Grecia la apel...Parakalo! #2
Raspunsuri - Pagina 21
petaluda spune:
buna fetelor!
ma bucur ca am gasit acest topic, am citit tot ce ati scris si acum as vrea sa va scriu si eu, sper sa ma primiti.
ca sa va descriu povestea mea in cateva cuvinte si mult simplificata, sunt de cativa ani buni cu un grec. din motive legate mai ales de cariera mea el a fost deacord sa vina cu mine in Franta, dar acum am inceput demersurile ca sa ne stabilim in Gr.
eu dispune de o suma de bani cu care as vrea sa cumpar un apartament, pt ca desi sunt oameni de aur si insista enorm,nu vreau sa stam cu socrii. in plus sunt obisnuita sa stau in casa mea, adica proprietatea mea, si mi se pare o garantie. mi-e un pic teama de aceasta schimbare, toata lumea ne considera nebuni ca plecam din Fr in Gr, si as prefera sa stiu ca am casa mea.
insa nu as vrea sa cheltui intreaga suma pe casa pt ca stiu ca pana voi putea sa imi gasesc un job s-ar putea sa treaca ceva timp. de aceea ma gandeam sa cumpar o garsoniera. cred ca ne-ar fi suficient apt inceput.
ati putea sa imi dati niste indicatii de preturi, si eventual zona din Atena, ca ma gandesc ca in Kifissia preturile nu sunt lafel ca in Nea Smyrni sau Pireu...
sper ca am fost cat de cat coerenta cu mesajul meu, ar fi multe de povestit.
va multumesc !
Aldebaran spune:
Buna fluturasule, bine ai venit! Nu te mira ca nu prea frecventam subiectul, noi suntem mai.. scumpe la vedere.
Nu stiu cat de nebuni sunteti ca vreti sa lasati Franta pentru Grecia, eu n-am fost niciodata in Franta(desi sper sa ajung intr-o buna zi ca turist) asa ca nu pot spune,plus de asta fiecare are motivele lui.
Cat despre preturile la case nu prea am idee (uite ca eu inca nu am casa mea, stau cu chirie si sunt bine mersi), in mod sigur depinde de zona, dar daca iei un ziar de mica publicitate gasesti acolo ce case vrei si unde vrei. Ca idee, noi stam in centru, mai demult se vindea un apartament deasupra noastra, 70(sau 75) mp, daca imi aduc bine aminte, anuntul zicea ca se vinde cu 60 000 euro. In mod sigur depinde in ce conditie se afla apartamentul (despre asta n-am idee cum era) de vechimea lui(cladirea noastra e de prin '70 si ceva), etc
Nu stiu cat am putut sa te ajut cu raspunsul meu, sorry.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
melina34 spune:
aldebaran,constat ca preturile acolo sint ca cele din Bucuresti, eu fac schimb de locuintza in cazul asta cu cineva din Grecia!!!
Aldebaran spune:
Melina, sper sa-mi aduc bine aminte si sa nu gresesc, in orice caz, in zona mea preturile sunt mai ieftine pentru ca e foarte inghesuita(la modul cauti juma' de ora sa parchezi, uneori si mai mult) si e plina de emigranti in general.Noua ne convine de minune insa ca suntem la un sfert de ora de Omonoia(cxentrul centrului, ca sa zic asa) cu trenul si avem si atelierul vizavi.In general cine vrea sa cumpere o casa, face imprumut la banca si alege ceva mai bun, o zona mai aerisita si mai curata, o cladire mai noua, cu balcon mare, etc.
dariana spune:
buna fetele!
va rog mult sa-mi recomandati si mie unde sa merg la vara in grecia cu bb care o sa aiba cam un an si o luna. Daca stiti ceva pensiuni, apartamente de inchiriat, pls spuneti-mi!
Dariana si Darius (30.07.2006)poze
zuzunaki spune:
Xerete!
Cam rarut pe aici,dar vad ca nu prea aveti activitate.
Fluturas,
eu stiu preturi din zona Thessaloniki,adica pe unde ne vom muta noi.De ex,un apt de 3 camere in oras este in jur de 150 000,nout,de cativa ani,cu plus sau minus.Estimativ,ca sunt multe chestii de care depinde pretul,asa cum spunea si Corina.
In cartierul Panaroma din Thessaloniki vorbim deja de lux,unde casele ajung la 400 000.
In orasul nsotru,Alexandria(aprox.25 ooo locuitori,la 40km de Thessaloniki)un apt nou de 2-3 ani ajunge la 100 000.Noi avem acolo apt,e vechi cam de 25 ani,dar f bine pastrat,insa am vrea sa-l vindem si sa punem diferenta sa luam unul nou,cu 4 camere,ca al nostru are 3.
Sper ca te-a ajutat sa-ti faci o idee.
dariana,
poate te indruma mai bine fetele care locuiesc in Grecia.Eu ti-as recomanda insula Thassos(f buna pt familisti) apoi Chalkidiki.
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
Aldebaran spune:
Dariana, n-o sa-ti vina sa crezi dar eu nu prea stiu de locuri potrivite pentru bb, asta pentru ca de cand am kupilu' nu am fost in vacanta, iar inainte ne duceam cu cortul in locuri cat mai departe de de lume si inghesuiala, in nici un caz potrivite pt. bb.
Exista insa un subiect foarte bun in care multa lume scrie despre vacanta in Grecia, ai putea sa citesti acolo si sa intrebi fetele care au fost cu copilasi mici.Uite aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80575
petaluda spune:
multumesc de raspunsuri fetelor!
i-am pus pe socrii sa ne faca un pachet si sa ne trimita si un ziar cu anunturi, plus alte bunataturi dupa care eu ma innebunesc ( mai ales maslinele cu migdale, pe care le mananc singura caci dragutul meu nu sufera maslinele. eu pana sa il cunosc nu credeam ca exista grec care sa nu manance masline.
cat despre plecatul nostru, acum noi ne-am hotarat, macar incercam si vedem noi ce iese. acolo avem familie, prieteni, oricum mai greu ca atunci cand am venit in Fr singuri singurei nu poate fi. e doar un pic demoralizant sa imi aud zilnic prietenii si colegii spunand ca suntem nebuni sa plecam in Gr... dar adevarul e ca multi sunt convinsi aici ca Grecia nici nu e in UE, si daca le demonstrez imi spun ca oricum nu are nivelul Frantei... de mentalitatea asta ne-am saturat in primul rand.
va sarut pe toate, si cu riscul de a ma repeta, imi pare tare bine ca v-am gasit!
Girly spune:
Draga Petaluda:)..in primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare de fier in momentul in care vei ajunge in Grecia..hehehhe..aici totul decurge incet sau f incet...in legatura cu pretul ap de aici, da, depinde zona, f mult,of course...ne-am interesat si noi putin, incercand sa ne facem o mica idee-in speranta ca vom putea achizitiona si noi unul pe viitor, ceea ce nu prea cred...un ap nou, cu 3 camere, balcoane mari, garaj, etc..e in jur de 280.000e la noi in Aegaleo...it's too much!!!..incredibil de scumpe sunt!!..uneori nu merita...mai bine faci casa pe o insula!!!dar daca e sa va stabiliti in Atena..tb sa fifi f atenti..si sa cautati f mult...va doresc succes..ah, nu mai vb daca ap e aproape de mare..poate sa ajunga si 500.000euro!!sau mai mult....bafta multa..cu mutatul..poate mai vb...va pup pe toate "grecoaicele"..si nu numai...