FIV 89
Raspunsuri - Pagina 12
Moniland spune:
Puiramy, off, off e teribil de greu sa treci de la extaz la agonie.
Cristinici, imi pare tare rau ca nu a fost sa fie nici de data asta.
Ieri am lipsit caci am fost cu sotul sa-si faca spermograma dupa 3 saptamani de tratament. Rezultatul acelasi : < 1 milion . Dupa 20 nov va discuta cu dr. sa vedem ce-i mai da.
Am vazut ca discutati despre progesteron. Mie mi-a zis dr. ca la o saptamana de la ET sa fac analiza de progesteron. Cand i-am spus rezultatul mi-a zis ca e ok si ca nu e cazul sa-mi creasca doza de utrogestan. Cand citesc ca voua nu vi s-a recomandat asa ceva, imi place tot mai mult de el mai ales ca a fost pe faza si cu regimul alimentar in acea perioada.
Monica
Moniland spune:
Citind articolul recomandat de miki acum inteleg de ce se zice ca persoanelor cu hiperstimulare au sanse mai mare de a reusi. Din cate mi-am dat eu seama hiperstimulare inseamna nu neaparat nr. mare de foliculi ci mai degraba o valoare mult prea mare de estradiol. Sper sa nu gresesc cu concluziile.
Of Doamne daca as reusi sa obtin embrioni de calitate, cu estradiolul stau bine (adica are o valoare mare ), progesteron voi lua, endometru de fiecare data a fost ok. Of, of e problema.
Monica
Avalon spune:
Monica ce ma bucur ca te-am 'prins', de mult as fi vrut sa te intreb cum e cu dozarile estradiolului pe parcursul stimularii. Te rog frumos, stiu ca ai mai scris dar nu mai gasesc postarile tale din urma referitor la asta, poti sa mai scrii o data valorile normale? Stiu ca tu ai intrerupt tratamentul la un moment dat din cauza hiperstimularii. Am de gand data viitoare sa fac si eu dozarile pe parcursul stimularii si as fi vrut sa stiu ce valoare a estradiolului este buna si ce valoare ar trbui sa ma ingrijoreze. Pacat ca nu toti doctorii care fac FIV nu dau atentie acestor dozari si se bazeaza numai pe ecografie. Iti multumesc anticipat!
Andicu, mai este timp sa apara si al 2-lea piticut, si daca nu este decat unul tu oricum vei fi o mamica fericita, nu?
Mirela, acum mi-am adus aminte ca mi-ai spus ca ai amanat FIV-ul, scuza-mi neatentia. Si ai grija de sanatate, e foarte important ca totul sa fie ok inainte de inceperea tratamentului.
Miki, merci pt link, intr-adevar e interesant ce au descoperit acei medici, acum astept cu interes sa aprofundeze problema cu acea enzima responsabila de esecul in implantarea embrionilor, medicina inca mai are necunoscute (multe). Bafta multa pe calea aleasa!
dana p. spune:
Cristinici si Puiut imi pare rau ca treceti prin momentele astea triste, dar voi sunteti niste luptatoare si veti reusi pana la urma.
Andicu ma bucur pentru tine ca este bine fixat samburica.
Monica si eu te pup si pe tine si pe Mihnea.
Gina multumesc pentru incurajari.
Dana
Poze
Sheritra spune:
Gagici, poftiti la restaurant deseara:
Restaurant Tushin.
Bulevardul Lacul Tei nr.65 Bl. 7 parter 0788-344 177 ora 18.00
Oana, poti sa ma si suni.
Fetelor, imi dati si mie nr de tel de la cabinetul particular al lui Marinescu?
Sheritra
cristinici spune:
nr este224 31 27. Suni azi?
''Niciodata sa nu te simti rusinat ca ai incercat si n-ai reusit,pt ca acela ce nu a avut esecuri inseamna ca nu a incercat vreodata''O G Mandino
dana p. spune:
Sheri, uite nr 021 2243127. Si eu vreau sa ma programez azi la el sau la dr. Cocei.
Dana
Poze
Moniland spune:
Avalon,
Eu rezultatele le am acasa si din pacate inca sunt in santier cu casa. Imi pregatesc casuta pe cand vine copilasul (poate de aceea nu a venit pana acum ).
Dar iti povestesc "din amintiri". Primul estradiol l-am facut cu o zi inainte de a incepe stimularea. Tot atunci mi s-a zis sa fac LH si prolactina. Toate s-au incadrat in valorile normale si mi s-a dat ok-ul pentru stimulare. Dupa 5 zile cand am fost la control mi-am repetat estradiolul si apoi tot din 2 in 2 zile. Valoarea acestuia nu trebuie sa se dubleze. daca azi ai 100 poimaine cand repeti trebuie sa ai maxim 398. Adica maine 199 si dupa inca o zi 398.
Si tot cu ajutorul estradiolului iti vei da seama cati foliculi maturi ai. Pentru fiecare folicul cu diametru mai mare de 18 mm trebuie sa exista un raspuns estradiolic bun (nivele plasmatice de 300- 400 pg/ml (1000-3000 pmol/l). Eu am verificat asta si la mine s-a confirmat. Deci poti sa o iei de buna.
Citeste mai mult in posologia puregonului http://www.farmaline.ro/index.php?cid=5&pid=4479
Monica
Moniland spune:
Ce misto ca va intalniti. Pacat ca nu sunt din Bucuresti ca as fi si eu prezenta. Va doresc distractie placuta.
Monica