Sezatoarea canadiana (54)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Laura- grisham e bestial, nou ane placemult, ne mailipesesc doar 2 cartzi din cate a scris!Cum te mai simtzi?vreun semn concludent?
Dana- Am lucrat cu Iuliana la Scholl in Romania.
Pupici la restul si nastere usoar Laura si ktrinel!

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Oana, citind mailul tau am realizat ca poate esti suparata pe mine.

...dar in stilul meu caracteristic eu m-am informat asupra vacantelor mele de la scoala abia ieri...nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca o scoala privata ar fi putut tine cursuri mai mult de 15 decembrie ...dar sunt pana pe 23 decembrie inclusiv...de aceea propusesem iniial ziua de 23 ca si zi de intalneala la mine acasa, ca habar n-aveam. Deci singura solutie ca sa ajung/fac intalnire inainte de Craciun ar fi fost intr-o duminica. Ba chiar pe 16 decembrie dupa masa am anulat o rezervatie la restaurant facuta de scoala mea pentru un party de Craciun la gandul ca poate vom prelungi noi, la mine acasa, petrecerea. Ca ar fi existat si varianta 16-la mine acasa, din ce discutasem.

Si eu sunt f trista ca nu o sa va vad. Nu stiu ce sa mai spun, decat ca va doresc petrecere frumoasa. O sa fac tot posibilul sa ne vedem si la mine, intr-o duminica, dac-oi fi in stare sa ies din starea asta de epuizare maxima de munca si alergatura. Lui Sibin nici nu i-am spus inca, ca-l vad o juma' de ora seara si 5 minute dimineata...el stie ca o sa vina doamnele DC-iste la noi sa cante colinde...si e f entuziasmat de asta.

Mergi la inceput

Ca sa inveselesc un pic :

Ieri, intr-un moment calm, ma apuca un avant de dragoste inflacarata, o iau pe Sofie in brate, o strivesc in brate, imi afund nasul in parul ei, o sarut pe obraji si ii spun :

-Mami, spune-mi ceva frumos, spune-mi ca ma iubesti, ca ma adori, te rog !!
-Ok, mami, iti zic, accepta resemnata Sofia pisicindu-se din glas. Eu sunt totul pentru tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Ira

Oana, citind mailul tau am realizat ca poate esti suparata pe mine.

...dar in stilul meu caracteristic eu m-am informat asupra vacantelor mele de la scoala abia ieri...nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca o scoala privata ar fi putut tine cursuri mai mult de 15 decembrie ...dar sunt pana pe 23 decembrie inclusiv...de aceea propusesem iniial ziua de 23 ca si zi de intalneala la mine acasa, ca habar n-aveam. Deci singura solutie ca sa ajung/fac intalnire inainte de Craciun ar fi fost intr-o duminica. Ba chiar pe 16 decembrie dupa masa am anulat o rezervatie la restaurant facuta de scoala mea pentru un party de Craciun la gandul ca poate vom prelungi noi, la mine acasa, petrecerea. Ca ar fi existat si varianta 16-la mine acasa, din ce discutasem.

Si eu sunt f trista ca nu o sa va vad. Nu stiu ce sa mai spun, decat ca va doresc petrecere frumoasa. O sa fac tot posibilul sa ne vedem si la mine, intr-o duminica, dac-oi fi in stare sa ies din starea asta de epuizare maxima de munca si alergatura. Lui Sibin nici nu i-am spus inca, ca-l vad o juma' de ora seara si 5 minute dimineata...el stie ca o sa vina doamnele DC-iste la noi sa cante colinde...si e f entuziasmat de asta.

Draga Ira,

Nu sint suparata pe tine , am fost doar trista ca nu poti veni si surprinsa, pentru ca discutam de peste 2 saptamini de zilele posibile si tu nu ai facut nici un comentariu "contra". In plus erai intr-un fel, daca nu "sufletul" macar "glasul" intilnirii si acum raminem o gasca de mamici afoane , deci cred ca vom asculta colinde de pe CD, este mai sigur si mai "melodios". Altfel te inteleg, fiecare avem obligatiile noastre si nu este usor sa gasesti un moment favorabil pentru toata lumea.

Dar nu au intrat zile in sac...A la prochaine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Confirmam si noi, doi adulti si doua maimutele mici si galagioase... Sper sa nu apara ceva neprevazut... ma gindesc mai mult la vreun virus nasol luat de fete de pe la scoala/gradinita. Pe noi ne-a prins bine ora (ca la inotul Agatei s-a terminat sesiunea, tati e la sala, dar poate sa ajunga si el la un moment dat, iar eu am Tai-chi si Agata scoala de chineza dupa ora 14.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Intilnire la Montreal - 16 decembrie (intre 10h00 si 13h00)

Locatie: sala parohiala - biserica catolica St-Irénée, prin bunavointa preotului paroh Cezar Vasiliu (biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae)

Adresa correcta:

3044 rue Delisle (colt cu Atwatter) (METRO Lionel Groulx)
Montreal

Cost: $100.00

Puteti veni cu copii, soti, vecini si prieteni.

Lista de participante

bebitzu - confirmat 2 adulti + 1 copil
Podeanu (Dana)
Oanagabriela - confirmat 1 adult
Kim
Simonna - confirmat ?
Ana Stroe
Ange
Ica 1975 - confirmat 2 adulti + 1 copil
Nelia - confirmat 2 adulti + 2 copil
CarmenB
Pitilache
Simi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ira

Dana,... luna noiembrie e si cea mai urata si deprimanta din an. Poate ca si asta a apasat pe sufetul tau. Incearca si cu multivitamine, eu de cand le iau am o sanatate de fier ... nici macar de racit nu racesc. Jamaica o sa te redreseze garantat.

Carmen, atunci da-o in extrema cealalta, zi-le ca ai asa de multe defecte ca ti-ar trebui vreo 3 interviuri sa le expui. Glumesc.

Oana, nu vreau sa va suparati sau sa anulati, dar eu pe 16 nu pot veni. Eu am 5 ore de predat sambata, de la 9 la 14, fara pauza. Nu pot anula si nici reprograma copiii, imi pastrez aceste "avantaje" pentru cand am spectacole, pt. cand e Sofie bolnava sau urgente neprevazute...ca imi gasesc destul de greu suplinitor.

O sa ma mai gandesc si la alte solutii, poate facem si unul la mine, dar acum nu pot efectiv zice da ca sunt efectiv distrusa de oboseala, o tot plimbam pe Doinitza peste tot, am 2 munti de vase si 4 de rufe murdare, maine mergem la cumparaturi pt. Romania, vineri vizitam iar/muncim cu drag/alergam in toate directiile, sambata am orele de pian si dupa 2 party-uri, unu de zi si unul de noapte, duminica avem un rendez-vous dimineata si dupa-masa mergem la Ottawa. Abia astept sa zac in pat, efectiv, si sa dorm o saptamana la rand. Ii multumesc lui Dumnezeu ca Sofie n-a racit sau nu a facut nici o infectie la stomac, ca asta ar fi fost singurul lucru care ar fi lipsit acum din peisaj. La situation est vraiment cocochat, vprba lui Math.

Oana, dar ziceai tu ceva de un dentist super-tare al Antoniei, el nu face lucrari ?

Que dieux nous protège, ca noi n'avem timp de asta. irina

Am uitat sa-ti raspund despre dentist: face si lucrari, este dentist de adulti si de copii. Mie mi-a facut o impresie f.buna.

Uite coordonatele:

Patrick Casey

4695 Sherbrooke Ouest
Tel: 514 937 6558

Primire si fel de a fii tratat ca la acest cabinet eu nu am intilnit pina acum la vreun doctor. Este intr-adevar super!

Mergi la inceput

Oana, merci pt. dentist, acolo ma voi duce.

Copii, tocmai ce-am pus mana pe alt mail de la sor-mea : Sper sa va placa :

legenda spune ca nici un zgarie nori din montreal nu poate sa fie mai inalt decat mont royal, dealul in care Jacques Cartier, navigatorul francez, a infipt o cruce dupa ce descoperit canada.
o urmasa a crucii strajeste si acum montrealul, drept simbol al dominatiei franceze si a influentei bisericii catolice, insa zgarie-norii de inspiratie anglo-americana o concureaza cu succes.
de fapt, lupta in inaltime este doar unul dinte milioanele de planuri pe care se duce in continuare duelul franco-englez. Tocmai ce au difuzat la stiri ca in parlamentul de la ottawa exista trei proiecte de motiuni pentru stabilirea statutului natiunii quebecoase. Montreal, aflat ca si New York pe o insula, este cel mai mare oras din statul Quebec. Aici si in Quebec City o mina de ultranationalisti din partidul Quebecoise (francofon) pledeaza pentru independenta statului fata de Canada si pentru desfiintarea Senatului, Camera Superioara a Parlamentului Federal. Evident, spun montrealezii, va trece cea mai moderata dintre variantele motiunilor prezentate in Parlament, cea a premierului liberal si anglofon, Harper, prin care natiunea quebecoasa va fi definita doar ca natiune independenta in interiorul Canadei.
apoi... "je me souviens". Sloganul, tiparit pe toate numerele de masini din statul quebec, dupa modelul american, mi se parea foarte romantic, inca de cand intram pe pagina de emigrari a statului Quebec. Mi se parea ca tre sa aiba o super legenda. De fapt, se spune "je me souviens" e tot o dovada a sicanelor anglo-franceze. Adica francezii isi amintesc si vor sa aminteasca ca o palma pe obrazul britanicilor de anii de dominatie absoluta. Nici urma de romantism aici.
Asa ca formularea mi-a parut in cele din urma usor idioata, pentru ca toti canadienii si acum se declara fideli reginei, chiar daca in mod formal.
Concordia intre natiuni si dorinta de independenta a quebecosilor imi aminteste de acasa. Nu stiu de ce dar de cand am intrat in trenul spre Montreal am avut impresia ca am "retournat" in Romania, poate ca e si deadline-ul, fix peste o spatamina o sa fiu in avion, peste ocean. Poate ca sunt si dezbaterile quebecoase, de genul statutul minoritatilor de la noi, poate e si faptul ca nu mai pot sa ma exprim mult si colorat cu voce tare... ca aici orice canadian francofon pricepe cand zic "ce cretin, imbecil, retardat!", poate e si faptul ca am dat fara intentie peste cea mai mare concentratie de romani din toata calatoria mea. Caci de exemplu ma plimbam azi prin vieux port linga fluviul saint laurent si aud in spatele meu "deci cand era eu mic si inotam inr-un rau ca asta"... N-am avut inspiratia sa nu ma intorc si sa ma prefac ca nu inteleg ca sa pot auzi povestea pina la capat. E drept, de la romani nu prea mai ai ce sa afli interesant, cam toti au aceeasi poveste, dar tot ma simt legata. Adica ma duc la muzeu si ma intreaba: Anglais? Francais? iar eu zic ca "n'importe pas", normal, iar muzegrafii ma iau la intrebari cand ma vad asa poliglota: espagnole? italienne? si brusc mi se pare stupid sa nu-si dea seama ca-s din Romania. Pe de alta parte si culoarea pielii mele ii inseala> am din florida un bronz foarte frumos, aproape brazilian. :)
Fetele aici sunt insa foarte frumoase, blondine, cu pielea alba si ochi deschisi, cat despre baieti, pot sa zic ca in sfarsit am vazut baieti. Am avut si eu la cine sa zimbesc pe strada, dupa aproape doua luni de acrituri si formalisme americane. In sensul ca oamenii par si sunt (spune sora-mea) spontani si misto.
Apoi, sunt artisti. Niciodata in viata mea, nici macar in preajma Conservatorului din Bucuresti unde mergeam intr-o vreme aproape zilnic, nu am vazut atatia oameni carind dupa ei instrumente muzicale: chitari, viori, flauturi. Metroul este plin de studenti la Academie de Musique, este impanzit de afise cu concerte de muzica clasica, pina si nebunii lor de la metrou cinta arii de opera. Cam multi nebuni, intr-adevar la metrou, dar cu diploma, nu asa> un domn imbracat serios recita poezii cu intonatie, o tanti canta atarnata peste o balustrada, fix ca in romeo si julieta.
Apoi, Cartierul Francez, care este cel mai frumos din tot Montrealul, m-a socat prin asemanarea lui cu zona veche a Bucurestiului. Aseara am crezut ca m-am intors intr-un colt de pe lipscani, in zona cu banci, cu bcr-ul in stanga, bnr-ul in dreapta. Aceleasi felinare, acelasi pavaj, numai ca se putea circula cu masina. Si baruri si aceeasi vestimentatie, si oameni care arata familiar, si nici o clipa sentimetul de instrainare pe care l-am simtit din plin in toata america. Nu stiu daca era oboseala dupa atata alergatura in sua, sau faptul ca orasul in care locuieste sora-mea mi-a devenit prin empatie familiar. A fost cald, in ciuda celor trei grade celsius, si a fost frumos in cele cateva ore in care am putut sa ma plimb (n-am putut mai mult din cauza gerului si a responsabilitatilor casnice: luat copilul de la garderie, etc). Maine sau duminica mergem en visite la Ottawa, dupe care revin cu detalii politice.

PS
copiii de romani au un vocabular innebunitor de ris. de ex, sofia mea:
s'il te plait te rog sa/mi dai boata (cutia).
nu se partaj la nuritura (mincarea nu se imparte)
mergem la feta lu' maia (la serbarea maiei)
vreau sa eseyez (sa incerc)

Noapte buna tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Buna

Cricor un restaurant bun este restaurantul "National" pe Finch Avenue, in Toronto.
Dana iti doresc multa sanatate si sa iti revii cit mai repede. Am vazut ca spuneai ca simti un nod in git, nu ti-ai controlat glanda teroida? De multe ori ea face astfel de probleme si duce la stres. Du-te la un endocrinolog si cere sa iti faca analiza la hormonii glandei tiroide.

Fetelor am o intrebare, este cineva din Sezatoare Canadiana Chartered Accountant (CA) sau poate cunoaste pe cineva care are acest certificat. M-ar interesa sa fac acest certificat si as vrea sa cunosc mai multe despre posibilitatile dupa, si alta info.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Oana, confirmat, multumesc. In principiu Copil Atomic si mama lui, nu stim inca daca tati e de consemn sau nu.
Laura, yap, votez si eu pentru Sidney intru ridicarea nivelului conversational in engleza! Sandra... acu' depinde mult cit de descriptiva e cartea cu pricina:), ca pe mine m-a pus dracu' de-am citit ceva ce se cheama "Stallion", nu m-am uitat si eu in dictionar sa vad ca inseamna armasar, ca poate nu ma apucam :)). Cam in stilul lui Sheldon, autorul ne povesteste despre un domn care construieste masini, asa-i zice noului model, Stallion, dar construitul asta de masini ii rascoleste apetitul sexual intr-un hal fara hal... Si-uite-asa mi-am imbogatit eu vocabularul cu niste cuvinte de nici cu gindul nu gindeam c-as putea sa le stiu vreodata... :))
Nelia, ce e aia Tai-chi? Te prind eu cinci minute la sezatoarea face-a-face sa-mi povestesti!
O zi buna, doamnelor!
Simonna

Mergi la inceput