Piticodromul festiv de sept-oct 2005 (150)
Raspunsuri - Pagina 10
Anya20 spune:
Kid, hai s-o luam incet: daca i-ai dat antibiotic, e bine ca ai ales augmentin; trebuie sa-i dai 7 zile, daca l-ai inceput. Oscilococcinum poti sa-i dai in continuare, 1/2 tub dimineata si 1/2 seara, cu precizarea ca nu trebuie sa bea si sa manance cu cel putin 1/2 ora inainte si dupa. Renunta la sosetele cu otet care sunt mai mult legenda. "Trateaza" doar o mica parte a corpului, desi temperatura creste in tot organismul si basca poate sa-i produca si iritatii pe piele. Mult mai eficiente sunt impachetarile, daca este nevoie de ele ( cand febra nu scade cu antitermice).
Poti sa-i dai debridat (nu am inteles exact de ce: are gaze, o doare burtica?) in acelasi timp cu Biotics.
Carmen, 15ml nurofen pe zi e cam mult. Nu stiu exact cate kg are Catalina, dar eu pot sa-ti calculez pentru 10-11 kg: cca 10-12 ml/zi, impartit in 3 sau 4 prize. Poti sa-i dai alternativ cu paracetamol sirop (calpol, panadol, ce vrei tu), la 6 ore (cate 2,5-3ml din fiecare).Si pe cat posibil dupa mese.
Alina 6+, mamica d-rei Anya (1 an)
karmenutza spune:
Panadol, Calpol nu am in casa, am Eferalgan supozitoare pt. copii intre 6 luni-3 ani. Si Nurofen si Nevralgin.(asta nu i-am mai dat niciodata). Distanta in timp intre supozitor si Nurofen de dimineata a fost de 4 ore, cred ca am abuzat, dar nu-i mai scadea odata febra.. Dar mie de ce nu mi-a dat antibiotic ? Am in casa Amoxicilina (125 mg/5 ml), sa-i dau eu cu de la mine putere?
Catalina
kristinutza spune:
innaa, radu doarme in patul lui, cu usa inchisa. nu mi-ar placea sa se trezeasca noaptea si sa trebuiasca sa ma trezesc si eu, chiar daca asta inseamna ca-l vad. prefer sa dorm un somn buuun.
antoanela, la multi ani pt toate aniversarile din familie!
ooo, mary, ce bine ca ai pus ceva poze cu noi burtoase! eu am mai intrebat p-aci ce s-a intamplat cu pozele de la intalnirile burticoase, inainte erau postate pe prima pagina...
casiana, valen, la multi ani si tot ce va doriti!
sanatate la toti piticotii bolnaviori, ca vad ca sunt o gramada...
jadi, vad ca tre' sa fii gravida ca sa stai mai mult pe net .
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
Antoanela23 spune:
Alina, e super schema aceea cu proteinele, o s-o notez .
Unde spui de lapte si branza de vaci, e pt 100 de grame?
Kristinutza, mersi frumos .
Weeeeekend placut, fetele cochetele!
Anto siVictor (8 octombrie 2005)
Anya20 spune:
Da, Anto, e pentru 100g.
Carmen, n-o sa-i scada febra cu antibiotic. E viroza in toata regula. Da-i antitermice si nu-ti mai face probleme. Nu ai abuzat. Poti sa-i dai si la 4 ore daca nu-i scade. Vreo 2-3 zile poate sa faca febra cu sau fara tratament. Si oricum nu apela la amoxicilina.Poti sa ma suni daca iti e teama.
Alina 6+, mamica d-rei Anya (1 an)
jadi spune:
Eu am ajuns acasa si dupa o zi ok am gasit copilul belg la fel ca in povestirile Simonei. I-am luat temperatura rectal si un 39,2 mi-a confirmat blegeala asa ca i-am pus si supozitor si i-am dat si nevralgin. Daca nu scade, ma apuc de impachetari! Apa bea, circa 200 ml la 1 ora dar tot nu scade prostia asta de febra. Ma duc sa iau temperatura din nou!
Deni & Vlad 28 sept 2005
Tonnia spune:
La Nurofen in prospect scrie \ca intre 1 si 3 ani se dau 5 ml la 8 ore, dar si mie mi se pare cam mult.