Doresc sa divortez de sotul meu japonez
Raspunsuri - Pagina 5
Lia spune:
Dandush,asa e.am explicat mai mult decat era cazul singurele vizite necesare la immigration doar ca sa fie limpede ca realitatea nu se potriveste cu ce sustinea Ileana si sa putem incheia discutia despre viza permanenta inainte sa ma plictisesc de "combatut".
Ileana2000 spune:
Lia,acum am citit pe net despre viza permanenta,intr-adevar ai dreptate.Nu am vrut sa-ti dau bataie de cap,nici mie nu-mi plac incapatanatii!
BalMascat spune:
Nu stiu cum sunt altii, dar eu si de-as fi japonez, turc, grec, neamtz....odata plecata de acasa de langa mine nu as sponsoriza nimic.
Ai plecat, descurca-te, mai ales ca te-ai dus in tzara de origine. Sa traiesti din banii cuiva, mi se pare de neconceput.
Femeie tanara! Chiar ca e o mare rusine ce faci.
Si apoi nu inteleg la ce iti trebuie rezidenta japoneza, doar ai fost acolo si te-ai intors cu coada intre picioare acasa.
Ce speri sa gasesti din nou?
De ce nu incerci de data asta poate pacalesti vreun fraier din Europa, si uite asa mai traiesti cativa ani pe spinarea lui, si apoi pacalesti altul si iesi la pensie bine mersi.
Rusine!!!
Apuca-te de munca. Nu ai prima si nici ultima care face o facultate si munceste sa se intretzina.
Izanami spune:
BalMascat, mai citeste o data subiectul si apoi da-ti cu parerea. Din moment ce mi-a expirat viza de casatorie, nu mai am cum sa ma intorc la sot in Japonia, chiar daca as vrea. Asta depinde de sot, daca vrea el sau nu sa-mi prelungeasca viza. Iar el n-a facut-o timp de 3 ani.
Faptul ca eu nu muncesc acum, e alegerea mea. Sunt hotarata sa termin facultatea, chiar daca el inceteaza sa imi mai trimita bani. Nu cred ca tu ai putea munci in acelasi timp cu facultatea asta pe care o fac eu. Eu merg 8-10 ore zilnic la scoala, iar cand ajung acasa am o gramada de carti de citit, proiecte si eseuri de facut. Am un orar foarte incarcat, pentru ca acum se fac 3 ani, in loc de 4. Efectiv, nu am timp de niciun serviciu, decat in timpul verii.
Am inteles ca nu esti de acord cu faptul ca sotul meu ma sponsorizeaza. Da, sunt femeie tanara, dar nu e o rusine ceea ce fac.Eu i-am cerut divortul, iar el a zis sa mai asteptam si a zis ca nu-l deranjeaza sa ma ajute. Pe mine de ce m-ar deranja, daca suntem amandoi de acord? Si eu l-am ajutat cand a avut nevoie si l-am sponsorizat. Aici e vorba de reciprocitate.
De muncit, stai linistita ca o sa muncesc toata viata, dar facultatea asta (care e la zi si care dintotdeauna mi-am dorit sa o fac) nu cred ca o sa mai am sanse sa o fac vreodata. Este o mare ambitie de-a mea sa o termin, indiferent daca ma ajuta sotul sau nu. Oricum, intre noi nu e vreo relatie apropiata. Mai citeste o data subiectul ca sa vezi de ce ne-am indepartat unul de altul.
Da, m-am intors cu coada intre picioare din Japonia... Se mai intampla. Eu chiar am vrut sa am o familie normala, insa nu s-a putut. Tu crezi ca m-am casatorit asa, aiurea, din interes? Te inseli amarnic. Sotul meu nu este vreun bogatas. Si nu am incercat sa il pacalesc. Eu am incercat sa am o viata normala alaturi de el. Nu s-a putut, asa ca va trebui sa imi vad de viata in continuare.
Repet: nu am nevoie de rezidenta in Japonia, intrebam numai, pentru ca am 4 ani de casnicie cu un japonez. Daca totusi o obtineam, o foloseam pentru a gasi un serviciu acolo sau doar pentru a vizita Japonia. Nu vreau insa sa ma mai implic in vreo relatie cu un japonez.
Si faza cu Europa, ca poate mai gasesc vreun fraier sa-l pacalesc, si-apoi altii, ai spus-o din simpla rautate. De ce nu faci tu chestia asta, daca chiar iti suna bine? Eu n-am pacalit pe nimeni si n-o sa pacalesc nici de-acum incolo. SI eu mi-am ajutat sotul cu mii de dolari, cu toti banii pe care ii aveam. I-am dat totul lui. Asa ca te rog sa analizezi situatia dintr-o perspectiva mai realista. Eu cred ca sotul meu se simte vinovat fata de mine ca nu m-a chemat in Japonia timp de 3 ani, probabil ca are o alta relatie cu cineva acolo, habar n-am. Stiu doar ca m-a tinut in standby in tot acest timp, cand puteam sa fiu libera si sa cunosc pe altcineva. Eu totusi i-am ramas fidela si mi-am gasit si o ocupatie, facultatea, care imi ocupa tot timpul si cu care sotul nu a fost initial de acord, dar acum, chipurile, este.
Chiar daca inca ma mai ajuta, eu am fost sincera cu el si i-am spus ca vreau sa divortez, ca e prea tarziu si nu ma mai impac cu el. El m-a rugat sa ma mai gandesc totusi. Foarte bine ca inca imi mai trimite bani. Este dator fata de mine. Mai recuperez si eu din suma pe care am investit-o in el si in afacerile lui proaste.
Iar faptul ca nu mai suntem impreuna, se datoreaza in intregime lui, pentru ca el are pretentii sa i ma supun total, dar el pe mine nici macar nu ma asculta atunci cand vreau sa-i vorbesc. Intr-o relatie, amandoi trebuie sa lase de la ei si sa existe comunicare.
lorelei_19 spune:
quote:
Originally posted by BalMascat
Nu stiu cum sunt altii, dar eu si de-as fi japonez, turc, grec, neamtz....odata plecata de acasa de langa mine nu as sponsoriza nimic.
Ai plecat, descurca-te, mai ales ca te-ai dus in tzara de origine. Sa traiesti din banii cuiva, mi se pare de neconceput.
Femeie tanara! Chiar ca e o mare rusine ce faci.
Si apoi nu inteleg la ce iti trebuie rezidenta japoneza, doar ai fost acolo si te-ai intors cu coada intre picioare acasa.
Ce speri sa gasesti din nou?
De ce nu incerci de data asta poate pacalesti vreun fraier din Europa, si uite asa mai traiesti cativa ani pe spinarea lui, si apoi pacalesti altul si iesi la pensie bine mersi.
Rusine!!!
Apuca-te de munca. Nu ai prima si nici ultima care face o facultate si munceste sa se intretzina.
Balmascat, tonul tau lasa de dorit. Respecta regulamentul forumului (combateti idei, nu persoane)
iarina spune:
Ma intreb cati japonezi s-or fi fraierit in felul asta. Si cate romance Pe mine m-a uimit teribil povestea ta. Sunt convinsa ca mesajele ulterioare au fost pentru a mai indulci "istorioara", altfel totul se poate rezuma foarte simplu: te-ai maritat din interes pt.ca ai sperat ca o vei duce bine acolo, te-ai intors acasa cand ai vazut ca omu' e cam zgarcit si totusi pe banii lui faci o facultate. Din cate am inteles nu vrei sa muncesti. Te plangi ca-ti trimite putini bani, insa daca am sta sa facem un calcul, ce-ti trimite nu-i chiar floare la ureche. Platesti facultatea, iti ajung si sa traiesti, totusi e cam nesimtit ca nu trimite si pt. ai tai. Asta da tupeu din partea lui. Dupa 4 ani, ai vrea totusi sa ramai cu ceva: o viza permanenta, "o dregatorie" acolo, ca doar nu te-ai sacrificat atata vreme degeaba. Deci tu din casnicia asta te-ai ales cu o facultate. El cu ce? Zau daca nu-i fraier.
M-a stupefiat si elenalove...in afara de povestea in sine, tragi-comice sunt "smile-urile" care intregesc tabloul. Mai un zambet cand i-a cumparat calculatorul, mai un facut cu ochiul smechereste cand apare iubitul pe chat, ce mai, a fost fata desteapta. I-a luat saracu' calculator sa nu se plictiseasca acasa si sotioara si-a gasit distractie pe net. Apoi mai sfatuieste si pe altele sa-i urmeze exemplul. Ce ma uluieste este altceva: ca mai si povestiti ispravile. Toti gresim, da' sa mai povestesti cu atata seninatate, sa-ti mai faci si un titlu de glorie din asta, ei bine, ma depaseste. Totusi ai fost generoasa cu bietul om: cica e cumsecade si ati ramas prieteni.
Imi cer scuze pt. ton, dar nu m-am putut abtine. Si-au expus povestile pe un forum, deci si-au asumat riscul de a fi criticate.
Babee spune:
quote:
Originally posted by Izanami
Faptul ca eu nu muncesc acum, e alegerea mea. Sunt hotarata sa termin facultatea, chiar daca el inceteaza sa imi mai trimita bani. Nu cred ca tu ai putea munci in acelasi timp cu facultatea asta pe care o fac eu. Eu merg 8-10 ore zilnic la scoala, iar cand ajung acasa am o gramada de carti de citit, proiecte si eseuri de facut. Am un orar foarte incarcat, pentru ca acum se fac 3 ani, in loc de 4. Efectiv, nu am timp de niciun serviciu, decat in timpul verii.
Scuze ca intervin off topic dar uite ca si eu am facut filologie, si eu aveam multe carti de citit, eseuri si alte cele si totusi am lucrat in invatamant din anul 3.Si am facut 4 ani facultate plus unul de master-deci se poate.Si traduceam pe unde si cand puteam si aveam si meditatii.
-----------------------------
Gabriela, Rebecca si Phillip
Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by iarina
M-a stupefiat si elenalove...in afara de povestea in sine, tragi-comice sunt "smile-urile" care intregesc tabloul. Mai un zambet cand i-a cumparat calculatorul, mai un facut cu ochiul smechereste cand apare iubitul pe chat, ce mai, a fost fata desteapta. I-a luat saracu' calculator sa nu se plictiseasca acasa si sotioara si-a gasit distractie pe net. Apoi mai sfatuieste si pe altele sa-i urmeze exemplul. Ce ma uluieste este altceva: ca mai si povestiti ispravile. Toti gresim, da' sa mai povestesti cu atata seninatate, sa-ti mai faci si un titlu de glorie din asta, ei bine, ma depaseste. Totusi ai fost generoasa cu bietul om: cica e cumsecade si ati ramas prieteni.
Imi cer scuze pt. ton, dar nu m-am putut abtine. Si-au expus povestile pe un forum, deci si-au asumat riscul de a fi criticate.
"Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde
ahhh in caz ca nu stiai, povestea mea este la dulapul cu dosare!
...si uite asa mai apare cineva care nu ar face altceva decit sa critice ...ca parca nu se stie povestea mea din prima zi de cand am intrat pe acest forum(ca doar asa mi-am facut titlu de glorie) !!! si vaiii !rusine mare ca am avut curajul sa imi spun povestea mea care pe tine te-a stupefiat !!!
iarina, de as fi in locul ta mi-as vedea de ale mele, nu intru sa "critic" ceva ce nici habar nu am!...daca intri sa sfatuiesti pe cineva de bine atunci intra si arunca parerea ta personala mai bine spus critica, dar nu intra la subiect sa faci haz de necazul altuia! si asta datorita faptului ca cineva ca "noi" avem curajul sa expunem povestea (buna sau rea)pe un forum! sti, am fost criticata de nshpe mii de ori ... si nu regret nimic din ce am expus pe acest forum, dar ca sa stupefiez pe cineva ca tine...ce pot sa zic ...sa imi cer scuze sau ce......
hai sa fim "femei" serioase !
Sa auzim numai bine
edit:
iarina , nu cred ca conteaza ce si cum...hai sa imi cer eu scuze ca esti tu mai sensibila la povesti "adevarate" expuse pe forum!
despre semnatura ta ...imi place
Elena37+
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous
iarina spune:
Elena, cred ca iti dai seama ca nu ti-am citit toate postarile si nici nu te-am urmarit din prima zi in care ai intrat pe forum. Asa ca n-aveam de unde stii cine, cat si cand te-a criticat.Da-mi insa voie sa ma "uimesc". Traim intr-o tara libera.
Nici partea cu intratul pe topic ca sa ironizez necazul altuia n-am priceput-o. De fapt cine e foarte necajit aici? Io am senzatia ca sotu'.
Cat despre semnatura mea, e o o fraza spusa de unu' destept, chestia e sa stii cum s-o interpretezi.
Io inteleg ca vrusesi sa te iei si tu de mine, da' taman de semnatura te gasisi sa te legi?