Umidificator camera bebe sau aparat salin?

Vreau si eu sa stiu ce umidificator de camera sa cumpar pt. camera lui Bogdan si mai ales de ce.
Adik, cu aer cald sau cu aer rece si de ce unul si nu celalalt.
Rog frumos moderatorii sa nu-mi mute subiectul la Lectii si know how on line, sport, ca ma intereseaza klar, umidificatorul pt. camera bebeilor, nu pt. altceva. Multumesc anticipat.
Edit: Intre timp mi-a atras atentia un alt aparat, cel salin
Sa cumpar umidificator sau aparat salin ?
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Tine aripioara asta, voinice
Raspunsuri

Flaflo spune:
Karina, depinde cit e de mare camera! Eu am cumparat unul cu aer cald, dar s-a facut cuptor, camera Biancai fiind mica. In principiu trebuie sa scrie pe cutie pentru ce suprafete e recomandat.
Cele cu aer rece am inteles ca au un filtru, pe care, in timp se depun impuritati. La cele cu aer cald, prin fierberea apei se elimina acest risc.
Minunea mea!
Flavia si Bianca

Ramona J spune:
In general se recomanda cel cu aer rece.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

toanca spune:
Da pentru ce ne trebuie umidificator?
Nu e mai usor sa punem un bol cu apa pe calorifer?
Nu dati cu rosii-n mine,......intreb si io ca nu stiu...
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca

Medeea76 spune:
Si eu ma gandeam sa pun apa pe calorifer, dar mi-am dat seama ca am nevoie de umidificator, intrucat in timpul zilei caldura de la calorifer e oprita.
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Ramona J spune:
Nici eu nu as alege umidificator, dar dintre cele doua variante stiu ca mai degraba e recomandat cel cu aer rece.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Tonia Antonia spune:
Noi folosim umidificator cu aer rece si ionizare pentru camera copilului. Am scris mai multe la un subiect mai vechi:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75843&SearchTerms=umidificator,de
Succes!

Inex spune:
Noi avem Solac cu aer rece dar la fel l-am pus si noi in camera mica si s-a facut un abur groaznic desi era pus pe minim.Si atentie ,in prospect scrie ca nu este recomandat astmaticilor si alergicilor dar se recomnda la laringite.
Inex ,de 2 x mamica

Karina spune:
Multumesc mult pt. raspunsuri. Camera e mica ~11mp, dar eu am o usoara senzatie de claustrofobie si la noi toate usile stau deschise (mai putin cele de la bai ), asa ca nu cred ca ar fi vreo problema.
Sincer si eu ma trezesc dimi cu gura uscata, mai ales cind uit sa dau caloriferul mai incet si se face f. cald in camera.
Am inteles ca umidificatorul ar fi bun mai ales iarna, imbunatatind respiratia.
Noi avem un vas de ceramica agatat de calorifer, dar sincer nu cred ca e folositor la ceva, ca nu se incalzeste nicind, apa se evapora f. greu...
RamonaJ, de ce nu ai alege umidificator ? Sint in studiu si mi-ar prinde bine orice parere.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

andreeacc spune:
Noi folosim unul cu aer cald. Este f bun in lunile in care dam drumul la centrala si aerul din casa devine f uscat (si vasele de ceramica agatate la calorifer n-au absolut nici un efect, cred ca intr-o saptamana abia se evapora apa din ele).Incerc cat de cat peste noapte sa pastrez o umiditate in jur de 60% in dormitoare pentru ca, altfel, si eu si baietelul meu ne trezim dimineata cu nasul uscat.
Pentru ca are capacitate mare, eu pun umidificatorul pe holul dintre dormitoare.
Uneori mai adaug si cateva picaturi de Karvol sau ulei de eucalipt.
Este un pic cam zgomotos (adica se aude cum fierbe apa)si intr-adevar daca l-as avea in dormitor s-ar face mult prea cald si umed, insa asa pe hol e solutia ideala ptr noi.
Cel cu aer rece si eu stiu ca este recomandat ptr cazurile de laringita (cand atmosfera din camera copilului trebuie sa fie umeda si racoroasa).
Can baietelul meu a avut laringita am oprit caldura la el in camera si am lasat umidificatorul, ca de obicei,pe hol.
Andreea

mihatocae spune:
Noi avem umidificator cu aer rece de la Chicco, pe care l-am luat din iulie, dar abia acum ne trebuie cu adevarat. Si asta pt. ca, asa cum ziceai, daca mie mi se usuca gatul si ma trezesc de 3-4 ori pe noapte si beau apa, iti dai seama cum se simte copilul?
Asa ca la noi functioneaza cam 4-5 ore pe noapte si in plus ii dau puiului meu cateva guri de apa cand se trezeste. Si bea putin si imediat adoarme la loc. Am citit ca umidificatorul cu abur cald, pe langa faptul ca incalzeste aerul "ajuta" la dezvoltarea microorganismelor din aer, care "cresc" f. bine la aer umed si cald.
Luca Rapidistul:
http://www.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html
Luca 4 luni:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihatocae/album?.dir=/fdabscd&urlhint=actn,ren%3as,3%3af,0