Parinti in vizita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Cand vin in Canada se acomodeaza la noua ora foarte repede ,mai greu este la intoarcerea in tara.
A si ma intreb daca suntem cumva verioare pt ca dupa cum vad Dana si Roxana cam la fel se intimpla si la voi.
Nu le place dar cand ajung acasa ce frumos a fost si abia asteapta sa se intoarca.
Noi avem o problema mai mare acum ca nu vorbesc copii cu ei ufffffff a mei sunt mari si au zile cand nu ma baga in sema nici pe mine .Daca ii cert dece ii cert ,ca eu am fost tare rea ,daca nu ii cert dece nu-i cert ii las sa mi se suie in cap sincer nu stiu cum e bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Donia, sa stii ca mamei cand i-am zis prima oara de restaurant chinezesc a facut ochii cat cepele si a zis ca nu pune gura pe nimik, dar dupa ce a intrat si a vazut ca nu misca nik in farfurie si totul e comestibil, cine crezi ca ma intreba la 2 saptamani: da noi un restaurant chinezesc, ceva ?
Soacra ta va avea activitate berechet : preparatul meselor, sa discute cate-n luna si-nn stele cu Roxana, si in general sa va alinte pe toti.
Noi am stat 9 luni cu mama mea, au fost si momente tensionate dar per total a fost bine; cine altcineva ar fi putut sa ma ajute atat de bine si cu atata dragoste cu Ioana cum a facut-o ea ?
Si bun venit soacrei tale !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 38 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Donia, nu-ti fa griji cu mancarea chinezeasca. Noi am dus-o pe mama la un restaurant chinezesc traditional (unde eram singurii albi si nu stia nimeni engleza), ea a fost singura care a incercat absolut tot si i-a placut mai tot. cat depsre mancare cealalta 'western-izata' ii place foarte mult. In general aprecia iesirile la restauant pentru ca in Romania ei nu ies mai nicaieri.

Cat despre vizita in general, primele 2-3 luni sunt minunate, pe urma incep tensiunile, supararile din motive stupide... Le ste greu, gandeste-te ca din adulti independenti si la casa lor, ajung aici si sunt dependenti in totalitate de noi.

Cea mai buna idee a fost cand ne-am mutat la mai multe dormitoare ca ea sa aiba camera ei. A, si mersul la biblioteca - succes maxim.

Oricum ar fi, o sa-ti fie de mare ajutor si o sa stai linistita ca se ocupa de Roxana, cand tu vei fi ocupata cu cel mic.

Mergi la inceput

Cricor, ce facea mama ta la biblioteca ?
Ma intereseaza pt mama mea...
A si apropo, Doina, noi i-am dat in fiiecare luna mamei bani de buzunar , invatase ce e aia clearance si sale si cand se plictisea o lua pe Ioana de manutza si colindau magazinele .

Laura 40 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by laurajr

Cricor, ce facea mama ta la biblioteca ?
Ma intereseaza pt mama mea...

Laura, m-ai facut sa rad, lua carti, ce altceva?
Aici (Toronto) sunt cateva biblioteci publice in care se gasesc carti romanesti. Sunt chiar bine aprovizionate, ca sa zic asa. Mergeam o data la 2 sapt. si toata actiunea avea farmecul ei. Isi alegea, statea acolo la o masa si le rasfoia si se hotara ce sa ia acasa, pe urma mergeam la o cafea... mai demult a functionat chiar si o biblioteca romaneasca, dar din pacate cine ainfiintat-o n-a mai facut fata singur.

A, o alta mare placere era sa se intalneasca cu persoane de varsta ei, asa ca o taram la toti cunoscutii care aveai si ei parintii in vizite, sau la diverse actiuni comunitare. In plus o incurajam sa invite acasa la noi bunici pe care le intalnea in parc. Intalnirile aveau loc cand noi eram la serviciu, of course, ca ce farmec ar fi avut sa stau ca in ghimpe in mijlocul lor. Oricum a fost greu, mai ales dupa 6 luni.

Mergi la inceput

Ia uite, sa intreb si eu la biblioteca, poate au si aici carti romanesti . Ca indiene si chinezesti au cat lumea . Nu mi-am inchipuyit ca au carti romanesti .
Eu i-am descarcat multe carti mamei de pe net, am invatat-o sa citeasca presa si se mai uita pe satelit...pana l-au codat astia !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

De biblioteca uitasem, auzisem ca pana si in minusculul Woodstock era posibil sa faci comanda pentru carti romanesti, iar biblioteca le imprumuta din alte parti.

No, am dereticat, i-am pregatit dormitorul, m-am informat cat am putut, maine mai fac o mancare usoara si mai pe seara ma pun pe asteptat soacra.
Multumesc din nou pentru impartasirea experientelor, macar daca mi se vor intampla unele lucruri pe care le-ati povestit, o sa pot spune ca nu sunt singura... Dar vad ca in general se supravietuieste din experienta asta, asa ca trag si eu nadejde...

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

sigur ca se supravietuieste din experienta asta
mama mea vine de 10 ani aici, in vizite anuale de cate 2-3 luni si intra si ea in profilul descris pana acum: e totul bine si frumos in primele saptamani, e greu in ultimele.
e greu pentru ca isi doreste si sa se intoarca la siguranta ei, "acasa", dar ii pare si rau ca pleaca si ne mai vede abia dupa un an.
o idee buna mersul la biblioteca, o sa caut si eu biblioteca romaneasca pe aici.
mama avea abonament la autobuz si aproape in fiecare zi isi facea drum in oras.
ce nu i-a placut niciodata era cica frigul din casa. cu asta nu s-a obisnuit inca.

sarcina usoara si cat mai putine furtuni (hormonale sau nu) sa ai!

Daca esti Pārācios

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by laurajr

Ia uite, sa intreb si eu la biblioteca, poate au si aici carti romanesti . Ca indiene si chinezesti au cat lumea . Nu mi-am inchipuyit ca au carti romanesti .
Eu i-am descarcat multe carti mamei de pe net, am invatat-o sa citeasca presa si se mai uita pe satelit...pana l-au codat astia !

Laura, la voi exista o asociatie Banatul, sunt sigura ca au o biblioteca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

multam de pontul cu biblioteca.
am gasit carti, de la clasici romani, pana la romane politiste din antica serie "enigma"

donia, cum a fost intalnirea?

Daca esti Pārācios

Mergi la inceput