Ingrijirea bambusilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Eu l-am pus in pamint si deja a crescut. L-am si "inmultit".
Initial l-am taiat pe tot, asa lung cum era, in 2 si ambele tulpine groase le-am pus in apa. Apoi am taiat crengutele acelea micute cu frunze de pe laterale exact la mijloc.
De la dop in sus nu mai cresc, dar cresc pe laterale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Roxana multumesc. Uite am gasit 2 linkuri despre bambus. Nu le-am parcurs inca, dar poate ca aflam niste raspunsuri:

http://www.bamboogarden.com/care.htm

http://forums.gardenweb.com/forums/luckybamboo/



"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Eu am pus bambusii in acvariu si vad ca o duc foarte bine si arata interesant acvariul cu pestii in apa si bambusii iesind afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

In sfarsit am gasit cate ceva despre ingrijire...asa ca mi-am zis sa revin in completarea subiectului:
"Ingrijirea bambusului norocos
Una dintre plantele cele mai potrivite in casa sau la birou este planta numita “bambus norocos” sau “lucky bamboo”, in fapt o varietate de Dracaena sanderia originara din Camerun.
Conform principiilor Feng Shui, aceasta este o planta aducatoare de noroc, in cultura chineza bambusul fiind simbolul fericirii, bunastarii si sanatatii. Dincolo de aceste conotatii, este bine sa stiti ca o astfel de planta este usor de ingrijit.
Apa , lumina si temperatura.
In principiu, bambusul are nevoie de 2-3 cm de apa (in bolul in care are radacinile) si de lumina. Planta poate fi achizitionata din florarii, tunsa si aranjata in diverse forme – fie pe tulpini spiralate, fie dispuse pe doua-trei niveluri, cultivata in ghivece cu sau fara pamint.
Odata adusa acasa, ea trebuie plasata intr-un loc luminos, dar fara soare direct. Si udata numai cand cantitatea de apa din ghiveci scade la jumatate. Un mic secret al gradinarilor consta in faptul in a pastra tot timpul apa proaspata in ghiveci, schimbind-o saptaminal. “Lucky bamboo” prefera temperaturile de 15-21 grade C.
Cit priveste fertilizarile aplicate bambusului, ocazional se recomanda adaugarea unei solutii slabe de fertilizant lichid de acelasi tip cu cel folosit pt violetele africane.
Una dintre problemele cel mai des intilnite consta in ingalbenirea frunzelor. Acest lucru poate avea doua cauze : fie planta este plasata in plin soare, fie este udata cu o apa care contine multe saruri sau care este prea fluorurata, caz in care se recomanda udarea cu apa filtrata.
Inmultirea.
Daca se doreste inmultirea plantei, acest lucru se poate face prin taierea cu un cutter a unei tulpini nou formate. Plasati butasul astfel obtinut intr-un pahar cu apa proaspa pina cind acesta produce noi frunzulite.
Ce orice planta, bambusul poate fi transplantat intr-o vaza sau ghiveci cu 4 cm mai mare in diametru decit cel initial sau poate fi plantat permanent intr-un substrat de nisip si pamint care sa sigure un drenaj bun. Pentru a evita putrezirea radacinilor, nu udati din nou daca pamintul de la suprafata nu s-a uscat. "

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Si inca ceva: daca vreti ca bambusul norocos cu tulpina dreapta pe care vi l-ati cumparat sa fie spiralat, mutati planta ntr-o zona mai intunecata, unde sursa de lumina sa vina dintr-o parte (oricum, bambusul norocos nu se plaseaza niciodata in soare direct). In cateva zile veti observa ca bambusul de va 'intinde' dupa lumina. Dupa ce va creste in acea directie cativa centimetri buni (5 cm sau mai mult), intoarceti usor planta; ea va creste in noua directie. Invartiti bambusul pe masura ce creste, si dupa cateva luni veti obtine mult dorita spirala.

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

no...am intrat doar s-o avertizez pe ML sa nu cumva sa-si planteze bambusii direct in pamint (in ghiveci merge) Da-n pamint le cresc niste radicini viguroase, care se imprastie ametitor. Am vazut un reportaj in care o familie a vrut sa indeparteze un bambus plantat in gradina, l-au taiat si apoi au incercat sa-i scoata radacinile; mai intii cu lopata, apoi cu o masinuta mica de smuls bustenii si-ntr-un final au chemat ditamai excavatorul !!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Hei Lilanda eu ii am deja in curte si-i adevarat, nu mai scapi de ei, daca vrei... (gasisem intr-o revista o foto cu labirint "tuns" in bambus. Mie mi-a placut.). Intrebasem initial pt. ca imi doream in vaza, cu apa. Chiar am taiat mai multe crengute si, desi la inceput au fost tare frumoase -pusesem si niste pietricele pe fund-, s-au uscat dupa cateva zile.
Oare cresc si la munte? Rezista si la ierni? Doar daca, din intaplare cunoaste cineva, nu va apucati sa cautati pe Net.

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput