Mamici de martie-aprilie 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 21
roxygeo spune:
Buna ziua la burtici!
Vai ce-mi place cind e aglomeratie pe aici
Paxela
pentru Silviu
Io azi dimineata mi-am reamintit cum era nu cu mult timp in urma, de dadeam binete wc-ului
...si nu inteleg de ce????
se face simtit cind stau la calculator, sau cind conduc, da` cred ca inca e timid sau nu vrea sa ma deranjeze prea mult
V-am zis ca azi ar fi trebuit sa merg la control, l-am sunat pe dr. si are multe operatii asa ca mai vedem maine
...oricum am programare pe 9.12, la Dr. Iosup pentru eco...
Legat de anticorpi - la mine e legat de RH - io am facut la 18 sapt si pentru ca n-am probleme m-au chemat la urmatoarea intepare - la 28 de sapt.
Va pupic

Roxygeo
19
roxanici spune:
Sa va zic cum se fac dozarile ptr anticorpi Rh in bv...
gravidele cu Rh negativ si soti/amanti
cu Rh pozitiv, sunt luate in evidenta la inceputul sarcinii(asta daca se prezinta la medic la inceput si descopera ca au Rh negativ) la centrul de recoltari.
Fac dozari de anticorpi in fiecare luna si li se da un cartonas pe care li se scrie cum a iesit rezultatul luna de luna.
Eu am Rh pozitiv, dar stiu toate astea de la o mamica ce are Rh negativ, asa ca nu aruncati cu rosii daca nu am fost foarte exacta pe ici pe colo.
roxana
23+
mada_rozz spune:
Revin si eu cu un amanunt despre care am uitat sa va spun:
ARSURILE
...de vreo 3 zile nu reusesc sa le dau de cap...ma termina efectiv...
Am incercat cu iaurt,cu lapte,cu apa rece...degeaba...aseara mai ca era sa dau la boboci din cauza asta.Si se gasesc si ele numai noaptea sa apara.Aproape ca dorm pe verticala...si degeaba...oare cat o sa mai dureze,ca m-au capiat...
Miha,bafta la
.Ia carnetul sa il plimbi pe bebe cu masina.
Pupici,
Mada
25+
http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg
RaisaFudulu spune:
Buna dimineata
Nici eu nu am un somn foarte linistit, la baie nu merg decat o data noaptea dar ma omoara intoarcerile de pe o parte pe alta si amorteala mainilor.
Am si eu o nelamurire. Doctora mea ginecolog mi-a zis la inceputul sarcinii ca nu o sa-mi faca control ginecollogic(cu mana) decat la inceput ca sa fie sigura. Dar data trecuta m-a suit pe capra ca sa vada ca este bine. pot spune ca dupa control m-am linistit cand mi-a spus ca totul este ok. Doar cu varsta sarcinei avem probleme ea este mai zgarcita si nu da varsta de la ecograf ci cu doua sapt mai putin.
Ea la cabinetul ei nu are ecograf deci nici nu stiu cum ar putea sa ma controleze. poate ma lamureste cineva daca te poate controla altel decat ctl gineco
Pupici si poate imi raspunde cineva
Diana 19+
roxanici spune:
Raisa, hai ca imi dau eu iar cu parerea:
medicul ginecolog sau cel de familie poate face urmatoarele lucruri sa isi dea cu parerea despre varsta sarcinii:
-te intreaba data UM si cu fantezia aia a lor.... un dispozitiv din carton se uita si iti zice cam care ar fi varsta sarcinii
- palpeaza abdomenul si isi da seama cam pe unde este fundul uterului si in functie de asta poate aprecia iar varsta sarcinii. Tot prin palpat abdomenul isi da seama de starea uterului...relaxat, incordat, tonus normal.
- dr de fam imi masoara si circumferinta abdomenului in pozitie culcat pe spate dar nu stiu daca asta e relevant ptr varsta sarcinii.
- controlul ginecologic pe masa ramane un mister ptr mine..... nu am vazut niciodata ce se vede, dar stiu ca se poate vedea starea colului.... inchis/intredeschis.
Cam atat stiu, poate mai zic si fetele alte pareri.
roxana
23+
elyanne spune:
Cu intarziere... si scuzele de rigoare ![]()
La multi ani, Silviu!
Despre dozare anticorpi... eu trebe sa fac pt. incompatibilitate de grup si am facut la inceputul sarcinii (a iesit negativ) si urmeaza sa mai fac in sapt. 24-28. Nu stiu pe urma ce urmeaza... daca mai fac dupa sau nu, daca fac doar daca iese pozitiv...
Despre controlul ginecologic, pe masa... eu stiu ca se uita la col, daca e inchis, cat e de lung... Si daca ai vreo infectie, sa recolteze secretie pt. analize.
Azi am ceva contractii nedureroase si scurte ca durata, dar destule pana acum... si dese... Sper sa se linisteasca... Stau cat pot in pat, dar degeaba...
Eliana (23 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
alionushca spune:
Buna dimineata burticute 
Vin si eu la apel- abia m-am trezit
- asta spune doua lucurui - ca ma simt bine si doi - ca nu am ajuns la dat analize si le las pe mine![]()
De controlul ginecologic pe calul balan - ma bucur ca ginecologul nu ma suie pe el ( eu merg la doi - unul obligatoriu - ca trebuie statului sa faca statistica nu sa-mi fie mie bine, si la cel ales de mine - doctorita mea draga - scriu ca sa fie clar diferenta cind vorbesc de unul si cind de altul) - pai da - nu ma suie ca eu ii vad mutra si mi se face rau da sa mai ,, umble,, pe la mine, dar doctorita mea draga chiar ieri m-a urcat pe masa si asta a zis ca face doar pentru a vedea ce face colul meu - face bine e inchis strins, in rest ce ar putea sa mai faca e sa ia un frotiu - parca asa am inteles ca trebuie sa faca.
In acest moment m-a telefonat doctorita mea draga sa vada cum simt - e o scumpete - si ieri m-a telefonat de vreo 3 ori - am speriat eu ieri zdravan si medicul si sotul - bietul de el(sotul) a lasat ieri servicu si tot si a venit sa-mi faca no-spa injectabil - dragul de el - is timpita da asa ma bucur cind isi face griji pentru mine![]()
Va pup - mai revin azi.
23+ are mama fata
Aliona
kmi78 spune:
Buna fetelor, eu ma lupt cu raceala asta, nu stiu bebe daca mai poate ca eu tare m-am saturat; dupa nici o luna cand am fost racita cu febra si toate bucuriile acum iar tot la fel, tuse din plamani si febra, azi cand ma gandeam ca e a^patra zi si va fi bine sunt tot cu calduri; astea sunt noutatile mele, in rest va citesc;
Eu am pus pe mine pana acum 6 kg dar nu se vede doar burtica care nu e nici ea mare dupa parerea mea;
Aveti grija de voi si daca mai aveti poze, mai puneti in album; 
26+
cria_bv spune:
Buna burtici,
Acum vin de la eco si totul e ok. Este baiat cu am si presupus pana acum si vreau si eu un carut albastru va rog. Bebele era foarte vioi la eco nu a stat locului o clipa ca nici nu putea dr. sa-l masoare, avem 292 gr si 18 sapt si 6 zile si mi-a mai dat niste masuratori da nu pricep eu prea multe. A asistat si tati la eco si a putut sa-l vada si el pe bebe si punea niste intrebari de ma pufnea rasul.
Loina sa stii ca si mama mea are BIII RH negativ si tata OI rh pozitiv si au iesit trei copii normali. Din cate mi-a zis ea mergea lunar pt dozarile pt anticorpi, dar poate s-au mai schimbat lucrurile de atunci.
Raisa la mine la vizita lunara imi face mereu control ginecologic sa vada colul si daca sunt secretii si apoi eco, iar la med de familie imi ia tensiunea, ma cantareste si imi masoara circumferinta burticii din picioare, adica nu in pozitia culcat.
Apropo de kile eu am luat 4 kg de cand am ramas gravi, dar am timp sa recuperez.
Multa sanatate tuturor 
Cria
18+ cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev117pr_.png