Piticodromul festiv de sept-oct 2005 (150)
Raspunsuri - Pagina 11
mary ilie spune:
karmenutza, eu i-am dat lui Andrei tot 5 ml de 3 ori pe zi, dupa pediatra de acasa, aici mi-a zis pediatrul sa-i dau 4 ml de 3 ori pe zi( andrei are 11 kg)
sanatate Alexandrei si Catalinei sa va faceti bine repede
Mary si Andrei(29.09.2005)
poze
kid2003 spune:
si mie mi-a zis tot cate 5 ml sa ii dau de Nurofen. Il alternez cu panadol (tot 5 ml)
Am apucat sa ii dau antibiotic, asta e...am cedat de frica. Nu i-a scazut febra decat nesemnificativ.
Oscilo nu am apucat sa ii dau, mai astept. La cate ia ea acum...Multumesc mult Anya pentru raspunsul rapid. Am fost de vreo 3 ori cu telefonul in mana sa te sun, dar te-am "iertat" pana la urma. Am sunat-o pe Ruxi-Locca, in schimb
debridat nu i-am dat si nici nu-i dau. Nu inteleg rostul lui. Faptul ca a vomat aseara nu inseamna ca are ceva la burtica, era de la gat, asa ca nu ii vad rostul. Biotics ii iau maine, mi-e frica sa nu ii stric flora intestinala. Stiu ca Jadi a detaliat treaba cu Biotics si m-a convins.
uff, Jadi, si Vladut? Nu era de ajuns Catalina??? Ce-o fi cu ei? S-or fi vizitat in somn?
Multumesc Tonnia pentru incurajari. Nu te mai stresa pentru noi, ai grija de burtica si
Carmi spune:
Buna la toata lumea si multa sanatate copiilor bolnaviori !
Noi am fost azi la control si vaccin, toate bune, mai putin greutatea, 8.770. Doctorita spune ca e ok, ca se mentine pe aceeasi curba (aia a malnutritilor, probabil), mie mi se pare ca are totusi cam putin. N-am ce sa-i fac, de mancat mananca bine si fara fitze, tot ce-i dau. Ma consolez cu ideea ca eu aveam 19 kg in clasa intai si acum mi-s voinica
Va pup pe toate,
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
nanadana spune:
Un mare pupic KID,JADI,KARMENUTA pt incurajari sa le treaca repede ,repede la bebei bolnaviori alexandra,catalina si vladut
poze
Anya20 spune:
Hai sa va zic cum se calculeaza:
- ibuprofen se administreaza 20ml/kg/zi, impartit in 3, 4 sau 6 prize. Concentratia siropului este de 100mg/5ml.
-paracetamol - 40mg/kg/zi, iar concentratia este de 120mg/5ml.
Dozele astea sunt medii si se adapteaza pentru fiecare copil.
Kid, poti sa-i dai oscilo oricand. Nu are legatura cu alta medicatie.
Carmi, lasa ca recupereaza el. Bine ca nu e prea gras, ca atunci e mai greu.
Tonnia, cate saptamani ai? E greu tare? Cum te descurci si cu Dinu si cu burtica?
Alina 6+, mamica d-rei Anya (1 an)
marinela79 spune:
of,of, copiluti bolnavi....Doamne, cat de greu este sa-i vezi asa.Si eu ma tem de febra si ma impacientez,mai ales ca mie dr imi spune ca daca e febra atunci e infectie si daca e infectie atunci trebuie antibiotic.Eu nu mai inteleg nimik, ce si cum, pe cine sa mai cred si cu cine sa votez.Oricum, sanatate multa si rabdare si curaj mamicilir, ca stiu cum e .
Jadi, ma bucur sa te vad mai des, dar ma intristeaza ca Vladutul e bolnavior, si am citit ceva ce te va face sa te lamuresti de ce e Vladut asa inalt.Cica toti copii conceputi altfel decat natural, sunt mult mai inalti decat ceilalti.Era dat acolo exemplul unei fetite care era mult mai inalta decat un baietel conceput natural si se zice ca baietii sunt mai lungani si dolofani...sau .nu?
Carmi,lasa ca are vreme sa creasca.macar il vezi ca mananca,dar al meu.....
Casiana, Gabita,...La multi ani!Gabriela,nu te vad pe messenger, esti bine?
Anya, vreau sa-ti multumesc inca o data ca esti langa noi la nevoie.La un moment dat cand ai intrat mai rar, ma gandeam ca te-ai saturat de of-urile noastre si de aceea nu ai mai aparut,dar vad ca esti solidara si nu ne lasi la greu
Al meu e tot mai rau cu mancarea, ar bea numai lapte.Azi a mancat 600 ml, cam 1oog fructe, 200ml supa dulce fara carne cu galuscute din gris si un out.Eu ma agit atata,mi-e frica de infectii, boli si alte alea.El ,in schimb are program de somn si de distractie, toata ziua alearga prin casa, arata bine, e mai scheletron ca alti copii si mi-e frica sa-l cantaresc ,ca nu cumva sa vad ca a scazut in greutate.Nu-i mai place carnea, fructele, iaurtul, in schimb mananca ce nu a mancat:orez,macaroane,si paine goala, ma omoara, fura feliile de pe masa si nu mai poti sa i le iei din mana ca urla....Mananca inclusiv coaja painii si isi umple gura de ma sperie de moarte....ma declar invinsa, eu chiar nu mai stiu ce sa-i mai fac sa pape.Mananca doar pacalit.Maine o sa iau ceva de pofta de mancare, sau sa mai astept....,nici nu stiu ce sa fac.O iau razna....help,pleaseeeeeee
Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
Anya20 spune:
Mary, imi pare rau ca te chinui asa cu Iaris.
Cat despre infectii, ele pot fi date de germeni diferiti: bacterii, virusuri, ciuperci.Toate pot fi insotite de febra. Infectiile respiratorii in particular sunt in majoritate virale si din pacate nu au tratament specific. Ele sunt autolimitante, insa uneori poate aparea suprainfectia bacteriana. De aceea, in cazuri selectionate, se administreaza si antibiotic.
Asta a fost pentru tine, Mary, ca sa nu te mai sperii asa.
Am pus un filmulet cu odorul pe adresa comuna.
Alina 6+, mamica d-rei Anya (1 an)
marinela79 spune:
Mercic,Alina,prompta ca de obicei
Oau ce m-am distrat,i-a innebunit piesa asta pe copii, chiar am sa-l inregistrez si eu pe Iaris sa vedeti cum face.Anya e o dulce si e grasunica de-ti vine sa o mananci.Si ce fain coboara de pe masa.Iaris mai rateaza cand coboara din pat si mai cade.
Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
nanadana spune:
Marydar de ce nu ii dai orez si paste daca papa din astea ? Antoine papa de la 11 luni orez si paste mai de mult si cu timpul poti sa ii adugi cite un morcov ras linga orez sau sfecla rosie fiarta ori fasole verde pastai ,acuma nu stiu cum te sfatuit dr eu iti spun cum ii dau lui Antoine
poze