Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (59)
Raspunsuri - Pagina 20
m_monique spune:
eu de joi am intrat in concediu, si de atunci as dormi non stop.
dimineata ma trezesc la 7 si mi-e asa de ciuda, ca nu mai pot sa dorm.
35 + cu 
Nunta noastra
fatima spune:
fetelor cum faceti fata si ce bebe si cu forumul?
eu sunt rupta de somn..tocmai ma bucuram ca Eva intrase intr-un oarecare ritm..dormea cam 2.30-3 ore, apoi se trezea, papa si adormea la loc..cred ca am deochiat-o..azi noapte am facut-o alba..sugea doar 10 min. adormea bustean, nu era chip s-o trezesc, apoi se trezea la o jum. de ora, plangea si cerea iar tzatza..a facut asa de la 3 dim. pana la 12 la pranz..am reusit sa dorm dupa amiaza vreo ora juma...ma simt ca drogata..dar trecem noi si peste asta..
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
m_monique spune:
Fetelor am si eu o intrebare: ce termometru uman se foloseste pt. bebelusi: din acela clasic sau sunt unele speciale?
va intreb pt. ca socrii mei ma tot bat la cap cu ce sa cumpere pt. bebe, iar eu m-am gandit ca un termometru ar fi util. si acum trebuie sa le spun de care sa cumpere.
35 + cu 
Nunta noastra
Teutz spune:
Kokorina, bine ai revenit acasica! Ma bucur ca bebeii tai sunt bine, sanatosi! 

Dolores, mult a fost, putin mai e si il tii pe bebit in brate! Chiar ca nasterea o sa ti se para floare la ureche pe langa chinurile prin care ai trecut atatea saptamani in spital!
Dandusa, ai o burtica de mamica super! Nici nu zici ca ai fost gravida! Eu credeam ca dureaza mai mult pana se retrage tot burtoiul.
Ce-mi place cand vorbesc mamicile intre ele! Mi-am notat o multime de chestii din discutiile voastre, care sunt convinsa ca-mi vor fi foarte utile. Asta nu inseamna ca nu voi mai avea intrebari. Va invidiez, mamicilor!!! De-abia astept sa vina si micuta mea! 
Alexandra, urmeaza sfaturile Dandusei si bebe va sosi repejor!
Eu continui cu galeria! 

Tema zilei: Nu stiu inca daca o sa port centura sau brau, avand in vedere ca o sa fac cezariana. O sa-l intreb si pe doctor, sa vad ce zice si el.
Teutz
34+
Alexia Iarina
Raluca_u spune:
buna fetelor
Fatima si eu am patit asta incepand de azi noapte de la 3si jumate a facut asa pana pe la 9 cand a adormit si a dormit mai mult. acum de la 4 si jumatate se repeta povestea suge doar putin de tot adoarme si dupa 30, 40 de minute e iarasi treaza.
acum o sa incerc sa va scriu povestea noastra.
asa cum stiti deja duminica dimineata pe 12 noiembrie trebuia sa ma prezint la spital pentru inducere daca nu se intampla de la sine pana atunci pentru ca ca placenta era imbatranita.
ne-am trezit dimineata eu de pe la ora 6 ca nu mai puteam aveam asa emotii... si pe la 9 am ajuns la spital. doamna doctor ne astepta si ma conduce in sala de consultatie, ma vede si spune sa mi se faca clisma si apoi injectia cu calciu pentru stimularea contractiilor, contractii existau dar erau neregulate. injectia mi se face la 10 si 15 minute urmand ca la 11 sa mi se faca textul la ocitocina. apar contractile regulate la 4 minute dar nu foarte dureroase si mi se spune ca de acum asteptam sa evolueze si ca suntem pe drumul cel bun.
eram inca linistita, in sala de pretravaliu cu inca o viitoare mamica internata cu putin inaintea mea, mai povesteam ne mai plimbam ca asa ni s-a recomndat. la ea incep contractii serioase, la mine se mentin la fel, nu scad in intensitate dar nici nu evolueaza, mi se tot fac inregistrari si nimic, asa trec mai multe ore e aprape 3 si se face iarasi verificarea colului - rezultat fara dilatatie, pentru care se incearca stimularea lui - efectiv te trage de col si doare groaznic, urmeaza sa vedem consecintele - nimic la 5.30 doamna doctor decide ca a venit momentul sa rupa membranele - doare destul de tare dar mi se spune ca de acum vor veni contractiile mai puternice, mi se face si o injectie cu mialgin si intradevar in 10 minute incep contractiile adevarate. dor mult mai tare dar oricum sunt suportabile. la ora sapte la dilatatie 5 este chemat si anestezistul pentru montarea epiduralei. vine destul de repede si ma duce in sala de nasteri pentru montarea cateterului. procedura nu a fost dureroasa sau cel putin eu nu am simtit-o pentru ca am avut o contractie chiar atunci.
durerile incep sa scada in intensitate pentru 4 contractii, dar la ce a urmat sigur nu ma asteptam.
de dimineata am fost cu o moasa foarte draguta dar in acest moment s-a schimbat tura si a aparut ceea ce mie nu mi s-a parut a fi om. doamna doctor a plecat sa faca vizita ca era de garda si am ramas doar cu moasa.
dupa patru contractii in care simteam durerea scazand in intensitate incep contractii din ce in ce mai dureroase de imi venea sa ma urc pe pereti. o anunt pe moasa care imi spune senin ca asta este la unii are efect anestezia la altii nu si ca oricum asa e mult mai bine ca osa ma concentrez mai bine pe ce am de facut.
efectiv plangeam si o rugam sa il cheme pe anestezist sa vada ce se intampla sau pe doamna doctor. intr-un final o aduce pe alta doctorita rezidenta care era si ea de garde si care spune ca dilatatia de de 7 , 8. nu dupa mult timp apare si doamna doctor a mea care e socata de starea in care ma gaseste plangand in hohote. ma cearta ca nua ma anuntat-o dar ii spun ca eu am incercat dar moasa nu a vrut deloc sa ma ajute. iese cu scandal si plecarea moasei si venirea unei alte asistente. din acel moment 7.45 doamna doctor nu a mai plecat de langa mine. mi se face o noua doza de anestezie de asistenta dar nu apare nici un rezultat si este chemat anestezistul. mi se verifica tensiunea si mi se mai face o doza la care se mai adauga si o injectie dar nu mai stiu cum se numea.
pleaca anestezistul spunand ca de acum sigur se rezolva dar la mine nu apare nici o ameliorare a durerilor. ajunsesem sa ma rog sa mai intarzie sa nu fie asa de dese ca nu mai rezist. ajung la dilatatie noua si incep sa simt presiune spre fund, moment in care mi se spune ca atunci cand simt acea presiune in contractii sa ma screm. asa de tare durea ca nu ma puteam concentra sa ma screm cum trebuie. dupa 3 incercari nereusite reusesc si inteleg in sfarsit ce trebuie sa fac. dilatatie e 10 dar copilul e sus pozitionat si doamna doctor incepe sa se gandeasca la cezariana - dar mai incercam totusi de cateva ori si copilul incepe sa coboare.
asa tare impingeam in contractii ca intre ele nu mai vedeam bine ci cu pete de culoare si eram intr-o stare de semiconstienta. pentru ca Adinutza cobora deja bine se decide continuarea pe cale naturala. a venit momentul cand mi s-a spus ca ne mutam pe masa de nasteri ca dupa inca 3 contractii o s-o tin in brate. incerc sa ajung la masa cu ajutor bineinteles dar parca picioarele nu mai raspund la nici o comanda mai mult m-au tarat. urmeaza cele 3 contractii si dintr-o data doamna doctor imi spune sa nu mai imping si sa ma rela xez urgent ca fata are circulara de cordon f stransa i se taie cordonul si efectiv in acele momente simt cum paraie ceva in mine. am uitat sa va spun ca deja mi se facuse epiziotomia dar fata ramand blocata m-am rupt tare inauntru undeva mai sus.
iese cu bine si Adinutza si o iau in primire asistentele. in momentul cand am vazut-o parca totul a trecut nu ma mai durerea nimic. dar ea nu plangea, cum credeam eu ca era normal o vedeam ca se misca pe masuta unde era dar nu scotea nici un sunet si m-am panicat. mi s-a explicat e foarte normal si e chjiar bine pentru ca acum i se curatau plamanii, in cateva secunde incepe sa urle ca din gura de sarpe. si toate temerile s-au dus. i s-a dat nota 9 datorita circularei de cordon ca altfel era perfecta. fata usor echimozata dar e sanatoasa tun. La 8.50 printesa mea venea pe lume.
am eliminat intre timp si placenta care era intreaga si a inceput operatiunea de refacere a perineului. m-a cusut timp de o ora si jumatate, de ziceam ca nu mai termina la interior nu m-a durut tare dar la exterior am simtit toate impunsaturile, pentru ca nici anestezia locala cu xilina nu a prins. doamna doctor iese din sala sa vorbeasca cu ionut si eu mai raman mi se spune pentru cateva minute pana se termina perfuzia ce o aveam in mana. simt ca mi se face rau nu mai vad bine aud totul ca pe fundal si ii spun toate astea asistentei care imi ia repede tensiunea, apoi repeta inca o data repede operatiunea si o ia la fuga. am inceput sa ma gandesc ca ceva nu e in regula si o aud spunndu-i doamne doctor ca am tensiunea 7 cu 4 si scade, moment in care m-am panicat. erau deja destule pentru acea zi si totusi mai era si altceva caer mergea rau.
ganduri negre au venit ca am reusit sa aduc pe lume o fata frumoasa si sanatoasa si ca vreau sa o si cresc nu sa mor tocmai acum. a venit de urgenta si anestezistul , mi s-au montat inca doua linii de perfuzii data la maxim, si chiar fortate de asistente sa mearga mai repede si dupa vreo zece minute de semiconstienta in care eu ii vedeam si ii auzeam dar nu puteam sa reationez incep sa imi revin.
cea fost greu a trecut de acum nu vor mai fi decat momente ok de refacere normala dupa nastere cand surprinzator m-am simtit chiar foarte bine. am mai ramas totusi in sala de nasteri inca 2 ore datorita acestui eveniment si abia apoi am fost dusa in post partum, unde mi-am masat burta pentru 2 ore, apoi am mancat si am inceut sa ma simt ok. chiar super bine si tot ce vream era sa ajung mai repede la Adinutza mea scumpa.
acum a inceput sa planga puiutul meu. ma duc la ea. o sa va mai povestesc dar alta data. oricum in mare asta a fost nasterea pentru noi.
daca v-am speriat imi pare rau dar am vrut sa va spun chiar asa cum a fost. oricum eu mai vreau un copil chiar si in conditiile astea.
pupici ca urla ca din gura de sarpe.
Raluca
40+ cu
Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
dolores spune:
raluca..ce sa mai zic...ma trece cu fiori...asa cum fiecare zi in spital tot asta am simtit....langa salonul nostru e si o sala de nastere.nu vreau sa va zic cum se manifesta unele femei de durere...deci.sa ne ajte d-zeu sa trecem cu bine peste toate
ce bine e acasa......
dolores
38+
David Cristian
poze
poze dolores
"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul."
Teutz spune:
Raluca_u... mi s-a facut pielea ca de gaina! Slava Domnului ca a trecut totul si ca sunteti amandoua bine! Pe moasele astea nenorocite si acre imi vine sa le strang de gat! Daca iti doresti inca un copil, inseamna ca se uita repede momentul nasterii si durerile, ceea ce e foarte incurajator. 
Teutz
34+
Alexia Iarina
dolores spune:
pai cred ca-si bate joc de mine david
de la 28 de sapt am contractii si amenintare de nastere prematura...de 3 sapt stau in spital iar el da din craci....dr zice cat de curand.....ma astept in orice moment..ce-ar fi ca tot am ajuns acasa sa ma si apuce..dar nu mi=ar pare rau.
pana la urma cum se va numi cap de bb???
si unde pot fi vazuti toti bb-ii nascuti pana acum?
quote:
Originally posted by m_monique
dolores cat mai ai?35 + cu
Nunta noastra
dolores
38+
David Cristianpoze
poze dolores
"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul."