FIV 89

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Oana, abia astept sa ne impartasesti din notitele pe care le iai in legatura cu progesteronul injectabil.
Eu am tot cercetat pe net, am dat telefoane peste telefoane si iata rezultatele obtinute.
Am sunat la foarte multe farmacii, am discutat cu farmaciste cunostinte care m-ar fi servit pe loc sau mi-ar fi facut rost de ele imediat - raspunsul: nu se mai fabrica la noi de foarte mult timp. La ultima farmacie unde am sunat (2NA) am intrebat daca exista ceva inlocuitor care sa contina progesteron. Raspunsul cred ca l-am primit de la cineva care nu a inteles foarte bine situatia (cu toate ca am fost foarte explicita pentru ce imi trebuie) - cica sa vorbesc cu dr. despre Depo-Provera care contine progesteron. Am dat o cautare pe net si am observat ca acest Depo-Provera este o suspensie sterila de medroxiprogesteron acetateste (aceasta substanta - medroxiprogesteron - are proprietati asemenatoare cu progesteronul injectabil) Depo-Provera este de fapt contraceptiv injectabil care contine ca ingredient activ medroxiprogesteron acetat, un derivat de progesteronse. Deci acest Depo-Provera iese din discutie, oare?
Pe net am gasit:
- progesteron injectabil (care nu se mai fabrica la noi de 3 ani). Sunt fiole a 2 ml solutie uleioasa continand progesteron 25mg. Este un hormon progesteron natural, are proprietati asemanatoare Medroxiprogesteronului, dar efectul este mai putin intens
- Medroxiprogesteron - comprimate continand medroxiprogesteron acetat 10 mg (flac. cu 30 buc.). Este derivat semisintetic de progesteron, activ pe cale orala; provoaca modificarea secretorie a endometrului, preparandu-l pentru nidatie, favorizeaza dezvoltarea placentei si inhiba motilitatea uterina, stimuleaza proliferarea tesutului alveolar mamar (actioneaza dupa pregatirea prin estrogeni); poate inhiba ovulatia. Corecteaza tulburarile determinate de insuficienta luteala - cicluri neregulate, dismenoree, sindrom premenstrual, mastodinii, metroragie, tulburari de premenopauza, hemoragii in fibroame uterine
- progesteron retard, contine hidroxiprogesteron caproat 125 mg , substanta care se gaseste si in
Gravibinon. Este un derivat de progesteron cu efecte progestogene prelungite (7-10 zile). Aici am gasit ca se foloseste în sterilitate - 2 fiole, 4-6 zile dupa cresterea temperaturii. Din pacate nici acesta nu se mai gaseste la noi.
- gravibinon. Compozitie: 1 ml (2 ml) contin 250 (500 mg) hidroxiprogesteron caproat si 5 (10 mg) estradiolvalerat in solutie uleioasa. In comparatie cu celelate produse acesta mai contine pe langa progesteron si estradiol.
Daca dai o cautare pe net dupa produse o sa gasesti mai multe nformatii despre ele.
Eu cred ca putem folosi Gravibinonul, oricum o sa discut cu dr. despre acest lucru.
Si eu am patit sa am pete maronii din ziua 10-11 de la ET iar CM sa imi vina in ziua cand trebuia sa fac testul. Ceva nu a mers bine pe partea cu progesteronul, cred.
Astept sa vad care sunt concluziile tale si sa vedem ce putem face sa marim sansele noastre.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Puiramy imi pare tare rau pentru ce ai patit... Sper sa ai putere sa treci peste aceasta lovitura.

Avalon multumesc mult pentru urari.

Fetelor mie azi mi-e tare rau nu stiu ce am, dar de dimineata mi-e rau intr-una. am o stare de lesin. Si eu inca mai sangerez; azi e a 7 zi de inhibitie, a 8-a de CM, CM m-a tinut doar vreo 3 zile dar continui zilnici cu spottinguri maronii. O fi de la nuci, Sheri??? ca am mancat aseara cam multe nuci...(starea de rau)

am vorbit acum cu Cristinici, nu aflase inca rezultatul, astept cu sufletul la gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

fetelor imi pare rau ca va dezamagesc, dar nu e bine, val hcg 0,1,deci nimic. Asta e mai exista o sansa la anul. Va multumesc pt sustinere si pt tot.Sunt o luptatoare si nu ma las.
Va pup cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

Puiramy ,imi pare foarte rau iubita.Imi pot inchipui ce simti ,stiind prin ce trec si eu in zilele astea.Oricum ,capul sus si sa stii ca sunt alaturi de tine.
Eu aseara am fost la urgente ca eram foarte ingrijorata si medicul mi-a facut ecografie.Mi-a spus ca ghemotocul este la locul lui dar inca nu se pot detecta bataile inimioarei;trebuie sa continui tratamentul si sa stau in pat.
Azi dimineata m-am dus si la ginecologul meu si mi-a spus aceleasi lucruri.Maine fac BetaHCG iar daca sangerarile nu inceteaza o sa fac progesteron injectabil.
Cam atat ....offff ce stres......Va pupic pe toate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

cristinici . Nu am cuvinte sa-ti spun cat de rau imi pare dar ai dreptate, tu esti o luptatoare si pana la urma vei avea mult dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dasha spune:

Cristinici imi pare rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Cristinici

Cristina, cred ca da, cred ca sunt bine.

Lachi, poate nucile ti-au 'incarcat' prea mult digestia, sunt cam grele mai ales daca ai mancat seara. Sangerarea asa am avut-o si eu dupa diphereline, foarte slaba cantitativ si prelungita pe mai mult de 6 zile de ma disperase... asa e normal, cica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Mirelus, cum a fost prima injectie, ai reusit s-o faci sau inca nu ai inceput?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Cristinici, ...fara cuvinte... eram atat de sigura ca de data asta iese!Imi pare tare, tare, tare rau!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISTINA38 spune:

Cristinici, putin spus...imi pare f rau.Ma bucur ca nu te lasi si mergi mai departe.Iti doresc multa putere si credinta ca vei, toate vom reusi.

Mergi la inceput