Grecia la apel...Parakalo! #2
Raspunsuri - Pagina 22
petaluda spune:
in primul rand va ofer un martisor de 1 martie ( nu e el prea frumos dar isi atinge scopul )
http://www.kutchuk.com/bougetesmains/martisor/martisor2.gif
Girly, am remarcat deja cum e administratia la ei chiar cand rezolva ceva pt greci asa ca ma gandesc ca pt straini nu se grabesc mai mult. am vb mai demult cu o fata de pe forum care locuia in Gr cu sotul ei Grec si copilul nascut in Grecia si imi spunea ca durase mai bine de un an jumate, din momentul in care a depus actele, sa primeasca viza de resedinta si ca nici in ziua de azi nu a primit actele pt recunoasterea studiilor. asa ca am sa ma inarmez cu multa multa rabdare, ca altceva nici nu vad ce as putea face. dar chiar, acum ca Ro este in UE o sa imi trebuiasca viza de resedinta ?
ce ma sperie un pic mai tare e ca imi dau seamca ca sunt slabe sanse sa mai lucrez vreodata in domeniul meu daca ma duc acolo, sper ca intr-un tarziu, macar dupa cativa ani sa pot sa ma intorc la activitatea mea. voi ati gasit usor de lucru ?
cat despre casa... o sa vad in ziar cand il voi primii, dar deja din ce imi spuneti voi imi fac o idee... eu ma gandeam la ceva pana in 100.000... socrii tot insista sa stam cu ei, ca o sa cheltuim mai putin asa... nu se inseala complet dar avem, eu si ei, o reltaie foarte buna si imi este teama ca daca locuim impreuna ajungem sa ne calcam pe bataturi si ar fi pacat sa stricam prietenia dintre noi. plus ca avem si noi nevoie de intimitate, tatal lui e pensionat si e tot timpul in casa...
of, nu prea am moralul sus astazi.
melina34 spune:
mai petaluda and others, eu citesc athens news pe net, va dau link la pagina cu vinzari apartamente http://www.athensnews.gr/dolma/dol_ma.maclads?kathg=006
filakia,
M.
Girly spune:
draga Petaluda:)..nu iti trebuie viza acum sa stai in Grecia, dar tb sa te interesezi, oricum..nu stiu detalii..eu sunt casatorita aici, dar am venit de putin timp-8 luni...inca nu lucrez, merg la cursuri de limba si acum caut job....e destul de greu..depinde si de domeniul in care doresti sa lucrezi, toti cer greaca la perfectie-vorbit/scris... si experienta!!!eu nu am vrut sa gasesc orice!ci mai degraba ceva legat de domeniile in care am studiat-Limbi straine si turism...iti doresc succes!..in legatura cu socrii...in nici un caz sa nu locuiti impreuna!!!sfatul meu:)..oricat de bine v-ati intelege, o data si o data tot va veti satura unii de altii si se vor isca certuri:))...ar fi bine sa veniti aici, sa va inchiriati ceva, la inceput si incetul cu incetul sa va cautati aici , la fata locului un ap, sa il puteti si vedea, si zona, vecinii..etc..conteaza mult!!!..chiriile sunt de la 300e in sus, depinde de zona, ap-vechi/nou, utilitati..etc...iti dau un site aici gasesti multe legate de grecia
www.in.gr
pupici
petaluda spune:
multumesc pt siteuri, m-au mai luminat un pic!
eu lucrez in cadrul dreptului international, dar pe partea de drept public, adica institutiile europeene si internationale mai ales, nu drept civil, de asta cred ca imi va fi un pic mai greu sa gasesc ceva, mai ales ca nu am inca un nivel excelent de greaca.
mai vb insa foarte bine alte patru limbi straine in afara de romana si greaca pe care nu o vb foarte bine inca si cred ca poate fi un atuu considerabil.
noi decizia finala, adica sa stim sigur daca plecam sau nu anul acesta trebuie sa o luam pana in aprilie, si am pleca prin august / septembrie.
in week-end o sa punem cartile pe masa si sa vedem exact cat de realizabil e planul nostru, ce posibilitati avem...
Theodora spune:
Petaluditso,uite un site grecesc care se ocupa cu imibiliare...
Bun venit pe topic si sper sa gasesc timp mai incolo sa scriu mai mult,acum am copiii la o vecina si trebuie sa ma duc sa ii adun!!!
http://www.xe.gr/pages/Default.aspx
Happy 2 be back! POZE IN ALBUM
petaluda spune:
multumesc pt site Theodora ! nici eu nu am mai scris pt ca nu s-a mai intamplat nimic nou zilele astea in legatura cu plecarea noastra... am depus doar niste acte pt mine...
oricum decizia suta la suta sigura o luam pana pe 1 aprilie. asta e data la care trebuie sa stim exact ce facem...defapt e ceva ce ne dorim amandoi, si ceva ce am sperat atata timp, iar acum ca se realizeaza parca ne e frica sa facem pasul. cred totusi ca e normal.
gologanii spune:
Buna grecoaicelor!
Merg doua zile la Atena( de fapt Vouliagmeni) si printre picaturi o sa ma plimb si prin oras.
Unde trebuie neaparat sa ajung( in afara de Acropole)?
M-ar mai interesa si ponturi pentru magazine, de exemplu o rochita, ceva haine unde as putea gasi? Sau niste cosmetice , poate chiar grecesti.Am inteles ca sunt niste Dep Stores...
astept niste sfaturi, oricum totul o sa fie pe fuga,
numai bine,
petaluda spune:
Gologanii, pt shopping eu ti-as recomanda sa te duci la Glyfada, este aproape de tine si ai toate magazinele de genul Zara, Massimo Dutti, Marks & Spencer, si multe magazine no name, electronice gasesti la magazinele multirama, plesio... ai si restaurante, trebuie sa te plimbi pe strazi. daca te intereseaza o marca de haine barbatesti foarte dragute, accesibile ca pret iti recomand marca Glou, este o marca greceasca.
trebuie sa te interesezi insa, in functie de zilele in care te duci la atena de programul magazinelor, eu tot timpul incurc zilele si n-as vrea sa iti spun prostii. poate iti spune o fata care locuieste la atena.
Ermou, este tot o strada, pietonala, in centrul atenei cu multe magazine, cam aceleasi cu cele de sus. este chiar in fata parlamentului deci poti sa vezi si frumosi soldati care fac garda :) poti sa e plimbi in gradina nationala, un parc foarte frumos, unde cresc laolalta palmieri, portocali si brazi.
cosmetice & co gasesti la Sephora sau la Hondos center, pe care le gasesti mai peste tot, inclusiv in locurile pe care ti le-am indicat mai sus.
daca te duci la Acropole poti sa te plimbi pe stradutele din jur, sunt foarte dragute si poti manca bine, ai multe terase dar e mai turistic deci poate un pic mai scump.
daca esti studenta sa stii ca toate muzeele sunt gratuite pt studentii din tarile membre UE, trebuie doar sa ai carnetul de student cu tine. un muzeu care mie imi place foarte mult si ma duc de fiecare data cand merg la atena este muzeul Benaki, care se afla tot in centru. exponatele sunt mai ales obiecte din viata cotidiana a grecilor, din diferite zone geografice, tablouri... mie imi place foarte tare mai ales ca aduce un pic cu muzeul antipa din bucuresti pe care il ador. depinde de ce te intereseaza, ca mai sunt si muzeul de istorie, muzeul marinei...
daca vrei sa iti dau indicatii mai precise, adresa exacta sau altceva, restaurante sau cluburi imi spui ca iti raspund cu cea mai mare placere.
madalina78 spune:
buna grecoaicelor!
am si eu o problema... in vro 3-4 o sa nasc un baietel, nasul bebelui va fi grec, pe la 50 -60 de ani.
eu nu l-am vazut pe om decat o singura data, acum un an, tipul e cunostinta de-a sotului meu dar nici ei nu se vad des ( mai mult pe probleme de munca)
cum sa procedez cu omul, in afara de invitatia la restaurant, cam ce ar trebui sa facem, habar nu am dar stiu ca sotul il respecta foarte mult si nu as brea sa dau cu bata in balta!
astept sugestii!
multumesc
Culmea sarcini? Doi lei sa faca un tauras!