speriata. Eu in sarcina trecuta mi-am facut triplul test si mi-a iesit cu risc crescut. Dr. meu mi-a spus ca nu am indicatie si ca triplul test ofera doar niste date statistice, dar m-am incapatanat. A fost nevoie sa il repet de 2 ori si mi-a iesit ok.Oricum, m-am linistit abia cand am vazut copilul cu ochii mei.
Sfatul meu este sa faci direct amniocenteza. Despre dr. Albu am auzit multe si pro si contra si cred ca ar fi de evitat (am citit si ce scria Simo mai sus).
Alina 7+, mamica d-rei Anya (1 an)
Diana30 spune:
Gabi,sper din tot sufletul sa fie o alarma falsa.Amniocenteza iti va spune exact care e situatia.
Trisomia21 sau Sindromul Down e o boala genetica,un accident genetic,nu are legatura cu ereditatea(deci faptul ca in familie exista copii cu aceasta problema nu are relevanta).