Mamici de martie-aprilie 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Buna seara!
SA mai spunem si noi ce am mai facut.
Bebe misca cam la aceeasi ora seara inainte de culcare, si cand stau pe scaun la calculator( cred ca nu-i place pozitia si ma cearta).
Acum problemele de sarcina: la mine nu prea sunt, adica nu ma doare spatele inca, dar nici nu vreau.
Cat despre cazutul parului, la mine cadea si inainte de bebe, e drept ca acum parca nu mai cade asa puternic, iar despre carlionti, inca nu i-am pierdut total. Eu incepusem sa fac matreata de la orice sampon pe care l-am incercat, dar mi-am luat unul pentru copii si vad ca incet incet se repara pielea. Si de cand il folosesc pe asta de bebei am parul mai aspru si mi se pare ca nici nu se mai ingrasa asa repede.
CE ma supara pe mine sunt labele picioarelor, ca se mai umfla daca stau mult pe scaun. Daca merg mult pe jos nu mi se intampla. Dar asta in deosebi seara(cu umflatul).
CAt despre kilograme va ziceam ca am ajuns la greutatea dinainte de sarcina, dar asta era cand m-a cantarit la doctor dupa ce mancasem si bausem apa. Ieri dimineata m-am cantarit si am vazutca mai am pana la greutatea initiala inca un kg si un pic. Asa ca eu sunt super multumita, ca mie mi-era o frica sa nu ma ingras mult in sarcina, mai mult decat orice altceva. Cum imi zice si mama' lasa ca mai ai tu timp sa te ingrasi , ca mai ai 4 luni', dar eu sunt super multumita ca inca nu se intampla.
Sa nu va speriati si sa credeti ca nu manac, o fac dar mananc lactatele fara grasime si cum carnea nu pot sa o vad in farfurie, cred ca infuenteaza. Si nici de dulciuri nu mi-e pofta. MAnanc doar daca stiu ca am in casa; daca nu am nu-mi trebuie.
De ce am eu pofte, nu ma poate ajuta nimeni. CAteodata as bea un pahar de gin sau de martini sau cateodata mi-e pofta de orice alcool,dar asta e nu am ce-i face. Si inainte de sarcina nu ma omoram eu cu bauturile, foarte rar cand mai gustam si eu pe la vreun chef.
Inca ceva si gata ca va ametesc cu atata scris.
Sambata seara am iesit si noi prin magazine sa cautam niste ghivece de flori, si cand am intrat in sectorul de gradina am picat direct in galeata cu melancolie. Era plin de brazi acolo(ca de, americanii deja au inceput cumparaturile pentru Craciun) si mirosea asa frumos a rasina de brad. Abia m-am abtinut sa nu incep sa plang(mi-am adus aminte de sarbatorile de acasa). Cred ca al meu sotior saracul cateodata nici nu stie ce sa-mi mai faca ca sa-mi mai aline dorul asta de casa, si va dati seama ca anul asta o sa cumparam bradut pentru Craciun, desi avem unul in ghiveci .

Gata, ca m-am intins cat o zi de post. Va pupicim si va dorim o saptamana usoara!

22s

Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Buna seara fetelor

Paxela multa sanatate si la multi ani puiului tau Silviu - numai bine pentru toti din familie

Of, am avut o zi de nu-mi trebuie asa niciodata - acum ma simt mai bine, dar sunt cu fundul bortilit de atitea ace si no-spa forte injectabil la greu +vreo 6 no-spe pe gura - si tot nu stim care a fost si continua asa incetisor sa fie cauza durerilor. M-am trezit dimineata cu dureri parca de vizica urinara ca la o cistita - zic trece, peste vreo ora se muta durerea mai intr-o parte si tot asa mai sus - sun medicul, ea ma cheama sa nu fie cumva iminenta de avort - totul bine si presupunem ca ceva e cu rinichii mei - mine merg sa fac niste analize.

Am stat toata ziua ca o baba corogita - si dupa a 4 injectie mi-a trecut durerea - asa un stres ca cel de azi nu-mi mai trebuie

Abia am putere sa scriu.

Dar totusi sa le iau pe rind - cu parul si cu unghiile nu am probleme - din contra mi se pare ca e mai des si mai frumos , si unghiile sunt lungi si tari - eu le tin asa lungi pina la simbata-e ziua soacrei si vreau sa fiu frumoasa pina in virful unghiilor

Despre frica de nasteri - pina nastem noi sa mai vorbim de multe ori, cind o sa ne contram cezariana vs nastere naturala - discutii si iar discutii - da acum va spun ca mii frica de mor, mai ales ca urmaresc fetele noiembrie-decembrie si ma ingrozesc si mai tare de atitudinea asistentelor si conditiilor din spitale ( la noi nu e mai bine decit la voi), da vorba ceea de ce ne e dat nu scapam - vom naste noi cumva - ca trebuie bebe sa iasa de acolo unde e

Despre vaccin - cam tirziu vin si eu sa spun ca nu voi face sa se desfaca medicul si in patru - cauza - un om sanatos nu stii cum reactioneaza la un vaccin, dar mai ales noi cele insarcinate - adica doi oameni sanatosi - da mai serios - medicii mei din familie(multi in jurul meu) mi-aui interzis sa le fac si sunt de acord cu argumentele lor.

De greutate am mai scris - la 21 w aveam puse 4,5 - 5 kg - doctorita mea draga mea spus asa ,, maninca atit cit vrei si maninca mult pina am sa-ti spun eu - ca va ajunge timpul cind nu prea o sa-ti dau voi,, - astept momentul cind n-o sa-mi dea voie - oricum incerc sa nu maninc dulciuri sau ceva de la care mare folos bebele nu are ci dor suncutele mele.

Ieri am facut poze cu burtica - am sa le pun si eu saptamina asta - sa-mi arat mutricica si burtica

Mda fetelor am vazut ca mamicile de mai-iunie ne-au luat-o inainte cu 2 capitole - promit sa scriu mai des si sa contribui la depasirea vecinelor noastre mai mici in burtici

Somn usor si pupici pe burtici.

Sper sa ma laud mine ca nu ma mai doare nimic.

23+ are mama fata

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Magda, felicitari, ai vazut ca asteptarea nu a ramas nerasplatita.

Bianca, daca stau si ma uit, vad ca esti in California ceea ce inseamna cel mai probabil ca ai parte de un Craciun plin de soare si lipsit de zapada. Sper sa nu suferi prea mult din cauza asta. O sa mancam noi carnati si sunci afumate si ptr tine, stai linistita, tu ia bradutul si impodobeste-l frumos si incearca sa nu cazi in oceanul de melancolie.

Aliona, saracuta de tine, sper sa nu fie decat o alarma falsa si sa nu mai ai parte de asemenea senzatii tari. Multa sanatate.
(abia astept sa vad poze de la tine)
Chiar asa Madmat, unde esti?

roxana 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada_rozz spune:

Buna dimineata,burtici

La multi ani,Alexa pentru Silviu.Sa va dea Dumnezeu sanatate si multe multe bucurii.

Felicitari fetelor care au inceput sa isi simta bebeii,se pare ca asteptarea a fost rasplatita.
Andreea,si eu am avut o zi in care l-am simtit foarte rar pe bebe si am stat ingrijorata toata ziua,insa a doua zi si-a reluat activitatea si am promis ca n-o sa ma mai vait niciodata ca face karate in burtica.

Ce sa mai zic de cazutul parului...ca mi-e si frica sa ma mai pieptan...poate raman naibii fara par.Am facut analizele pentru trimestrul 2 si o sa vad acum daca este de la lipsa de vitamine sau nu.

Aliona,sanatate multa si chiar daca e vreo mica infectie urinara,se rezolva cu antibiotice.Am avut si eu infectie urinara si am luat 10 zile antibiotic,si am scapat.

In legatura cu kilogramele,noi raportam la aproape 26 de saptamani,10 kg in plus.Am luat mult la inceput,acum vad ca e mai lent procesul de ingrasare.

Legat de nastere... mai bine ma tai decat sa ma gandesc la momentul ala.Ma ia o frica de ...mama mama.Oricum ai lua-o nu e bine.Sa dea DD sa ne ajute pe toate sa avem nasteri usoare,fie ele naturale sau cezariene.Finalul e important.

Va pup,
Mada25+

http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loina_ln spune:

buna dimineata la burticutze,
astazi..nimic nou. cred ca somnul meu are legatura cu vremea, si cum la noi e ceata de vreo 2 zile de nu vad de la balcon in jos, si din cauza asta nu prea pot dormi noaptea. dupa obisnuitele drumuri la toaletanu se mai prinde somnul de mine si incep sa ma foiesc si..... apropo de NASTERE, ma iau tot felul de ganduri .. dar pana la urma ma consolez singurica si imi spun ca pe undeva tot trebuie sa iasa mititelul/mititica. oricum nu sunt eu prima femeie care trebuie sa nasca.. ...... si uite asa se face dimineata si plec la servici..
alionushca am observat si eu ca am cam ramas in urma fata de burticutzele de mai-iunie. recuperam noi....PROMIT EU

ce stiti despre dozarile de anticorpi? eu am facut ultima data pe la 13 sapt. acum am 20+. oare cand mai trebuie sa fac?

cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

Salutari la toate burtikutele si....

Am venit si noi la raport...ca doar nu o sa ne lasam mai jos

Mai intai...LA MULTI ANI,SILVIU!!!Paxela,sa-ti traiasca feciorasul,sa fie sanatos si sa-si iubeasca mult surioara care va veni curand!Cam tarziu ce-i drept....dar mai bine mai tarziu decat niciodata,nu?)

Noi suntem bine,eu nu am dureri de spate,doar mainile imi amortesc putin cand dorm,dar cred ca nu e grav!
Nici cu parul nu am probleme....cade el,dar cred ca atat cat e normal,nu cade mai mult decat inainte de sarcina.
Cred ca as putea sta o saptamana cu parul nespalat si abia atunci ar trebui spalat de musai.
Dar pt ca folosesc aproape in fiecare zi ceara de par si fixativ il spal mai des,dar nu in fiecare zi pt ca asa cum a mai zis o burticuta cred ca se invata parul asa si dupa o vreme se va deveni uleios mult mai repede...De fapt nu cred,sunt sigura ,ca sunt patita!

La nastere eu nu ma pot gandi inca,nu stiu de ce....dar sper sa nu ma apuce frica dintr-o data cu cateva saptamani inainte.De fapt deja ma apuca frica putin numai cand ma gandesc ca am trecut de jumatatea drumului....ar putea incepe numaratoarea inversa!

Bebele misca in burtik cateodata toata ziulica si f tare altadata abia daca-l simt,face el ceva miscare pe-acolo dar miscari mai lenese.

In rest ,ma chinui sa invat pt teorie ,ca vreau sa ingras bine porcul inainte sa-l tai,dar din pacate nu prea merge ca nu ma pot concentra mai deloc!Sper sa se termine odata totul si sa-mi iau odata carnetul!

Mihaela22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana Stefana spune:

Loina pentru ce faci dozarile de anticorpi? Pentru Rh sau pentru grupa sanguina?
Eu fac pentru grupa (eu am 0 sotul AII) si am fost la inceputul sarcinii, apoi am repetat analiza la 4 luni si m-au mai chemat la 7 luni, in cond. in care nu am dezvoltat anticorpi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loina_ln spune:

Oana Stefana, eu am BIII cu Rh negativ iar sotul are 01 cu Rh pozitiv. ultima data am facut pt Rh si rezultatul a fost bun, adica nu s-au dezv. anticorpi. acum nu stiu exact cand ar trebui sa merg din nou. parca atunci mi-a spus dr. ca se fac la 3 luni, la 5, la 7 si la 9. oricum trebuie sa merg cam peste 2 saptamani la controlul lunar, poate imi da trimitere atunci. dar ma gandesc sa nu fie cam tarziu.

cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns phili spune:

madmat,ce mai faci? de ce nu ne mai scrii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Sa mai scriu ei eu cate ceva, ca sa nu ne lasam mai prejos...
In primul rand - LA MULTI ANI SILVIU! Sa ai grija de mami si de surioara din burtica

Si acum, pe rand:
1. Parul imi cade si mie ceva mai mult ca inainte, dar nu in cantitati ingrijoratoare; chiar ma gandeam sa ma tund mai scurt, ca sa fie mai usor de ingrijit. Mai vad eu ...
2. La nastere incerc sa nu ma gandesc inca - ma gandesc ca mai e ceva timp pana atunci. Cred ca si in luna a 8-a o sa ma gandesc tot la fel, pana cand intr-o zi ma apuca durerile si nu o sa stiu de ce . Glumesc, dar chiar incerc sa evit sa ma gandesc deocamdata la acest lucru, desi bebele tot tb sa iasa cumva... Nu as face cezariana doar de frica durerii, dar pe de alta parte cand ma gandesc ce urat fac cand ma doare ceva, cred ca o sa ajung sa ma urasca tot spitalul la cum o sa ma port. Cea mai buna varianta ramane momentan natural cu epidurala, dar inca nu am vb cu dr despre asta.
Sper doar ca, indiferent daca va fi natural sau cezariana, sa fie totul bine, ca noi toate de altfel.
3. Andreea20, tu erai speriata ca nu se mai misca la fel. Acelasi lucru l-am patit si eu acum o saptamana - nu am mai simtit-o deloc de luni seara pana a doua zi; cred ca am facut un mic atac de panica ca nu ma puteam opri din plans. Dimineata am baut o gura de cafea si am stat "ingramadita" la birou, ca atunci sigur imi da un semn, ca nu ii place. Si a inceput sa se miste, dar destul de firav, fata de cum se misca inainte. Se pare ca este sigur domnisoara, ca e foarte finuta in miscari . Si acuma cand scriu, se pare ca va saluta sau danseaza...
4. Cineva parca spunea ceva de ingrasat; eu m-am ingrasat cam 5 kg, din care 2 in ultima luna. Dr. a zis ca e ok. Numai ca trebuie sa o las mai moale cu ciocolata

Acuma sa vedem cine are rabdare sa citeasca tot romanul

tuturor si o zi cat mai insorita!!!

AMR pana apare martisorul...

Mergi la inceput