Grecia la apel...Parakalo! #2

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

kalimera si multumesc tuturor pentru urari!!!peste weekend la noi a si nins putin, s-a topit ieri dar azi dimineatza mi s-a parut al drk de frig!!! filakia!

M.

Mergi la inceput

Aldebaran, am verificat lista cu aniversarile si...iarta-ma, La multi ani sanatosi alaturi de familia ta!

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aldebaran spune:

Multumesc pentru urari, Melina! sa stii ca si eu uit de ziua mea, noroc cu sotul ca imi spune "la multi ani dimineata"

Corina, mama lui Aris(12.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Habar nu aveam ca exista un topic al fetelor din grecia dar ma bucur tare mult acum ca l-am descoperit !!!!
Va salut pe toate si vin sa intreb....
Daca stau in Romania dar sunt casatorita cu in grec ma primiti si pe mine in club ??? cele cateva pagini citite mi-au creat o stare de bine, de buna dispozitie. Este prima data cand ma simt "acasa" .... In sensul ca - pana acum - nu am simtit dorinta sa ma "afiliez" niciunui grupulet de pe DC. Dar, tare ce mi-ar placea sa ma primiti voi!
In speranta ca raspunsul este pozitiv.... ceva despre noi:
sotul absolvent de medicina aici, in bucuresti. Ne-am cunoscut acum 13 ani si ne-am casatorit acum 4 ani. Avem un baietel minunat - Dimitris pe nume, cum reiese din semnatura mea... - in varsta de 3 ani si 10 luni.
Locuim in bucuresti sotul fiind rezident la un spital aici.
Cam atat.
O sa am eu apoi o gramada de intrebari pentru cele cu copilasi mai mari ca al meu...

EDIT: LA MULTI ANI CORINA !!!!
Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

kalos irthes Laura,
esti binevenita, daca stai sa piepteni subiectu' vei constata ca jumate din grecoaice sint in Grecia iar restul(addicted like me!!) sint in Romania!! asta nu ne impiedica sa discutam si ..sa ne intilnim unele cu altele;
totodata vei constata ca iubim Grecia la fel de mult, indiferent de care parte suntem,

M.

Mergi la inceput

Bine ai venit, Laura!Multumesc pentru urare! Te cunosc de la alte topice, baietelul tau are acelasi nume ca si sotul meu.
Din pacate nu suntem prea active, mi-ar fi placut sa participam mai mult.
Cum s-a adaptat sotul tau in Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Va multumesc tuturor!
Si mie mi-ar placea sa am mai mult timp, sa fiu mai "activa" pe aici.
De multe ori ma limitez doar sa citesc ce ma intereseaza.
Iannis - sotul meu - are deja vreo 14 ani de stat in Romania... Bine, Pana acum 4 ani statea doar in cursul anului universitar... S-a adaptat foarte bine - cred si sper eu ... -
Ma surprinde uneori cand realizez ca lui chiar ii place in Romania.... Cred ca, oricum, s-a adaptat mai bine si mai repede decat as fi fost eu in stare sa o fac in Grecia. Sigur ca imi place Grecia la nebunie !!!! El este din Atena asa ca toate vacantele le petrecem in Atena iar vara mergem si la niste rude din Creta. Acum, vorbind despre Grecia mi s-a facut tare dor !!!
Corina, eram curioasa... baietelul tau a inceput sa vorbeasca? Si daca da, in ce limba? Vorbesti cu el romaneste? Te intreb pentru ca Dimitris a inceput foarte tarziu sa vorbeasca. Dupa 2 ani si jumatate. Noi in casa vorbim romaneste asa ca... romaneste a inceput si el sa vorbeasca. Acum are 3 ani si 10 luni si de abia de 2 luni a inceput sa-i raspunda in greceste lui taica-sau. Iannis - in urma unei "sapuneli" trase de soacra-mea ! - a inceput mai tarziu sa vorbeasca greceste cu el. Acum, practic intelege greceste dar raspunde doar cu nai sau oxi. Ma intreb cum ar trebui sa procedam ca sa inceapa sa vorbeasca si greceste...

Acum, ma cam cheama datoria in persoana sefului meu...
Va multumesc inca o data.

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Laura, Aris are un an jumate si zice cateva cuvinte, mai mult romanesti. Din ce am observat si din ce am citit, copiii bilingvi fac la inceput o selectie a cuvintelor mai usoare, asa face si Aris. Eu ii vorberc numai in romaneste, iar Dimitris numai in greceste.
Dar intelege ambele limbi(la nivelul lui, desigur) si face trecerea de la o limba la alta f. usor. Si nu pe\ntru ca e el mai cu mot, ci pentru ca limbajul e ceva natural pentru copii.
Uite de ex, zice "apa" care desigur e mult mai usor decat "nero", dar cand aude "nero" zice si el "apa", deci intelege. Sau mingea la el este "ba" de la "bala" in greceste, e mult mai usor decat "minge", si tot asa. Mai nou cuvantul lui preferat este "gata" pe care-l zice si de cate ori ii spune taica-su "terma" sau "teliosame".
In cazul tau, care nu e prea diferit de al nostru, atata ca limbile sunt inversate, trebuie sa procedati la fel, sotul tau sa-i vorbeasca numai in greceste (are dreptate soacra ta) fara exceptie iar tu in romaneste. Baietelul tau e inca mic, nu te stresa ca a vorbit mai tarziu, aveti tot timpul sa-l invatati cele 2 limbi.
Personal, ma astept ca Aris, mai tarziu, cand va incepe sa mearga la gradinita, sa inceapa sa refuze sa vorbeasca romaneste.
Si unde mai pui ca ne gandim sa reincepem sa vorbim intre noi engleza ca la inceput, ca sa o prinda si p-asta.
Hai ca m-am intins cam mult, dar sper ca ti-am fost de folos, macar putin. Daca vrei putem vorbi si pe PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Gia!
Ta nevra mou!!! Sorry...scrisesem un mare mesaj si l-am sters din greseala...ma rog,in doua cuvinte,bun venit Laura si sper sa ne cunoastem mai bine...si eu parca te-am mai vazut pe forum,cred ca si un pm candva ti-am trimis...dar nu ne-am "ciocnit" pe forum!!!
Kalo koulouma se olous!!!

Happy 2 be back! POZE IN ALBUM

Mergi la inceput

laura, fiica-mea mea a invatat greceste la gradinitza greaca iar acum continua la scoala;da-mi te rog pm daca vrei detalii,

M.

Mergi la inceput