Sezatoarea canadiana (54)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Buna fetelor,

subscriem si noi la lista de intilneala, deocamdata doua persoane, ca programu'lui barbatu'miu inca nu-l stiu.
cum va fi, vom aduce fiecare gustari, sau comandam pitza si aducem noi sucuri.

limba engleza: eu am inceput cu carti pe care le-am citit deja in romaneste si mi-am dorit sa le recitesc (mi-e mai usor sa le inteleg, asa):ce mai gasesc in bibleoteca de Jane Austen ( in coinul meu quebecos bibleotecile au un singur raftulet inghesuit undeva cu literatura de duzina in engleza si mai am o librarie de carti uzate aproape de job (un fel de anticariat unde ma mai invirt in pauza de prinz-cind nu dau atacul in Carffour Laval- apropo, i-am gasit lui fiu'meu la Globo ghete reduse la $29+taxe de la 60, captusite si cu arici, misto!), si tot ce-mi mai amintesc ca am citit acasa si mi-au placut.
prima carte citita cap-coada in engleza a fost 2000 de leghe sub mari-misto; am incercat Danielle Stellig dar chiar nu merge, dupa juma de ora am rasfoit paginile de sfirsit si basta!

zi buna fetelor,

Ira, foarte misto-realist scris de sora-ta, dar statul quebecos, chiar asa

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Intilnire la Montreal - 16 decembrie (intre 10h00 si 13h00)

Locatie: sala parohiala - biserica catolica St-Irénée, prin bunavointa preotului paroh Cezar Vasiliu (biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae)

Adresa correcta:

3044 rue Delisle (colt cu Atwatter) (METRO Lionel Groulx)
Montreal

Cost: $100.00

Puteti veni cu copii, soti, vecini si prieteni.

Lista de participante

bebitzu - 2 adulti + 1 copil
Podeanu (Dana) - 1 adult + 2 copii
Oanagabriela - 1 adult
Kim - ?
Simonna - 1 adult + 1 copil
Ana Stroe - 1 adult + 1 copil
Ange - ?
Ica 1975 - 2 adulti + 1 copil
Nelia - 1 adult + 2 copii
CarmenB - ?
Pitilache - ?
Simi - ?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ana Stroe

Buna fetelor,

subscriem si noi la lista de intilneala, deocamdata doua persoane, ca programu'lui barbatu'miu inca nu-l stiu.
cum va fi, vom aduce fiecare gustari, sau comandam pitza si aducem noi sucuri.

Eu vreau sa deschid sapatmina viitoare un subiect separat in care sa discutam amanuntele legate de intilnire si sa nu aglomeram fara rost "Sezatoarea".
Avind in vedere ora la care ne intilnim, eu as zice sa aduca fiecare cite ceva de rontait si de baut, fara pretentii, pentru ca timpul va trece repede. Cu alta ocazie si in alt context poate ne vom angaja la o masa mai "serioasa". Astept propunerile voastre...

Sper sa fim cit mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

http://www.expres.ro/article.php?artid=281681

E campanie electorala deja ?

Simonna, la Sandra Brown gasesti chestii si cuvinte pe care le poti folosi in alcov ...eu azi am tras o raita la Salvation si am mai luat un brat de Michael Crichton, Sidney si Grisham . Sa fie acolo,ca jumate de ora inainte de culcare se gaseste pt citit !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 40 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Buna fetele,

Am intrat si ieri dar nu am putut scrie nimic.Azi e musai ca eu pe week-end nu intru din lipsa de timp si apoi plecam.
Deci s-o iau pe rind.....

Confirm prezenta la intilnire, eu si 2 copiii, poate imi conving si sotul, asta daca vine si sotul cameliei (Camelia ma auzi?????)ca altfel el daca nu cunoaste pe nimeni nu va venii.
Cum mai Irina nu vii???? Vorba Oanei, tu ai reusit sa ne mobilizezi, sa ne convingi si chiar tu nu vii? Pe mine sa nu va bazati la cintat ca am vocea f groasa din nastere.(la un interviu prin telefon una chiar m-a intrebat daca sunt aproape de retraite ca postul era intr-o firma de moda si vroiau personal tinar- asa m-a jignit...)

Imi pare tare rau ca nu poti veni, te inteleg dar tot imi pare rau.

Eu ma simt mult mai bine, pot zimbi si pot discuta cu cineva despre ce s-a intimplat fara sa pling. poate de al pastilele pe care le iau, poate ptr ca ieri cardiologul mi-a zis ca inimioara mea e sanatoasa, nu stiu sincer, dar sunt fericita ca sunt bine. Denisa mi-a zis aseara, "mami a mea s-a intors inapoi".

Aseara am avut masaj si maseuza mea (care e in somaj de vreo 3 luni) mi-a spus de fapt de ce e in somaj. Din acelasi motiv,se numeste stress au travail, si psihiatrul la care a trimis-o doctora de familie i-a dat 3 luni conge de travail. Teoretic ar fi trebuit sa plateasca asigurarea de la servici,dar asigurarea ei avea restrictie in ceea ce priveste bolile nervoase (ca asa s-a considerat) drept ptr care a intrat pe somaj. Parca si asta m-a mai linistit, orice simptom am avut eu, l-a avut si ea.

Adevarul ca mi-ar prinde si mie bine macar vreo luna de stat pe tusa ca muncesc de la 18 ani (deci de 19 ani) incontinuu. Poate asa as mai citi si eu pe DC altceva decit sezatoarea noastra.

Denisam, sunt surprinsa de ce mi-ai spus.Veneam si eu pe acolo la Scholl , poate m-ai vazut vreodata.Dar m-ai intrebat doar de Iuliana, probabil ca nu stii ca si Vlad Scripcaru si Tatiana sunt aici , deja de citiva ani buni. Suntem in aceeasi gasca de prieteni. (daca te uiti la semnatura mea sigur ii vezi si pe ei prin poze).

Iuliana o duce ff bine, a divortat, a slabit f mult, si-a luat casa, fetele au crescut.S-a descurcat f bine. E o luptatoare.

Daca vrei, iti dau mai multe detalii pe pm.

Ica, ai intrebat de cabinet contabil..eu lucrez in cabinete de cind am venit in Canada. Nu mi s-a parut f greu ptr ca asta faceam si in Ro. Mie personal imi place ca am invatat mult mai multe, lucrind la multe si diferite dosare nu intervine rutina dintr-un post de Accounts payable tehnician ,sa zicem. Dar trebuie sa intrebi de tax season. Eu pe asta il urasc. Mult stress, multe ore suplimentare cerute (si neplatite)noi lucram si simbetele in Martie si Aprilie.
Timesheet de facut zilnic, plecatul pe la clienti prin toate colturile Montrealului,cam cu astea te-ai confrunta intr-un birou contabil.
Mai intreaba-ma daca vrei sa afli mai multe.

Acum va las,mi-a trecut pauza.

Revin dupa ce ne intoarcem din concediu cu impresii si poze.
Inca o data merci din suflet celora care m-ati incurajat.

Jamaica vinnnnnnnnnnnnnnnnnn

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Laura, hai ca rid singura la computer... Beeeey! Colegu' e roman sadea! Si eu la fel! Dac-o dau pe englezeste in alcov m-am scos! Iti dai seama ca pina apuc eu sa-i explic ce-i cu Sandra si cu imbogatirea vocabularului in limba engleza imi face el mie o "conversatie!" de n-o pot duce!
Ana, unde-i libraria cu carti uzate? Ca eu imi cumpar literatura "de consum" la Value Village si la un grec care are-un depanneur pe Notre Damme, da' parca mi-as largi aria de cautari. Au si carticele pt. copii?
Si, sa vedeti, asta trebuie sa va povestesc, parca-i desprinsa din bancurile cu politisti, doar ca e autentica!
Ii povesteste lui conjointu' un prieten, nici nu stia omul, saracu', daca sa rida sau sa faca o criza, zilele trecute:
"Voi mai tineti minte cind am avut eu accidentul pe autoruta? Ca a frinat unul brusc citeva masini mai in fata, ala din spatele lui a frinat si el, si-nca unul, pe-urma eu, am frinat si eu da' n-am intrat in cel din fata mea, da' ala din spatele meu se uita la dracu stie ce si n-a apucat sa frineze?! Asa ca m-a lovit pe mine, eu pe ala din fata, ala din spatele lui s-a infipt si el si tot asa? Mai tineti minte?
Ei, a sunat-o pe maica'mea asigurarea. Politicos, da' politicos tare, i-au explicat: "Nu putem sa va onoram cererea, ca am primit raportul Politiei si scrie ca mergeati pe autoruta si ati dat in marsarier si ati lovit masina din spate!"
Whaaatt???? Maica-mea a ramas tablou si-a rugat-o pe tipa aia sa repete. Si aia a repetat: "Nu putem sa va onoram cererea, ca am primit raportul Politiei si scrie ca mergeati pe autoruta si ati dat in marsarier si ati lovit masina din spate!"
Mama zice: "Domnisoara, mai puteti sa citit o data ce scrie in raportul ala?" Fata, cam iritata, mai zice o data textul din raport. S-a enervat abia cind maica-mea i-a mai zis o data sa repete. "Da' ce, doamna, este o problema?" "Este", face mama fara sa-i vina sa creada, "cum mergea, dom'le, fiu'meu pe autoruta in marsarier?!"

Pupici, doamnelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Dana, vacanta placuta.

Ana, ai zis la un moment dat (pe pag 10 ) ca ai luat Omega 3.Este ulei de peste bogat in Omega 3 sau ce anume?
Te intreb pentru ca mi-am luat si eu ieri, am luat doua - dimineata si la pranz, insa am avut o stare usoara de ameteala care tine si azi, nu mi s-a mai intamplat pana acum , si ma gandesc ca ar fi o reactie la cele 2 pastilute?
Tu ai avut astfel de reactii negative?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bebitzu

Dana, vacanta placuta.

Ana, ai zis la un moment dat (pe pag 10 ) ca ai luat Omega 3.Este ulei de peste bogat in Omega 3 sau ce anume?
Te intreb pentru ca mi-am luat si eu ieri, am luat doua - dimineata si la pranz, insa am avut o stare usoara de ameteala care tine si azi, nu mi s-a mai intamplat pana acum , si ma gandesc ca ar fi o reactie la cele 2 pastilute?
Tu ai avut astfel de reactii negative?

bebitzu

Pastilele de Omega 3 sint facute din ulei de peste si atit, deci cred ca ameteala pe care o ai este o coincidenta. Eu iau dimineata si seara, inainte de masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Oana,este acelasi lucru cu uleiul de somon?
Tu de ce iei Omega 3?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ce tot vorbiti domnule de alcovuri si alte lucruri sfinte? Nu stiti ca sunt si femei foarte gravide pe aici? Tz, tz, tz!

Cricor, au venit cartile din Romania, imi plac. O sa fac vreo cateva poze sa-ti arat, pe maine sper sa le urc pe internet.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput