Sezatoarea canadiana (54)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

ange, scuze si de la mine, nu stiu de ce am avut impresia ca o sa fie poze si cu Maia.
Tortul e impresionant! Ati avut inima sa-l mancati? Cam cat timp ai muncit la el? Wow, nu stiu daca m-as incumeta sa fac asa ceva!

Carmen, hai nu jumatate, dar macar un A, de samanta! Dar asa, cu o lista intreaga de B e chiar batator la ochi.
Normal ca tu iti cunosti copilul si stii la ce sa te astepti, iar profesoara va vedea macar ca esti genul de parinte atent care se intereseaza si se implica. Si poate asta o va face si pe ea mai responsabila, ca stie ca trebuie sa dea cuiva socoteala.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

buna seara..ma primiti si pe mine in grupul vostru??
nu am stiut de existenta forumului, ca altfel veneam de mult timp ...insa mi-a spus Donia..asa ca iata-ma...
Eu sunt Stefania am 26 de ani iar in vara sper sa ajung si eu in tara frunzei de artar. momentan sunt in plin proces de emigrare, am trecut de interviu si ne pregatim sa depunem dosarul 2....
vad ca s-a scris foarte mult, asa ca ma apuc de citit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

stefany, bine ai venit!
Si mult succes cu dosarele, medicalele si tot ce mai urmeaza! Stresante timpuri au fost pentru noi, dar a meritat!
Voi in ce provincie vreti sa va stabiliti? Dosarul de emigrare e pe partea franceza?
Daca ai ceva intrebari sper sa te putem ajuta.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

neata..la mine, ca voi cred ca dormiti acum de rupeti paturile...
dosarul e pe partea franceza, provincia Quebec, insa stiu ca viza e federala si ne putem stabili oriunde in Canada..noi ne-am gandit la Montreal, cred ca acolo aterizeaza majoritatea imigrantilor. nu avem cunostinte acolo, asa ca sigur ne va fi greu, vom fi ca 2 extraterestri ajunsi pe pamant..asta e, riscurile meseriei...unde gasesc si eu sa citesc celelalte parti ale subiectului?
inca ceva..orice sfat si informatie privitor la imigrare, asezare, TTOOTT...le astept cu mare bucurie de la voi..sunt un burete de informatii....
O duminica placuta tuturor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Lista provizorie pentru intilnirea de la Montreal:

bebitzu
Ira
Podeanu (Dana)
Oanagabriela
Kim
Simonna
Ana Stroe
Ange
Ica
Arturicii
Nelia
CarmenB
Pitilache
Simi

Am mai frunzarit celalte pagini si am mai gasit citeva voluntare.

In principiu discutam de 9 sau 16 decembrie (simbata). Sper sa va confirm luni despre sala de la Sf.Nicolae.
Eu as prefera pe 9 decembrie, pentru ca Antonia este invitata la aniversarea prietenei ei pe 16 dec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Legat de primul buletin la maternelle... eu nici nu stiam ca exista asa ceva. Prima intilnire cu invatatoarea a fost colectiva, am ramas eu la sfirsit si am pus citeva intrebari legate direct de Agata, dar totul era bine. Miercuri am prima intilnire cu invatatoarea, intre patru ochi, sa inteleg ca voi primi un buletin de note!?! Note pentru ce? Ca, din cite inteleg eu de la Agata, nu prea fac lectii si nici acasa nu vine cu nimic, eu lucrez cu ea un pic din proprie initiativa. M-ati facut curioasa, e penru prima data cind aflu ca exista note sau calificative la maternelle. Exista culori, verde, galben si rosu, le scrie in caiet in fiecare zi ce au facut si pe ce culoare au fost in functie de comportament, dar cam atit, au tot felul de activitati interesante, fac tot felul de jocuri, dar cam atit...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ange, felicitari pentru aniversarea MAIEI!
La Multi Ani, sa fii sanatoasa si sa ii bcuuriereu pe parintzi!

Frumos tort,l-atzi terminat?!

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Exista un buletin cu calificative: A,B,C,D pe care noi l-am primit la sfirsit de an; activitatile notate sunt diferite: desen, creativitate, respect les consignes, etc...; binenteles c-a fost mizerabil (adica a avut de toate: B,C,D, fara nici un A.

acum am avut saptamana trecuta intilnire cu invatatoarea, pentru prima evaluare-clasa intia; are citeva probleme: sa descrie o povestire auzita, sa concluzioneze, sa interpreteze o problema de logica...; are insa si puncte foarte bune gen lectura, scriere, cuvintele-eticheta pe care nu a avut probleme sa le memoreze, adunari, unde invatatoarea spune ca-i foarte bun (chiar cel mai bun din clasa, la lectura si scriere); eu sunt extrem de fericita; de unde anul trecut imi recomandau clasa speciala, acum invatatoarea este extrem de multumita de el...si copilul e super ok, chiar daca nu va fi niciodata un copil capabil sa stapineasca la acelasi nivel toate materiile, gen A pe linie, observa ca a evoluat oricum foarte mult de la inceputul anului-si pentru mine inseamna enorm!

Carmen, daca ai dat peste o catastrofa incapabila, in afara de sa astepti sa treaca anul si sa faci temele cu copilul pentru linistea ta, nu mai vad mare lucru ca s-ar putea face din pacate; prejudecatile nu prea ai cum le scoate din capul aleia...

Ange,

LA MULTI ANI fetei, sa creasca frumoasa si sanatoasa!!!!

Ana

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenB spune:

Nelia, buletinul de note la maternelle s-ar putea sa fie o chestie mai recenta pentru ca si eu intrebasem o mamica cu copil in clasa a doua si mi-a zis ca nu a avut calificative in primul an. Oricum asta vad ca este un formular de-al comisiei scolare CSDM, asa ca daca Agata este la o scoala ce aprtine de CSDM va avea si ea un buletin. E interesant ce spui tu cu culorile si cu caietul in care invatatoarea noteaza cum s-a comportat copilul in fiecare zi. La Cezar nu au asa ceva, are un carnetel care a ramas gol de la inceputul anului dar pe care il tot plimba in ghiozdan in fiecare zi...chiar ma intrebam care o fi scopul lui. Tocmai fiindca nu stiam si eu cum se comporta cezar m-am dus acum o luna, a luat Rv cu invatatoarea si ea mi-a zis ca merge foarte bine, ca nu sunt probleme, se tot mira ca ce ne ingrijoreaza pe noi. Eu i-am zis ca as vrea sa stiu cam ce ar fi nevoie sa mai lucrez cu el si ea ca nu e nevoie ca totul e OK. Ca sa ma trezesc acum cu buletinul numai cu B-uri. Si ceea ce este mai enrvant e ca nu fac lectii, asa cum zici si tu, fac numai ceva bricolaje, decupaje mai fac ceva litere dar nu mare lucru. Iar cele 26 sau 27 de note sunt numai pe chestii de comportament al copilului si aprecieri care pot fi cat se poate de subiective. De ex. "Expérimente des actions de moticité globale; de motricité fine; adapte ses actions corporelles à diverses situations (court, marche)" si tot cam in genul asta. De cate ori ma uit pe buletinul ala ma apuca nervii.Oricum maine o sa incerc sa iau un RV cu invatatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenB spune:

Ana adica nu ma pot duce la directoare de ex. sa spun ca nu sunt multumita de evaluarile invatatoarei?

Mergi la inceput