Grecia la apel...Parakalo! #2
Raspunsuri - Pagina 23
petaluda spune:
Hristos a inviat !
noi am venit pentru sarbatori in Grecia, aseara am fost la biserica si acum ne pregatim sa sarbatorim in familie. imi lipsesc totusi atat de mult parintii mei , desi am vorbit cu toti la telefon.
Sper ca si voi sunteti fericiti, alaturi de cei dragi!
petaluda spune:
Am dezgropat subiectul ca sa va pun ca peste cateva luni ne mutam la Atena ! In sufletul meu e un amestec de fericire si teama,e ciudat. Imi doream de atata timpa sa plecam definitiv acolo, si acum ca se intampla mi-e teama ca nu imi voi face prieteni ( ii cunosc pe preitenii lui, dar as vrea sa nu fiu tot timpul lipita de el), imi e teama ca nu voi fi la fel de independenta ca aici ( nu vreau sa fiu o greutate pt el )...
Daca aveti sfaturi de pus in practica la sosire, le astept cu mare drag.
zuzunaki spune:
Petaluda,
bine ca ai dezgropat subiectul
Eu am deschis acum ceva timp un subiect cu mutatul,pe mine ma streseaza tare aspectul asta si nu prea sunt de acord sa ma mut.
Iti doresc o acomodare cat mai placuta !
Noi venim in Grecia 12-30 august,vom face si botezul Sofiei pe 19.Sper sa iasa bine.Imi pare rau ca nu e nici una dintre voi din Thessaloniki sau imprejurimi ca ne-am fi intalnit.
Imi spuneti si mie cam ce trebuie sa pregatesc pt botez?Ca la Bubu a fost impreuna cu nunta si am cam uitatOricum,la biserica mergem la 12 ,apoi masa la restaurant cu vreo 60 de persoane.Voi stiti preturi asa,sa ma orientez si eu?Mie mi-au zis ca maxim 15 e/persoana,si nu e restaurant fitzos.
Pupici si sper sa mai animati subiectul!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
zuzunaki spune:
Si inca o chestie:vrem dupa botez 5-7 zile cu copiii in Chalkidiki,Sithonia,Vourvourou.Ati foat?Cum e pe-acolo?Stiu doar ca e f linistit si ca e apa mica,ideala pt pici.
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
iliadis spune:
kalimera!
va rog frumos, ajutati-ma si pe mine, daca stiti, niste link-uri "ajutatoare"; vreau sa invat sa vb/scriu greceste, dar nu as fi interesata de greaca veche, as vrea sa stiu sa citescnu sa stau sa invat semnele alea
Multumesc si scuze daca v-am deranjat! O zi buna va doresc!
alinutza1980 spune:
Buna Iliadis....
Eu mi-am cumparat carti, cate am putut gasi in Bucuresti.
Linkuri....sa vad:
http://fsi-language-courses.com/Greek.aspx (asta e o carte foarte mare, daca stii si engleza este super)
http://www.xanthi.ilsp.gr/filog/ch1/menu.htm (aici cateva chestii de baza)
http://www.tauntaun13.150m.com/Lessons.htm
Dar desi este o limba foarte frumoasa, nu-i chiar asa usoara...
Multa bafta (eu inca sunt la stadiul de incepatori, rusinica mie caci imi place foarte mult dar trebuie sa exersezi muuult).
iliadis spune:
Multumesc ffff mult!
Banuiesc ca este grea...dar sper sa fac fatzaAr fi chiar "recomandat" sa facem cateva excercitii si fetele care stiu mai mult sa ne ajute, nu?cer prea mult?
Theodora spune:
Iliadis,ce intelegi tu prin greaca veche?
Eu am aruncat un ochi pe al treilea link si te asigur ca asta e greaca noua,neea ellinika,nu am timp acum de toate link-urile,dar primul sigur e cu scrierea noua...semnele alea,sunt litere si daca vrei sa inveti greaca,incepi cu literele...nu poti sa zici ca stii greaca daca citesti o limba cu literele altui alfabet..
Deci intai ALPHA si OMEGA si apoi restul...Lb greaca nu e deloc grea,greu e sa o inveti doar daca nu locuiesti in Grecia...eu in 6 luni am stiu greaca,dupa 4 luni de cursuri zilnice,cursuri care au inceput cu litera ALPHA........
Cand o sa incepi sa intelegi cat de putin o sa vezi ca totul nu mai pare asa greu si lb greaca e foarte dulce si bogata...o sa te ajute chiar sa "intelegi" lb romana!!!
Kali epitihia si poly ipomoni ke epimoni!
Succes si multa rabdare si perseverenta!
Happy 2 be back! POZE IN ALBUM
iliadis spune:
Theodora, multumesc! Sincer iti spun ca literele alea mai mult desenate (seamana a valuri-in imaginatia mea) p-alea le consider "vechi" am sa ma uit pe linku care ai zis tu mai atent si am sa o iau de la Alpha
Multumesc pt raspunsuri!