Sezatoarea canadiana (54)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Am deschis un subiect nou pentru intilnirea noastra de la Montreal:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=89229

Va astept sa discutam detaliile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

nelia,deja este foarte tarziu pt. a inchiria ceva departe de agitatia orasului...
In general de Craciun si Rev. preturile sunt exagerate
Poate aici loco sa gasim ceva.poate au fetele ideei

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto
foto recente
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ange, buna idee, ma inscriu .
Si mie mi-ar placea in afara orasului, insa cred ca ar fi mai complicat sa putem veni mai multi in acelasi loc la aceiasi data, decat ceva loco, parerea mea. Oricum eu sunt pro si abia astept.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by nelia
Ira, mie mi se pare ca Tudora seamana cu Sofia cind era mai micuta? Nu gasesti? Asa, un pic, la ochi si... la nemincat!

Da, asa e...dar sa stii ca Sofia a inceput sa manance, cam de pe la 2 ani si ceva, asa ca nu te ingrijora !

Ma duc sa ma culc ca sunt rupta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Multam tuturor pentru urarile de bine!
Laura, eu ma simt bine, a trecut perioada greturilor, pot sa merg linistita la serviciu dimineata cu autobuzul.
Cel mare nu e prea incantat, dar incerc sa combat motivele si sa il fac sa inteleaga ca o sa fie bine. El spera macar sa fie fata, sa nu se joace cu jucariile lui!
In leg. cu revelionul si eu m-am trezit cam tarziu, dar tot am dat vreo zece-cinspe telefoane si pana la urma am gasit o cabanuta cu trei camere de dormit. Suntem 3 familii. Sper sa fie in regula, proprietarul a negociat de la 600 la 500 pentru sambata+duminica+luni=2 nopti.
Carmençita19+ si Alex, 10 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

cabanute cu 2 -3 camere gasim si acum.spuneam de alea de 8-10 camere.alea se rezerva cu un an inainte

ira,il lasi pe Sibin la intalnire cu noi daca tu nu poti ?

o zi buna.

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto
foto recente
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Aolio, nu-l vi-l las...jamais de la vie, io pe cine mai terorizez de revelion ? As muri sa nu-l pupez ca o ciocanitoare la 12 noaptea .

Azi o-ntreb pe Sofie in timp ce ne pupaceam in pat, f sigura pe mine : Mami, tie unde-ti place cel mai mult si mai mult, acasa cu mami si tati, sau la gradi ?

- La biodôme imi place, imi tranteste. De unde-o fi scos-o si pe asta, nu stiu, ca doar n-am fost cu ea acolo decat cand avea vreo 2 ani. Sau mi-o fi facut vreo aluzie ca vrea sa plece de-acasa in lumea larga ca sa scape si de casa si de gradi si de noi ??

Mergi la inceput

Fetelor, va rog eu mult, am un curcan inghetat si am invitat la cina niste colegi de serviciu. Sunt disperata de emotie, as fi preferat sa dau nu-s cate teste in orice alt domeniu, numai in bucatarie nu.

Prima nelamurire ar fi reteta in sine. Curcan clasic cu garnitura de legume sa zicem. Ati facut vreodata ? Aveti sfaturi, trucuri ? Curcanul e inghetat beton.

A 2-a...cum il prezint pe masa ??? Intreg, cu un mar in gura, sau il tai eu bucati ? Ca ma gandesc ca nu e f politicos sa las oaspetii sa se apuce sa taie. Sau sa-l tai eu de fata cu ei ? Si de unde incep sa tai ? Sa pun si trempette de usturoi din ala de la Adonis (noua ne place la nebunie) sau nu e politios ? Va rog mult sa nu radeti de mine ca mai am un pic si cad in depresie cu bucatareala asta.

A 3-a : Ce bauturi se asorteaza la friptura ? Vin, digestive, sucuri ?

A 4-a : Imi puteti sugera un desert f bun din comert si magazinul totodata ? Stiu ca sunt niste tiramisu excelente pe la Metro parca, sau tort de inghetata de ciocolata, ati cumparat vreodata ceva care sa va placa fff mult ? Am mancat odata la un party o spuma de cioco in forma de tort excelenta, dar nu stiu nici magazinul nici numele prajiturii...M-as apleca mai mult catre gust si mai putin catre aspect de data asta, pentru ca nu e party de copii ca sa arate tortul in nu-s ce fel.

Va multumesc din suflet pentru sfaturi.

Mergi la inceput

Oana, am sunat la Patrick Casey si o coroana e 1400 $, scurt pe 2. Dat fiind faptul ca eu as avea 2 de schimbat...ma gandeam ca poate imi face vreo reducere, ceva, ca altfel...In orice caz nu mai accept compromisuri in ceeace priveste dentistul, de ciurucurile din Ro m-am saturat, ca tot la mii de $ am ajuns si acolo si uite, ca dupa 2 ani si jumatate am probleme.

Consultatia e 100 $, cam scump dupa mine. O sa discut cu Sibin sa vad daca asigurarea lui acopera si asta.

O zi buna tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, dar cind ai invitati, la cina din seara asta? Pentru ca daca e asa, e grav, ca spui ca e inghetat tun. Eu nu am facut niciodata, dar nu m-as complica prea tare. Pune-l la dezghetat, in apa daca iti trebuie astazi. Apoi l-as da cu tot felul de mirodenii (un pic de usturoi, un pic de oregano sau cimbru si ce mai ai prin casa) si pe din afara si pe dinauntru si l-as pune la cuptor, in apa cu ulei (peste vreo ora se va face un sos cu care l-as mai unge din cind in cind peste tot), intr-un vas mare cu capac sau fara. Cred ca iti trebuie vreo doua ore si ceva ca sa se faca bine-bine. L-as stropi si cu vin spre sfirsit. Legumele le-as face la aburi si as pune pe masa curcanul intreg (bine facut!) pe un platou, eventual ce ceva verde peste sau pe linga, ca sa dea bine si legumele pe un alt platou, la fel aranjate si ornate cu ceva verde si as mai pune pe linga tot ce ai (sosuri, muraturi, salata, niste unt pentru legume, niste cascaval ras pe o farfurie, mustar pe alta etc.) Mie imi place sa fie pe masa de toate, ca sa-si poata alege cine-ce vrea. Poti sa pui si niste legume crude, frumos aranjate, cu un sos, ca poate nu vor minca din cele facute la aburi.

Deserturi bune sint in Marche Atwater, la o patiserie-cofetarie (imi scapa numele acum, cineva de aici pe de forum il stia, dar o gasesti rapid daca ajungi acolo). Ai ce alege si toate sint super-bune. Si tot acolo mai gasesti si niste aperitive... yamiam, pentru toate gusturile, pe care poti sa le servesti inainte de curcan sau de supa si curcan (in cazul in care ai si supa!). La fel de bine poti sa pui si niste fructe pe masa, ca poate sint care nu maninca dulce dupa curcan!

Uite, ca am gasit si citeva retete profesioniste:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/fripturi/curcan-la-cuptor.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/fripturi/curcan-la-tava.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/fripturi/friptura-de-curcan-cu-ananas.html
http://www.avantaje.ro/index.php?a=1040
http://www.avantaje.ro/index.php?a=430

Si daca dai pe google, gasesti sigur mai multe... Eu am incredere in cele de pe gustos si practi punct ro.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput