POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Pun eu o rugaciune, draga sufletului meu. Rugaciune de pocainta si umilinta in fata Domnului.
Psalmul 50:

Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta, si dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea. Mai vartos ma spala de faradelegea mea, si de pacatul meu ma curateste. Ca faradelegea mea eu o cunosc, si pacatul meu inaintea mea este pururea. Tie Unuia am gresit, si rau înaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu întru cuvintele Tale si biruitor când vei judeca Tu. Ca iata întru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea. Ca iata adevarul ai iubit, cele nearatate si cele ascunse ale întelepciunii Tale mi-ai aratat mie. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati, spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Întoarce fata Ta de catre pacatele mele, si toate faradelegile mele sterge-le. Inima curata zideste întru mine, Dumnezeule, si Duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. Nu ma lepada de la fata Ta, si Duhul Tau cel Sfânt nu-L lua de la mine. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale, si cu Duh stapanitor ma intareste. Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale, si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce. Izbaveste-ma de varsarea de sange Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta. Ca de-ai fi voit jertfa, Ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu, duhul umilit; inima înfranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. Fa bine, Doamne, întru bunavoirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tau vitei.

Leistra, bine ai venit. Am citit mesajul tau. Uite ca nu mai esti atat de singura in credinta ta. Tine in continuare postul, atat cat poti, ai sa vezi cum deschide Dumnezeu portite sa reusesti.
Impaca-te cu soacra, nu mai lasa sa te afecteze comentariile ei, nu le pune la suflet si nu-i raspunde. Se va linisti la un moment dat. Toti avem ispite, trebuie doar sa ne luptam cu ele. ne intareste Dumnezeu.

Am citit enumerarea sfintilor de azi si mi-am amintit de o biserica din Bucuresti cu hramul Sfantului Simon Zilotul. E acolo un preot care in timpul maslului miruie dupa citirea fiecarei Evanghelii fruntea si mainile credinciosilor. In timpul asta pomeneste pe toti sfintii, incepe cu Isus Hristos, Sfanta Cruce, Apostolii, Ierarhii, si ajunge la sfintii romani, ce multi sunt, ce nume frumoase, ce insiruire bogata in credinta si daruire.

Maria si Ilinca
La plimbare

Ba nu slabesc deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Sunt si eu aici; cred insa ca m-a ajuns oboseala, caci simt ca mi se inchid ochii si nu mai am energie de nimic.

Multumesc pentru urarile pentru copila mea; Claudia_a, i-am dat Imuno Baby, dar n-am prea vazut rezultate; azi noapte a dormit parca mai bine...

Mi-a facut mama un strudel/placinta cu dolveac, o nebunie...

O zi buna va doresc,

Gabi

Balance diet means chocolate in both hands!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leistra spune:

Multumes mult tuturor, sa ne ajute Dumnezeu sa trecem peste toate incercarile, sa avem putere sa ne iertam unii pe altii si sa ne bucuram de viata simpla si curata a postului acesta! Un gand bun tuturor celor ce mi-au scris si mi-au inseninat sufletul, sunt alaturi de voi!

http://photos.yahoo.com/adina_roberta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Sf Ioan Gura de Aur:

"Tu te înfrânezi de carne. Bine. Dar nu-ti lasa nici ochii a cauta la pof­ta carnii, înca si urechile tale trebuie sa posteasca. Dar postul urechii sta în a nu asculta clevetirile si vorbele cele rele asupra cuiva. Caci se zice în Sfân­ta Scriptura: "Sa nu asculti vorbele cele mincinoa­se" (les. 23, 1). înca si gura trebuie sa posteasca, înfrânându-se de la vorbele cele de rusine si de în­juraturi sau sudalme; caci ce ar folosi, daca noi nu mâncam carnea dobitoacelor, dar ca niste fiare sal­batice sfâsiem numele cel bun al fratilor nostri ?

De­faimatorul, într-adevar, sfâsie si manânca pe aproa­pele sau. Despre aceasta vorbeste Pavel, când zice: "Iara de va muscati unul pe altul si va mâncati, cau­tati sa nu va mistuiti unul de catre altul" (Gal. 5, 15). Desi nu ai înfipt dintii tai în carnea, nici în trupul aproapelui tau, dar ai muscat sufletul lui cu cle­vetirea ta, 1-ai ranit cu banuiala ta cea rea, ti-ai pri­cinuit tie însuti, lui si multor altora înmiite daune. Caci tu, prin clevetirea aproapelui tau, ai facut mai rau pe cel ce te-a ascultat; de este el un pacatos, acum va fi mai îndraznet, caci cunoaste un tovaras al pacatului sau; de este el un drept, acum usor se va amagi întru mândrie si prin pacatul altora va ti împins a cugeta lucruri înalte despre sine. Tu esti vinovat înca si prin aceea ca numele lui Dumne­zeu se huleste; caci precum prin vederea faptelor celor bune numele lui Dumnezeu se cinsteste, asa prin descoperirea pacatelor El se defaima si se ne­cinsteste. Pe lânga aceasta, pe omul pe care îl defaimi, prin defaimarea ta 1-ai facut mai fara de ru­sine si totodata mai învrajmasit asupra ta.

Sa nu-mi zica nimeni ca numai când ar vorbi cineva neade­varul despre aproapele sau, atunci 1-ar defaima, iara nu când vorbeste adevarul. Nu, nu este asa; caci si aceea este o calcare de lege, când cineva vorbeste asupra aproapelui ceva de rau, care este adevarat. Fara îndoiala si fariseul acela numai adevar a vor­bit despre vamesul, si totusi aceasta nu i-a ajutat, iar toate faptele lui cele bune au fost zadarnice. Dar poate tu voiesti sa îmbunatatesti pe fratele tau, vazându-i pacatele lui. Iata, daca tu voiesti aceasta, atunci plânge, cere de la Dumnezeu ajutorul lui, ia pe fratele tau la o parte, sfatuieste-1 îndeosebi, povatuieste-1, mângâie-1.

Arata pacatosului ca tu îl iu­besti, dovedeste-i ca numai din îngrijire pentru dân­sul si pentru ca voiesti binele lui, iara nu spre a-1 rusina, pomenesti pacatele lui. Arata-i cea mai ma­re dragoste si prietenie, fara sa te rusinezi a face toate, daca tinta ta este de a-1 face mai bun. Asa fac adeseori doctorii, care magulesc pe bolnavii cei nesupusi, spre a-i îndemna sa primeasca doctoriile cele vindecatoare. Fa si tu asa si arata preotului ra­nile aproapelui tau. Aceasta înseamna a te îngriji de dânsul si a te interesa ele îmbunatatirea lui.

"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Buna dimineata si o noua zi de post!

Miercuri, 29 noiembrie
SFINTII ZILEI
• Sf. Mucenic Paramon si a Sfintilor 370 de mucenici, care au marturisit împreuna cu el
• Sf. Cuvios Nicolae, Arhiepiscopul Tesalonicului
• Sf. Sfintit Mucenic Ioan din Persida
• Sf. Sase Mucenici, care s-au savârsit fiind prigoniti
• Sf. Urban, episcopul Macedoniei
• Sf. Dionisie, episcopul Corintului
• Sf. Cuvios Pancosmie
• Sf. Cuvios Pitirun
• Sf. Mucenic Valerin
• Sf. Fedros
Maine de Sf. Andrei, la noi in Galati, este mare mare sarbatoare, carnaval si distractie! Sf Andrei este patronul orasului nostru... au inceput deja sa vina targoveti din Harghita cu tot felul de minunatii din lemn, ceramica... am iesit aseara pe strada si era tare frumos... terase improvizate cu mici si vin fiert! Desigur noi ne abtinem!
Va doresc o zi frumoasa si plina de impliniri!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

[quote]Originally posted by claudia_a

Buna dimineata si o noua zi de post!...a cinsprezecea...Casandra,multumim pentru cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur...Apropo de pomenirea pacatelor altora,mi-a povestit o prietena ca a fost la o manastire.Si in timpul slujbei a intrat o femeie indracita si a inceput sa strige cu glas tare,in Biserica,pacatele altora. Arata omul si ii zicea ,,tu ai facut asta si asta,, ,de nu stiau respectivii unde sa se ascunda de rusine.Si zicea parintele de acolo ca cel rau face asta,ca sa ii duca pe ceilalti in pacatul judecatii de aproapele,sau in mandrie,sau cate altele...M-a marcat atunci povestea asta,ca poate de multe ori am zis si eu ,,cutarita a facut si a dres,, ,in loc sa-mi vad de ale mele.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Vin si eu cu cele pamantesti

Pomeneati aici de ciuperci cu usturoi, imi dezvaluie si mie cineva misterul.
Cum se fac?

Maria si Ilinca
La plimbare

Ba nu slabesc deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Eu cumpar ciuperci albe,proaspete,le spal,si le pun intr-o tava cu piciorusul in sus(am o tava de care nu se lipesc-altfel tava trebuie unsa cu ulei).In fiecare palariuta pun un pic de ulei,sare ,si le dau la cuptor.Le servesc cu mujdei de usturoi si garnitura de orez cu legume.edit:spuneti-mi si mie cum e cascavalul vegetal(de post) la gust.Merge pus pe pizza?Am vrut sa cumpar azi,dar arata asa ciudat,ca am renuntat.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Buna fetelor,ma alatur si eu voua. Dumnezeu m-a invrednicit sa tin acest post si ma rog sa-l tin si de aici inainte.

Irina, cascavalul de post merge excelent pe pizza. Daca ai vazut pe el scrie pizza topping de fapt. Si eu ma gandesc sa fac maine o pizza cu ton, ca tot este dezlegare la peste.

Ciupercutele la cuptor sunt super, mai ales ca sunt si satioase. Eu cand am mai mult timp la dispozitie toc marunt piciorusele, le adaug sare, piper si verdeata si umplu cu ele palariile. Le puteti face in orice tava, chiar si fara adaos de ulei ca ele lasa multa apa si nu se lipesc. Eu de obicei fac in tava de aragaz mare, ca intra mai multe.

Cat despre checul de post cu cacao, este excelent! Eu nu am pus asa multa cacao totusi ca mi-a fost frica sa nu devina amar. Dar cred ca trebuie pusa faina in compensatie, ca mi-a iesit un pic moale (nu se taie bine)

Post usor si folositor!

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mierea e de post?
Intreb pentru ca stiu ca e produsa de insecte.

Mergi la inceput