Doresc sa divortez de sotul meu japonez
Raspunsuri - Pagina 8
okusan spune:
quote:
Originally posted by Izanami
Sunt constienta de faptul ca as castiga bine daca as lucra ca hostess, insa nu imi da voie sotul! Fara el nu pot sa fac niciun pas, decat daca ii spun ca ma intorc la el, dar eu de fapt sa ma intorc ca sa lucrez, fapt cu care el nu e de acord. Nu pot sa fac asa ceva, cu toate ca ar fi in interes propriu. Nu cunosc pe nimeni care sa ma indrume in privinta asta. Nu cunosc Tokyo, nu am pe nimeni in orasul asta si nici n-am curajul sa fac ceva in acest sens.
draga mea imi dai oi sa imi dau si eu cu parerea?...eu to o fac sorry si fara nici o suparare in cateva randuri ce ti le scriu:1 daca sustii ca vrei sa iti termini facultatea o poti face si aici in japonia,2 de ce sa lucrezii ca hostess unde nu e o meserie deloc de laudat din contra este o meserie rusinoasa,cand poti foarte bine sa predaii engleza micutilor japonezii pentu 2100 yeni \ora si asa duci o viata normala si poate iti salvezi si casnicia nu se stie niciodata ce te asteapta in viitor dar sfatul meu ideia ca lucrand ca hostess in club de noapte e bine sa te lasi de ea.hostess=alcool=tigari=fum de tigara=vulgar=muradr =barfe=toate acestea nu duc la nimic bun,sa nu pui pret pe banii in viata, iubirea si dorinta de ai ajuta pe cei ce iti cer ajutorul!este mai importantdar ,este decizia ta, in cele din urma dar ai grija pe ce drum mergi. ca aici la japan viata te tenteaza prietenii te ademenesc si in clele din urma tu ajungi sa suferi .eu una mi e rusine sa spun ca am lucrat in club de noapte dar e bine totusi ca nu m am lasat prada tentaiilor si am renuntata la viata de noapte.
ps:sa nu uiti de cei sapte anii de acasasi iti doresc numai bine !
okusan
Izanami spune:
Okusan, incerc sa evit viata de noapte, cu toate ca am auzit ca se castiga bine si tot ceea ce trebuie sa faci este sa stai de vorba cu diversii clienti, fara sa fii obligata sa consumi alcool, iar eu de fumat, nu fumez. Ca sa lucrez altceva in Japonia, ceva respectabil, trebuie sa am facultate si eventual sa devin profesoara de engleza pentru copii. Este foarte dificil; habar n-am incotro sa ma indrept.
okusan spune:
quote:asa este draga mea Izanami te inteleg perfect ca esti panicata numai la gandul ca ajungand aici incotr o vei apuca,dar nu trebuie sa fii ptr ca ai atatea sanse,eu am lucrat o luna intr o fabrica de ambalata produse de consum,si crede ma am muncit nu gluma de ma dureau toate oasele si nu putam sa ma plang nici macar sotului pana acum cateva zile cand a intrebat seful daca cunoaste cineva engleza si stie cat de cat sa umble pe PC,dintre toti m am gasit eu sa spun ca da acum stau frumos pe scaun si introduc datele si provienenta produselor care sunt imp din America,si inca ceva am terminat doar liceul sa nu crezi ca am cine stie ce pregatire.asa ca nu se stie niciodata ca iti rezerva viitorul.nu lua clubul de noapte ca singurul loc de munca si te gandi ca ai sa castigi bani mai multi,nici pe departe.eu vreu sa te sfatuiesc ca prietena si nici pe departe nu vreau sa te jignescnu e simplu sa fii hostess draga mea,mai sunt si clientii nesimtiiti care te ating si vorbesc numai despre lucruri neortodocse!pupici si numai bine!
Okusan, incerc sa evit viata de noapte, cu toate ca am auzit ca se castiga bine si tot ceea ce trebuie sa faci este sa stai de vorba cu diversii clienti, fara sa fii obligata sa consumi alcool, iar eu de fumat, nu fumez. Ca sa lucrez altceva in Japonia, ceva respectabil, trebuie sa am facultate si eventual sa devin profesoara de engleza pentru copii. Este foarte dificil; habar n-am incotro sa ma indrept.
okusan
Izanami spune:
Okusan, tu ai avut noroc cu postul respectiv. Eu n-am viza, deci nu ma pot gandi la a lucra in Japonia. Cel putin, nu acum, ci dupa ce voi divorta. Eu nu vreau sa ma impac cu sotul meu, pentru ca stiu ca e genul de om foarte incapatanat, care nu se poate schimba si nu voi avea trai bun cu el. L-am iertat de mai multe ori in trecut, se schimba o saptamana-doua, dupa care revenea la normal.
Nu tin neaparat sa lucrez in Japonia. Si aici, in Romania imi pot gasi de lucru, bineinteles nu la fel de bine platit ca in Japonia, dar macar cat sa nu mor de foame. Si mai ales ca intram in UE, sunt atatea tari in care e imposibil sa nu-mi gasesc ceva de lucru.
Multumesc de sfaturi, pupici si numai bine!
okusan spune:
quote:sa ti de dumnezeu numai bine!
Okusan, tu ai avut noroc cu postul respectiv. Eu n-am viza, deci nu ma pot gandi la a lucra in Japonia. Cel putin, nu acum, ci dupa ce voi divorta. Eu nu vreau sa ma impac cu sotul meu, pentru ca stiu ca e genul de om foarte incapatanat, care nu se poate schimba si nu voi avea trai bun cu el. L-am iertat de mai multe ori in trecut, se schimba o saptamana-doua, dupa care revenea la normal.
Nu tin neaparat sa lucrez in Japonia. Si aici, in Romania imi pot gasi de lucru, bineinteles nu la fel de bine platit ca in Japonia, dar macar cat sa nu mor de foame. Si mai ales ca intram in UE, sunt atatea tari in care e imposibil sa nu-mi gasesc ceva de lucru.
Multumesc de sfaturi, pupici si numai bine!
okusan
Barbarian spune:
In primul rind,Craciun Fericit tuturor!
Apoi, on topic.Izanami are dreptate sa se simta total nedreptatita de destinul ei.Din nefericire, barbatii japonezi sint o specie aparte,deoarece au fost educati in cea mai rasista si feudala mentalitate existenta pe aceasta planeta.Trist, dar adevarat.Majoritatea celor care au postat aici, pro sau contra, nu si-au facut temele serios despre Japonia moderna si drumul catastrofal spre care se indreapta societatea japoneza in ansamblul ei.
Subiectul este extraordinar de vast,si are implicatii sociale si psihologice nebanuite pentru un european normal.Practic,TOTI gaijinii care ajung in Japan cu idei romantice ajung sa o ia razna in contact cu extrema raceala a japonezilor, atit intre ei cit si fata de straini.
La ora actuala este un trend la moda pentru galbejiti sa-si ia sotii gaijin, in primul rind pentru ca japonezele nu mai vor sa se casatoreasca cu ei, exista un razboi acut intre sexe,fenomen care ii face pe barbati foarte nesiguri.
A avea o sotie gaijin este pentru ei o mare lovitura de imagine, totul la ei tine de aparente si de asa zisa mentinere a obrazului,pentru ca un japonez casatorit este vazut foarte bine in sinul comunitatii sale, mai ales cei care fac parte dintr-o corporatie!
Femeia casatorita cu un japonez va ajunge invariabil la statutul de obiect de inventar (sorry)!
Banuiesc ca unele stiu ce scrie pe acel certificat de casatorie, nu? The HOLDER! Adica detinator!
Din start, femeia este privita ca un bun, nu ca un partener egal.
Referitor la sex: barbatii japonezi beneficiaza de o uriasa industrie underground (chipurile), dominata de yakuza, lucru care nu apare absolut de loc pe acest forum.Un lucru despre care femeile nu prea vor sa vorbeasca, si e usor de inteles de ce.Daca un sot nu face sex cu sotia lui nu inseamna ca nu e un client fidel al mizu shobai...
Second, si asta e si o rautate ,barbatii japonezi au o cantitate mult mai scazuta de testosteron fata de caucazieni, cam jumatate, deci nu au suficient "combustibil hormonal" pentru a face fata unei femei caucaziene.
In fine, subiectul este atit de vast, incit mi-ar lua o zi intreaga sa discut numai despre sorgintea conceptiilor japoneze despre femei si rostul lor pe lume!
Iata de ce Izanami nu a fost lasata sa aiba propria sursa de venit, pentru ca independenta financiara feminina ii face pe japs foarte nesiguri pe ei.Asa ca, Izanami, get his f...g money and live a better life!
Cu divortul va fi mai dificil, shoganai.
Ideea este sa iti faci temele si sa nu disperi, si nu pune la inima anumite comentarii, stiu sigur ce scrie printre rinduri, din nefericire.Be strong.
Deserted spune:
quote:
Originally posted by Barbarian
In primul rind,Craciun Fericit tuturor!
Apoi, on topic.Izanami are dreptate sa se simta total nedreptatita de destinul ei.Din nefericire, barbatii japonezi sint o specie aparte,deoarece au fost educati in cea mai rasista si feudala mentalitate existenta pe aceasta planeta.Trist, dar adevarat.Majoritatea celor care au postat aici, pro sau contra, nu si-au facut temele serios despre Japonia moderna si drumul catastrofal spre care se indreapta societatea japoneza in ansamblul ei.
Subiectul este extraordinar de vast,si are implicatii sociale si psihologice nebanuite pentru un european normal.Practic,TOTI gaijinii care ajung in Japan cu idei romantice ajung sa o ia razna in contact cu extrema raceala a japonezilor, atit intre ei cit si fata de straini.
La ora actuala este un trend la moda pentru galbejiti sa-si ia sotii gaijin, in primul rind pentru ca japonezele nu mai vor sa se casatoreasca cu ei, exista un razboi acut intre sexe,fenomen care ii face pe barbati foarte nesiguri.
A avea o sotie gaijin este pentru ei o mare lovitura de imagine, totul la ei tine de aparente si de asa zisa mentinere a obrazului,pentru ca un japonez casatorit este vazut foarte bine in sinul comunitatii sale, mai ales cei care fac parte dintr-o corporatie!
Femeia casatorita cu un japonez va ajunge invariabil la statutul de obiect de inventar (sorry)!
Banuiesc ca unele stiu ce scrie pe acel certificat de casatorie, nu? The HOLDER! Adica detinator!
Din start, femeia este privita ca un bun, nu ca un partener egal.
Referitor la sex: barbatii japonezi beneficiaza de o uriasa industrie underground (chipurile), dominata de yakuza, lucru care nu apare absolut de loc pe acest forum.Un lucru despre care femeile nu prea vor sa vorbeasca, si e usor de inteles de ce.Daca un sot nu face sex cu sotia lui nu inseamna ca nu e un client fidel al mizu shobai...
Second, si asta e si o rautate ,barbatii japonezi au o cantitate mult mai scazuta de testosteron fata de caucazieni, cam jumatate, deci nu au suficient "combustibil hormonal" pentru a face fata unei femei caucaziene.
In fine, subiectul este atit de vast, incit mi-ar lua o zi intreaga sa discut numai despre sorgintea conceptiilor japoneze despre femei si rostul lor pe lume!
Iata de ce Izanami nu a fost lasata sa aiba propria sursa de venit, pentru ca independenta financiara feminina ii face pe japs foarte nesiguri pe ei.Asa ca, Izanami, get his f...g money and live a better life!
Cu divortul va fi mai dificil, shoganai.
Ideea este sa iti faci temele si sa nu disperi, si nu pune la inima anumite comentarii, stiu sigur ce scrie printre rinduri, din nefericire.Be strong.
Who dares win.
Toate aceste critici ieftine pe care le aduci tu culturii japoneze sint doar presupuneri,ca orice roman care traieste la mama acasa isi poate face o idee despre japonia, dar nu va avea insa niciodata o certitudine.
quote:
Toti barbatii din lumea care nu fac sex cu nevestele fac cu cele de afara sau amantele.
"Nu rani pe altii cu ceea ce te doare pe tine”.
ocris spune:
Mie mi se pare foarte jenant acest topic. Sincera sa fiu, mi-am dorit sa nu mai comenteze nimeni nimic si astfel sa se uite de el.
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
hristina spune:
quote:
Originally posted by ocris
Mie mi se pare foarte jenant acest topic. Sincera sa fiu, mi-am dorit sa nu mai comenteze nimeni nimic si astfel sa se uite de el.
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
De ce ti se pare jenant?
Se spun adevaruri care dor?
Poate e mai bine sa stie lumea despre ce e vorba cu adevarat, decat sa descopere acolo si sa nu mai aiba solutii de scapare, nu crezi?
Kasi si Victoria
hanako2004 spune:
BARBARIAR ...tu ma rog de unde stii toate astea despre japonezi?
de ce ii pui pe toti in oala?
si asi zice ca acest subiect e cam jenant
]sincer nu ma doare cu nimic..decat ca se fac imagin urate despre oameni astea...
va doresc un craciun fericit la intreaga lume
POZE malaysia
malaysia2006
irinaEMILY2005.01.06
POZICI NOIEMILY sufletelul nostru poze
cine se trezeste de dimineata departe ajunge