** Mamici de Mai-Iunie 2007 **( 9 )

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimi_dumy spune:

Hello,

LA MULTI ANI! tuturor celor ce isi serbeaza azi ziua de nume.
Sa fiti sanatosi si sa aveti o viata linistita si fericita.

Din cauza de pitica plimbareata si care nu vrea sa stea deloc singura, nu prea mai am timp de DC. Am citit capitolul acesta si acum sa raspund si eu pe fuga pana nu se trezeste pitica.

Triplu test eu l-am facut la recomandarea dr. la prima sarcina in sapt 16 , la maternitatea giulesti si m-a costat 450.000 lei (asta prin mai 2005).

Raza de soare, eu am luat emetiral(2 pe zi) cand am fost insarcinata cu pitica si m-au ajutat cat de cat.

Alyna, eu stiu ca IgG Citomegalovirus- pozitiv e de bine ,adica ai imunitate la acest virus, nasol era daca iesea IgM -pozitiv.Iar Rubella IgG pozitiv inseamna ca ai facut boala in copilarie si esti imuna la ea.Aceleasi rezulate le-am avut si eu la sarcina trecuta si a fost bine.

Liviana, multam pentru reteta , nu am apucat sa o pun in practica inca.

Eu abia pe 29 nov ajung la control (dr e plecat din tara), asa ca pana atunci stau cu un morcovel in fund.
Fata de prima sarcina imi este mult mai bine, atunci de la 5 sapt jum pana la 14 sapt, seara de seara aveam concert la baie(de 5-6 ori, pana goleam si ultima pic de apa din stomac), motiv pt care slabisem ~ 5 kg. Acum imi este greata toata ziua si seara mai dau la rate dar mai rar.

Va pupam,
Mimi 7+ & Daria (4 nov 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musete spune:

Multumesc mult celor care m-ati inclus pe listuta!
pauly, eu fac Gravibinon 1 la 4 zile. maine fac a 5-a fiola. iau de asemenea, pentru sustinere si 6 utrogestan /zi. Mi mi-au prescris preventiv aceste medicamente.
Pupici,
Musete 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Parca pe prospect la utrogestan scrie ca se ia doar in primul trimestru de sarcina si numai vaginal...
Eu am oprit gravibinonul. Nu mai vomitasem de doua zile, azi numai la baie am stat.
PS Voi cum rezolvati constipatia?

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

va multumesc mult pentru raspunsuri

cred ca maine am sa ma duc sa fac si eu injectia , ca sa stau mai linistita.

ce n-as da sa fie o clinica privata si in Arad, dar nu este decat in Timisoara, si cum m-am atasat de doctorul meu(ca il am de mult timp) banuiesc ca o sa nasc la matern, noroc ca sunt rezerve.si am auzit ca is destul de dragute.

va pupic pe toate.

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

chiquitita, eu mai mananc iaurt cu tarate de grau si ma ajuta foarte mult cu mea. Iar dr mi-a zis sa mananc alimente cu fibre (morcovi, spanac, etc.)

Valentina 14+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Multumesc mult fetelor pt suport!

Mica tu ma intrebai cam cat e o nastere aici. Nasterea naturala nu e acoperita de asigurarea medicala deci totul se plateste integral din buzunarul tau. La majoritatea spitalelor/clinicilor de bun simt o nastere variaza intre 300-350.000 yeni (adica in jur de 2.500-apx 3.000 euro ). Asta doar nasterea respectiva care include 5 zile de spitalizare ( la naturala repet), mesele luate acolo, toate medicamentele, injectiile , calmantele de atunci etc. La spitalizare nu trebuie sa vii cu nimic, se cere am vazut in general sa vii cu ceasca ta , sapun, periuta - chestii de-astea micute. In rest ti se asigura tot. Tura trecuta cand am fost la spitalul de stat eu am platit in jur de 100 de euro consultatia ( mi-a facut o eco, un control ginecologic si mi-a luat 50g de urina. Nu stiu ce analize mi-au facut caci mie mi-au zis sa intreb la urmatoarea vizita doar de testul papanicolau. Atat!) @Si cu toate ca am asigurare medicala nu mi se deconteaza nimic pt ca nasterea nu se considera o boala. Aaa si trusa de epidurala e intre 50-70.000 yeni (se plateste separat de pretul nasterii)- asta inseamna intre 400-600 euro .

La cezariana am inteles ca treaba sta altfel- e acoperita de asigurare 70-80% ( de-asta o fac doar in cazuri de urgenta si nu merge sa "discuti" cu doctorul ca la noi. ) E mult mai scumpa decat o nastere naturala, dar sincera sa fiu nu pot sa iti dau un pret acum ca nu stiu. (citisem pe net sume de genul 4500-5000euro, chiar si mai mult).

Sumele astea depind de la spital la spital, de-asta fiecare se duce cam pe unde il tine buzunarul (consultatiile se fac 1/luna pana prin luna a 6-a, apoi luna 7-8 cate 2/luna si luna 9 4/luna. Asta daca nu sunt probleme si totul merge bine.)

Oricum dupa ce se naste copilul toti cei care platesc asigurare medicala de stat si sunt luati in evidenta de primarii (adica platitori de taxe la zi) primesc un bonus din partea prefecturii unde locuiesc. Bonusul asta -pe cinstite- cam acopera costul nasterii ( adica e in jur de 2500-3000 euro- deh depinde daca stai intr-o prefectura mai instarita sau una cu natalitate mai mare ) La final e un fel : ce dai pe mere iei pe pere, sau ceva de genul.

Raza de soare tu esti in 8 saptamani, nu? Fugi acasa si intinde-te putin. Si mie in perioada aia mi-a fost cel mai rau. acum am 10 saptamani si deja vad ca pot sa intru in bucatarie fara sa am senzatii ciudate prin stomac. :-)) Ba chiar azi aveam asa un elan cand m-am trezit ca imi venea sa ma apuc sa fac o tochitura moldovineasca ( ca la mama acasa).

Vad ca vb de medicamente compensate, de coduri. Eu va citesc dar nu stiu sa dau nici o sugestie. In Ro nici medic de familie nu cred ca am . (zicea mama la un moment dat ca m-a inscris la dr ei dar nu am vazut-o in viatza mea). Oricum mi se urca parul in cap cand citesc ca "asteapta ceva" dr ca sa va prescrie ceva ce e dreptul vostru sa primiti. Ma revolta ingrozitor chestiile astea. Prefer sa platesc de la inceput cat mi se spune dar sa scap de "atentii" de genul asta si sa stiu ca mi se face treaba asa cum trebuie!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Da, Mica, sunt de acord, banii astia mi se par mult prea multi, chiar si pt o clinica privata. Insa daca in rest dotarile, conditiile si personalul sunt ok si daca pt mine tot e gratis, as fi tentata sa merg acolo. Oricum mai fac cercetari, este destul timp.

Fetele, m-ati zapacit cu triplul test asta. Ia spuneti si mie macar sa stiu, cum se face? Iti ia sange din mana si pe urma?

Cu placere, Mimi, ai timp sa o incerci.

Apropo de pofte, eu in general nu prea am, dar in ultima vreme prefer mancarurile pe baza de carne: pate de ficat, toba, lebar... si nu ma omor deloc cu legumele, ceea ce nu prea e bine... Apropo, stiati ca in sarcina e recomandat sa evitam conserverele, si ouale fierte moi.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)

Forum despre Flori Presate (2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Lbelciug eu stiam ca ficatul nu prea e recomandat in sarcina (deci nici pateul nu ar fi foarte bun). Si nici ouale crude - deci nu tiramisu, creme , sosuri cu ou crud. Dar la urma urmei nu mananci cantitati industriale si nu cred ca e chiar atat de periculos. (sotul meu manaca mai mereu icre de somon cu crackers si de fiecare data nu ma pot abtine si mai "fur" si eu unul).

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katthy spune:

Ibelciug bine ca mi-ai adus aminte.
Nu prea doresc sa dau sfaturi in necunostinta de cauza si asta este unul din motivele pt. care nu raspund la unele intrebari.

Ralucami ma bucur ca te simti mai bine. Cam asa atitudine ar trebui sa avem zilnic. Dar cine poate ........

Adevarul e ca si eu am mers la un echo 2D si am fost extrem de multumita ca l-am vazut (de 3 ori) si ca era sanatos.
M-am debusolat cand am vazut poza cu BB-ul lui Amely si mi-am promis ca voi merge la unul 3 D cand va fi mai marisor ... pentru amintire mai mult.
Mie mi-au fost prescrise utrogestanul si a.f. pana in sapt 14.

Fetelor voua vi se intampla sa ametiti imediat dupa masa ?
Eu dupa ce mananc pentru 5 minute ma apuca o stare de ameteala incat trebuie sa ma intind imediat in pat. O fi normal ?
Si inca ceva .... fetelor eu visez toata noaptea. Ca visez nu e ceva deosebit ... numai ca este totul atat de clar si actiunea atat de complexa ca dimineata as putea scrie scenarii de film. Subiectele sunt extrem de variate .... lucruri la care nu m-am gandit de ani de zile.
Si iar intreb: O fi normal?

Katthy 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

katthy, eu nu am ameteli dupa masa, dar mi se mai intampla sa ametesc din senin. La mine cred ca e cat de cat normal, pt ca e solicitat organismul, dar la tine... numai dupa masa... nu stiu ce sa-ti zic. Daca persista aceste simptome, suna-ti dr si vezi ce zice. Imi pare rau daca nu te-am lamurit!
Iar legat de vise am citit ca gravidele au vise mult mai intense decat restul lumii. Nu se stie exact care e explicatia - probabil hormonii, schimbarile din organism...

Valentina 14+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe

Mergi la inceput