Piticodromul festiv de sept-oct 2005 (150)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

'Neata mai pe seara!
La multi ani, Valen, LA multi ani, Casiana!
Norina, imi dau si io cu parerea, ca un necunoscator: cred ca pe primul loc la alergie este kiwi. Dar ea a mai papat vreodata pana acum kiwi? Daca da, atunci poate fi unul din celelalte pe care le-au enumerat si fetele, din cauza de "prospetime".
Noi am avut alta belea: aseara cand ma intorc de la servici, imi zice bona ca fii-mea a vomitat de 2 ori. La ea nu se intampla sa vomite, ultima oara fiind acum un an! Mancase la pranz mancarica de legume cu carnita, pe care a vomitat-o la ora 18, intreaga, nedigerata. Dupa 4 ore de la masa. Dupa asta, ii da bona fructe, pentru ca fata le-a vazut si a cerut. Le vomita si pe alea. La 19.30 cand am venit eu, i-am dat doar lapte, ca era fata cu burta goala. L-a baut si nu l-a vomitat. La 23.30 iar ii dau lapte si nu-l vomita. Mister.
Dimineata se trezeste fata, ardea! Ii pun termometrul, 38,4! Am plecat la dr, la Budimex, ca stiam ca-l gasesc pe Stanciu dimineata acolo. O consulta - rosu in gat! Si Victor facea asa, cand era mai mic dar io n-am sa pricep niciodata care e legatura dintre rosu in gat si varsaturi . Mancare lichida, nu solida, nurofen, eferalgan supozitoare si atat! (Ea lichide nu bea, decat lapte. Ce sa-i fac? Ca mi-e ca o apuca diareea de atata lapte.) Cica e viroza, fara antibiotice! Nu-i curge nasul, nu tuseste, nu diaree...doar ieri a varsat si azi febra. Azi i-am luat niste borcanashe de morcov + mar, ca stiam ca sunt mai moi, lichidoase. A papat 1 borcan si 1/2 si nu a avut nimik, deocamdata. Apropos, Dr. Alina, voiam sa te sun aseara, dar m-am gandit ca poate te deranjez pentru fleacuri, ca nu stiam ce sa-i fac.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Carmen, puteai sa ma suni fara probleme. Nu ma culc niciodata sub 12 noaptea (uneori chiar 1-2). Se intampla sa vomite frecvent de la gat rosu. Cred ca durerea si inflamatia le provoaca reflex de varsatura. N-o sa-ti faca diaree de la lapte, poate sa bea oricat. Numai sa bea ceva.

Norina, exact cum au spus fetele, poate fi o alergie la kiwi sau la proteinele animale. Da-i peritol cateva zile si tine-i un regim strict (fara carne, ou si alte alimente alergene: nu iaurt cu capsuni, kiwi, cu atentie citrice, dulciuri cumparate etc). Tot ce-i dai sa fie facut in casa. Apoi ii introduci pe rand carnea, oul.

Alina 6+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Anya, dar cum mai e cu proteinele la varsta asta? Cand au voie si ou si carne? Eu nu i-am dat pana acum asa, i-am dat alternativ dar am prietene care-mi spun ca nu dau copilului proteine destule?

Karmenutza, pup-o pe Cata din partea noastra! sa se faca repede bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Ioana sunt datoare cu un suc ca m-am inspirat din lista ta pentru o noua lista .

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

La varsta asta trebuie sa manance 2, maxim 3g proteine/kg/zi (prin carti scrie cca 25g proteine pe zi intre 1 si 3 ani).
Acum socotiti si voi:
- carnea are cam 16-18 g P/100g; carnea de gaina are cam 20g%
- 1 ou are cam 10-14g de proteine% (din care galbenusul cam 6-7g%)
- laptele de vaca are cam 3,7g%, ca si iaurtul
- branza de vaci are cam 15-17g%
Se pot face diverse combinatii, chiar si ou, branza si carne in aceeasi zi. Depinde de tipul de carne si de cantitate.
Valorile sunt orientative. Un copil poate sa manance intr-o zi 30g de proteine si in urmatoarea 15g.

Alina 6+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Eu ma iau de mana cu Karmenutza...Alex a varsat aseara dupa masa de seara, apoi peste noapte a facut febra. Am inceput cu Nurofen alternativ cu Panadolul, cu impachetari, sosetele cu otet, chiar si supozitor cu Novocalmin. Timp de 12 ore febra a continuat sa ii creasca. intre timp au vazut-o 2 medici care mi-au confirmat infectia din gat si mi-au dat antobiotic (unul Ospamox, altul augmentin). Nu i-am dat pana pe la ora 5 dupa amiaza cand mi s-a facut frica...cu toate tratamentele mele anti-termice, ferba nu numai ca nu i-a cedat, dar a crescut.
I-am dat Augmentin, asta e...am remuscari din cauza asta, dar a fost o boala f perfida. Nu are mucozitati, nu tuseste, nu nimic. Numai ca de dimineata pana acum s-a schimbat cu totul. E bleaga, sta ca o momaie, nu mananca nimic, nu vrea sa bea nimic, nu e ea...sunt f nefericita.

Dar vreau sa ii urez lui Valen La multi ani! Sa fii sanatoasa, fericita si sa iti mearga super bine pe meleaguri straine alaturi de sot si de cei doi bebei minunati!

Am sa revin, sunt stoarsa de puteri.
Acum inteleg cu adevarat ce greu este sa ai puiul bolnav. Un gand frumos pentru toti cei care au cate o nemultumire legata de sanatate acum! Iar pentru ceilalti, sa ii tina Dzeu sanatosi si voiosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Ce ziceati ca se da alternativ cu antibioticul? Sa nu ii distrug flora intestinala?
Biotics parca? Si cum se da exact?
Anya, mi-a recomandat dr si cate 2.5 ml de Debridat, de 3 ori pe zi. E ok? Sa ii dau? Daca ii dau, ii mai cau Biotics?
Mi-a mai zis de oscillococcinum, dar asta a fost inainte sa ii dau antibiotic. Cand incercam numai cu antitermice. Mi-e ciuda acum ca am cedat si i-am dat, dar efectiv eram disperata cand vedeam in ce stare e...si nici o ameliorare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

fetelor, da' stiu ca scrieti, nu va incurcati!

va citesc din urma si scriu!!!

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

Dimineata, la 38,4 i-am pus eferalgan in fund si i-a scazut cam pe la 37,8. La ora 14 i-am dat 5 ml nurofen sirop si vad ca acum nu mai are deloc. Abia diseara ii mai pun termometrul. Intre timp, mana mea si buzele sunt termometru. Ca nu ii place sa stea cu el in fund, se agita. Dar oare nu e mult 5ml nurofen de 3 ori pe zi? Alina, ce zici? parca pe prospect se indica mai putin. Asa mi-a dat Stanciu, cica a crescut copilu', de la 2,5 ml...

Catalina

Mergi la inceput

Da, Kidutz, din cauza febrei sunt asa de blegute. Eu stiu ca pe mine ma doare si capul cand am febra, cred ca si pe ei. Si mi-a mai dat de febra, daca nu scade cu Nurofen, Nevralgin picaturi, care e algocalmin.

Catalina

Mergi la inceput