Viata in Germania (39)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Multa sanatate pe anul 2007. Sa va fie bine de tot si dorinta (dorintele) voastre sa se indeplineasca.
La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

Lista cu actele necesare in vederea obtinerii certificatului de nastere romanesc:

1. Pt. minorii nascuti in Germania care nu au implinit inca varsta de 1 an:
-cerere tip (de la consulat)
-certificat de nastere german, in original
-certificat medical constatator al nasterii (Geburtsanzeige)
-pass. roamnesti ale parintilor, valabile
-certificatul de casatorie ale parintilor (daca este cazul)

Toate actele vor fi prezentate in original. daca parintii nu au nume de fam. comun, atunci la obtr. acteleor vor fi de fata ambii parinti.

2. Pentru pers. nascute in Germania care au varsta peste 1 an.
-verere tip( de la consulat)
-declaratie pe propria raspundere privind inexistenta unei alte cereri de reconstituire a actului ( tot la consulat)
-certificat de nastere german de tip international, in orginal, cu apostila prevazuta de conventia d ela Haga - se obinte de la tribunalul de land
-traducere autorizata in lb. ro a certificatului de nastere german
-pass romanesc valabil, daca este cazul
-certificate romanesti de nastere ale parintilor precum si cele d ecasatorie ale parintilor-daca este cazul, in original
-pass parinti, cel putin unul din parinti trebuie sa aiba pass ro,. valabil
-toate actele in orginal + 2 fotocopii

Ridicarea act. de nastere sa face numai dupa programare
taxele consulare de autentificare = 45€
legalizarea copiilor si traducerilor = 30€
eliberarea actelor = 30€

Mi-e mi s-a spus la consulat, in martie 2006, ca nu se mai face trecerea copiilor in pass. parintilor, ci vor obinte pass. inviduale...si pasii de obinere sunt ca si pt. adulti!
dar daca ro. este in EU si adultii nu mai au nevoe de pass, probabil nu se cer nici copiilor, sau?

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

quote:
Originally posted by papadie

oana ca sa te incurajez la mine in oras marile reduceri incep la sf. lui ianuarie:))) cele mai interesante sunt la magazinele scumpe!

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

merci ...chiar ca m-ai incurajat dupa dezamagirea pe care am avut-o ieri...am fost doar la Mango si Zara...dar am gasit un dezastru total...toate hainele aruncate, puse pe umerase la repezeala ca iti trebuia o gramada de timp sa te uiti printre ele sa vezi daca iti place ceva...am vazut ca in cele mai multe din cazuri au ramas doar marimile foarte mari!!! sau in alt caz cand mi-am gasit sacou pe masura mea n-am gasit fusta sau pantaloni si vice versa ...chiar ma gandeam ca poate e prea tarziu...dar daca zici tu, astept si sfarsitul lui ianuarie, poate am mai mult noroc!
Explica si la fata sa priceapa...care e perioada cu reduceri? difera de la oras la oras? sau cum e?

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
Wedding picture!
Starea civila
Honeymoon

Mergi la inceput