POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

27 L Sf. Mare Mucenic Iacob Persul; Cuviosii: Natanail si Pinufrie (Dezlegare la peste)

În aceasta luna, în ziua a douazeci si saptea, pomenirea Sfântului Marelui Mucenic Iacov Persul.

Acesta a trait pe vremea lui Onoriu si Arcadie, împarati crestini, în anii 395. Crestin de la stramosii sai, locuind în cetatea persilor ce se numea Bitlava, în tara eluzisiilor, de neam cinstit si luminat, si foarte iubit de Izdegherd împaratul persilor. Si pentru ca era iubit de el foarte, s-a lepadat de credinta lui Hristos si s-a tras împreuna cu împaratul la pierzare. Deci s-au înstrainat mama-sa si femeia lui de dânsul, caci a ales mai mult dragostea împaratului decât a lui Hristos, si pentru marirea trecatoare a dobândit rusine vesnica si osânda, cum îi scriau ele. Din aceste cuvinte umilindu-se cu sufletul, s-a departat de legea cea desarta a împaratului si plângea ca s-a despartit de Hristos. Drept aceea stând înaintea împaratului, a marturisit credinta cea în Hristos. Iar împaratul, mâniindu-se foarte asupra lui, a poruncit ca sa-i taie fiecare încheietura a madularelor trupului lui. Deci taindu-l tot bucati, de prin toate încheieturile trupului, ale mâinilor, ale picioarelor si ale bratelor, i-a ramas numai capul si pântecele. Dupa aceea i-au taiat si capul. Si asa a luat de trei ori fericitul cununa nevointei cea nestricacioasa.

Rugaciunea pe care a spus-o Mucenicul Iacob Persul inainte de a fi taiat de catre imparat:
"Doamne Dumnezeul meu asculta-ma pe mine robul Tau si cautand din inaltimea cea sfanta a Ta, da-mi tarie si putere în ceasul acesta pentru ca sa rabd durerile acestea si sa-mi rasplatesc cu sangele meu greseala, caci ma lepadasem de Tine facatorul si Stapanul meu. Acum imi pare rau de aceasta si ma intorc la Tine, Dumnezeul meu. Marturisesc Preasfant numele Tau si-mi pun sufletul meu pentru Tine. Iar Tu, Doamne, trimite-mi ajutorul Tau spre rabdare, ca sa vada vrajmasii Tai si sa se rusineze, caci Tu, Doamne, m-ai ajutat si m-ai mangaiat".

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata, doamnele mele!

Si bine v-am gasit! N-am reusit sa dau pe aici in ultimele zile - Mara e din nou racita, din nou tuseste de nu mai stie de ea. Nici nu mai stiu ce sa-i mai dau, caci am incercat toate medicamentele si siropurile, si din farmacii si traditionale, si tot nu ii trece. Sunt super nedormita, dar asta conteaza cel mai putin...

Ideea mea fixa de mic dejun in Post consta in paine cu dulceata si cafea fierbinte; cel mai mult imi place sa am paine neagra, sa o prajesc, sa pun pe ea margarina si dulceata si sa beau cafea fierbinte; cum margarina o evit cat pot, ramane restul.

Exista un loc in Bucuresti de unde se poate cumpara soia nemodificata genetic - sau cel putin ei asa sunstin. Magazinul de numeste Naturalia si este vis-a-vis de Spitalul de Urgenta, pe Calea Floreasca. Au o multime de minunatii in acest magazin - faina integrala "curata", paine ecologica facuta de ei, produse de soia facute de ei; asa ca daca aveti drum, vi-l recomand.

Un alt "fel" de mancare pe care il mananc cu placere - cel putin in acest Post - este compus din mar ras si morcov ras, in care pun o mana de cereale simple sau un biscuit faramitat; acest fel este simplu de facut, e sanatos si poate mananca si copiii alaturi de voi (a mea nu mananca...); culmea e ca marul intreg sau morcovul intreg nu le mananc cu placere.

ECMI, nu te stresa, o sa slabesti daca vrei; ma gandeam zilele astea - cand/daca ma apuc sa tin cura de slabire, ma apuca toate poftele si foamea de pe lume; in general, cura mea de slabire dureaza de cand plec de acasa si pana ajung la servici, unde sigur gasesc ceva de mancare "nepotrivit"; acum, in Post, n-am nici o pofta...

Sa aveti o saptamana buna si usoara!

Gabi

Balance diet means chocolate in both hands!

Mergi la inceput

Gabrielama, imi pare ca puiul tau este racit rau... ai incercat imunizare cu Imunogrip Junior?... eu i-am facut 2 cure anul asta (una in februarie si una in septembrie) si multumesc lui dumnezeu ca nu am avut probleme mai mari de un muculetz!

Ma gandeam la Soia modificata... eu sunt multumita de produsele de la Inedit - pate, branzica tofu! Una ca pe eticheta scrie ca nu s-a folosit soia modificata genetic si a doua ca pate-ul (de ex) e facut din boabe de soia, apa, gelatina si sare! Pai daca va uitati la celelalte pateuri de post nici macar nu scrie boabe de soia, ci proteina vegetala din soia... probabil un suc slab de soia...
Asta de la Inedit pare si mai natural dupa culoare si gust... nu e gustos ca celelalte insa e clar mai consistent!!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Fetele, multumesc pt raspunsuri.

Claudia, ce m-ai impresionat cu povestea ta!

Irina Claudia, pai tocmai asta e pb, ca mi-e greu sa ajung la parintele meu duhovnic. La ultima spovedanie m-am programat de 3 sau 4 ori, mergeam la Biserica si eram nevoita sa ma intorc acasa inainte de-a reusi sa ma spovedesc, deoarece sotul/vecina care statea cu copiii trebuia sa plece la treaba.

Referitor la soia, eu stiu de la dna dr. Chirila (de la Naturalia), ca aceea de la Sano Vita nu e modificata genetic.] Si, in general, produsele lor sunt de calitate.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Buna ziua, fetelor
("doamnelor" cum frumos spune Gabi).

Marturisesc ca mi-a fost dor de voi.

Claudia, impresionanta intamplarea ta. Eu am fost binecuvantata sa intalnesc doar preoti cu har. M-am imprietenit in timp si cu baietii de la altar care vin la biserica mea la slujbe. Acum sunt studenti, tineri credinciosi sic urati sufleteste. am invatat multe de la ei, dar si de la preotii pe care i-am intalnit de-a lungul timpului.
M-am gandit ca duhovnicul tau merita mai mult decat o pomenire ocazionala. Poate mormantul ala te asteapta pe tine sa pui o floare.
Si ma gandesc si la faptul ca nimeni nu-l mai pomeneste in pomelnice sau la Sfanta Liturghie pe batranul preot. Sa faci tu asta, sa nu-l uiti. Ti-a luminat drumul vietii multa vreme, e timpul sa o faci si tu pentru el acum.
(nu te supara, asa am simtit cand am citit).

Gabi, sanatate Marei.

Doamne ajuta

Maria si Ilinca
La plimbare

Ba nu slabesc deloc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ECMI

Claudia, M-am gandit ca duhovnicul tau merita mai mult decat o pomenire ocazionala. Poate mormantul ala te asteapta pe tine sa pui o floare.
Si ma gandesc si la faptul ca nimeni nu-l mai pomeneste in pomelnice sau la Sfanta Liturghie pe batranul preot. Sa faci tu asta, sa nu-l uiti. Ti-a luminat drumul vietii multa vreme, e timpul sa o faci si tu pentru el acum.
(nu te supara, asa am simtit cand am citit).

Gabi, sanatate Marei.

Doamne ajuta

Maria si Ilinca
La plimbare

Ba nu slabesc deloc

M-ai facut sa plang... mi-e dor de fatza lui blanda, de barba lui alba si fatza perfecta ca de ceara... ca de sfant!!
In rugaciuni il pomenesc, aprind o lumanare de cate ori am ocazia si pentru parintele meu drag... ufff... dar la mormant?! da cred ca ai dreptate, as putea face eu ca mormantul sa prinda viata... e tare dureros sa intru in curtea bisericii si sa simt raceala de acolo!
Zilele astea sunt mai trista si mai sensibila la amintiri despre locurile dragi mie si oamenii dragi mie care nu mai sunt!! Se spune ca asta este postul fericirii... pentru ca urmeaza nasterea Domnului nostru Isus Hristos...
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leistra spune:

Mi-e tare drag de voi si va citesc mai mereu insa nu indraznesc sa va scriu pentru ca nu reusesc sa tin toate posturile ci mai mult ma straduiesc sa tin lunea, miercurea si vinerea, nu reusesc sa citesc toate rugaciunile si, cel mai rau, ma supar pe sot, pe soacra, pe cumnata mea, nu le zic nimic niciodata, dar zile intregi ma macina gandurile de suparare, nu am biesrica ortodoxa aici si nu ma pot nici spovedi, as vrea mult sa pot tine post nu numai de mancare, ci sa nu ma supar, sa nu imi fac ganduri negre (gen-sunt departe de ai mei, adica nu am nici un ajutor, vreau un fratior sau o surioara Elenei, dar unde ii las daca ma duc la munca?, nu mai merg la soacra-mea deloc ca si asa are mereu ceva de comentat, etc.), ma supar, plang, ma revolt, am des stari de nemultumire, vreau ca macar ultima saptamana de post sa o pot tine asa cum ar trebui de fapt.

Am atat de multe de indreptat si uneori nu reusesc, gresesc, gresesc...

http://photos.yahoo.com/adina_roberta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by leistra

Mi-e tare drag de voi si va citesc mai mereu insa nu indraznesc sa va scriu pentru ca nu reusesc sa tin toate posturile ci mai mult ma straduiesc sa tin lunea, miercurea si vinerea, nu reusesc sa citesc toate rugaciunile si, cel mai rau, ma supar pe sot, pe soacra, pe cumnata mea, nu le zic nimic niciodata, dar zile intregi ma macina gandurile de suparare, nu am biesrica ortodoxa aici si nu ma pot nici spovedi, as vrea mult sa pot tine post nu numai de mancare, ci sa nu ma supar, sa nu imi fac ganduri negre (gen-sunt departe de ai mei, adica nu am nici un ajutor, vreau un fratior sau o surioara Elenei, dar unde ii las daca ma duc la munca?, nu mai merg la soacra-mea deloc ca si asa are mereu ceva de comentat, etc.), ma supar, plang, ma revolt, am des stari de nemultumire, vreau ca macar ultima saptamana de post sa o pot tine asa cum ar trebui de fapt.Am atat de multe de indreptat si uneori nu reusesc, gresesc, gresesc...http://photos.yahoo.com/adina_roberta

Draga Leistra,bine ai venit si Dumnezeu sa-ti ajute in toate!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Buna dimineata... o noua zi de post!
Stiati ca astazi sunt pomeniti atat de multi sfinti?!:

• Sf. Cuvios si Marturisitorul Stefan cel nou
• Sf. Andrei, care s-a savarsit chinuit fiind pentru închinarea la sfintele icoane
• Sf. Petru, care s-a savarsit batut fiind pentru icoane
• Sf. Ana, care s-a savarsit fiind batuta ca a jelit pe Sf. Stefan
• Sf. Mucenici, care au marturisit impreuna cu Sf. Stefan pentru sfintele icoane
• Sf. Mucenic Irinarh si cele dimpreuna cu dansul sapte sfinte femei
• Sf. Mucenici Timotei si Teodor, episcopii; Petru, Ioan, Serghie, Teodor si Nichifor, preotii; Vasile si Toma, diaconii; Ierotei, Daniel, Hariton, Socrat, Comasie si Eusebie, monahii si Etimasie

Irina.c. mai vrem cate o rugaciune... ne-ai uitat?
Leistra te inteleg, uneori ne simtim straini printre cei mai apropiati noua, dar tu esti acolo singurica si duci dorul casei copilariei... trebuie insa sa iei partea buna a lucrurilor, ai o fetita reusita si de ce nu, daca iti doresti fa-i si o surioara sau un fratior! Rautatilor din partea soacrei, cumnatei... nu le da atentie, ignora-le... si va fi mai bine!!

Aseara am facut o ciorbitza de zarzavat cu sfecla rosie si mancarica de fasole delicioasa!!
AAA... nu v-am zis ca in week am facut o stiuca umpluta superrrrrr.. sotul meu a zis ca vrea zilnic din asta si sa fac bine sa nu uit!
Si Ioana a mancat foarte bine stiuca umpluta... asa ca am 2 motive in plus sa fac mai des!
O zi frumoasa va doresc... ca a mea e mai senina azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

vleistra
"nu reusesc sa tin toate posturile ci mai mult ma straduiesc sa tin lunea, miercurea si vinerea, nu reusesc sa citesc toate rugaciunile si, cel mai rau, ma supar pe sot, pe soacra, pe cumnata mea, nu le zic nimic niciodata, dar zile intregi ma macina gandurile de suparare, nu am biesrica ortodoxa aici si nu ma pot nici spovedi, as vrea mult sa pot tine post nu numai de mancare, ci sa nu ma supar, sa nu imi fac ganduri negre (gen-sunt departe de ai mei, adica nu am nici un ajutor, vreau un fratior sau o surioara Elenei, dar unde ii las daca ma duc la munca?, nu mai merg la soacra-mea deloc ca si asa are mereu ceva de comentat, etc.), ma supar, plang, ma revolt, am des stari de nemultumire, vreau ca macar ultima saptamana de post sa o pot tine asa cum ar trebui de fapt."

Draga mea, bine ai venit, ai facut o adevarata spovedanie, eu ma regasesc in multe din cuvintele tale. Pune insa toate framantarile tale in fata lui Dumnezeu prin rugaciune si vei primi raspuns si alinare negresit!Cheama pe Hristos si nu deznadajdui.

Mergi la inceput