Mamici de ianuarie - februarie 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

A!mi-am adus aminte:voi toate aveti arsuri?daca eu nu am bebe e chelios?ca toata lumea asa imi spune, ca ar trebui sa simt ca ma arde pe esofag, de parca ar fi vreo placere, cica inseamna ca e bebe cu par putin.
Acum nu radeti, am pus si eu o intrebare de copil prost, dar prea mi-au zis multe chestia asta.
Pupici.
Eli29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

nici eu nu am arsuri. Eli1977, o sa facem niste cheliosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Nici eu nu am arsuri, cel putin asa cred...

IN schimb ma omoara niste eructatii (a se citi ragaieli ca de porc) insotite de mancare. De regula cam tot ce mananc isi face aparitia la max 1 ora dar in schimb dureaza si 5-6 ore. Asa a fost si la prima sarcina si nu va spun cat de rau e sa te trezesti noaptea cu mancare nedigerata complet in gura... Stiu ca nu e nici placut, nici frumos ce va spun, dar dati-mi o solutie ca nu mai pooottt! Daca are cineva idee cu ce ar putea sa treaca as aprecia efortul!

Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 30+ (32 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna dimineata!

O cafeluta cineva? Eu sunt la felul 1, ou fiert moale...

Belle vue, multumesc pentru idee, cadita pare exact ce imi trebuie, plus ca am niste vouchere din Mothercare cu care nu aveam ce face. Si apropo de idei, am mai gasit ceva, un set-cadou cu care poti sa iei amprentele manutei lui bebe (banuiesc ca e vorba de ghips?) cu tot cu rama si loc de poza:

http://www.mothercare.com/invt/ly6254&bklist=icat,4,,shochristmas,chrpersonalisedgifts

Mi s-a parut o idee minunata. Si un coleg mi-a mai dat o idee, care tot mi s-a parut buna si nici nu costa mult: sa cumpar toate ziarele din ziua in care se naste bebe,ca sa poti sa i le arat peste ani, sa vada ce se intampla pe vremea cand s-a nascut.

Fetele si eu am niste arsuri atat de groaznice incat vomit. Daca poate cineva sa imi dea niste idei, poate leacuri babesti, ca nu pot sa tin nimic in stomac, mai ales seara.

Mai am o problema: am mainile asa de umflate ca nu pot scoate verigheta. Si cum in spital nu or sa ma lase cu ea pe deget ( or sa o taie daca nu iese) va rog sa imi dati o idee, cum sa imi dezumflu degetele pentru 3 minute macar? sau cum sa o scot in alt mod, ca nu merge nici cu sapun, nici cu ulei...

Va pup,

Ivona 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

neata fetelor!

fetelor!daca nu aveti arsuri inseamna ca fie mancati sanatos (adica nu ca mine,prajeli seara) fie aveti un stomac sanatos tun,fie bebeii vostri nu va dau suturi in stomac.chestia cu parul:BABIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIISM!
cred ca suntem tara cu cele mai multe babisme si tampisme din astea.eu deja nu mai sufar sa aud prostii gen "nu cumpara inainte","daca ai arsuri ii creste parul","nu dormi pe stanga,nu dormi pe dreapta",etc.

pe mine ma tot inteapa burta de azi noapte,dar cred ca e problema de mataraie incurcata,ca ma inteapa ba jos in stanga,ba in dreapta,iar s-a mutat jos de tot pe mijloc senzatia.acuma na,nu am doar bebe n burta,mai sunt si alte organe care sunt storcite si impinse,plus vreun kg de mate pe acolo care nu mai au loc sa isi faca mendrele.deocamdata nu iau no-spa ,sa vad daca trece fara interventii...

liuda
ma doare si mai rau burta ,de ras insa!e tare rau faza cu monumentul...!

aelita dar la ce medic ai fost la ecografie de nu ti-a aratat nimic?

www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank"> filmulete cu bebe in burtica

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele, ne-am intors si noi de la eco si hai sa va dau raportul (desi sunt multe prescurtari pe aici si as aprecia tare mult daca stiti careva mai mult ce inseamna una si alta). Iosup pare intr-adevar profesionist, am stat cam juma de ora, e glumet pe alocuri dar taaaaare mut. Ma rog, nu m-am impacientat asa tare pt ca stiam ca luni ma asteapta dr Radoi cu raportul ecografic si pe el il pot lua la intrebari cum vreau eu.

Deci, bebe e mai mare, am inteles de la dr Iosup ca are cam 35 de saptamani si DPN este intre 19 dec si 5 ian. Are 2,342 gr (+/- 342 gr) si concluzia finala a doctorului a fost ca este un copil normal, crescut normal si ca in afara de nesomnul meu si de faptul ca sunt anxioasa nu e nimic care sa fie anormal. Iata acum rezultatele in detali pt cine e interesat. Scriu cu rosu ceea ce nu am inteles si asupra a ce am intrebari:

Sarcina unica in evolutie; prezentatie craniana pozitie stanga (adica e transversal, nu, cu capul in stanga? eu asa am inteles ... )
M.F si tonus fetal - normale
Morfologie fetala normala
Cord: 4 camere; BCF - ritmice, normale; AV: 140 b./min; SIV, SIA - normale; emergenta normala a vaselor mari; hipotonie pielocaliceala stanga, diametrul anteroposterior, bazinet 2,9 mm
Sex: masculin, scrot locuit, mic hidrocel drept
Placenta: postero laterala stanga, fundica; grosime maxima 50 mm; structura - grad 2/3 de maturitate
Lichid Amniotic -cantitate si aspect normale, AFI=17,20 cm
Cordon ombilical - structura si insertie normale; flux de aspect normal in vasele ombilicale; IR artera ombilicala - 0,54 (nu stiu care sunt valorile normale)
Col - lungime 41,6 mm (!!!!!); OI inchis
Artere uterine - flux cu spectru normal si valori crescute ale IR in artera uterina stanga (!!! aici m-am ingrijorat nitel)
IR artera uterina dr - 0,36; IR artera uterina st - 0,47; flux cu spectru si valori normale in aorta descendenta IR - 0,87; artera cerebrala medie - IR - 0,82 (despre toate aceste valori nu stiu daca sunt normale)

Si acuma prescurtarile de la biometrie fetala - care ma baga in ceata de fiecare data:
BDP - 9,29 cm - 37SA
OFD - 11,19 cm - 37 SA
HC - 32,66 cm - 37 SA
Cerebel - 4,33 cm - 33 SA
TAD - 9,02 cm
AC - 29,41 cm - 33 SA
FL - 6,40 cm - 33 SA
HC/AC 1,11
I.C. - 83%
EFW - 2342 +/- 342 (asta ghicesc dupa val ca e greutatea)

si in final, intr-un tabelash separat scrie:
AUA = 35 SA + 4 zile ? EDD = 19.12.06
GA (LMP) = 33 SA + 1 zile? EDD = 5.01.07

Bineinteles ca am si filmele alea de la eco, cele pe care le printeaza si acolo o gramada de valori. Luni abia astept sa il iau pe dr Radoi la intrebari.
Am vrut dupa eco sa il intreb de toate acestea dar nu s-a aratat disponibil la intrebari, mi-a inchis gura cu "e un copil normal dezvoltat" si ca sa ma pun pe treaba sa ii aranjez camera.
Slava Domnului oricum pentru faptul ca a iesit ok.
Astept ceva feed-back si de la voi despre cele de mai sus. Monu, ce zici de IR-uri?
Fetele care aveti ceva pregatire medicala, ia dati-va si voi cu parerea ...
Va multumesc anticipat,
Cata 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Cata, mie valorile IR mi se par mari

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Dana am primit parola merci!

Ivona pune intr-un vas gheata cu apa si tine mainile cat poti.te stergi pe maini si apoi incerci cu putina crema sa scoti verigheta.eu asa am facut caci la cezariana chiar nu trebuie sa ai nimic de metal ca sa nu interactioneze cu aparatele.

Cata sa-ti traiasca dolofanul si sa va vedeti cu bine!

Sabina hai poate esti norocoasa si nu o sa-ti faca placenta figura pana la urma!tinem pumnii sa fie totul bine!

31,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetelor buna dimineata!
va cer voie sa veau o cafea inainte. Apoi pun poze cu carutul si cu 3D de aseara - cu fata. Dar daca nu beau cafea - nu fac nimic.
bai da sa vedeti ce pofta am - de 2 zile mananc icre rosii (barosana fata - nu alta). Eri am mancat vreo 3 felii de paine cu unt cu icre si azi de dimineata nu am putut sa ma abtin. ... ciudate poftele astea, stiu doar ca icra rosie mai ales cea naturala e super buna pentru femei gravide si copii (hemoglobina e reglata la normal). Asa ca mananc si diseara si cam se termina provizia. - dar mai dam azi alta comanda.

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 30 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Monu, poti fi nitel mai explicita? Adica ai pe undeva valorile medii? Ca sa imi dau si eu seama ... Si ce inseamna daca sunt mari?

In alta ordine de idei, cautam acuma doua chestii care nu mi-a placut cum sunau pe raport:
1. hipotonie pielocaliceala stanga(asta la cord)
2. hidrocel (asta la putza)
Din pacate nu prea am gasit multe amanunte.

Cata 33+

Mergi la inceput