Viata in Germania (39)
Raspunsuri - Pagina 12
aschiutza spune:
Fetelor, revin si eu pe aici. Acum locuiesc in Dresden, a durat mult pina ne-am aranjat cu sotul mereu la servici sau pe drumuri cu doctoratul. Aici merge un pic mai altfel timpul: a durat 2 luni pina am primit internetul. In schimb orasul e superb, locuinta convenabil plasata.
Spor la facut fursecuri. Eu nu ma bag, cuptorul meu arde tot ce apuca, ca merge termostatul aiurea. Asa ca m-am jurat ca mai mult de pizza si Auflauf nu bag in el!
E careva pe aici prin apropiere de Dresden? Eu am in bloc pe cineva care se numeste Pascu, dar mi-a fost jena sa sun la usa si sa-l intreb daca e roman . Sunt un pic trista ca nu avem nici o biserica ortodoxa romania in apropiere (doar la Leipzig). E una ruseasca, am fost pe acolo si totul e in rusa, nu inteleg o boaba .
Pt cei care sarbatoriti Advent,sarbatoae frumoasa de primul Advent. Eu o tulesc la munte pt 3 zile, tineti-mi pumnii sa am vreme frumoasa, nu am mai fost in Alpi pina acuma...
---------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Alina spune:
quote:
Originally posted by aschiutza
Fetelor, revin si eu pe aici. Acum locuiesc in Dresden, a durat mult pina ne-am aranjat cu sotul mereu la servici sau pe drumuri cu doctoratul. Aici merge un pic mai altfel timpul: a durat 2 luni pina am primit internetul. In schimb orasul e superb, locuinta convenabil plasata.
Spor la facut fursecuri. Eu nu ma bag, cuptorul meu arde tot ce apuca, ca merge termostatul aiurea. Asa ca m-am jurat ca mai mult de pizza si Auflauf nu bag in el!
E careva pe aici prin apropiere de Dresden? Eu am in bloc pe cineva care se numeste Pascu, dar mi-a fost jena sa sun la usa si sa-l intreb daca e roman . Sunt un pic trista ca nu avem nici o biserica ortodoxa romania in apropiere (doar la Leipzig). E una ruseasca, am fost pe acolo si totul e in rusa, nu inteleg o boaba .
Pt cei care sarbatoriti Advent,sarbatoae frumoasa de primul Advent. Eu o tulesc la munte pt 3 zile, tineti-mi pumnii sa am vreme frumoasa, nu am mai fost in Alpi pina acuma...
---------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Daniela,
Ce mai bucur ca ai revenit!Iti trimit un pm.
E frumoasa Dresden,eu am facut un curs de radiologie acolo(cred ca prin 2000)si tot centrul vechi era in renovare.
In Leipzig am locuit o vreme,am fost la un Paste la biserica ruseasca si nu am inteles nimic dar mi-a placut ca preotul a inconjurat biserica de 3 ori,am simtit ca seamana cu ce stiam eu din tara.
In Leipzig,intr-o biserica catolica,se tine slujba ortodoxa periodic.Cred ca vine unul din preotii ortodoxi din Parohia Berlin.
Vacanta frumoasa la munte!
Alina
Daconst spune:
Ce mai fac nemtoaicele?Nu mai scrie nimeni aici?Sau sunteti ocupate cu plätzchen?
Inni,cum te mai simti?A trecut boala?Sper ca esti bine.
Un pentru tine si toata familia!
Hainute bb ,caruciorul
Dana 35+
Yasmine spune:
Schönen ersten Advent!
Mai fete cucuiete, maine va aduc o reteta, nu de Plaätzchen, ci de un tort cu ciocolata, din care am facut joi de ziua lui Andreas, am facut portie dubla, si l-am copt in tava dreptunghuilara, si am facut din el un LKW, ornat cu tot felul de zorzoane de care erau de cumparat saptamana trecuta la Penny Markt, de ornat parjituri, si care a avut un succes mortal.
Cum stati cu Plätzchen??
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
tinatache spune:
salutare! am alergat azi ca ICE-ul dar am reusit sa facem si Adventskrantz, si Plätzchen, si Weihnachtskrippe si de toate.
Yasmine, da cu poza la noi ca vine ziua lui Patrick acusica. Si cu reteta, da' repejor ca duminica avem party. plizzzzz:)))
mei, am baiet la gradinita, ce stiti voi:) sa vedeti ce mandru e ca e maaare si el acuma. si un golan, mamma mia.
va las, ma duc sa-i culc. o seara placuta!
PS: pe voi nu va intreaba copiii cand vine iarna?? ca cica vin 15 grade in loc de zapada.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
DidiAlex spune:
Yasmine LA MULTI ANI! sa iti traiasca baiatul si sa fiti sanatosi cu totii.
Acu vin cu o intrebare: voi de unde cumparati peste? Nu file sau alte nebunii, peste proaspat ca il vreau pt o ciorba. Maine e dezlegare si parca nu imi vine sa cred ca iar nu am o ciorba de peste
Multzam!
Yasmine spune:
Sorry poza inca nue, ca am facut poze cu aparatul normal, si tre sa developez prima data.
Schokoladenmousse-Torte:
Biskuitteig: 4 Eier, 2 Eigelbe, 150 g Zucker, 1 Prise Salz,
140 g Mehl, 25 g Kakaopulver, 2 TL Backpulver, je eine
Messerspitze Nelken, Zimt, Muskatblüte (gemahlen)(eu
nu am pus Gewürze, ca nu am stiut daca le va place
copiiilor, dar am pus jumate de pachet de stafide fierte)
3 EL Öl, 3 EL Milch.
Schokocreme: 300 g dulnkle Kuvertüre, 100 g Schlagsahne, 300 g weiche
Butter,4 frische Eigelbe, 2 EL Zucker.
Zubereitung: Eier, Eigelbe, Zucker, Salz verquirlen, 10 Minuten mit
der Uhr kontrollieren, Mehl, Kakao, Backpulver, Gewürze
mischen, über die Eicreme sieben und vorsichtig
unterheben (Schneebesen), Öl und Milch erhitzen und
unter die Masse rühren. (eventuell die Rosinen
unterheben). Für LKW Torte in rechteckigem Blech mit
Backpapier , bei 150° Umluft backen bis Teig nicht mehr
an Zahstocher klebt. Für Erwachsenen Torte Rosinen mit
Rum aufkochen und in runder Springform mit Backpapier
ausgelegt backen.
Wenn eine LKW Torte gemacht wird brauch man dopplete
Portion von allem, man backt 2 Biskuitböden und lässt
sie auskühlen.
Schokocreme: Kuvertüre hacken und in einer Metallschüssel
im heißen Wasserbad mit 50 g Butter und 100 g Schlagsahne
schmelzen lassen. Eigelbe und Zucker 5 Minuten
schaumig schlagen.
Kuvertüre und Eigelb verrühren und bei Zimmertemperatur
abkülen lassen.
Butter schaumig rühren und die erkaltete Kuvertüre nach
und nach untermischen (niedertourig Mixer).
Erwachsenentorte: Boden in 3 Teile schneisen und mit 2/3 Schokocreme
füllen, den Rest um die Torte streichen.
Verzierung: Vollmichkuvertüre schmelzen, auf die Torte
streichen, mit Kakao berstäuben.
LKW: Böden längs halbieren und jeweils teilen, aufeinander legen,
aus einem Boden müssen 4 Blätter entstehen, 2 Böden=8 Blätter.
Man formt aus den übereinander liegenden mit Creme gefüllten
Blättern eine Zugmaschine und ein Anhänger macht aus Enden 1
Rolle und füllt sie mit Creme und schmeidet sie in 8 Teile=8
Räder für Zugmaschine und Hänger, man bedeckt die Zugmaschine
und Hänger mit Creme und garniert mit Zuckerfiguren, bunten
Streuseln, Zuckerschrift etc.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
Marunzika spune:
Buna ziua la toata lumea!
De curand a fost mama la mine si mi-a adus in sfarsit diplomele cu apostile, stampile si traduceri. De mai multe ori erau detalii si adrese pt recunoasterea diplomelor in De si le-am salvat, insa intre timp le-am ratacit. V-as ruga daca aveti adresele (nr. de telefon) unde se pot trimite diplomele romanesti pt recunoastere, sa le mai scrieti o data ori sa mi le dati pe pm. [Eu locuiesc in Leverkusen (Nordrhein westfalen) - daca are cumva importanta] Multumesc anticipat. Imi pare rau insa nu am timp sa caut singurica.
Sa auzim numai de bine!
tinatache spune:
'Morgen! dau o cafelutza calda!
Yasmine, multumim le printez si ma pregatesc voiniceste.
A venit Niklaus? la noi aduce dulciuri si jucarii mici.
Burticile, cum merg pregatirile? aveti grija sa nu va obositi. La anu pe vremea asta aveti un scaun in plus la masa:)
sa aveti o zi buna si vorbareata, poate mai dati si pe aici!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius