Sezatoarea canadiana (54)
Raspunsuri - Pagina 15
laurajr spune:
Dana, multa sanatate...n-o fi fost un atac de panik cumva ? Stiu ca e usor sa-ti spunem las-o mai moale, dar cam asta e adevarul, o viata avem si tu gandeste-te la cei 2 copii ai tai si la sot, ei sunt cei mai importanti .
Bre, mai vine zapada asta sau nu ??? Eu cand am zis la prieteni ca emigrez in Canada toti au sarit ca arsi ca unde ma duc, acolo unde ninge si-n iulie ?
Iar eu ink n-am vazut zapada ca acasa aici ...mai astept, poate, poate...
Simonna, m-ai rupt cu eseul tau despre stress, e tare reusit, mai ca i-as da copy-paste si l-as impartasi si altor stresati !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 38 sapt si Ioana Nazdravana
columbiana spune:
Dana,
imi pare foarte rau sa citesc, bine ca n-ai patit nimic la volan!
cred ca odihna si relaxarea sunt remediile care te pun pe picioare;
multa sanatate
eu dupa accidentul de masina, vazind ca nu-mi revin am inceput o cura de OMEGA 3, producator: Lab. Nutrisanté, indicate contra stress,pentru echilibru emotional si cardiovascular si ma simt mult mai bine ( o fi si efectul Placebo, inghit extrem de rar medicamente);
Ira, fara sa doresc s-o contrazic sau supar pe Oanagabriela, eu nu recomand Dr.Culuri; am fost la ea, mi-a lucrat frumos, toate bune, dupa citeva luni sub o plomba mi s-a refacut caria; in plus, eu am doi dinti imbracati, a tot insistat ca ar trebui sa schimb imbracamintea ca vede la radiografie puroi; ulterior am refacut radigrafiile la alti doi medici diferiti si nimik, dintii sunt ok si acum (dupa doi ani de la consultul dr.Culuri);
Ana
Simona, misto ai scris, rid de una singura in fatza calc.
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
Daiopri spune:
Simonna parca m-ai descris pe mine:) Si in fiecare zi imi promit sa ma indrept,si degeaba.
Si eu asteptam vacanta, si acum parka nu mai am chef de nimic, ca e baiatul bolnavior si nu reusesc sa il indrept. Cum sa nu te stresezi?
Abia sambata dimineata ne-a dat dr antibiotic. Stie cineva cam cand cedeaza febra dupa ce iei antibiotic? Ca eu ma asteptam la rezultate miraculoase si se lasa inca asteptate. Si nici nu am apucat sa ii fac vaccinul de hepatita A.
Dana ai grija de tine.
Fetelor, ma puteti ajuta si pe mine cu informatii cum se allege o scoala buna pt copil? Eu sunt in Vancouver, dar am vazut ca rapoartele sunt cam la fel. Orice informatie e binevenita. Va multumim.
Voi folositi umidificatoare in camera la copii? Si daca da de care, c ama gandesc ca poate l-ar ajuta. El de fiecare data cand raceste incepe cu tuse (dr zic ca are inceput de asm)
Mai stie cineva ceva de Mamamariana?
Numai bine tuturor si intalnire placuta norocoaselor:)
Cricor spune:
Daiopri, cam dupa 3-4 doze trebuie sa vezi o scadere a temperaturii. Cat despre tuse, avem un istoric minunat, avem si puff-erele minunate recomandate cu foarte multa larghete. Eu, cum tuseste incep sa-i dau ceai de cimbru cu miere si lamaie. La el face minuni. Avem si umidificator, parca ajuta...
khristin spune:
Ira, doamna musiciana nici nu stii ce fericita esti daca nu faci report card-uri , ezista un nivel mai irecuperabil decat D...e R (sub 50%) cica in traducere directa vine de la "remedial", eu ii zic "retard" ...faci si tu concert de Craciun cu elevii tai?
Astept si eu cu nerabdare vacanta sa zac, ca de stres cronic nu mai zic nik . Va pupez,
Cristina
noi si poze mai noi
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
Dana,
imi pare foarte rau sa citesc, bine ca n-ai patit nimic la volan!
cred ca odihna si relaxarea sunt remediile care te pun pe picioare;
multa sanatate
eu dupa accidentul de masina, vazind ca nu-mi revin am inceput o cura de OMEGA 3, producator: Lab. Nutrisanté, indicate contra stress,pentru echilibru emotional si cardiovascular si ma simt mult mai bine ( o fi si efectul Placebo, inghit extrem de rar medicamente);
Ira, fara sa doresc s-o contrazic sau supar pe Oanagabriela, eu nu recomand Dr.Culuri; am fost la ea, mi-a lucrat frumos, toate bune, dupa citeva luni sub o plomba mi s-a refacut caria; in plus, eu am doi dinti imbracati, a tot insistat ca ar trebui sa schimb imbracamintea ca vede la radiografie puroi; ulterior am refacut radigrafiile la alti doi medici diferiti si nimik, dintii sunt ok si acum (dupa doi ani de la consultul dr.Culuri);
Ana
Simona, misto ai scris, rid de una singura in fatza calc.
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
Eu nu ma supar, fiecare cu experienta lui... . In ceea ce priveste medicii, dentistii, coafezele si pe vremuri croitorii fiecare poate avea experiente f.diferite, deci trebuie sa incerci "pe pielea ta". Noi putem da sfaturi, dar in final fiecare alege ceea ce crede mai potrivit.
Legat de Omega 3, si eu iau de peste un an de zile, initial pentru a scadea colesterolul (pe care il am cam mare), dar si eu cred ca ma ajuta contra stresului, sint mult mai echilibrata si ma enervez mai rar. Chiar zilele astea citeam despre un studiu facut in Anglia: au administrat Omega 3 la baieti de 10 - 14 ani (daca imi aduc aminte bine) si au constatat o diminuare destul de semnificativa a actelor de violenta si a agresivitatii. Se recomanda si la copii mai mici, pentru ai ajuta in primii ani de scoala. In orice caz nu poate face rau, pentru ca este de fapt ulei de peste (similar cu untura de peste de pe vremuri).
O seara buna.
Ira spune:
Vreau si io omega 333333333, striga ipohondra din mine..
Cristinuca, io nu fac report card, ca am un singur elev in clasa pe ora si n-as puté sa-i dau vreun calificativ mai prejos de A++ ca m-as trezi cu DPJ-ul la usa, zau asa.
Io n-am frate ambitii d-astea cu cupilu' personal, sa aiba numa' A+ incepand cu prematernelle, ca am vazut prea multe cazuri d-astea de minuni cu coronite la varste fragede care au dezvoltat cariere fascinante in diverse munci necalificate la maturitate.
Si Sibinu' meu avea numai note de la C inspre nivelu' marii cand ierea petit, da' a terminat primul Universitatea de muzica din Bucuresti la 23 de ani, asa ca nu e deloc relevant stressul de la varste fragede. Cand imi aduc aminte cat a putut sa ma streseze mama ca am luat premiul 2 in clasa 3-a, ma apuca si acuma dracii. Mare pierdere.
Donia spune:
Dana, multa sanatate! Bine ca a fost doar un semnal de alarma, eu, citind simptomele m-am gandit imediat la un infarct. Bine ca nu a fost asa!
Simonna, ti-am trait stresul! (Si m-a stresat si profesoara aia diplomata!) Ia-o mai incetisor, nu te-ai molipsit si tu de la fagarasenii tai?
Chiar din Fagaras e sotul? Spune-i ca taica-meu e din Sona (a se citi shona - numele satului vine de la schon = frumos ).
Daiopri, folosesc si eu umidificator, al meu se cheama Honeywell. Anul trecut am tot tras-o cu tuse la fetita si pana la urma cel mai bine am rezolvat-o cu sirop Stodal, tot fetele de aici mi l-au recomandat.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Chrysion spune:
Intrebare pentru toronteze:
Imi puteti recomanda un restaurant bun romanesc sau rusesc in Toronto sau GTA? Ni s-a facut o pofta teribila de ciorba/bors vegetarian :)
Si de sarmalute vegetariene (am gasit de cumparat in conserva dar au ulei).
Donia spune:
Chrysion, nu sunt din Toronto, dar am mancat o data aici si mi-a placut:
http://chefmoz.org/Canada/ON/Toronto/Moldova_Restaurant1078620534.html
E un restaurant rusesc, scrie ca are si preparate vegetariene. Noi am mancat ciorba de burta si mici (au multe preparate romanesti) si am ramas cu o amintire placuta.
quote:
Originally posted by stefany_p
neata..la mine, ca voi cred ca dormiti acum de rupeti paturile...
dosarul e pe partea franceza, provincia Quebec, insa stiu ca viza e federala si ne putem stabili oriunde in Canada..noi ne-am gandit la Montreal, cred ca acolo aterizeaza majoritatea imigrantilor. nu avem cunostinte acolo, asa ca sigur ne va fi greu, vom fi ca 2 extraterestri ajunsi pe pamant..asta e, riscurile meseriei...unde gasesc si eu sa citesc celelalte parti ale subiectului?
inca ceva..orice sfat si informatie privitor la imigrare, asezare, TTOOTT...le astept cu mare bucurie de la voi..sunt un burete de informatii....
O duminica placuta tuturor...
Stefany pe prima pagina a fiecarui subiect e de obicei link spre capitolul trecut. Am incercat sa caut un alt subiect mai vechi, "Cu incredere spre Canada", deschis de Ira pe cand se pregatea de emigrare, dar nu am gasit decat ultimul capitol, insa merita sa citesti cat mai mult din el. Poate rogi un moderator sa il gaseasca pentru tine.
N-as spune ca majoritatea emigrantilor aterizeaza la Montreal. Alegerea depinde in mare masura de stapanirea limbii si de sansele de a gasi job (care depind din nou si de cunoasterea limbii). Voi nu stiti pe nimeni nici in partea engleza? Caci ajutorul unor prieteni e bun la inceput si asta e un alt criteriu de alegere a zonei de aterizare.
De povestit din partea noastra... cred ca am putea scrie fiecare cate un roman... Sunt multe de spus, dar e greu. Mai bine pune tu intrebari si noi putem sa incercam sa iti raspundem.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)