Doresc sa divortez de sotul meu japonez
Raspunsuri - Pagina 4
Ileana2000 spune:
quote:
Originally posted by Izanamiquote:
nu vreau sa-mi enervez sotul la maxim, deoarece, intr-un fel imi convine situatia in care ma aflu, pentru ca pot trage de timp pana imi termin facultatea (sper ca tine figura).quote:
E o ciudatenie totala de care vreau sa scap.
totul trebuie rezolvat cu calm si n-ar strica daca am ramane in relatii bune (poate o sa mai vreau in viitor sa fac vreo excursie )
Izanami,povestea ta sa schimbat totalPuteai sa cersesti mila de la inceput,acum inteleg ca "sotul"tau este intr-o ceata totala.Eu iti doresc sa te linistesti sufleteste,sunt sigura ca te vei descurca!Nu poti obtine "viza permanenta"!Viza ta a expirat,trebuie sa-ti depui actele si sa astepti din nou..eventual sa-i faci un copilIn caz de divort,viza permanenta se pierde!
De ce ii zice "viza permanenta"??Nu stiu..
Marina spune:
...papanicolau III nu e risc crescut de cancer si tratamentul nu necesita milioane. Da un search pe forumul asta si o sa gasesti multe informatii pretioase .
Sanatate multa
quote:
Originally posted by Izanami
Clover si paula mea, intr-adevar trebuia sa specific in primul mesaj cum stau lucrurile, dar m-am grabit si nu am dat toate detaliile.
Si mai vin acum cu un detaliu deosebit de important. Initial venisem in Romania pentru ca eram bolnava (PAPANICOLAU III, risc crescut de cancer). Vizitele la doctor in Japonia erau foarte scumpe, asa ca am venit in Romania sa ma tratez. Dadeam foarte multi bani pe medicamente (milioane), dar el nu ma credea. Zicea ca in Romania n-are cum sa fie atat de scump. .......................Astept in continuare sfaturile voastre. Cum credeti ca ar fi cel mai indicat sa procedez in cazul meu?
Pupici si sanatate!
mathilda spune:
fetelor,
ceea ce am inteles eu din ceea ce a expus T. si ceea ce intreaba sunt de fapt informatii juridice - cum sa divorteze legal, etc etc.....T- acuma te intreb si eu ceva-
tu vroiai sa afli parerile forumistilor despre viata ta sau doar cineva informat in legislatia japoneza?
poate tb sa scrii la forumul de phsihologie- acolo sunt si pers pregatite in domeniu
mult succes
KSorana spune:
quote:
Originally posted by mathilda
fetelor,
ceea ce am inteles eu din ceea ce a expus T. si ceea ce intreaba sunt de fapt informatii juridice - cum sa divorteze legal, etc etc.....T- acuma te intreb si eu ceva-
tu vroiai sa afli parerile forumistilor despre viata ta sau doar cineva informat in legislatia japoneza?
poate tb sa scrii la forumul de phsihologie- acolo sunt si pers pregatite in domeniu
mult succes
Mathilda ,ai gresit subiectele.
Lia spune:
quote:
Originally posted by Ileana2000quote:
Originally posted by Izanamiquote:
nu vreau sa-mi enervez sotul la maxim, deoarece, intr-un fel imi convine situatia in care ma aflu, pentru ca pot trage de timp pana imi termin facultatea (sper ca tine figura).quote:
E o ciudatenie totala de care vreau sa scap.
totul trebuie rezolvat cu calm si n-ar strica daca am ramane in relatii bune (poate o sa mai vreau in viitor sa fac vreo excursie )
Izanami,povestea ta sa schimbat totalPuteai sa cersesti mila de la inceput,acum inteleg ca "sotul"tau este intr-o ceata totala.Eu iti doresc sa te linistesti sufleteste,sunt sigura ca te vei descurca!Nu poti obtine "viza permanenta"!Viza ta a expirat,trebuie sa-ti depui actele si sa astepti din nou..eventual sa-i faci un copilIn caz de divort,viza permanenta se pierde!
De ce ii zice "viza permanenta"??Nu stiu..
Ileana2000-doar pentru conformitate cu realitatea-viza permanenta nu se pierde la divort.Asta e marea diferenta intre viza de "spouse or child of japanese national" si "permanent residence",n-are nici o legatura cu statutul marital al persoanei care a obtinut-o,iti garanteaza sederea nelimitata aici cu sau fara sot.
e limpede ca Izanami nu poate primi viza permanenta nici daca asa cum ii sugerezi amabil-face un copil cu sotul ei,decat in conditiile in care locuieste efectiv in Japonia cativa ani(3 sau 5,sincer n-am stiut niciodata,am primit viza permanenta acum vreo 2 ani,ca atunci am aplicat,poate o puteam primi si mai repede,dar n-am aplicat..),iar daca locuieste aici fara legatura cu numarul de copii rezultati din casatorie poate primi viza permanenta bine-merci daca aplica la sfarsitul perioadei respective,de 3 sau 5 ani de sedere in Japonia cu viza de "spouse".
Izanami spune:
Ileana2000, mi-am luat gandul de la o astfel de viza, pentru ca nu indeplinesc conditiile necesare. Am 4 ani de casnicie, dar n-am stat cu sotul in Japonia decat 1 an. 3 ani am stat in Romania.
Marina, eu am si HPV +16, iar asta chiar inseamna risc crescut de cancer. In ultimul timp insa, am devenit cam ocupata si delasatoare si n-am mai fost deloc la doctor, cu toate ca trebuia sa repet investigatia dupa ce mi s-au gasit niste celule suspecte, pe care mi le-a indepartat doctorul, insa exista riscul ca acestea sa reapara si sa se inmulteasca. Am fost pe la mai multi doctori, mi-au dat tratamente care nu dau nici un rezultat, am cautat altii insa fara niciun rezultat bun si pana la urma, nefiind multumita si saturandu-ma sa arunc banii degeaba pe medicamente, am renunat sa mai merg.
Mai am si Candida Albicans, care nu trece cu niciun fel de tratament. O am de vreo 7 ani. Sistemul imunitar e prea slabit ca sa opreasca inmultirea excesiva a Candidei. Asa mi-a spus doctorul.
Bunica mea a murit de cancer de col, la 75 de ani. Nu stiu daca are vreo legatura ca avem aceeasi grupa de sange. Sper sa nu o mostenesc, dar daca traiesc si eu cat a trait bunica mea, ar fi suficient pentru mine.
mathilda, doream sa aflu si parerile forumistilor si informatii juridice.
I-am spus sotului pana la urma, ieri, tot ce aveam pe suflet, fara ocolisuri, inclusiv ca urmez o facultate. I-am spus ca din moment ce am stat 3 ani in Romania, sentimentele mele fata de el s-au racit si vreau sa divortez.
El mi-a spus ca se astepta sa ii cer divortul si ca intelege ca sunt suparata pe el, insa sa mai asteptam o perioada ca are altele pe cap si numai de divort nu vrea sa se ocupe acum. A zis sa imi vad linistita de facultate, iar el ma va ajuta in continuare. A spus sa mai asteptam o perioada si sa ne gandim bine la ceea ce avem de facut. Mi-a spus ca nu imi va sta in cale si imi va trimite actele de divort, insa sa mai asteptam o perioada. Asa ca am decis sa mai astept un timp. Probabil ca are alte probleme de rezolvat. Sau poate crede ca ma va recuceri? Nu stiu ce are de gand. Ramane de vazut.
Ileana2000 spune:
Lia,nu-mi place sa ma contrazic insa diferenta mare intre "spouse or child of japanese national"si"permanent residence"nu prea este..Daca-i chiar asa de "permanenta",de ce se pierde "permanent residence"daca nu mergi la emigrari inainte de a iesi din Japonia!?Sunt multe casatorite imitatie,atunci ele castiga "permanent residence"in mai putin de 4 ani??Am o prietena care prin divort a pierdut-o,nu cred sa nu stie ce viza a avut..Este de 18 ani aici,nu dispera dupa aceasta pierdere a vizei,acum asteapta iar viza permanenta desi nu este casatorita
Lia spune:
quote:
Originally posted by Ileana2000
Lia,nu-mi place sa ma contrazic insa diferenta mare intre "spouse or child of japanese national"si"permanent residence"nu prea este..Daca-i chiar asa de "permanenta",de ce se pierde "permanent residence"daca nu mergi la emigrari inainte de a iesi din Japonia!?Sunt multe casatorite imitatie,atunci ele castiga "permanent residence"in mai putin de 4 ani??Am o prietena care prin divort a pierdut-o,nu cred sa nu stie ce viza a avut..Este de 18 ani aici,nu dispera dupa aceasta pierdere a vizei,acum asteapta iar viza permanenta desi nu este casatorita
Ileana,exista diferente serioase intre cele doua vize.Una ar fi cea pe care am semnalat-o,viza permanenta n-are legatura cu starea civila a persoanei care o primeste.Eu nu am mers NICIODATA la immigration inainte de a parasi Japonia,la fel cum NICIODATA n-am mers la immigration dupa ce m-am intors in japonia si am bine-merci permanent residence,plec in tara de doua ori pe an si ma si intorc de acolo fara probleme,am mai fost si-n America si m-am intors acasa in japonia la fel de bine-merci fara sa fac NICI O VIZITA la immigration.N-am nevoie decat de multi-entry permit-are valabilitate 3 ani,pe care am si uitat sa-l reinnoiesc anul asta la un moment dat,a expirat cat eram in tara si am obtinut in aeroport un single-entry permit dupa care am mers la immigration si am obtinut alt multi-entry permit pentru alti 3 ani.Cand reinnoiesc multi-entry permit-ul n-am nevoie de nici un fel de garantii,documente de la sot,doar platesc un timbru fiscal si obtin multi-entry permit-ul-care e de fapt un abtibild lipit in pasaport.
Alte diferente notabile intre cele doua vize sunt vis-a-vis de credibilitatea in cazul imprumuturilor la banci,etc.Cu "spouse" viza e dificil,daca nu imposibil sa faci mai multe lucruri in aceasta tara in nume propriu,ceea ce nu se intampla in cazul vizei permanente.
Prietena ta cu siguranta n-a avut permanent residence daca a pierdut viza,ci "spouse" viza,care intr-adevar se pierde la divort(da-mi voie sa ma indoiesc de diverse legende povestite de prietena ta atata vreme cat posed "permanent residence" si stiu exact despre ce este vorba nu din auzite.
Si cele maritate doar pe hartie pot primi bine-merci viza asta permanenta daca faptul ca mariajul lor e doar pe hartie nu e descoperit de cei de la immigration.
Si pot primi permanent residence sau cetatenie si cei care lucreaza in japonia si locuiesc aici mai mult de 5 sau 7 ani(iar nu stiu exact cat,ca nu m-a interesat).
deci hai sa lasam legendele deoparte,ca nu-i asa o inginerie fantastica obtinerea vizei permanente in japonia daca locuiesti aici si mai esti si capabil sa te intretii in mod decent.
Dandush spune:
Ileana , vezi ca se poate sa confunzi " Long term resident " si " Permanent resident" .
*grupul fetelor fantastice *
noi
Dandush spune:
quote:
Originally posted by Liaquote:
Ileana,exista diferente serioase intre cele doua vize.Una ar fi cea pe care am semnalat-o,viza permanenta n-are legatura cu starea civila a persoanei care o primeste.Eu nu am mers NICIODATA la immigration inainte de a parasi Japonia,la fel cum NICIODATA n-am mers la immigration dupa ce m-am intors in japonia si am bine-merci permanent residence,plec in tara de doua ori pe an si ma si intorc de acolo fara probleme,am mai fost si-n America si m-am intors acasa in japonia la fel de bine-merci fara sa fac NICI O VIZITA la immigration.N-am nevoie decat de multi-entry permit-are valabilitate 3 ani,pe care am si uitat sa-l reinnoiesc anul asta la un moment dat,a expirat cat eram in tara si am obtinut in aeroport un single-entry permit dupa care am mers la immigration si am obtinut alt multi-entry permit pentru alti 3 ani.Cand reinnoiesc multi-entry permit-ul n-am nevoie de nici un fel de garantii,documente de la sot,doar platesc un timbru fiscal si obtin multi-entry permit-ul-care e de fapt un abtibild lipit in pasaport.
Lia, pentru a obtine re-entry permit procedura este aceeasi pentru
toata lumea, indiferent de tipul de viza.
*grupul fetelor fantastice *
noi