Sezatoarea canadiana (54)
Raspunsuri - Pagina 5
oanagabriela spune:
Pitilache,
Noi mergem intr-adevar la biserica Sf. Nicolae, sintem printre membrii fondatori. Din pacate nu mergem asa de des, mai mult la sarbatori...Parintele Vasiliu a botezat-o pe Antonia.
Ira
De altfel am vorbit cu parintele Vasiliu ieri si l-am intrebat daca am putea folosi sala de la biserica pentru intilnirea noastra. Simbata la ora 13h00 au slujba niste sud-americani (deci folosesc si sala de la subsol). Mi-a promis ca intreaba daca pe 9 decembrie sau pe 16 decembrie sala ar fii libera de la ora 10h00 la ora 13h00. Nu stiu dac v-ar conveni asa, dar eu am incercat. Cum am un raspuns (probabil miercuri sau joi) voi pune intrebarea oficiala aici la sezatoare si vom hotari impreuna.
O zii buna
arturicii spune:
Roxana
Multumim de ideea cu Biserica.
Mie imi place tare mult si desi nu pot sa stau cat as vrea, macar jumatate de ora stam. Ai mei nu au stare, vor sa cante, sa alerge..
Dar am reusit sa ajungem in fiecare duminica.
Oana
Pe noi ne-au pus pe o lista cu niste cadouri de Craciun desi le-am zis ca nu putem veni in ziua de Craciun. Ai idee despre ce e vorba? Adica e si Antonia pe lista? Mergeti in ziua aia? Poate poti sa iei tu ce e ptr Arturici?
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by arturicii
Roxana
Multumim de ideea cu Biserica.
Mie imi place tare mult si desi nu pot sa stau cat as vrea, macar jumatate de ora stam. Ai mei nu au stare, vor sa cante, sa alerge..
Dar am reusit sa ajungem in fiecare duminica.
Oana
Pe noi ne-au pus pe o lista cu niste cadouri de Craciun desi le-am zis ca nu putem veni in ziua de Craciun. Ai idee despre ce e vorba? Adica e si Antonia pe lista? Mergeti in ziua aia? Poate poti sa iei tu ce e ptr Arturici?
Sigur ca, daca mergem, vom lua noi cadourile pentru puiuti. Este vorba de sarbatoarea lui Mos Craciun (care este organizata in fiecare an, de obicei dupa slujba). Vine cineva imbracat in Mos Craciun si imparte daruri la copiii din parohie. Sa-mi trimiti pe PM care este numele de familie si prenumele. Noi vom face tot posibilul sa mergem anul acesta, ca anul trecut Antonia a fost bolnava si am lipsit. Inca nu i-am spus ca nu exista Mos Craciun...
Donia spune:
Ajutati un om necajit!
Ce pot sa fac daca m-a tras pe sfoara o companie telefonica? O sa fac reclamatie la Better Business Bureau, dar nu ma astept sa se rezolve nimic, ca scrie pe site-ul lor ca n-au avut nici un succes cu compania asta pana acum. Care e pasul urmator? Si mai ales, ce pot face sa ma asigur ca n-o sa se mai intample?
Ce s-a intamplat, de fapt? M-am trezit cu factura de la Rapidtel pentru convorbiri long distance, iar eu stiam ca sunt la alta companie. Ca atunci cand ne-am mutat am sunat la Rapidtel si le-am spus ca renuntam la serviciile lor (totul a fost OK pe vremea aia) si apoi am luat legatura cu Call Select, ne-am inregistrat la ei si am primit si de la ei factura pe septembrie, pana in 13, mai exact. Ei, Rapidtel sustine ca cineva i-a sunat si a cerut sa fie ei poviderul nostru, chestie care desigur nu s-a intamplat, asa ca acum convorbirile pe octombrie sunt la ei, plus altele incepand din 13 sept (dar factura pe septembrie nu am primit de la ei!).
Rapidtel sustine sus si tare ca noi am sunat, iar noi stim clar ca nu s-a intamplat asta! Si mi se pare extrem de dubios ca au adresa noastra, dar asta se poate lua si de pe internet, am verificat. Deci mie mi se pare ca asta e un abuz din partea lor si ma enerveaza sa las lucrurile asa, ca se poate intampla oricand din nou.
Aveti vreo sugestie?
Oricum, daca auziti de Rapidtel fugiti cat va tin picioarele!
Si inca o chestie pe care am invatat-o astazi de pe site-ul Better Business Bureau: inainte sa faceti contract cu o companie sau chiar sa donati bani la charity, dati o cautare la BBB sa aflati cate ceva despre companie.
http://www.bbb.org/
Si aici adresa canadiana:
http://www.thebbb.ca/
Daca as fi facut asta n-as fi apelat in veci la Rapidtel, se pare ca sunt tare neseriosi.
Frunzariti putin site-ul ca mai sunt tot felul de sfaturi bune.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by Donia
Ajutati un om necajit!
Ce pot sa fac daca m-a tras pe sfoara o companie telefonica? O sa fac reclamatie la Better Business Bureau, dar nu ma astept sa se rezolve nimic, ca scrie pe site-ul lor ca n-au avut nici un succes cu compania asta pana acum. Care e pasul urmator? Si mai ales, ce pot face sa ma asigur ca n-o sa se mai intample?
Ce s-a intamplat, de fapt? M-am trezit cu factura de la Rapidtel pentru convorbiri long distance, iar eu stiam ca sunt la alta companie. Ca atunci cand ne-am mutat am sunat la Rapidtel si le-am spus ca renuntam la serviciile lor (totul a fost OK pe vremea aia) si apoi am luat legatura cu Call Select, ne-am inregistrat la ei si am primit si de la ei factura pe septembrie, pana in 13, mai exact. Ei, Rapidtel sustine ca cineva i-a sunat si a cerut sa fie ei poviderul nostru, chestie care desigur nu s-a intamplat, asa ca acum convorbirile pe octombrie sunt la ei, plus altele incepand din 13 sept (dar factura pe septembrie nu am primit de la ei!).
Rapidtel sustine sus si tare ca noi am sunat, iar noi stim clar ca nu s-a intamplat asta! Si mi se pare extrem de dubios ca au adresa noastra, dar asta se poate lua si de pe internet, am verificat. Deci mie mi se pare ca asta e un abuz din partea lor si ma enerveaza sa las lucrurile asa, ca se poate intampla oricand din nou.
Aveti vreo sugestie?
Oricum, daca auziti de Rapidtel fugiti cat va tin picioarele!
Si inca o chestie pe care am invatat-o astazi de pe site-ul Better Business Bureau: inainte sa faceti contract cu o companie sau chiar sa donati bani la charity, dati o cautare la BBB sa aflati cate ceva despre companie.
http://www.bbb.org/
Si aici adresa canadiana:
http://www.thebbb.ca/
Daca as fi facut asta n-as fi apelat in veci la Rapidtel, se pare ca sunt tare neseriosi.
Frunzariti putin site-ul ca mai sunt tot felul de sfaturi bune.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Eu as refuza clar sa platesc factura si i-as ameninta ca ii reclam la politie si la Protectia consumatorului. Am patit si noi asa acum un an, noi sintem cu Startec de multi ani. Intr-o zii ne suna de la Startec si ne intreaba de ce am renuntat la serviciile lor. Eu am raspuns ca este o greseala, ca noi nu am cerut sa fim mutati la alta companie. Deci ei ne-au preluat din nou si totul a mers OK pina cind am primit o factura de la compania care in mod fraudulos ne "furasera". Era vorba de convorbiri pentru perioda "furata". Am sunat la ei si am facut un mare scandal si le-am spus sa nu indrazneasca sa-mi trimita un rapel ca ii denunt la politie. Si asta a fost tot, n-am mai auzit de ei.
La voi am impresia ca s-a intimplat la fel deci te sfatuiesc sa suni si sa ridici bine tonul , sa ceri cu un supervizor si sa-l ameninti.
Mult noroc.
pitilache spune:
Ioana Arturicii si noi suntem pe lista Mosului! Este foarte frumos. Seba a fost si anul trecut si acum doi ani. Vine cineva imbracat in mos si piticii spun poezii sau ii canta ceva. Este frumos pentru ei. Seba inca crede in mos desi a inceput sa cam aibe dubiile lui....
Si duminica se face un fel de scoala duminicala in sala de la subsol. Pentru Arturici probabil ca este cam devreme dar mai incolo este bine, caci poti sta linistita si tu la slujba.
Noi nu mergem chiar in fiecare duminica, incercam macar la 2-3 saptamani, mai ales acum ca ne-am mutat si suntem ceva mai departe. Inainte mergeam mai des, mai ales ca acolo mai merg prieteni si era o ocazie sa ne mai intalnimi cu ei.
Numai bine,
Roxana, 25+
Ira spune:
Fetili, am o veste buna si una proasta :
Vestea buna e ca sor-mea a primit viza.
.....
......
........
........
si aia proasta e ca chiar vine!
(just kiddin he he)
Nu, vestea proasta e ca mi s-a marit nr de ore la scoala in asa hal incat de-abia vaz la 3 metri in fata de oboseala, ce sa mai vorbim de eventuale momente linistite cu my darling sister.
Am fost la Qc city, dar nu am vazut mare lucru, ....
ca ierea noapte haha,
asa incat ramane sa-l vizitez alta data, cand o fi ziua, de exemplu.
Am ajuns la hotel noapytea tarziu sau dimineata devreme, cum preferati... si am adormit cu paltonul pe mine, din zbor, noroc ca am avut timp sa-mi dau jos schiurile si vioara de pe umar. A doua zi aveam de optat intre a ma duce sa petrec un rest de duminica linistita in familie sau sa vizitez Quebecu', si am ales varianta nr. 1....am imbatranit, recunosc...Da asa-i de bine sa dormi si sa te alinti cu cei dragi...
Va pupez si mai asteptam vesti de localuri de inchiriat. Oana, varianta ta ma incanta, numai sa functioneze.
Podeanu spune:
Revin si eu cu vesti nu prea bune. Ne-am ales o luna nu tocmai grozava de inchiriat localuri.Legiunile sunt cam toate ocupate simbata ptr ca dau seri dansante , cu bar si muzica ptr oricine vrea sa vina. Adica ne invitasera si pe noi...
In principiu nu ar fi fost nici o problema duminica dimineata .
Au si bar si cind i-am spus tipei ca suntem si adulti si copii a cam dat-o cotita ca ei avind autorizatie de bar si clientele trebuie sa fie peste 16 ani.
Asa ca nu am stiut ce sa-i mai zic, sau unde sa ma interesz daca chiar asa spune legea.Si nu era decit 100$ de inchiriat.
Deci pina la urma ce facem????
Dana si gemenii
Voiculestii
Ira spune:
quote:
ne-am cumparat canapele de piele ( verzi !!! ) si nu stiu cum sa le intretin corect...voi cu ce substante le stergeti ?
Familiprix,
dac-ai fi din Qc ai intelege gluma.
Al meu cand si-a luat canapele le-a scurtat asa, dintr-o privire, si-a decis :
-La canapelele astea ar merge-o pisica alba persana, acolo, in coltul stang.
-Si ce faci daca pleaca de pe canapele, zic ? Ii dam de mancare degeaba ?
-Pai odata cu pisica imi cumpar si superglue.
Dana, io sunt de acord fara copil. Daca impartim 100 la cate suntem o sa ne iasa 5$de caciula !
Sau var. 2 la mine, cum stabiliseram initial. Dar in conditiile stabilite acum 2 saptamani.
Cricor spune:
Ira, stii ceva de programul MYC - Music for Young Children? Mie mi l-a recomandat o tipa (canadianca quebecoasa) care da lectii de pian la copii mai mari ("care nu vin tarati de parinti la lectii" dupa cum a zis ea).Mi-a zis ca dupa parerea ei e un program bun de inceput.
Felicitari pentru viza sorei tale. Eu, cand a luat sora-mea viza prima data, eram insarcinata in 8 luni si asa emotionata am fost m-a apucat un plans de bucurie care nu se mai oprea, deh hormonii.
Mame de copii de 5-6 ani, voi ce carti va mai aduceti din Romania pentru copii? Vine sora-mea si nu stiu ce carti sa-i zic sa-mi mai cumpere.
Corina