Doresc sa divortez de sotul meu japonez
Raspunsuri - Pagina 6
Elenalove27 spune:
pai iarina, tu nu ai intrat pentru a sfatui!intrat sa critici!
am spus ca faci haz de necaz, "necajita" fiind Izanami care cere sfaturi si nu critice!
sfatul meu pentru Izanami nu a fost cel potrivit(dupa parera ta) , i-am spus ca totusi daca vrea sa divorteze dau exemplu povestea mea ...
numai bine si sanatate multa.
p.s si offtopic: , stiu ca suferi de la operatia la urechi, iar cand ai deschis subiectul am vrut sa iti suport moralul ca erai in dureri, dar m-am luat cu piticul meu prin casa si nu am mai avut timp sa iti scriu la subiect ...dar sa sti ca am intrat sa vad cum te mai simti...sper ca te-au lasat durerile...MULTA SANATATE
Elena37+
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous
Elenalove27 spune:
...Io inteleg ca vrusesi sa te iei si tu de mine, da' taman de semnatura te gasisi sa te legi?...
GRESIT! eu nu m-am luat de tine, tu te-ai luat de mine...
pe bune ca semnatura ta imi place , de asta mi-am editat mesajul ca dehh mi-a trebuit ceva timp sa stiu cum sa interpretez vorbele acelui destept !
Elena37+
POZE
iarina spune:
pai normal ca am criticat-o, doar n-ai fi vrut s-o felicit pt. ceea ce face. In fond n-am fost singura, au mai fost fete care i-au reprosat comportamentul.
Merci, ma simt mai bine, urechile se vindeca si se imbunatateste si moralul meu. Multa sanatate si pustiului tau, cat despre topic, io zic s-o lasam balta.
Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by iarina
pai normal ca am criticat-o, doar n-ai fi vrut s-o felicit pt. ceea ce face. In fond n-am fost singura, au mai fost fete care i-au reprosat comportamentul.
Merci, ma simt mai bine, urechile se vindeca si se imbunatateste si moralul meu. Multa sanatate si pustiului tau, cat despre topic, io zic s-o lasam balta.
"Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde
OK.
Multumim si noi.
Elena37+
POZE
Izanami spune:
iarina, stiu ca e simplu sa critici, fara a intelege situatia cu adevarat. Elenalove27 a avut dreptate: eu cautam aici sfaturi, nu critici. Criticile aici nu-si au rostul. Ea care a fost casatorita cu un japonez este una din persoanele cele mai potrivite in a-mi da sfaturi. Elenalove27, iti multumesc pentru incurajari!
Multe persoane care mi-au raspuns n-au inteles esentialul din subiectul meu: FAPTUL CA AM ASTEPTAT DEGEABA SA MI SE REINNOIASCA VIZA DE CASATORIE.
Tu, iarina, cum ai proceda in situatia asta? Ai vrea sa divortezi sau l-ai ierta si ai trece cu vederea? De ce il compatimesti numai pe sotul meu? A, pentru ca, saracu' de el, trimite bani. Dar de fapt eu sunt cea care a pierdut: am fost in primul rand ranita sufleteste, am pierdut toti banii pe care i-am economisit si am pierdut si 3 ani din viata aiurea. Era mai bine daca stateam in Romania si faceam facultatea fara sa ma casatoresc. Era acelasi lucru, numai ca era mai bine, pentru ca eram libera, nu mai pierdeam timpul si puteam sa am aici o relatie normala cu altcineva. Poate ca acum eram deja casatorita, cu un copil si fericita. Dar n-a fost sa fie.
De aceea eu consider acum ca de fapt, el imi inapoiaza banii. N-am niciun castig de pe urma sotului. Nimic in plus fata de banii mei pe care i-am dat fara sa-i merite. Bine ca are macar bunul simtz sa nu uite ca si eu l-am ajutat cand a avut nevoie si sa-mi trimita banii inapoi.
Oare cate dintre cele care m-au criticat s-au pus in situatia mea, sa ofere sotului totul si sa nu se aleaga cu nimic? NU MA REFER LA CASTIGURI MATERIALE!!! Ma refer la caldura si intelegere. Ma refer la IUBIRE. Cand iubesti, oferi totul, fara sa te gandesti. Asta am facut eu si regret. M-am daruit total unui om care nu m-a meritat.
Babee, vreau sa stiu cat te-a costat pe tine facultatea si cine te-a sponsorizat, din moment ce ai lucrat in invatamant de-abia din anul 3? Pe tine probabil ca te-au ajutat parintii. Pe mine, insa, nu.
Eu fac parte din prima generatie care face 3 ani in loc de 4, deci avem un orar mult mai aglomerat. Tu ai facut facultatea lejer in 4 ani, din moment ce ti-ai permis sa si lucrezi. Eu n-am timp efectiv de nimic. O sa mi se para super usor serviciul pe care o sa-l am dupa terminarea facultatii, din moment ce eu merg zilnic 8-10 ore la scoala. Ca un serviciu normal, numai ca eu in plus am si o gramada de teme de facut acasa. De citit si de scris mult, ca la nicio alta facultate. Credeti-ma ca am prietene la diverse facultati si nu prea se strofoaca asa ca mine. Au lejer 4, 5 examene pe sesiune (eu am 9), weekend-urile si le petrec distrandu-se, iar eu chinuindu-ma cu diverse activitati legate de scoala. Nu ma plang, vreau decat sa arat care e realitatea. Babee, tu ai facut japoneza? Eu, de exemplu, am teme multe in japoneza. Imi oboseste si mana si creieru'. Dar imi place ceea ce fac, cu toate ca timp de altceva nu prea mai am.
Stiu ca se poate face si master; asta voi face si eu. La master e mai simplu, pentru ca se fac in jur de 4 ore/zi.
Nu stiu de ce sunt criticata atat de aspru pentru ca fac o facultate. Normal ca o fac, pentru ca ma gandesc la viitorul meu. O fac pe banii mei, pe care consider ca i-am imprumutat sotului. Sper ca pe viitor sa nu mai fie nevoie sa ma repet cu privire la acest aspect.
Eu as fi vrut sa aud parerile persoanelor care au trecut printr-un divort cu un japonez, motivele care le-au determinat sa divorteze, sentimente, impresii, sfaturi. Am primit e-mail-uri de la cateva persoane care au trecut prin situatii similare. Vazand ca multe din raspunsurile pe care le primesc aici, pe forum, sunt din partea unor persoane care critica doar de dragul de a se baga in seama, in niciun caz pentru a fi de folos, au preferat sa imi scrie in particular.
Babee spune:
Nu cred ca esti nici prima nici ultima persoana care face o facultate, si n-am mai auzit pe nimeni sa se "planga" atata.
Si stai linistita, parintii mei sunt oameni simpli, nu-mi puteau oferi cine stie ce ca sa ma tina..si am avut bursa..si nu mi-am platit facultatea(asa cum se face acum).Daca vrei si poti-faci..si nu te plangi.
-----------------------------
Gabriela, Rebecca si Phillip
Izanami spune:
Babee! Dupa cate mi-ai scris, m-am convins ca situatia noastra nici nu se compara... Eu pur si simplu am venit cu argumente; in niciun caz nu m-am plans, ci ti-am relatat situatia exact asa cum este, fara sa infloresc nimic. Unde crezi ca am exagerat?
Si eu puteam sa am bursa (am avut media 9.50, dar nu mi s-a acordat, pentru ca se da doar primilor 4, iar eu am fost a 5-a; au bagat in aceeasi oala toate limbile: japoneza, araba, spaniola, franceza, germana, italiana, cu toate ca noi platim cu 50 de euro mai mult taxa anuala si sa fim seriosi, gradul de dificultate este mai mare, pentru ca e limba asiatica). Nu m-ar mira sa-mi spui din nou ca ma plang. Vad ca nu esti capabila de catusi de putina intelegere, chiar si cu argumentele in fata. Fii realista!
Mai ales ca ai facut si master, am pretentii de la tine, sa evoluezi nu numai in planul carierei, ci sa devii si o persoana mai buna. Eu asa gandesc. De exemplu, eu n-as fi in stare sa postez mesaje rau intentionate, asa cum ai facut tu. As posta numai in cazul in care pot ajuta persoana respectiva.
Iti doresc sa-ti dea Dumnezeu capacitate de empatie si liniste sufleteasca!
Karina spune:
off topic
mey fetelor doritoare de divort, asta este un forum public si cite persoane atitea pareri.
Ce daca nu e toata lumea de acord cu voi, ce daca unii va critica ? Extrageti ce va intereseaza si ignorati restul ! Doar nu vreti ca toata lumea sa gindeasca la fel sau sa-si spuna parerea doar daca e de acord cu voi !
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
Flaflo spune:
Am tot citit si rascitit si nu-mi dau seama ce vrei de fapt. Compatimire? Mila? Acordul nostru ca ceea ce faci e bine?
Poate ca sotul tau nu este asa cum ai crezut, poate ca raceala lui este caracteristica acestui popor, dar asta nu e o scuza sa te folosesti de banii lui, atita timp cit intentionezi sa divortezi. Dupa ce ti-a finantat o facultate, bineinteles! El are sigur sentimente pentru tine din moment ce iti tot trimite bani, altfel l-ar fi durut undeva ...
Minunea mea!
Flavia si Bianca