Ingrijirea bambusilor
Sunt incantata de bambusii din casa dar am multe nedumeriri de felul in care se ingrijesc si de felul in care putem sa-i aranjam astfel incat sa dea o nota de rafinament si eleganta casei.
Ai mei bambusi sunt fff inalti, ii tin intr-o vaza conica cumparata de la BamBoo in care am pus "pietre" de 2 culori. Apa o schimb la 3 saptamani,si tot atunci profit pentru a spala si "pietrele". Si le merge ff bine! Insa...le-a crescut frunze. La inceput mi-au placut dar acum au tot crescut.... Le pot "tunde"?? A mai taiat cineva din bambus? Daca da, care este modalitatea??
Si, mai stiu ca exista geluri colorate in care poti tine bambusii, de unde le pot procura??
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
POZE CU PUI MIC SI IUBIT
Raspunsuri
ML spune:
Ooo ce bine ca ai scris despre bambus ca si pe mine ma intereseaza. Din pacate prea multe nu stiu nici eu (ma gandeam sa intreb la fetele din Japonia...), dar am in curte si as vrea as pun in vaze asa cu pietricele cum spui si tu.
Daca nu ti-e greu imi poti face, te rog, si mie o poza cu vazele tale? Daca te intereseaza pun si eu altele de pe net (aranjamente bambus cu flori, in vaza).
Deci au radacini ai tai, nu daca spui ca se indesesc,nu?
"Ce verde era valea mea!" (poze)
daniella4 spune:
Roxana, pune niste poze, te rugam mult.
..banuiesc ca vorbesti de bambusii norocosi (varietate de dracaena), am si eu unul (experimental) de aproape 2 ani care nici nu moare nici nu creste. E pus in pamant de un an, are cca 7/8 cm lungime si 2 ochiuri de frunze. Atat era si cand l-am cumparat. Periodic apar fruzite noi in ochiuri, cele de la exterior se usuca la varfuri si asta imi dovedeste ca ceva se intampla, adica traieste. Dar in inaltime n-a crescut deloc (adica trunchiul plantei) de 2 ani.
MirelaV spune:
bambusii care se comercializeaza...sunt adusi la inaltimea dorita...frezati si pus dop de ceara..astfel ei nu mai cresc.
eu am bambusi..tin in aranjament cu pietricele..altul intr-o vaza..numai cu apa. nu le schimb niciodata apa..decat le adaug cand e nevoie apa la temperatura camerei sa aiba mereu radacinile in apa. atata tot.
daca vreti sa creasca..ii tundeti dar nu mai arata asa bine
Sa facem ceva pentru Barbye!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
MirelaV
pupicei pe burticei
ML spune:
Nu le schimbi niciodata apa? Nu se inverzeste?
Si cum se face asta cu dopul de ceara?
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Roxana Claudia spune:
ML - eu le schimb apa la 2 sapt si spal pietricelele ca altfel se face murdara. Le pun apa plata de obicei, nu de la robinet. Astazi o sa ma invrednicesc sa pun si o poza. Dar nimeni nu stie nik despre problema mea??
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
POZE CU PUI MIC SI IUBIT
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by MirelaV
bambusii care se comercializeaza...sunt adusi la inaltimea dorita...frezati si pus dop de ceara..astfel ei nu mai cresc.
eu am bambusi..tin in aranjament cu pietricele..altul intr-o vaza..numai cu apa. nu le schimb niciodata apa..decat le adaug cand e nevoie apa la temperatura camerei sa aiba mereu radacinile in apa. atata tot.
daca vreti sa creasca..ii tundeti dar nu mai arata asa bine
MirelaV
pupicei pe burticei
Mirela, am inteles bine, daca vreau sa-mi creasca bambusul sa-i tai dopul de ceara din varf?
MirelaV spune:
da. asa mi-au spus in 2 florarii. k eu am crezut k se inmulteste prin frunzele alea care cresc si mi-au spus k nu. k se taie si se pune in apa sa faca radacina.
io una..nu m-as risca sa ii tund...mi-e mila de ei..si oricum sunt frumusei asa.
am si cu spirala si fara
stiti cum se fac spiralele nu?
MirelaV
pupicei pe burticei
daniella4 spune:
Teoretic, da. Se roteste periodic planta dupa lumina.
Mirela, bambusul meu l-am pus de o vreme in pamant. Ce zici, sa-l scot din pamant, sa-i tai dopul de bambus si sa-l pun in apa? Sau sa-l las in continuare in pamant?
MirelaV spune:
daca-i merge bine, ce ai cu el sa-l scoti? eu una nu m-am obosit sa ii pun in pamant. le merge bine in apa si sincer mi-e mai comod..doar le completez apa din cand in cand
cu cel cu pietre e mai dificil k am pietricele mici din alea de decor si le cam pierd cand le spal.
chiar o sa mai intreb la florarie cum si cand se tund bambusii.
MirelaV
pupicei pe burticei
daniella4 spune:
Ok, il las in pamant si o sa-i tai dopul din varf, vreau cu disperare sa mai creasca..