Mamici de ianuarie - februarie 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

AELITAAAAA, TI-AM TRIMIS UN PM !!!

MERSI MULT !!!

Flavia , Alexia-Ioana si Daria-Maria 29+

"Iubeste, uita, iarta, e cea mai frumoasa arta !!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Buna fetelor, am mai scris la voi, eu sunt din grupul de de martie aprilie 2007 , cu toate ca am termenul mai repede adica la sfarsitul lunii feb;
Vreau sa va intreb daca stiti cumva daca CALCIU luat in concentratie mai mare proavoaca contractii, asa am auzit; va trebui sa incep sa iau si nu stiu de care; si inca ceva vaccinul din luna 7 si 8 antitetanos l-ati facut? mersi
imi place de voi si va citesc des pt a mai afla una alta, sunteti mult mai vorbarete decat grupul din care fac eu parte , din aceste doua motive intru des sa vad ce mai faceti;

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Fetelor, mi-au iesit si mie acum analizele!!!!! Sunt fericita ca mi-au iesit bune! Mai ales urocultura sterila deci am starpit streptococul ala blestemat!! La calciu seric mi-a iesit asa un pic sub limita, limita e 4 si mi-a iesit 3,96...
Si la ureea nitrogen este sub limita, ce inseamna ureea asta??

Mai am de luat maine cultura de col pentru streptococ B de la medicover, sa vedem..oricum eu pe asta am mai facut-o o data si a iesit negativa..sper sa nu avem surprize..

kmi78 eu stiu ca NU se ia calciu in sarcina, dr. meu interzice! Pe de o parte contractii si pe de alta parte se depune aiurea la BB!! Io as creste cantitatea de lactate mult in loc sa iau pastile in locul tau! Si de vaccinul antitetanos la fel, fugi cat poti! Dr. meu Tutunaru mi-a spus sa nu accept de nici o forma daca imi propune medicul de familie sa-l fac!

Toate fetele si de abia astept sa va vad miercuri!! Si tot miercuri dar seara la 8 ma duc la Dr. sa-mi vad puiul drag!! Deci miercuri e busy day!

Alinuk, ti-am trimis PM..uitasem sa te intreb daca ne costa ceva cursul ala..

Aventura 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Buna Kmi Mie dr mi-a spus ca nu am voie sa iau Ca pe motiv ca da contractii. Asa ca mi-a recomandat lactate.
Despre vaccin nu stiu ca nu am facut si nici nu-l fac.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

kmi78- eu iau Ca la recomandarea med "ca+Mg_Zn" . Cat despre vaccinul anti-tetanos doar ce l-am facut saptamana trecuta. Sunt ok dupa amandoua tratamentele.

Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 30+ (32 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-popy spune:

KMI78, calciu este contraindicat in sarcina. nu stiu exact in ce cantitati, dar e bine sa-ti in trebi dr ginecolog.
Ar mai fi o slutie sa manaci foarte multe alimente ce-ti pot conferii calciu (lapte, branza, iaut, oua), sa nu bei cafea sub nici o forma sau produse ce contin cofeina si care nu lasa absorbtia de calciu sa abie loc.
Vaccin antitetanos?? E ceva obligatoriu sau doar tu ai avea nevoie?

Poate ne ajuta fetele care stiu mai multe.

laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Oana, eu stiu persoane care s-au chinuit ani de zile si tot nu au starpit ureaplasma..asa cum iti spuneam pur si simplu se regaseste in flora vaginala a anumitor femei...
S-a demonstrat ca nu este periculoasa in sarcina.

Uite si cateva dovezi:

"To determine whether genital colonization with U. urealyticum predicts a poor outcome in pregnancy. Carey and colleagues screened for this organism in 4,934 women between 23 and 26 weeks of gestation and followed them through delivery. After adjusting for medical and sociodemographic variables, no difference was observed with regard to premature rupture of membranes, preterm labor and preterm delivery between pregnant women colonized with U. urealyticum and those who were not colonized.

In a related study, Eschenbach and colleagues conducted a randomized, double-blind clinical trial to determine whether antibiotic therapy for U. urealyticum colonization affects pregnancy outcome. In this multicenter trial, 1,181 pregnant women with U. urealyticum colonization were treated with 333 mg of erythromycin base or placebo three times daily, beginning between the 26th and the 30th week of gestation and continuing through the 35th week. Erythromycin therapy did not eliminate U. urealyticum from the lower genital tract. No significant difference was noted between control subjects and subjects treated with erythromycin with regard to gestational age at delivery, birth weight, frequency of premature rupture of membranes or neonatal outcome.

The results of these studies indicate that routine cultures for genital U. urealyticum are not effective in predicting which women are at high risk for preterm labor and delivery, nor does therapy with erythromycin appear to alter pregnancy outcome. (American Journal of Obstetrics and Gynecology, March 1991, vol. 164, pp. 728, 734.)"

"A cohort of 200 women with singleton pregnancies attending the antenatal clinic, were studied to determine the prevalence of genital mycoplasma and ureaplasma infections in pregnant women and the effect of infection on pregnancy outcome. Vaginal and endocervical swabs were taken at 26-30 wk and again at 36-38 wk of pregnancy and cultured for mycoplasma and ureaplasma. Forty (20%, 95% CI 14.5-25.6%) women were found to be infected with arginine metabolising mycoplasmas and 79 (39.5%, 95% CI 32.7-46.3%) with ureaplasma at either site or either time. The mean +/- SD birth weight of infants born to women infected with mycoplasma alone was 2879 +/- 471 g while that of infants born to women infected with ureaplasma alone was 2964 +/- 412 g. Mean +/- SD birthweight of infants born to women infected with both organisms was 2969 +/- 389 g while that of infants born to uninfected women was 2919 +/- 432 g. These differences were not statistically significant. The median gestation at delivery was 39 wk in the cohort; the differences among the groups were minor and statistically not significant. Thus, although genital mycoplasma/ureaplasma infections were frequent, no association was observed between infection and pregnancy outcome."

Eu am ureaplasma activa (analiza facuta de mine) si Dr. meu (Tutunaru) mi-a spus ca el nici nu da aceasta analiza si sa stau linistita ca acest mit al ureaplasmei a fost spulberat.

In plus, eu in primele 3 luni am fost si la Dr. Anca Moisa care mi-a spus acelasi lucru..

Eu as spune sa ceri si o a 2-a opinie inainte de a baga atatea antibiotice care nu stiu cat de bune sunt..

Din ce am citit periculos intr-adevar este streptococul grup B!
Analiza asta ai facut-o (din col)?

Aventura 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

kmi78 daca doctorul tau a zis ca e ok sa iei Ca poti lua calcevita e Ca eferfescent se ia 1/zi timp de 10 zile de preferat cu magneziu dar nu in acelasi timp adica iei Ca dimineata si Mg seara eu asa le luam ; cat despre vaccin voi merge saptamana asta sa-l fac e adevarat ca nu nasc pe camp cum spun majoritatea doctorilor dar spitalele noastre super infecte nu ma linistesc deloc nu sti niciodata ce poti lua de acolo mai ales daca ramane pe varianta cezariana si in plus e primul vaccin a lui bebe

cristiana draga cumparatrurile nocturne au fost doar o plimbarica prin aglomeratie ; o multime de gura casca ca noi cu tot cu reducerile lor era super scump iar la hainutele de bebe nu erau reduceri ( dar nici cu 50% nu erau prea ieftine )
cat despre par majoritatea zic ca bate spre roscat violetul meu

in rest am luat ptr patutul lui bebe carusel cu jucarioare care canta abia astept sa aranjez coltisorul lui bebe
nasa pe care nu mai voiam sa o pun nasa la bebe m-a sunat sa-mi spuna ca si-a luat rochie ptr botez si abia asteapta sa vina bebe ; ce mai puteam eu sa spun ?

cam asta e deocamdata
32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

fetele, am vazut ca ieri si azi avem 2 sarbatorite!
ieri a lui Rali si azi a Marcelei. dragelor, La multi ani sa fiti sanatoase si voi si bebelushii pe care ii asteptati!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

adela2006 referitor la nasa, uite, consoleza-te cu urmatorul babism: cica nu e bine sa schimbi nasul decat daca renunta el. la mine a functionat consolarea nu pui poze cu lucrusoarele pt bb?

27+

Mergi la inceput