Sezatoarea canadiana (54)
Raspunsuri - Pagina 17
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by CarmenB
Fetelor in seara asta am si eu o alta intrebare urgenta : ce raspundeti voi la interviuri cand va intreaba care sunt punctele voastre "faible" ? Intrebarea asta ma enerveaza totdeauna ca nu stiu cam ce ar fi bine sa raspund.
Dati-mi si mie niste idei va rog.
Carmen
Raspunsul meu la aceasta intrebare: sint prea perfectionista...In general idea este sa gasesti o calitate pe care tu sa o prezinti ca un defect...
CarmenB spune:
Astept si alte idei, cica asta cu "prea perfectionista" e prea clasica si prea des folosita. Mie nu-mi vine nimic in cap, ceva care sa nu fie nici prea grav dar sa para si credibil.
Simonna spune:
Dana, Dana, ce ma fac eu cu tine? Eu am vrut sa te fac sa zimbesti, sa rizi, daca se poate! Si sa simti ca nu esti singura in necazul asta al tau!
E buna si terapia prin munca, dar ceva mai pe sufletul tau? Un spa, o seara la un cognac intr-un bar, o comedie de-aia tembela, Space Balls, Naked Gun, asa ceva, o birfa la telfon, un plins bun cu cea mai buna prietena, un teatru, un shopping therapy, dormit pina la prinz si mincat ciocolata din borcan... Ceva sa te scoata din acest du-te vino servici - casa! Hai, te-astept la raport :) Iar eu raportez ca sint la faza "Space Balls", ultima data cind l-am vazut am ris de s-a zgiltiit casa!
Carmencita... nu te urca in masina aluia! Te-ai speriat mereu asa? Sau e ceva nou? Intreb ca pe mine asta m-a intrebat doamna doctor cind i-am spus ca paralizez de frica de la zgomote bruste! Cind i-am spus ca asa bleaga am fost toata viata a zis "no problem" si mi-a zis ca asa ramin pin'la adinci batrineti. Ai vorbit cu ginecologul? Poate sa fie stolul de hormoni?!
Carmen, eu zic ca nu pot sa sufar sa las pe miine ce pot face azi. Vezi, Doamne, adica nu rup usa la patru jumate numa' pentru ca s-a terminat programul daca mai am de lucru si e important! Vorba Oanei, calitate prezentata ca defect.
Nelia, a aparut fiu-meu, merci de puterea exemplului, tocmai i-am povestit ca era sa te ineci ca, in loc sa maninci frumos, la masa, mincai la ordinator... Ups, cica el n-a mincat de mult la ordi, nu ca i-ar fi teama ca pateste la fel ca tine, ci pentru ca nu-l las eu, mama-reaua! Na, ca nici asta nu mai tzine! La culcare cu el! Bafta miine! Pupici la gargaritele mici!
Of, era sa uit, am mai auzit si de ginco biloba, sper ca-i zic bine, ginco e bine sigur, am luat intr-o vreme si mi-a facut bine... Pe urma l-am uitat intr-un sertar, ca n-aveam timp sa-mi pun apa in pahar si sa inghit pastila, cred ca l-a terminat fagarasanul meu de sot, nu te miri ca nu se enerveaza! (Oricum, teoria zice sa verificati orice medicamente, fie ele si naturiste, cu medicul, pot interactiona dubios cu alte medicamente).
Noapte buna!
Simonna
columbiana spune:
Carmen
eu capitolul faible am marsat pe faptul ca nu sunt perfect bilingva (dar iau mereu cursuri de engleza, si incerc sa ma perfectionez, bla...; (sincer- ca de cite ori am incercat sa mint la interviu a iesit prost)si pe o oarecare lipsa de incredere in mine,datorata lipsei de experienta pe piata canadiana si de familiaritate cu cutumele canadiene (asta nu stiu daca trebuia s-o spun, dar asta e in realitate)
bafta,
Ana
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
columbiana spune:
fetelor mame de baieti, cu ce ii incaltati voi pe vremea asta? Tudor a mers tot in adidasi, acum mi se pare cam frig dar inca devreme pentru cizmele cu ciorap alea groase; in plus joaca fotbal la serviciu de garda (vine acasa ca un purcel in fiecare zi din cap pina-n picioare); azi am trecut prin Carrfour Laval si mi s-a cam incretit parul la preturi de $100 ghetele pentru baieti; voi de unde si ce cumparati?
thks
Dana,
OMEGA3 PREMIUM gasesti la Farmaprix in zona cu homeopate si naturiste; ce am cumparat eu sunt capsule- Made in France intr-o cutie alb+verde.
Ana
apropo de fiu'meu, sa va spun ca e indragostit lulea de fatuca din vecini, o blonda frumusica foc, Jade; au mai avut ei incercari de a trece strada in fuga sa se intilneasca, de ne-au dat palpitatii, cind ne-am nimerit cu vecinii odata acasa, dar acum e groasa gluma; azi s-a intors de trei ori sa-i spuna bye la plecare de la serv, de garda si pe miine, in alta zi l-am gasit cu ochii in lacrimi ca o luase pe fata acasa inaintea lui (ma incearca asa niste sentimente de soacra- ); s-o vezi pe aia mica cum se uita le el si cum isi impart jocurile..moama :))
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
laurajr spune:
Eu i-am luat Ioanei de la Factory Shoe niste ghete Cougar de alea adevarate, de rezista si la -35 gr la pret de dumping...20 cad . Am ochit si pt mine niste ghete Columbia tot acolo,da' astept ieftinirea de primavara !
http://www.factoryshoe.ca/locations.php
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 40 sapt si Ioana Nazdravana
bebitzu spune:
Ana, eu am cumparat pentru Mihnea ghetute de la Zellers, marca - FisherPrice.Sunt ok inca, tocmai bune pentru vremea asta.Pretul a fost de 34 cad (Mihnea are numai 3 ani).
CarmenB spune:
Ana exact asa ca tine ziceam si eu pina acum, adica bagam chestia ca nu sunt buna la engleza dar ca iau cursuri si ma "ameliorez" numai ca acum nu merge asta, ca postul presupune bilingvism si de mine chiar nu se lipeste engleza asta de loc, cu toate ca am luat cursuri platite chiar de firma. Vreau sa va intreb: stiti ceva cursuri de engleza mai bune ? Adica cu elevi mai putini in grupa si sa se vada rezultate.
Cu incaltatul baiatului noi acum ii dam un fel de adidas de piele gen pantof, i-am luat in toamna doua perechi am zis sa-i incalte alternativ ca transpira in ei. O pereche am luat-o de la Globo, facuti in Romania, au fost vreo 29 si cealalta de la Yellow si au fost chiar mai ieftini, ca erau pe oferta. Pentru iarna i-am luat niste ghete Columbia de la Winners.
Ira spune:
Din ciclul nu-i twin-pix ca si Québecu', sau primul mail trimis de sor-mea din Montréal haha. L-am primit dupa vreo 3 zile cu forward de la mama lu' tacsu' lu grasu' care sta pe strada Unirii din Buzau :
8 ore cu trenul e ceva infiorator, 8 ore cu trenul de la new york la montreal sunt insa de vis, desi se transforma, fara nici un fel de scuza, in 11 ore de leganat usor intre cele mai frumoase poze pe care le-am vazut pina acum.
de fapt, primul lucru de de retinut este ca pe compania de cai ferate americane nu te poti baza foarte tare. ajunge sigur la destinatie, insa... Sibin mi-a spus cind am ajuns> draga, cu ce tren ai venit, credeam ca e din-ala cu carbuni ca nimeni in tara asta nu circula cu trenul, faci 5 ore pe autoroute, ce iti trebe 11 pe tren?
am luat teapa si de la albany la new york (cand a intarziat trenul 2 ore, apoi am stat in gara inca o ora ca s-a stricat motorul electric si trebuia inlocuit) si iar trei ore de la new york la montreal cand am intarziat iara. Ajuta insa sa bagi un party tare de tot inainte, sa dormi vreo trei zile la rind cate 2 ore pe noapte si in rest sa bati strazile din manhattan.
Am dormit in consecinta foarte bine in tren, de la 8 dimineata pina pe la 1, pe niste fotolii foarte comode si m-am trezit intr-o feerie de lacuri si artari pe dreapta iar pe stanga in compania unui cuplu de chebecosi.
Quebecoasa este o franceza pronuntata si conjugata cu accent ENGLEZESC de mori de ris. Am constatat, dupa cum imi povestise si irina, ca oamenii din quebec nu le au deloc cu politically correct, asa ca au chicotit fara jena cand a trecut un baiat cu sindromul down pe linga noi... et voila, oligophrene!
Romania frate, langa mine, apoi lacuri pe stanga, lacuri pe dreapta, frunze ruginii, tren fara zgomot, wagon resto si multa franceza. In spatele meu, doi englezi care-si propusesera sa faca ocolul pamintului in 80 de zile, erau in cea de-a 260-a zi, putin cam dezumflati.
Dar ne-a consolat pe toti cerul, care este cel mai frumos lucru pe care l-am vazut pina acum in america. Daca este ceva asa cum nu m-am asteptat, cum nu mi-am imaginat, acela este cerul. Pamintul are aici o alta inclinatie si norii par mult mai aproape de tine si iau forme si culori de neimaginat. Am vazut crocodili, ratuste, flacari dincolo de copaci, atat de captivante ca nici nu stii cand trec restul de sase ore din calatorie. Am facut sute de poze spre uimirea tuturor din vagon care au ajuns pina la final sa ma cheme cand vedeau ei ceva spectaculos. Vamesii si ei foarte draguzti, nu ne-au intarziat decat o ora si ne-au tinut pe fiecare de vorba cate 10 minute, indiferent daca eram romani, americani, japonezi sau mexicani. Apoi la intrarea in gare centrale din montreal nu am putut sa intram din cauza ca era blocaj in trafic si am mai stat un sfert de ora, n-am inteles ce e aia blocaj in trafic pe liniile de tren ca nu se vedea nimic in fata. Ei bine, e cultura franceza, nu-i nimic de inteles, mi-am zis.
Apoi, dupa efuziunile de rigoare dupa ce am revazut-o pe sofie si apoi pe sibin, iar pe iri abia de dimineata, ca fusese la concert in alt oras, hai la trap sa vizitam quebec-ul.
Total neispirati, m-au dus la MOnt Tremblant, -10 grade din start, fara zapada, unde am intrat imediat in starea de tremurat, ca de, de aia se numeste tremblant.
n-am stat prea mult, doar cat s-a jucat sofi pe un petic de zapada, singurul din centrul statiunii, nu mergea nici telescaunul si toata lumea era deprimata ca nu putea face ski. INsa se putea juca golf, sunt zeci de terenuri, statiunea e cica cumparat jumate de americani, care vin cu elicoptere si avioane private, era multe piste de aterizare.
Soc si groaza la Tim Hortons(singurul resto tipic canadian) in care mi-am amintit fara voie de Romania politica> pe portbagajul unei masini de teren, o caprioara despicata proaspat vinata.
Groaznic, o atmosfera cetoasa, statea sa ninga, copacii inalti si totul rece si crud. Si tot sor-mea saraca a dezlegat misterul, nu vezi, draga? e ca in twin peaks
Ira spune:
Am uitat sa va pun poza cu capra vazuta din jetim-hortons, de ne-a ramas supa de broccoli infipta-n amigdale
http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/?action=view¤t=capra.jpg