Mamici de martie-aprilie 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Buna fetelor,
Chiar daca nu mi-am facut simtita lipsa prezentei vin si eu din nou si ma alatur voua.
Am terminat cu mutatul. Eu incerc sa-mi caut un inlocuitor la serviciu si cand il gasesc o sa stau mai mult acasa...asa ca fetele din Bucuresti cele care vreti sa ne intalnim o fac cu mare placere.
Eu ma prezint asa: amorteli , dar amorteli nu gluma , se lasa cu dureri, la maini atat ziua dar mai ales noaptea; ies la pisu de cel putin 5 ori pe noapte; de vomitat in primul trimestru eu nu am vomitat deloc, acum vomit foarte des; durerile de spate eu le-am rezolvat cu Diclofenac la recomandarea doctorului( masaj pe sira spinarii, chiar asa mi-a zis);
parul si mie mi se ingrasa repede, lucrul care inainte de sarcina nu mi se intampla, insa unghiile mi s-au intarit; eu m-am ingrasat 8 kg, o fi mult rau?
Loina eu am rh negativ si 01, iar sotul rh pozitiv si BIII si m-au chemat la dozari din nou in luna a 6 a.
Maine am programare la dr. Albu la ecografia morfologica (daca a auzit cineva de dumnealui vreau si eu pareri) iar joi ma duc la medicul meu cu rezultatul de la ecografie. Am o frica de mor, m-ati speriat rau unele dintre voi cu rezultatele de la tt. In fine...D-zeu este cu noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Bunaaa...
Fetelor multumesc pt raspunsuri....mai m-am calmat, a inceput bebelusa sa miste ca inainte ....ce fericita sunt
PAXELA, LA MULTI ANI!!! pentru Silviu, sa creasca mare sa fie cuminte, sa o asculte pe mami si sa o iubeasca pe surioara.

Despre nastere: eu sunt ingrozita cu adevarat, ma ia cu tremurat numai cand incerc sa ma imaginez pe masa de nasteri, mi-e frica de durere, mi-e frica de momentele jenante, mi-e frica sa nu pateasca ceva bebe, mi-e frica de personalul medical (daca tipa vreo baba cloanta la mine? ) o sa am eu taria sa-i pun la punct daca nu-mi convine ceva??......dar cu toate astea ma gandesc ca...mai mult ca sigur, Dumnezeu o sa-mi dea taria sa trec peste tot si sa-mi doresc sa nasc mai repede. Sunt convinsa ca in momentele alea nu o sa ma mai intereseze nimic, nici durere, nici rusine, nici figurile acre din spital....o sa ma intereseze decat de bebita mea, sa fie sanatoasa...si sa o tin cat mai repede in brate

Parul, nu pot sa zic ca-mi cade mai rau ca inainte....la fel.
Arsuri am si eu....dar am observat ca trec pt moment cu apa minerala rece
Problemele mele mari sunt: durerile de spate si picioarele umflate care trec amandoua cu repaus la pat ceea ce pt mine e aproape imposibil.

Fetelor din Bucuresti nu vreti sa ne intalnim???

Andreea 25 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor!
Nu degeaba scrie pe forumul asta ca da dependenta. Eu nu mai am internet de sambata dimineata si mi-era dor de voi. Mai deschid calculatorul sa pun muzica seara dar daca nu pot deschide si netul putin parca nu-i de ajuns. Acum sunt la serviciu, le-am dat ceva de lucru copiilor si am citit in mare ce-ati mai scris.
Eu sunt binisor dar f obosita. As vrea sa ma culc in seara asta si sa ma trezesc abia saptamana viitoare cand intr-un fel sau altul vom fi mutati. Cum sotul meu face totul doar cu tata socru lucrurile se misca destul de greu. Sambata ma apucase disperarea si n-am mai rezistat sa le fac doar mancare asa ca m-am dus la apartament (dupa ce am dormit la pranz) am pus mana pe un trafalet si am dat cu amorsa in hol, baie si bucatarie in timp ce ei protestau (si puneau parchetul in sufrageri). Dupa ce m-am mai odihnit am dat si cu un rand de lavabil in baie si bucatarie. Sa nu credeti ca sunt inconstienta. Adica nu am ridicat nimic greu, nu am muncit in nestire (toata povestea a durat vreo 3 ore ) si chair ma simteam bine ca altfel m-as fi oprit. Pur si simplu ma stresam f tare stand acasa de aceea a ales sa ma duc. Oricum nu mi s-a intamplat nimic. Bebe a fost f cuminte. Nu m-a durut burta, spatele.... Azi trebuie sa ma duc la cursuri de la ora 16 la 20 ca n-am mai ajuns de aproape 2 saptamani si se apropie sesiunea. Maine am iar de umblat dupa lucru ca sa schimb contractul la electrica etc. Ii multumesc Bunului Dumnezeu ca ne ajuta si ca am fost bine pana acum. Abia astept sarbatorile ca sa ma relaxez....

Despre par: mie imi cade mult mai putin acum decat inainte in schimb se ingrasa mai repede spre disperarea mea (il spal la 2 zile). De ingrasat m-am ingrasat 5-6 kg dar care la inaltimea mea se vad destul de bine. Burtica e mare.... poate putin cam mare ca toata lumea ma intreaba cat mai am pana nasc si se mira cand le spun ca trebuie sa nasc tocmai in martie.Din pacate n-am reusit sa repun pozele care au disparut din album.
Bebe misca in voie in fiecare zi si noapte. Nici eu nu dorm prea bine noaptea ca mi-e greu sa ma intorc de pe o parte pe alta iar bebe parca are senzori de miscare si daca dorm pe o parte si ma las putin pe burta incepe sa se miste asa tare ca ma trezeste.
Cu arsurile gastrice n-am ce sa fac... le suport cu stoicism. De fapt eu nu ma plang de prea multe lucruri in primul rand ca la cum incepuse sarcina asta ma asteptam sa fie mult mai rau si sa stau numai in pat. De asta sunt multumita de cum decurge chiar daca uneori ma supara cate ceva (asa cum au fost carceii super durerosi de acum vreo 2 saptamani).
Vinerea viitoare ma duc la ecografie sa vedem ce mai e cu ventricolul ala. Prea multe griji nu-mi fac. Simt ca totul va fi bine. Si chiar daca sunt ingrijorata incepe bebe sa miste si parca ma linisteste.
Ma bucur ca si voi sunteti in general bine. Legat de frica nasterii ma mai apuca si pe mine dar cred ca e normal. Si cred ca va fi mai rau in ultimele 2 luni. Duminica am fost la niste prieteni si o cunostinta de-a lor tocmai nascuse un baietel de 4.100 kg la Iasi dupa un travaliu de 30 ore. Culmea e ca nasterea s-a facut pana la urma prin cezariana. Adica saraca femeie... I-au spus la ecografie ca bebe are 3 kg, i-au facut 2 epidurale in tot acest timp si abia dupa ce viata copilului era in pericol au operat-o. Nici nu vreau sa ma gandesc. Dar nu trebuie sa ni se intample si noua acelasi lucru. Adica eu in principiu daca se poate as vrea sa nasc normal dar povestile de genul asta ma ingrozesc. Pe de alta parte la noi se fac mult prea multe operatii de cezariana. Cred ca ar trebui ca medicii sa se ocupe mai mult si de nasterile normale si sa ajute mamicile sa nasca asa. Dar subiectul acesta cred ca va fi mai discutat dupa sarbatori cand ne va apuca frica mai tare.

26 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_P spune:

Buna !!!

Absoluta, doctorita mi-a recomandat, pt ecografia morfologica fetala : Hergheligiu, Iosup si Albu. A zis sa merg la unul dintre ei. Mult succes.Sa ne spui cum a fost.

Saptamana trecuta am avut 2 zile de concediu, am fost la parinti, am stat mai mult timp in pat (doar nu eram la serviciu , unde stau mai mult de 8 ore la birou), bebelushul a miscat de f multe ori, nu-mi venea sa cred cat de activ este. De ieri nu l-am mai simtit asa de des, as putea sa spun doar seara cand stau intinsa in pat.Cu siguranta, bebelushii simt cand mama lor are mai putina activitate si nu e stresata.

O zi buna si multa sanatate.

20 +3
http://new.photos.yahoo.com/dana_statii/album/576460762351609365

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Stiu ca nu am intrat de cateva zile si ne-au luat-o inainte mamicile de mai-iunie,dar recuperam noi...
Eu de cateva zile am inceput sa uit unele lucruri.Azi am uitat daca am luat elevitul si la pranz am mai luat o pastila.Stateam pe net si cautam necesarul de vit.A si E care stiu ca nu fac bine in cantitate mare.E poftim motiv de stres.
In rest ma simt bine si sper sa fie asa pana nasc.
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Eu raportez stari constante de nervi. Aparent n-am un motiv special dar daca-l caut neaparat, gasesc eu unul (e ca si cum as cauta nod in papura!). Poate sunt generate si de emotiile legate de echografia morfologica de maine sau poate au alta cauza. Caut idei de relaxare dar... parca nimic nu da roade. Daca gasesc vreo formula magica v-o dau si voua. Pana atunci, pupicei la toata lumea!

Rebiana 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Buna ,

eu inca sunt la birou. Am mult de lucru saptamana asta, de citit o multime de articole, de corectat niste lucrari ale studentilor. Si maine toata ziua laboratoare... de abia astept sa se faca vineri!

Dar astazi am avut mai mult noroc cu gasit un loc liber la gimnastica in apa ptr. insarcinate! De luni deja ma pot duce! De abia astept, e un pic departe fata de unde stau eu ... dar sper sa nu fie o iarna asa de grea pe aici ca sa ma pot deplasa usor!

Va pup dulce, Magda 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Andra unde ai disparut? Bine, banuiesc eu ca esti cu masina prin oras ca doar ai carnet dar nici chiar asa sa nu mai raportezi nimic! Sper ca esti bine ca dealtfel toate celelalte gravidutze care n-au mai intrat pe forum! Te pupic!

Rebiana 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Rebiana eu cind caut nod in papura - formula magica nu-mi trebuie eu doar fac maaaaare galagie - iar familia in jurul meu cauta formule magice doar sa tac eu din gura Motanul de exemplu o zbugheste sub pat - eu de regula in el nu ma infoi - da totusi ascuns e mai bine decit printre picioarele mele

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

buna fetelor.
am venit si eu dupa o apsenta de o saptamana,dar mu mergea netul la mine acasa pana ce au venit si au reparat,mersi ca m_ati pomenit.
noi suntem bine astaz am fost la medic acuma am venit si supriza o sa avem un BAIETEL .asa ca ve rog sa ma treceti si mie un carucior albastru.am sa pun si niste poze cu el si cu mine.
in schimb totul este bine in afara ca mi se umfla picioarele si mainele dar numai diminieata cand ma trezesc sunt asa ca in timp ma revin, cu parul si cu unghi nu am probleme.
va sa aveti grija de voi si de burticile voastre.
matilda22+ cu baietel

Mergi la inceput