Doresc sa divortez de sotul meu japonez

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

Izanami, uite ca cine se aseamana se aduna.....si eu iti tin partea.Ba, am sa iti scriu ce faceam eu daca eram in locul tau: ii luam banii si imi gaseam pe cineva in tara care sa imi tina de cald in noptiile reci sau de ....racoare in cele de calduroase de vara.Si nu iti scriu asa deloc ironic,ci eu chiar asa faceam!!!pt ca individul asta mi s epare mizerabil!
cele care tot aruncati aici cu cuvinte, ati citit mesajele izanamiei pe indelete???????sau printre randuri????? ea scrie ca a vrut sa-si caute de lucru acolo.de ce nu a ajutat-o??? de ce nu a prezentat-o parintiilor ca fiindui sotie??? de ce nu-i cumapara nimic si o umilea asa cand dorea ceva din oras, ca de exemplu perechea aceea de ciorapi?????? de ce a acceptat banii de la ea daca el i-a spus la inceput ca femeia in japonia e suficient sa stea acasa si barabtul e cel care tre´ sa aduca bani????? si ar m-ai fi multe de ce-uri, ca de ex de ce nu o viziteaza daca este asa cum scria cineva ca din moment ce el inca ii trimite banii, inseamna ca tine la ea......asa o aberatie!!!!poate ca tipul se simte cumva penibil,obligat sa-i trimita banii, daca e asa cum izanami a scris, si anume ca ea a cheltuit cu el cei 7000 de dolari stransi de ea inainte de a se casatorii.
e intr-adevar ciudata povestea ta, izanami, dar eu daca as fi patit asa ceva, ti-am scris cum as fi procedat: luam banii si fii sigura ca nu stateam singura sa astept divortul pe care el nu vrea sa-l dea.....ii gaseam de mult pe cineva ....mie omul asta al tau normal nu mi se pare.....dar poate ce e normal pt mine, la unii japonezii se poate sa nu fie normal......mie mi se pare ca atata vreme cat ai stat acolo te-a umilit....si asta pt ca nu ti-a oferit nimic.....dar nici nu te-a ajutat sa iti gasesti ceva de lucru.parca ar fi vrut sa te aiba la cheremul lui.mai scrii ca nici sentimente nu iti arata, nici sex nu era, decat rar si ala banuiesc ca era doar sex, fara implicatii sentimentale,daca el in tot restul timpului nu era dragastos cu tine, nu iti arata afectiune.....nu mai astepta tu pana el se hotaraste sa iti dea divortul.....cautat-ti pe cineva, poate ai mai mult noroc si vei intalni un barbat care sa te faca fericita,implinta,iar japonezului astuia.....lasa-l sa iti trimita banii si ´´anunta-l sa te anunte´´cand are timp de divort....
ar trebui sa fii chiar prea copila sa crezi ca se va putea remedia ceva intre voi si ca iti va putea fi bine cu un asemenea specimen....ce era de vazut, ai vazut......macar de ti-ai scoate cei 7000 de dolari in acest timp din banii pe care el ii trimite...
ma minunez ce fel de indivizi pot sa existe pe fata pamantului....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

Izanami ,esti norocoasa ca inca iti mai trimite bani.Iar daca omul iti da, de ce sa refuzi.Ca doar nu bagi mina in buzunar la mine sau la altcineva de pe forum.
Bine cel putin ca ai ales sa faci o facultate si nu sa dai banii pe distractii.Ca atunci chiar ca te punea o juma de forum la zid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Izanami spune:

inca o zi, ma bucur ca esti una din putinele persoane care si-au dat seama ca intre mine si sotul meu e o relatie cel putin ciudata. Eu am trecut cu vederea peste multe, ceea ce am povestit e doar o mica parte, dar faptul ca nu m-a vizitat deloc timp de 3 ani si nici eu n-am avut posibilitatea sa merg in Japonia pentru ca el nu mi-a reinnoit viza, a pus capac la toate.

KSorana, intr-adevar sunt norocoasa ca inca imi mai trimite sotul bani. Oricum, pentru faptul ca am recunoscut chestia asta, multe persoane de pe forum "au dat cu pietre in mine", dar de fapt nici n-au inteles cum stau lucrurile; nici nu cred ca au citit cum trebuie toate mesajele mele. Eu ii zic sotului saru'mana ca e om cinstit si imi returneaza banii de care vreau sa se aleaga cel putin o facultate. Nu voi face insa greseala de a ma impaca din nou cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tokyotokyo spune:

Si eu sunt casatorita cu un japonez de 9 ani si sunt fericita si am o fetita de 6 ani.NU toti japonezi sunt reci ,majoritatea sunt buni la suflet si de aceea sotul tau continua sa ti trimita bani.Ceea ce a lipsit relatiei voastre este o buna comunicare.Trebuia sa l convingi sa te lase sa muncesti.Pentru a primi viza permanenta trebuie sa locuiesti cel putin 5 ani in Japonia si astepti viza un an ,daca o primesti.Imi pare rau ca ai avut ghinionul sa dai de un asemenea barbat ,dar viata merge inainte.Eu am multe prietene romance casatorite cu japonezi si 80 la suta sunt multumite de casniciile pe care le au .NU-L TINE DE FRAIER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fati spune:

quote:
Originally posted by Izanami

Intr-adevar, Yossaria, se pare ca n-am reusit sa ma adaptez la viata din Japonia si nici la personalitatea sotului meu. Are un mod de gandire total diferit de noi, romanii si, cu toate ca am incercat, nu am reusit sa il schimb.
Daca stau bine sa ma gandesc, ai dreptate: divortul e simplu in cazul meu, trebuie doar sa port o discutie cu el in acest sens.
Insa, repet, datorita faptului ca m-am apucat de facultatea asta, vreau s-o si termin. Este normal sa ma preocupe viitorul meu dupa divort.
Nu stiu ce viziune asupra iubirii au japonezii, insa sotul meu imi spune ca ma iubeste si totusi, nu schiteaza niciun gest care sa dovedeasca acest lucru. Cand locuiam impreuna nu exista sa ma sarute, sa ma imbratiseze, sex faceam foarte rar si numai la insistentele mele, pleca de-acasa in alte orase sa munceasca, saptamani intregi. Nu venea nimeni sa-mi bata la usa, sa vada daca ma simt bine sau nu. Mi-era frica singura in casa, erau cutremure, vroiam si eu o pisica sau un caine sa-mi tina de urat, dar nu ne dadea voie proprietarul, etc. O viata izolatasi total plictisitoare.
Aici, in Romania, toata lumea intreaba de sotul meu, iar eu le spun ca este in Japonia, ocupat cu afaceri... Asta a tinut 1 an, 2... dar 3?!? Deja suna absurd. Eu n-am mai fost pe la el si nici el n-a mai venit in Romania. Deja e clar ca ceva e subred. Chiar daca au existat sentimente intre noi, s-au racit.
Iar banii pe care mi-i trimite sotul nu imi ajung decat sa traiesc de pe o zi pe alta. Nu am reusit sa pun vreun ban deoparte, nu am niciun cont in banca, cu toate ca nu imi cumpar decat lucrurile strict necesare.
I-am zis sa vina in Romania de Craciun si a zis ca nu poate, dar ca s-ar putea sa vina la vara. Asa zice in fiecare an. Banii pe care mi-i trimite nu pot umple golul din sufletul meu. Prefer sa ma zbat si sa-mi castig singura existenta, dar macar sa fiu iubita cu adevarat.
As divorta imediat! Totusi trebuie, pentru o perioada, sa profit de situatie pentru a termina facultatea.
El pare foarte nepasator. Cu banii pe care mi-i trimite el, poti sa hranesti o pisica in Japonia. Deci nu se poate spune ca depune mare efort... I-am spus de multe ori sa-si ia in loc de nevasta o , pentru ca ea n-are nevoie decat de adapost si hrana, pe cand o femeie are nevoie de mult mai multe lucruri.
Sa speram ca tot raul e spre bine.
Multumiri celor care mi-au raspuns si multa sanatate tuturor!

Buna la totii......,

Izanami, scuzama ca iti spun lucrurile astea dar in ziua de azi sti ca trebuie sa profiti cit poti, pt ca totii si tate profita la maxim, si mie sa nu imi spuna nimeni ca nu e adevarat, cum au trecut 4 ani poti sa mai astepti un an si sa ai cetatenia, ....der eu ce nu inteleg e cum ai putut trai u o persoana atita timp inchisa in casa si sa nu poti ajuta fam. ta si fara prietene....??? deci motivul pt divort il ai, tu doar ii zici ca el daca vroia sa aiva o sotie sa fie tot timpul inchisa in casa de ce nu sa casatorit cu una ce nu poate vedea ca pt necesitatile ca are el nevoie macar o ajuta o persoana ...............,
eu lucrul asta nu il pot intelege si nu il voi intelege niciodata, sa traiesti cu o persoana sa aiva afacerile lui personale si sa nu aiva bani....??? asta e imposibil.........,
ini pare foarte rau ce ti sa intimplat ca poate sa ni se intimple la fiecare dintre noi....., dar macar ca tiai stricat tineretia cu un barbat ce nu stie sa respecte femeia ce o are profita cit poti..... ca viata e scurta si in Ro e foarte greu sa iti gasesti un serviciu in conditii... asa ca pina ce iti termini facultatea eu te iti spun sa nu ii zici nimic....,
eu am ajuns la concluzia ca el avia pe altcineva , pt ca sa casatorit cu tine si nu tia prezentat fam. lui, prieteni lui....??? gindestete, de ce...??? de ce pleca el in alte orase la lucru si nu venia cu saptaminile...??? concluzia mea e asta " ca el avia pe alta" imi pare f rau si te rog sa ma scuzi ca iti zic lucrul asta ca poate o sa te simta f rau e foarte normal se te simti prost dar toti barbati sint la fel.........,
sti de ce iti spun chestiile astea...??? pt ca la prietena mea cea mai bune i sa intimplat ceva asemanator...., totul a inceput ca prietenul ei nu vroia sa se casatoriasca cu ea statea impreuna dar el nu vroia sa se casatoriasca, tot timpul spunia ca e prea repede, la fel el mergia saptamini intregi si ea raminia singura si tot timpul o controla unde e ce face cu cine e dar pe el nu avia voie sa il sune ca el e foarte ocupat cu lucrul si nu are timp de sa vb cu ea..., (la fel el nu era Romin...,) el era asociat in romania nu contiaza cu cine ....., si pina la urma i-am zis eu haide sa il urmarim si l-am urmarit si l-am prins cu nevasta lui ( el era casatorit in tara lui....,) asa ca eu nu iti zic ce sa faci ci doar macar sa te ajute sa iti refaci viitorul....., tu trebuie sa te gindesti la tine la viitorul tau ca nimeni nu se gindeste la tine , nici la mine nici la altii......, asa ca tu decizi.......

(si la cei ce ii interesiaza de viata ta, spunele ca primadata sa se bage in fam. lor si pe urma in altele....,ca poate ei sint mai distrusi de cit altii....., si pe urma sa te intrebe pe tine)

te rog sa ma scuzi inca o data, daca am scris ceva gresit, eu nu vreau sa te simti prost din cauza mea......., si eu sint femeie si stiu cum e cind cineva nu stie sa te pretuiasca.......... dar cit de tirziu o sa isi dae seama de ce a facut .......dar o sa fie prea tirziu.....,

Mii de pupici pt toate femeiile din Rominia.......( eu sint plecata de 6 ani din Rominia si am trecu si eu prin multe ....., si stiu cum e cind ai tai au nevoie de tine si tu nu ii poti ajuta...in fin asta e viata trebuie sa mergem inainte....)

Vb curind....!!!

Mergi la inceput

tokyotokyo, ma bucur pentru tine ca ai o casnicie fericita. Si eu as fi vrut sa am norocul tau. Nu il tin de fraier pe sotul meu, deja i-am spus ca vreau sa divortez. Acum e problema lui cand se hotaraste sa divorteze. In cazul meu ar fi fost o problema daca aveam o alta relatie. Eu ce pot face mai mult decat sa-i spun sotului ca vreau sa ma despart de el? El m-a intrebat motivul pt. care vreau sa divortez.... Ce intrebare! Ar fi atatea motive! M-a intrebat daca am pe altcineva, dar eu personal cred ca el are pe altcineva si ma duce cu vorba. In fine, divortul meu depinde de el. Dar, oricum, deja am discutat problema asta si ne-am inteles sa divortam dupa ce termin eu facultatea (asta el a zis-o cu cuvintele lui). Cu toate ca el m-a tinut de fraiera atata timp, sotie doar cu numele si in acte, dar nu si fizic, eu nu il tin de fraier, este alegerea lui. Eu i-am explicat deja cum stau lucrurile. Era atat de usor sa ma pastreze, daca imi arata cat de putina intelegere.

Da, fati, si eu cred ca sotul meu are pe altcineva. Deja i-am spus ca merg la facultate si a rasuflat usurat ca nu-mi fac de cap. Ii place sa ma stie cuminte. El chiar crede ca poate repara ceva? E incredibil! Cred ca situatia asta ar dura la nesfarsit!
Si totusi, m-am obisnuit cu situatia asta. Cu toate ca am discutat cu el, nu s-a schimbat nimic. Nu inteleg de ce inca mai tine legatura cu mine?? Nu se poate spune ca din iubire, din moment ce nu m-a vizitat timp de 3 ani. Cred ca e mentalitatea aia a lui pe care nu o pot intelege. Din prietenie, oare? Sau din vinovatie fata de mine? Nu stiu si nici nu cred ca voi intelege vreodata.
E o vorba tampita in Japonia: "Sotul perfect e intotdeauna plecat de-acasa", zicala cu care nu sunt de acord.

Mergi la inceput

Buna ,merci ca mi ai raspuns.Zicala respectiva au facut o sotiile japoneze si iti voi explica ce inseamna .Multe dintre japoneze se bucura cand sotul nu e acasa ptr ca ele isi pot face de cap.Se duc cu prietenele in oras sa manance la restaurante ,merg la cumparaturi in Tokyo ,isi cumpara ceva de firma ca doar au bani,si sunt fericite sau asa simt ele fericirea.Japonezii ptr ca lucreaza pre mult ei vin seara pe la 9 acasa si sunt morocanosi unii dintre ei .De aceea au inventat ele zicala respectiva.Viata merge inainte ,refati viata si nu ti pierde speranta .Sa auzim de bine Pa

Mergi la inceput

Da, dar sotii japonezi aduc bani in casa pe care ii dau sotiilor sa-i gestioneze, ori in cazul meu, nu se intampla asa ceva; sotul nu-mi dadea niciun ban pe mana, dar nici nu imi ingaduia sa muncesc. Deci, nu puteam sa am parte de fericirea japonezelor, de plimbarile lor prin oras si de cumparaturi. Deci, zicala e buna numai in cazul lor.

Mergi la inceput

Da ai dreptate,tu nu esti sluga lui,trebuia sa te respecte si sa tidea bani ,asta a fost marea lui greseala .Sotul meu imi da pe luna jumatate din salariul meu 2000 de euro si din ei cumpar de mancare si platesc chitantele trimit si acasa 100 de euro si mai raman cu 1000 de cheltuiala pe care i pun deoparte ptr zile negre.Eu in locul tau as veni inapoi in Japonia sias lucra ,dupa terminarea facultatii,un an de zile vino si lucra intr un club de noapte ,si te vei intoarce cu 20 sau 30000 de euro intr un an ,ca hostess nu e o munca usoara si placuta dar in alta parte se castiga putin ca femeie. Bafta

Mergi la inceput

Sunt constienta de faptul ca as castiga bine daca as lucra ca hostess, insa nu imi da voie sotul! Fara el nu pot sa fac niciun pas, decat daca ii spun ca ma intorc la el, dar eu de fapt sa ma intorc ca sa lucrez, fapt cu care el nu e de acord. Nu pot sa fac asa ceva, cu toate ca ar fi in interes propriu. Nu cunosc pe nimeni care sa ma indrume in privinta asta. Nu cunosc Tokyo, nu am pe nimeni in orasul asta si nici n-am curajul sa fac ceva in acest sens.

Mergi la inceput